Bilene Beleş Hosting Veriyorum Tıqla.
-
sen benim bi çözümü oku ?
böle olmuyacak .. .
-
durun dövüşmeyin :d cevap 24 sonsuz diziyi toplayacaksınız.
mataramasuko
p.m at gerekli bilgileri veryim hacı.ben bu soruyu akıl oyunları kitabında 97. sayfada görmüştüm daha fazla çözüm için kitabı bulup oradan çözümlere bakabilirsiniz veya mataramasuko zaten çözmüş.
4.soruyu çok daha kazzık yapıcam...
-
hoca bu soruyu buzul hazirlamadi sadece editledi bole bi soru dilden dile dolasiyo zaten tren ve bisiklet bicimiyle ve hepsinde de sonuc sinegin hizidir hatta bir profesor var ona soruyolar bi kac saniye icinde cevabi veriyo biliyormuydun kisa yolu diolar hayir hesapladim dio adini da yazcam adamin simdi az bekle
-
edit:john von neumann
-
oo zaman soruda hata var ya ne kadar uzakjlaştığımı ne kadar km yaptı o belli değildi.
+ burada sonsuz tane dizi yokk. . .
96/5+96/25+24/25=24 çıkar . . .(sonsuz değil 3 tane var )
edit:ok çok özür onu yazanda mataramasuko imiş.
-
At sineğinin kat ettiği toplam yol ne kadardır ?
sorunun orjinalindede bu cümle böle mi ? yani kat ettiği toplam yol ne kadardır ? diye mi yazıyo du çünkü una göre çözüm yaparsan cevap 16,32 olur.
hostunda değilimde biz bu konuları fiizkçi ile çook tartışıyoduk ondan merak ettim.
-
manyakusta bunu yazdı:
-----------------------------oo zaman soruda hata var ya ne kadar uzakjlaştığımı ne kadar km yaptı o belli değildi.
-----------------------------hoca fazla mantik arama sorularda kafayi yersin mesela sunu oku dusununce dogru pratikte yanlis :d
Yunanlilarin ünlü kosucularindan Asil, bir kaplumbagaya bir miktar avans verdikten sonra kosmaya baslarsa, asla ona yetisemez. Asil'in kaplumbagaya yetisebilmesi için, öncelikle avans olarak vermis oldugu mesafeyi kosmasi gerekir, ama bu süre içinde kaplumbaga bir miktar daha yol almis olacaktir. Asil bu mesafeyi de kostugunda, kaplumbaga biraz daha ilerde bulunacak ve mesafe sonsuz noktalardan olustuguna ve sonsuz sayidaki noktalar sonlu bir sürede geçilemeyecegine göre, Asil hiçbir zaman kaplumbagaya yetisip yarisi kazanamayacaktir.
-
manyakusta bunu yazdı:
-----------------------------oo zaman soruda hata var ya ne kadar uzakjlaştığımı ne kadar km yaptı o belli değildi.
-----------------------------
çözen çözüyor ama :D soruyu ilk aldığım yeri hatta kitabın adı ve sayfasını verdim en net bilgiye ordan bakabilirsiniz.netten ararsanızda bulabilirsinizjohn von neumann sinek problemi falan yazın çıkıyor.
-
düşününcede yanlış pratiktede yanlış o cümle . . .
iyi düşün bence. . .
abi millet sonlu sonsuz biilmiyo sıkıyo habire .. .
-
manyakusta sunu cevapla o zaman bi top 20 m den birakiliyor ve her yere carpmasiyla bir onceki mesafenin 3 te 1 ini aliyor toplam kac m yol almistir
sorunun cevabini su an bilmiorum simdi uydurdum :d ben de cozecem yemekten sonra bu bir sonsuz dizi bakalim senin yontemle cozulebilio mu ?