Başkanlık Sistemi
-
en sakat yönü .
diyelim imzayı bastı apo serbest bundan haberin bile olamaz . çünkü yassaak .olacak
-
bu konuyu daha önce forumda yazmıştım
http://www.tahribat.com/Forum-Baskanlik-Sistemini-Nasil-Karsiliyorsunuz-204912/
sorumluluk tek kişide olsunmuş daha başkanlık sisteminin ne olduğundan haberiniz yok
başkanlık sisteminde checks and balances diye anayasayla güvence altında olan sistem var
kimse gücü eline geçirip istediği gibi at koşturamıyor
ama türkiyede hadi söyleyin polis gücünü eline geçireni kim limitleyecek? -
-
Milli terbiyeyi alamamış insanlar bu tip sistemlerin getirisine "kardeşim işler daha hızlı olur koalisyon kurulmaz." yanıtını veriyorlar.
E peki şu anda koalisyon yok. İşler çok mu hızlı oluyor büyümemiz çok mu iyi? Ben böyle sorunca
"E kardeşim sen geçmişi bilmiyor musun neler yaşadık biz nelerden geçtik" diyeceksiniz. Chp yi kötüleyeceksiniz.
E peki kardeşim şimdi büyümemiz çok mu hızlı? Güllük gülistanlık uçuyoruz öyle mi yani? Ekonomik büyümemiz diğer dünya ülkelerine göre daha üst seviyede mi? Bakanlarımız yolsuzluk yapınca cezasını çekiyor mu? Gazetecilerimiz özgürce haber yapınca ödüllendiriliyor mu? Her haneye ekmek giriyor mu? Sözde Ermeni Soykırımına karşı bir yol izledik mi? Çevre ülkelerdeki PKK yapılanmalarında müdahalemiz ne noktada? Komşularımız ile aramız iyi mi? Nerde bu hızlı karar alma mekanizması nerde işliyor bu devlet?
---
Başkanlık sisteminden önce bu demokrasiyi halk benimsemiş mi anlayabilmiş mi onu tartışmak gerekiyor.
Oy pusulasında 6 oku görüp CHP'ye basan, ampulü görüp akpye basan, üç hilali görüp mhp ye basan bir halktan bahsediyoruz.
Genel başkanlarının icraatlerinden bihaber, partilerinin yaptıklarını hiç bilmeyen; duydukları dedikodular ya da söylentilere göre oy vermeye kalkan insanlar ve bu insanlar aramızda. Kimimizin teyzesi kimimizin annesi babası kimimizin arkadaşı. Benim ailemde de var ve forumda herşeyine iddiaya girerim sizin çevrenizde de var.
Böyle insanlar olduğunu bile bile demokrasiye inancınız tam mı?
-
DJ_Alper bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Ülkeyi Düşünen eden yok adamlar zaten babasının çiftliği gibi at koşturuyor bu adamlar için çok da fifi açıkçası yok başkanlık sistemi olmuş yok çıraklık sistemi hepsi hikaye
Amaç iktidarda olduğu sürece terörü dizginlemesini sağladığı ve iktidarını sarsmadığı için
pkk ya verilen sözü tutarak özerk kürdistanın Önünü açmak başka bir şey değil
he öyle chpde aynı kürt sorunu çözümü müzakere gelirsek diyolar bi mhp demiyo
onun için genel seçimlerde bahçeliyi hiç sevmesemde mhp ye oy vereceğim mhp yede oy veririmsem hdp ve diğer illegal partiler dışında vermediğim kalmıyor gibi :)
herzaman tek başlılık iyidir boşver sen bak içişleri mhp sağlık mhp milli eğitim mhp olacak diğerleri akp olacak (ne güzel yazdım dimi neyse) sonra bir olay olacak yarın diyecekki işte eğitim sistemi bizden sorumlu değildi mhpden sorumluydu
dsp mhp anap hükümetinde şuan hepsi birbirine suç atmıyormu? sonra birleşip ahmt necdet sezeri eleştriyorlar amk onu oraya dedemmi getirdi yok işçe sayın ecevit önerdi bizde suç yok ben aponun idamına karşı çıktım ama işte mesut la ecevit he dedi
ne sikim iş o öyle?ben seni anlıyorum ileriye dönük bakman lazım tayip sonsuza kadar durmayacak akpde sonsuza kadar var olmayacak başkanlık sisteminde gelip kılıçdar oğlu başkan olacaksa varsın olsun yada bahçeli ama sorumluluk tek kişi üstünde olsun
