Ateistlerden Vecizeler - TOP 15
-
Haçı ve Hristiyanları baştan başa araştırdım
O haçta değildi
Putperestlerin tapınağına, eski pagodaya gittim,
Ona dair bir iz yoktu orada da
Herat Dağı'na ve Kandahar'a gittim
Baktım oralara; O, o tepede ve o vadide değildi
Kaf dağının zirvesine çıktım;
Fakat orası sadece Anka Kuşu'nun meskeniydi
Arayış için çevirdim dizginlerimi Kâbe'ye
O ne yaşlıların ne de gençlerin toplandığı yerdeydi
Kâbe Kasveyn'e çıkmayı da başardım
O yüce sarayda da değildi
Gözlerimi kalbime çevirdim
Oradaydı
Başka bir yerde değil.
Mevlana Celaleddin Rumi
-
elminster bunu yazdı:
-----------------------------
Z-chan a hayranım.
Karınca yuvasına çomak sokan çocuklar gibi. Bi bakıyosun yuvada kargaşa oluşuyo ama çocuktan çıt yok...
-----------------------------elminster dünya üzerinde neredeyse insanların %90'ı dine inanıyorsa bu kargaşanın olması normal. dünyada karşındaki dinle rencide ettiğin gibi başka hiçbir şeyle rencide edemezsin. anlayacağın bunlar reklam kokan hareketler
-
Ses 1 Deneme.... Se... A...
(Bir yere kaybolmadım merak etmeyin:)
-
Bismillahirrahmanirrahim.
Onlar kendilerinin inkâra sapmaları gibi sizin de inkâra sapmanızı istediler Böylelikle bir olacaktınız Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin Şayet yine yüz çevirirlerse artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün Onlardan ne bir veli (dost) edinin ne de bir yardımcı (4/89)
-
Kaligula bunu yazdı:
Bismillahirrahmanirrahim.
Onlar kendilerinin inkâra sapmaları gibi sizin de inkâra sapmanızı istediler Böylelikle bir olacaktınız Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin Şayet yine yüz çevirirlerse artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün Onlardan ne bir veli (dost) edinin ne de bir yardımcı (4/89)
----------------------------ben aleviyim. nedeni bu olmazsa da islamın butun şartlarını yerine getiren bir insan değilim. ancak solidarist düşünceye sahip biri olarak din insanları bir arada tutmak için, toplumun yozlaşmasını önlemek için gerekli. tabi bunu şeriat düzeni gelsin anlamında kullanmıyorum. hele yurtdışında insanların, ilişkilerin durumunu görünce din gerçekten önemli, bir insanda gerçekten Allah korkusu olmalı.
-
sözler güzel yorumlar cahilce yazık :)
-
hege1903 bunu yazdı:
Haçı ve Hristiyanları baştan başa araştırdım
O haçta değildi
Putperestlerin tapınağına, eski pagodaya gittim,
Ona dair bir iz yoktu orada da
Herat Dağı'na ve Kandahar'a gittim
Baktım oralara; O, o tepede ve o vadide değildi
Kaf dağının zirvesine çıktım;
Fakat orası sadece Anka Kuşu'nun meskeniydi
Arayış için çevirdim dizginlerimi Kâbe'ye
O ne yaşlıların ne de gençlerin toplandığı yerdeydi
Kâbe Kasveyn'e çıkmayı da başardım
O yüce sarayda da değildi
Gözlerimi kalbime çevirdim
Oradaydı
Başka bir yerde değil.
Mevlana Celaleddin Rumi
-----------------------------işte bütün mesele bu.
-
çok sevdiğim bir söz, bilmiyorum kim söyledi ama bazen demokrasiler için tam tanım ; (ne kadar demorkasi yanlısı olsamda)
-> ya çoban koyunların arasından seçilseydi ??
-
Konuyu birde şöyle yorumlayalım.
Tek ateistler değilde herkes tarafından din üzerine söylenen söyler diye.
