Başörtüsünü Çıkarın,Atın Dedi
-
nur suresinde örtü değil başörtülerini diyor benim kaynağım Atatürkün türkçe mealini yazdırttığı Elmalılı Hamdi Meali.. ayrı bir mesele dediğim gibi Allah ayak uclarınızdan yüzünüzün cevrelerine kadar kapatın diye birşey dememiş ayette ama peygamber hiçemi sayılıyor.. ?? eğer öyle bir durum olsaydı neden peygamber öyle belirtmezdi he belirttimi diyeceksin az sonra kutubi sittedende hadislerle gösterecem bunu ayrıca 1500 yıldır o kadar alim geldi dünyaya ve biçoğu fıkıh ilmihal kitapları yazdı peki bunlardamı yalan ?? arabistana değinmişsin under abi arabistanın islami görüşü vehhabiliktir ve vehhabiler sünnete ve hadislere değer vermezler onlar için yol gösteren ibni teymiyye adında mezhepsiz bi şeyhtir bunlara selefide denir ( selefi gerçek anlamı sahabeler demek vehhabiler kendilerine uyarladılar) neyse bu vehhabiler mesela Allahın gökte oturduğunu sanarlar vs. bu vehhabiler islamda küfre girmiş ve kendileri bir çok şey uydurmuşlardır bu yüzden onların giyinişi islama en uygun giyiniş olacak diye bişey yok Allah kapanın diyor ister başörtü tak ister çarşaf ister pardesü isterse bi bez parçası.. hiç değişmez yeterki örtün diyor under abi şu ayeti gerçek olarak al zira gerçeği
31-Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar;
(Elmalılı Hamdi Yazır Meali) -
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Evet seninde din bilgini görüyoruz...
Tek üzüldüğüm nokta İslamı da laikliğide Atatürkçülüğüde tam olarak bilmeyen insanların bunlar üzerine biliyormus gibi yorum yapması.
İlla bir şeyler yazmak için sırf bende varım bir şeyler biliyorum diye saçma sapan yorumlar yapılıyor. Yok başörtüsüymüş. Zaten hep bu tarz saçma konular açıldığı için ülkemizde daha ilerici görüşler ön plana çıkmıyor. Ulan ordu bile bu kadar karısmıyor ama gel görki bizim laik arkadaslarımız hep muhalefet. Atamızın da annesi kapalıydı ve bu ona hiç bir zaman bir engel olmadı, olamazdıda. Burası laik ve özgür bir ülke isteyen istediği gibi devletine ve milletine zarar vermeyecek şekilde yaşayacaktır. Böyle bir kaç çapulcu çıkıpta sadece küçük sinek gibi miğde bulandırıcı yorumlar yapacaktır...
Klasik ve pek söyleyecek lafı olmayan insanların yaptığı yorumlardan biri.Sırf yazmak için yazmadım ne yazdığımı biliyorum rahat ol.Atamızın annesi burada bahsettiğimiz kapalılardan değildi.Fazla polemiğe girmeye gerek yok.Under Abi'nin yazdıklarına katılıyorum...
-
simdi sen atayada islam hakkında arap dinidir eskimiş dindir dedi dersin holybilmemne
-
Türkiyede başörtüsü şeriatvari bir yönetim için istenilmektedir , siyasi bir propogandadır. Buna asla izin verilemez Atatürk İlke ve Inklapları vardır. Değişemez kurallara bağlıdır , Laik bir devletiz.
Cumhurbaşkanlığı adayımız "gül" ün eşinin başörtüsü olayına değineyim. Sorarım size , hangi müslüman ülkenin first ladysinin başı kapalıdır? Suriye ? Ürdün ? Mısır ? Fas ? Cezayir ? Kazakistan ? Özbekistan ? Tacikistan ? Arnavutluk ? Özbekistan ?
Siyasal propoganda yapmayın. Çok isteyen varsa kara çarşafla dolaşmak isteyen çıktın iran a gitsin. -
delidervis bunu yazdı:
Ahzab Suresi
59-Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler!
kardeş bence kuranı yorumlayacak yetkiye sahip olduğunu sanmıyorum amacım tartısma cıkarmak değil sadece kuranda örtünün emrini göstermek istiyorum sana başörtüsü simge vb. bişey değildir örtünmek Allahın bir emridir.
-----------------------------burda cilbablarindan derken kasit nedir soyleyebilirmisin ?
-
Evet klasik yorumlar gelir benden ama pek lafı olmayanlar gibi demişsin.
LAf çok ama adam olup anlayana, bir noktadan sonra insan sanıp bir şeyler sölüyorsun ama duvara ne anlatabilirsin ki.
Aslında adam yerine koyup yazı yazmak hata...
-
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Bu âyet-i kerimeden kadınların başörtüsünü sadece yakasına örteceği, baş ve vücudunun diğer yerlerini örtmenin gerekmediği anlaşılabilir. Gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat nedir? Kına, sürme boya mıdır, altın, gümüş gibi ziynetler midir? Bu hususlar açık değildir, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]
Bu tercümeye bakıp "Kadın, tanınıp eza edilmemesi için dış elbise giyer. Tanınıp eza edilmezse, çıplak gezebilir" diyenler çıkmıştır. Bu âyetleri Resul aleyhisselamın nasıl açıkladığına bakmalıdır.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]
Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!
Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)
Hz. Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)
Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdür.
Bir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır.
-
Bir kadının kapanma ölçüleri bellidir.Türban takmasın mini etekmi giysin demek son derece mantıksızlık.Amaç karşıdaki erkeği cezbetmemektir.Türban takıp makyajlı rengarenk elbiseler giyenlerde görüyorum.Ne anlamı kaldı o zaman türbanın? Demekki ortada bir tabu var.Türban takmamanın zıttı olarak saçma sapan örnekler veriliyor.Mini etekmi giysin bilmem neresinimi açsın.Eşşek gibide biliyorsunuzki kadınların giyinebileceği makul elbiseler var.Karaçarşafa girmiyorum.O başlı başına saçmalık arap kültürünün bir sonucu.Zaten çoğu genç bunun farkına varmışki artık örtünmeyi reddediyor.Artık anası türbanlı kızının başı açık birçok kişi görmeye başladım.Aklın ve mantığın gereğini yapın.Türbanlı kadının karşıtını mini etek giyen,göğüsler ortada,daracık elbiseler giyen kaşarlar olarak görmeyin.Kapanmak namus ölçütü değildir.Birşeyin içte olması gerekir.Namuslu kadında nasıl giyineceğini bilir.
-
Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik)
-
delidervis bunu yazdı:
simdi sen atayada islam hakkında arap dinidir eskimiş dindir dedi dersin holybilmemne
hehehe saptırma,hedef göstermeye çalışma, hepsi var valla...Ben sizin tayfayı iyi tanıyorum gelmem böyle oyunlara. Düşüncelerimi söylüyorum,anladıklarımı söylüyorum,bundada yanlış olan birşey yok.Uzatmanın bir manasıda yok...