MHP her daim akp nin dediklerini yapacak onun kuyruğunda kalacak bir parti olarak kalacaktır tıpkı el birliğiyle abdullah gülü cb yaptığı gibi
SeRDaR tarafından 27/May/15 21:00 tarihinde düzenlenmiştir
ne bir halkın arasına karışma ne bir konuda tepki gösterme ekenomik hiçbir çözüm yok sistem yok projesi yok TV programlarına çıkıp konuşmuyorlar bile bir tane adam var sadece konuşan o da oktay vural gerisi yatış
terör sorununa çözümü bile yok
Reis abi hepsi onlar onlar makamlarında otursunlar ne gereği var böyle şeylere
sadece ülke şehit verdiğinde sokaklarda boy göstermeyle olmaz bu işler
Ayrıca CHP ile bana karşılıkörnek vermene şaşırdım CHP nin doğrularını akp ye karşı savunmam beni chp li yapmıyor -
AllahinOglu bunu yazdı
bu konuyu daha önce forumda yazmıştım
http://www.tahribat.com/Forum-Baskanlik-Sistemini-Nasil-Karsiliyorsunuz-204912/
sorumluluk tek kişide olsunmuş daha başkanlık sisteminin ne olduğundan haberiniz yok
başkanlık sisteminde checks and balances diye anayasayla güvence altında olan sistem var
kimse gücü eline geçirip istediği gibi at koşturamıyor
ama türkiyede hadi söyleyin polis gücünü eline geçireni kim limitleyecek?Başkanlık sisteminin tek ve belli bir tanımı yok. Monarşiden ayrılan en temel yanı başa gelen kişinin halktan seçilmesi. Tanıma bundan sonra eklenecekler ise ülkenin keyfine kalmış. Paket halinde başkanın yetkileri şöyle olacak, kongre böyle olacak diye bir durum yok. Amerika'da uygulanan haliyle demokratik olabilirken muz cumhuriyetlerinde diktatörlüğe dönüşüyor. Böylece eline gücü alan at koşturuyor. ABD bir istisna denebilir.
Misal, monarşinin de anayasal, parlamentolu varyasyonları var. Ancak sadece o ülkelere bakıp monarşide at koşturulamaz diyemeyiz. Tayyip'in Türkiye'ye getireceği sistemin neye benzeyeceğini kestirmek zor değil. Anayasal güvence, kongrenin durumu bütün bunlar Tayyip'i sınırsız yetkiyle donatacak bir şekilde elden geçirilecektir. Kendisi de, nereden geleceği belli olmayan başkanlık sisteminin düzenlenmiş halini Türkiye'ye getireceğini söylüyor zaten. ABD'ninkini uygulayacaksa en başından bunu söylerdi. Orada beğenilen bir sistem var ve bunu Türkiye'de uygulamak istiyoruz derdi. Niyetinin bu olduğunu hiç sanmıyorum. Zaten oradaki sistemin de doğrudan burada işlemesi beklenemez.
anonim6918524 tarafından 27/May/15 21:07 tarihinde düzenlenmiştir
Bu sebeple, tek adam sorumlu olacak ve at koşturacak söylemleri hiç de haksız sayılmaz. Yakında Türkmenistandaki gibi ruhname benzeri bir kitap yazıp onu da okutmaya başlar. -
Cumhuriyet fazilettir.
kaygusuz tarafından 27/May/15 23:15 tarihinde düzenlenmiştir
başkanlık için çok zaman var çok. avrupadan 20 yıl geride olduğumuzu defalarca hatırlatmaktan bıktım. çağın gerisindeyiz.
asgari ücret 946 TL. önce asgari ücret 1500 tl üstü yapılsın -
Burhan Kuzu. Anayasa komisyonu baskani. 30 yildir baskanlik da baskanlik cildirip duruyor.
Baskanlik sistemi icin genc bakistaki programini izleyebilirsiniz. Bir de kitabi var "Bilinmeyen Yonleriyle Baskanlik Sistemi" diye.
https://www.youtube.com/watch?v=OXaem7TO37w
-
Hayırlısı.... :)
3Dxsolid tarafından 28/May/15 10:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Dentist bunu yazdı
Milli terbiyeyi alamamış insanlar bu tip sistemlerin getirisine "kardeşim işler daha hızlı olur koalisyon kurulmaz." yanıtını veriyorlar.
E peki şu anda koalisyon yok. İşler çok mu hızlı oluyor büyümemiz çok mu iyi? Ben böyle sorunca
"E kardeşim sen geçmişi bilmiyor musun neler yaşadık biz nelerden geçtik" diyeceksiniz. Chp yi kötüleyeceksiniz.
