Bash, Windows 10'A Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

nickimin kökenini bulan kişi eğer sistemciyse Türkiyenin en büyük holdinglerinden birinde iş fırsatı, yazılımcıysa en sağlam big data ekiplerinden biriyle çalışma fırsatı, grafikerse bir bira:p

2005 de bu ünlüymüş, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(wrestler)

bu mu hocam :D

konuyu dağıtmayalım pm atın :p bu değil

bu bash meselesinin ardından başka şeylerde çıkacak ms kendi dockerını geliştirdi baya bir aracını port etti göreceğiz

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

nickimin kökenini bulan kişi eğer sistemciyse Türkiyenin en büyük holdinglerinden birinde iş fırsatı, yazılımcıysa en sağlam big data ekiplerinden biriyle çalışma fırsatı, grafikerse bir bira:p

Vertigo Comics 'in yazdığı çizgi-roman serisi ??? 

:)

Hatta Metallica 'nın Enter Sandman şarkısı bundan esinlennilmiş diye biliyorum. :P

SkynetX tarafından 14/Nis/16 18:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

Hatta Metallica 'nın Enter Sandman şarkısı bundan esinlennilmiş diye biliyorum. :P

aynen

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

aynen

Belgeleri nereye veriyoz?

:)))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

darude - sandstorm

beyler bash ne

imza mı gelmiş?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

http://tahiroglu.com/post/142117285257/ya%C5%9Fas%C4%B1n-kara-konsol

adresinde bu konu çok güzelce anlatılmış...

Yukarıdaki linkini verdiğim sayfadan biraz özeti buraya alıyorum..

----

Henüz daha salınmamış bu özelliğin detaylarını Build’deki konuşmalardan alabiliyoruz.
    Söylenene göre bilgisayarı “geliştirici” moduna çekip, uygulama mağazasından indirebileceğimiz bir Ubuntu imajı olacak.
    Bu imaj, Ubuntu’nun ana dosya sistemini barındıracak ve kullanıcı alanına (Local AppData) kurulacak.

Herhangi bir işletim sistemi boot’u olmadan, kendinizi bir Ubuntu dosya sisteminde ve ortamında bulacaksınız. Apt-get ile paket kuracaksınız.
    SSH uygulaması ile Putty’ye veda edeceksiniz. Vi ile metin düzenleyeceksiniz.
    Dosya sistemi ise, standart bir Ubuntu ve içinden bir noktadan geçebildiğiniz (/mnt) kendi bilgisayarınız.
    Tüm bunları sağlayan, yani Ubuntu’nun “native” komutlarını kandıran ise Windows Subsystem for Linux.

Ubuntu imajındaki Linux uygulamaları Windows ile aynı network yığıtını kullanacak. Yani bu demek oluyor ki bu imaj içerisinde bir web sunucu kurup çalışabilirsiniz.

Lâkin çok heyecanlanmayın. Bu Windows’unuzu bir Linux sunucuya çevirebilecek güçte bir şey değil. Öyle olmasını da beklemeyin.
    Olacağını da düşünmeyin. Linux kernel’inde çalışmayan bir Linux sunucusu, tercih edilecek bir şey olmaz herhalde.
    Amaç geliştiricileri VM yükünden kurtarmak; bash konsoluyla aralarındaki uzaklığı kaldırmak; GNU/Linux dünyasının birbirinden yetenekli-değerli araçlarına hızlıca ve performans kaybetmeden erişmelerini sağlamak.

---- Alıntı Sonu --

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

Alıntı espriyi patlatayım hemen Windows linux'un anca bashını alır.

aksldfjlşkasjfaşlk gulmekten sandalyeden dustum :D

itsin oglum sen adam degilsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Anlamadım ben olayı, linux altında ki komutları windows altında sorunsuz ca çalışrıra bilecekmiyiz yani,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Sandman uykuyu getiren ve o sihirli tozu sana dökünce uyuklatan hayali kahraman degilmi ? 

instagram.com/macrlz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

morpheus 

Toplam Hit: 5011 Toplam Mesaj: 34
ubuntu bash windows 10