Beyin Rahatlatmak
-
Müzik..
Özellikle enstrümental müzik..
Kitaro mesela..
Chill-out müzikleri..
-
Yüzmek. Bütün sinir, stress, aşırı yüklenme vs.. vs.. herşeyi rahatlatıyor. Yüzüyorsun, akşama eve gelip yemek yerken uyuya kalıyorsun (: Bedensel ve zihinsel rahatlama tamam.
Birde bol kahkaha gerek.
-
muhabbet kuşu balık ve bitki beslemek hele kuşun evcilsee varyaa
-
beyin rahatlatmak için kılmasakta namazda beyin rahatliyor dunya dertlerindn kurtarıyor
-
ofiste böyle beynim patlayacak gibi olunca açıyorum müziği yayılıyorum iyice bir sigara içiyorum herşey uçup gidiyor akşamda çok yorgun hissediyorsam yine malak gibi yayılıp biraz dizi film izliyorum kafa temiz
-
Düşünmeyi durdurabilirsek rahatsız hissetmeyiz. Olaylar bizde bir düşünceye düşüncelerde duyguya neden olur.
Şayet düşünceleri değiştirirsek duygularımızda değişir.
Abd de 3 işçi,
Güneşin altında akşama kadar taş kırıyormuş, 1. işçiye ne yapıyorsun demişler işçi lanet olası güneşin altında geberiyorum demiş 2. işçi bu günaş altında çalışıp evime para götürmem gerek demiş 3. işçiye sormuşlar sen ne yapıyorsun. Adam Taşlarla bir şahaser inşa ediyorum demiş.
:)
Bakış açınızı değiştirin dünya değişsin.
-
en ucuzu müzik heralde,
göze ve kulaga hitab eden videolar var.
yavaşve ritmi anidün degişmeyen müzikler eşliginde, geniş ova ve/veya kanyonların oldugu videolar.
göz ve kulak yoluyla beyin bayram ediyo... örnek ~ le ciel de schıvaliers mi ~ neydi fr filninden bi sahne
kokuya yönelik bulamadım henüz. :B -
tek kesin yol bu kardeş
-
HolyOne bunu yazdı
Bisiklete binip uzaklara gidiyorum. bir süre sonra tek sorun geri dönebilmek oluyor.
minecraft da fena değil
Bisiklete binip uzaklara gidiyorum. bir süre sonra tek sorun geri dönebilmek oluyor.
Beğendim bu sözü. :)
-
farklı düşünmeyi ve gevşemeyi sağlayan her nane olabilir. Ancak meditasyon zımbırtılarındansa nefes egzersizi ve sportif faaliyetler seni rahatlaabilir. spor yapmaya vakit ayırmak istemiyorsan kesilikle nefes egzerzisi yapmalısın. Bunun yanında öfkelenmeni, üzülmeni veya nahoş hissetmene neden olan düşüncelerini tespit edip fayda sağlayacağın çözümsel düşüncelere yönelmen önemli.Bu bir beceridir ve ne çok kolaydır ne de çok zordur. ama denemek ve zaman vermelisin kendine.
1-nefesi burnundan alıyorsun.(ciğeri değil göbeği şişirerek)
2-ağzından veriyorsun(Nefesi aldığın sürenin 5 katı sürede veriyorsun.)
*** 5-10 dakikadan az olmamak üzere bunu yaparsan narkoz etkisine benzer bi etki yaratıyor. Tabi açık ve temiz havanın olduğu yerlerde yaparsan daha etkili olur.