Bash, Windows 10'A Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

önceden paylaşımını yapan bir mürit vardı gelecek diye konusu aşağıda.

http://www.tahribat.com/forum/windowsa-bash-linux-terminali-geliyor-217444

yabancı sitelerde paylaşılmış nasıl kurulacağı ama şimdilik Preview Build 14316 sürümünde kullanılıyor.

aşağıdaki sitelerde nasıl kurulacğı anlatılıyor.

http://fossbytes.com/install-run-bash-ubuntu-windows-10/

http://www.howtogeek.com/249966/how-to-install-and-use-the-linux-bash-shell-on-windows-10/

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Alıntı espriyi patlatayım hemen Windows linux'un anca bashını alır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

Alıntı espriyi patlatayım hemen Windows linux'un anca bashını alır.

Hocam güzel espri ama realiteye dönersek

Windowsa kıyasla zaten linux un bi tek bashı kalıyordu onu da aldılar elinden :)

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Şimdi orada bash demişler Ubuntu vs yazıyor, windows içinde ubuntuyu mu çalıştırıyor bunlar napıyor?

İmza...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    şimdi benim anlamadığım birşeyler var herhalde @_@

unix ve türevleri üzerindeki bash ve benzerlerinin, win işletim sistemindeki komut satırından ne farkı var?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Bash gelmesi işin bir kısmı, ama daha güzel kısmı Linux programları Windows'ta sanal makineye,vs ihtiyaç duymadan çalışacak.

Yani atıyorum "wget" kullanacaksın, önceden Cygwin'de bash kullanıyorsan "wget" için windows'a özel derlenmiş programı bulman gerekirdi.

Artık yeni sistemde, linux'te kullandığın 64 bit wget neyse, windows'ta da aynısını kullanabiliyor olacaksın.

Readelf ile windows'taki bash'e bakıldığı zaman da görülüyor ki proğramlar windows executable'ı değil.

Yani aslında WINE windows'a geldi, ama önceki mantığın tam tersi, windows içinde linux proğğğğramları çalıştırabilmek için.

Blue Screen of Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Biriniz de çıkıp demiyor ki bu olayın Linux dünyasına etkisi ne olacak?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Bence bir etkisi olmayacak.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    KrypT bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

Bence bir etkisi olmayacak.

Microsoft adım adım Open Source'a geçmeyi planlıyor bence hocam yani yavaştan yavaştan servisleri geçiriyor.Ama bu demek değildir ki Windows'un open source olucağı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @MaviEkran hocam açıklama tskler.

bash deyince benim aklıma: komut satırı geliyor, komut satırında da linux`un araçlarını, "programlama dili" dahilinde gruplama örgütleme düzenleme zamanlama geliyor.

benim anlayamadığım kısım sanırım şu, linuX komutlarını win makinede kullanabilme şaşa`sinin dışında, win`in komut satırında yapamadığımız bir şey var mi? ( unix ve linux 64 bit`lık araçları kullanabilmenin dışında.)

tskler yeniden. ^^)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    HarmOniYaFil bunu yazdı
    @MaviEkran hocam açıklama tskler.

bash deyince benim aklıma: komut satırı geliyor, komut satırında da linux`un araçlarını, "programlama dili" dahilinde gruplama örgütleme düzenleme zamanlama geliyor.

benim anlayamadığım kısım sanırım şu, linuX komutlarını win makinede kullanabilme şaşa`sinin dışında, win`in komut satırında yapamadığımız bir şey var mi? ( unix ve linux 64 bit`lık araçları kullanabilmenin dışında.)

tskler yeniden. ^^)

Benim gözümde bash'in muadili powershell'di ama powershell öyle bir noktaya geldiki sunucuda scripting dili olarak daha çok python/perl ile yarışıyor. Ondan dolayı Windows'un Poweruser olarak adlandırdığımız kullanıcı kitlesini çekecek bir araca ihtiyacı vardı ki bunun için bash ideal bir araç. Bir çok developer araçı direk bash üzerinde çalışıyor. Basit seviyede otomasyon ve scripting'e uygun.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 5329 Toplam Mesaj: 34
ubuntu bash windows 10