E peki kardeşim şimdi büyümemiz çok mu hızlı? Güllük gülistanlık uçuyoruz öyle mi yani? Ekonomik büyümemiz diğer dünya ülkelerine göre daha üst seviyede mi? Bakanlarımız yolsuzluk yapınca cezasını çekiyor mu? Gazetecilerimiz özgürce haber yapınca ödüllendiriliyor mu? Her haneye ekmek giriyor mu? Sözde Ermeni Soykırımına karşı bir yol izledik mi? Çevre ülkelerdeki PKK yapılanmalarında müdahalemiz ne noktada? Komşularımız ile aramız iyi mi? Nerde bu hızlı karar alma mekanizması nerde işliyor bu devlet?
---
Başkanlık sisteminden önce bu demokrasiyi halk benimsemiş mi anlayabilmiş mi onu tartışmak gerekiyor.
Oy pusulasında 6 oku görüp CHP'ye basan, ampulü görüp akpye basan, üç hilali görüp mhp ye basan bir halktan bahsediyoruz.
Genel başkanlarının icraatlerinden bihaber, partilerinin yaptıklarını hiç bilmeyen; duydukları dedikodular ya da söylentilere göre oy vermeye kalkan insanlar ve bu insanlar aramızda. Kimimizin teyzesi kimimizin annesi babası kimimizin arkadaşı. Benim ailemde de var ve forumda herşeyine iddiaya girerim sizin çevrenizde de var.
Böyle insanlar olduğunu bile bile demokrasiye inancınız tam mı?
:))) burada laf bana sanırım, beni yanlış anladınız sanırım hocam. chp'yi kötüyelecek 50 sene öncesine kadar elimizde bir argüman yok, he muhalefet döneminde söylenilenlerden bahsetmek tabi olmaz, laflara bakmayız. muhalefet partisini de kötülememize gerek yok sanırım, biz marjinal gruplarız, her zaman iktidarın ve güçlünün karşısındayız. yoksa bizim de diğer insanlardan bir farkımız kalmaz, değil mi?
ama şunu söylemek zorundayım ki, chp bu ülkede koalisyon hariç hiç bir şekilde iktidar olamaz. bunun sebebinin ise türk toplumunun siyasi bileşeninin %70 sağ %30 sol'dan oluştuğundan olduğunu belirtmek isterim.
şu var ki, ekonomi bu sene hakikattende çok kötü, tekstil bitme noktasında, tarım iki senedir yaşanılan don olayları yüzünden çok düştü. peki bunun hepsini hükümete yüklemek ne kadar doğru? tarımı öne sürüp iktidarı suçlamak çok yanlış, yaşanılan don olayları yüzünden kayısı ve fındık rekolteleri çok düştü, ben malatya'lıyım, yaklaşık 1200 kök kayısı ağacımız var, bu sene yine don oldu, her ağaçtan en fazla 5-10 kilo kayısı çıkar-çıkmaz. bununla beraber king teorisine göre kayısının fiyatı tavan yapacak. kayısı yok çünkü, kışın antalya'daki seralar perişan oldu, fındık aynen öyle. akp iktidarı tarımı bitirdi! kayısının kilosu 100 lira! fındık olmuş 200 lira! demek bize yakışmaz, biz yine en doğru yoldan haklı olduğumuzu bildiğimiz yönlerinden saldırıcaz ki, arkamızdan cahil demesinler.
şimdi, komşularımızın hali ortada, suriye zaten bitti, işid yüzünden ırak desen yarım yamalak kürt bölgesi ve bağdat hariç ticaret hacmimiz oldukça düşmüş, rusya ukrayna krizi yüzünden ambargo yemiş, azerbeycan devleti kendisi resmi develüasyon yapmış, türkmen bölgelerinde dolar bizde olduğu gibi %30 %35 düzeyinde kendi paralarına göre artmış haldeyken, tüm dünyada yaşanılan bu krizi görmezden gelip, türkiye şöyle türkiye böyle demek bize hiç yakışmaz.türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, boşnağıyla, abazıyla, ermenisiyle bu vatan bir bütündür parçalanamaz. insanları üç hilalı görünce mhp'ye oy veriyor, altı ok'u görünce chp'ye oy veriyor diye 'bence' küçümsemeniz çok yanlış. çünkü sizin bahsettiğiniz insanlar bizim anneannemiz, dedemiz. emin ol senin de anneannen ve deden'de böyledir. peki, bu durumda ne yapmamız gerekir? o zaman öldürelim hepsini bu bahsettiğimiz kesmin? böyle bir şey olabilir mi? pek tabii olamaz. bu bir süreç.. yeni nesil gelişe gelişe eski tabular yıkılacak..
saygılar.