Biraz araştırıp bir derleme yapalım;
"Benim inanmadığım bir dine inananları kafir saymanın rahatlığı beni de kendi dinimi sorgulamaya götürdü."
Mark Twain
"Din alışkanlığı düşünmekten kaçmanın kolay yoludur."
Peter Ustinov
"Kanıt gösterilmeden yapılmış bir iddiayı çürütmek için kanıta ihtiyaç yoktur."
Christopher Hitchens
"Gelişmiş toplumlar dindar oldukları için değil dine rağmen gelişmiştir."
Mark Twain
"Bedenden bağımsız bir ruh fikri anlamsız ve boştur."
Albert Einstein
"Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır."
Albert Einstein
"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
Albert Einstein
"Bilinmeyen bir şeyi, bilinenlerle açıklamak mantıksal yordamdır. Bilinen bir şeyi, bilinmeyenlerle açıklamak ise teolojik tuhaflıktır."
David Brooks
"Din ve mantık kadar birbiriyle çelişen başka iki şey yoktur."
Voltaire
"Olmayan birşeyle, görünmez birşey arasında çok az fark vardır."
Delos B. McKown
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır."
Seneca
"Tinsel bir dünyadan başka bir şeyin bulunmadığı gerçeği elimizden umuduzu alır, ama bize bir kesinlik bağışlar."
Franz Kafka
"Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir."
Carl Sagan
"Ev halkını koruyan Tanrıya inanmaktan daha keyif veren ne olabilir!"
Franz Kafka
"İnsan, içinde yok edilemez bir şeyin varlığından sürekli emin olmadan yaşayamaz; ancak gerek bu yok edilemez şey gerekse de bu güven kendisinden daima gizli olabilir. Bu sürekli gizliliğin kendini açığa vurma yollarından biri, kişisel bir tanrıya inançta kendini gösterir."
Franz Kafka
"Bazı insanlar vardır, eğer bir şeyi zaten bilmiyorlarsa, onlara anlatamazsınız."
Louis Armstrong
"Gözler sadece zihnin algılamaya hazır olduğu şeyleri görür."
Henry Bergson
"İnsan kolay inanan bir canlıdır. Bir şeylere inanmak zorundadır. İnanmak için iyi bir sebep bulamadığında, elindeki kötü sebeplerle yetinir."
Bertrand Russell
"İnsanlar dünyanın düz olduğuna inandıkları zamanlarda haksızdılar. Dünyanın küre şeklinde olduğunu düşündüklerinde de haksızdılar. Fakat eğer dünyanın küre şeklinde olduğuna inanmanın, düz olduğuna inanmak kadar yanlış olduğunu düşünüyorsanız, sizin bakış açınız, bu ikisinin toplamından daha yanlıştır."
Isaac Asimov
"Kesin bilgi ancak çok az bildiğimiz zaman mümkündür. Bilgi miktarımız arttığında şüphemiz de artar."
Goethe
"Eğer bir insan kesin bilgiden yola çıkarsa, şüphelere ulaşır. Şüpheden başlamayı becerebildiğinde ise, kesin bilgiye ulaşır."
Sir Francis Bacon
"Şüphe ve belirsizlik içinde, bilgiden yoksun olarak yaşayabilirim. Bence bu şekilde yaşamak, yanlış olabilecek cevaplarla yaşamaktan daha ilginçtir."
Richard Feynman
"Toplum için tehlikeli olan, inançsızlık değil, inançtır."
George Bernard Shaw
"Aşırı şüphe, aşırı kolay inanmadan daha iyidir."
Robert G. Ingersoll
"Kötü bir argümanı cevaplamanın en iyi yolu, devam ettirmektir."
Sydney Smith
"Pek çok insan, düşünmektense ölmeyi tercih eder. Aslında, ölürler de."
Bertrand Russell
"Pek çok kişi, kafalarındaki önyargıları başka bir şekilde düzenlerken düşündüklerini zannetmektedir."
William James
"Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler. Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler."
