Bash, Windows 10'A Geldi
-
ozgunlu bunu yazdısandman bunu yazdı
nickimin kökenini bulan kişi eğer sistemciyse Türkiyenin en büyük holdinglerinden birinde iş fırsatı, yazılımcıysa en sağlam big data ekiplerinden biriyle çalışma fırsatı, grafikerse bir bira:p
2005 de bu ünlüymüş, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(wrestler)
bu mu hocam :D
konuyu dağıtmayalım pm atın :p bu değil
bu bash meselesinin ardından başka şeylerde çıkacak ms kendi dockerını geliştirdi baya bir aracını port etti göreceğiz
-
sandman bunu yazdı
nickimin kökenini bulan kişi eğer sistemciyse Türkiyenin en büyük holdinglerinden birinde iş fırsatı, yazılımcıysa en sağlam big data ekiplerinden biriyle çalışma fırsatı, grafikerse bir bira:p
Vertigo Comics 'in yazdığı çizgi-roman serisi ???
:)
Hatta Metallica 'nın Enter Sandman şarkısı bundan esinlennilmiş diye biliyorum. :P
SkynetX tarafından 14/Nis/16 18:55 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdısandman bunu yazdı
Hatta Metallica 'nın Enter Sandman şarkısı bundan esinlennilmiş diye biliyorum. :P
aynen
-
sandman bunu yazdıSkynetX bunu yazdısandman bunu yazdı
aynen
Belgeleri nereye veriyoz?
:)))
-
sandman bunu yazdı
darude - sandstorm
beyler bash ne
-
http://tahiroglu.com/post/142117285257/ya%C5%9Fas%C4%B1n-kara-konsol
adresinde bu konu çok güzelce anlatılmış...
Yukarıdaki linkini verdiğim sayfadan biraz özeti buraya alıyorum..
----
Henüz daha salınmamış bu özelliğin detaylarını Build’deki konuşmalardan alabiliyoruz.
Söylenene göre bilgisayarı “geliştirici” moduna çekip, uygulama mağazasından indirebileceğimiz bir Ubuntu imajı olacak.
Bu imaj, Ubuntu’nun ana dosya sistemini barındıracak ve kullanıcı alanına (Local AppData) kurulacak.Herhangi bir işletim sistemi boot’u olmadan, kendinizi bir Ubuntu dosya sisteminde ve ortamında bulacaksınız. Apt-get ile paket kuracaksınız.
SSH uygulaması ile Putty’ye veda edeceksiniz. Vi ile metin düzenleyeceksiniz.
Dosya sistemi ise, standart bir Ubuntu ve içinden bir noktadan geçebildiğiniz (/mnt) kendi bilgisayarınız.
Tüm bunları sağlayan, yani Ubuntu’nun “native” komutlarını kandıran ise Windows Subsystem for Linux.Ubuntu imajındaki Linux uygulamaları Windows ile aynı network yığıtını kullanacak. Yani bu demek oluyor ki bu imaj içerisinde bir web sunucu kurup çalışabilirsiniz.
Lâkin çok heyecanlanmayın. Bu Windows’unuzu bir Linux sunucuya çevirebilecek güçte bir şey değil. Öyle olmasını da beklemeyin.
Olacağını da düşünmeyin. Linux kernel’inde çalışmayan bir Linux sunucusu, tercih edilecek bir şey olmaz herhalde.
Amaç geliştiricileri VM yükünden kurtarmak; bash konsoluyla aralarındaki uzaklığı kaldırmak; GNU/Linux dünyasının birbirinden yetenekli-değerli araçlarına hızlıca ve performans kaybetmeden erişmelerini sağlamak.---- Alıntı Sonu --
-
0x656e bunu yazdı
Alıntı espriyi patlatayım hemen Windows linux'un anca bashını alır.
aksldfjlşkasjfaşlk gulmekten sandalyeden dustum :D
-
Anlamadım ben olayı, linux altında ki komutları windows altında sorunsuz ca çalışrıra bilecekmiyiz yani,
-
sandman bunu yazdı
Sandman uykuyu getiren ve o sihirli tozu sana dökünce uyuklatan hayali kahraman degilmi ?
-
sandman bunu yazdı
morpheus