Don Marquis
"Yanlış bir argümanın ilacı, daha iyi bir argümandır. Fikirlerin bastırılması değil."
Carl Sagan
"Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir."
John Bledsoe
"Sizi saçmalıklara inandırabilenler, size katliam yaptırabilirler."
Voltaire
"Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam."
Friedrich Nietzsche
"Ahlak, size ne söylenirse söylensin doğru olanı; din, doğru ne olursa olsun, size söyleneni yapmaktır."
...
"Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karşı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir."
Arthur Schopenhauer
"İsa'nın masalları bizim için çok karlı oldu."
Papa 5. Leo
"Putların, Kabenin istediği: Kölelik; Çanların, ezanın dilediği: Kölelik; Mihraptı, kiliseydi, tespihti, salipti, Nedir hepsinin özlediği? Kölelik."
Ömer Hayyam
"Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim."
Robert Ingersoll
"Bilimde sıklıkla bir bilim adamı "Evet, bu gerçekten güzel bir argüman, ben hatalıyım" deyip sonra kendi fikrini değiştirir ve eski fikrini ondan bir daha asla duyamazsınız. Bilim adamları bunu gerçekten yapar. Olması gerektiği kadar sık olmaz, çünkü bilim adamları da insan ve değişim bazen acı çektiricidir. Ama her gün olur. Bunun gibi bir şeyin siyasette veya dinde en son ne zaman gerçekleştiğini hatırlamıyorum."
Carl Sagan
"İyimserlik dinlerde olduğu gibi felsefede de gerçeklerin yerini almış temel bir yanılgıdır."
Arthur Schopenhauer
"Dinler ateşböcekleri gibidir: Parlayabilmek için karanlığa gereksinim duyarlar. Tüm dinlerin koşulu yaygın olan belirli bir derecede cehalettir. Ki sadece bu havada yaşayabilirler ancak."
Arthur Schopenhauer
"Dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz."
Arthur Schopenhauer
"Burada tanrı filan göremiyorum."
Yuri Gagarin (Uzaya ilk çıkan insan; yörüngedeyken üssüne söylemişti)
“Dünyaca bilinmelidir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı siyasetler,idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.Fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”
“Benim dinim yok ve bazen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum.Yönetimi ayakta tutmak için, halkı tuzağa düşürür gibi dine gerek duyan kişi, zayıf bir yöneticidir. Benim halkım demokrasinin ilkelerini, gerçeğin buyruklarını ve bilimin öğretilerini öğrenecek. Boş inançlar gitmeli.”
“Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklin ve ilmin gelişmesini inkâr etmek olur...”
"Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz."
"Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir."
"Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."
"Bir takım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen ve falcılara, büyücülere, üfürükçülere, muskacılara talih ve hayatlarını emanet eden insanlardan mürekkep bir kütleye, medeni bir bir millet nazariyle bakılabilir mi?"
"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."
"Hiçbir tutarlı kanıta dayanmayan birtakım geleneklerin, inanışların korunmasında ısrar eden milletlerin ilerlemesi çok güç olur; belki de hiç olmaz. İlerlemede geleneklerin kayıt ve şartlarını aşamayan milletler, hayatı, akla ve gerçeklere uygun olarak göremez. Hayat felsefesini geniş bir açıdan gören milletlerin egemenliği ve boyunduruğu altına girmeye mahkumdur."
"Millî ahlâkımız, medenî esaslarla ve hür fikirlerle beslenmeli ve takviye olunmalıdır. Bu çok mühimdir; bilhassa dikkatinizi çekerim. Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka itimada da lâyık değildir."
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Not:Başlığın Ateistlerden inciler olması nedeni ile; ATATÜRK ateisttir demişim gibi bir yanlış anlaşılma sonucu çıkarmayalım.Not2: İlk mesaja eklenirse daha faydalı olur.
-
çok iyi ya.... zaten tüm bilim insanları dini yalanlar inanç altında yaşamayı sevmezler..