folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilene Beleş Hosting Veriyorum Tıqla.

Bilene Beleş Hosting Veriyorum Tıqla.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hocam o ilk gidişte 16,32 olur...sonra dönecek öteki üç tekerleklinin tekerine değecek sonra ordan da dönüp tekrar ona ve dönüp tekrar ona taki iki teker arasında ezilene kadar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek
    ilk gidişte 96/5 geri gelirken 96/25 sora tekrar ileri gidecek o da 24/25 sonuc 16,32

İmza . . .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek
    bari çözümün öğrenseydik merak ettim şimdi doru mu benimki diye ?

İmza . . .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    ya ben manyakustanın dediği gibi hesapladım  ilk gidişte 19.2 çıkıyo ikincide 3.84 baktım ki 24 e yaklaştı şöle bi düşündüm 24 olduğunu anladım siz de düşünün anlarsınız
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek

tamam işte 96/5 = 19,2 (+ yönde gitmiş desek)

96 / 25 = 3,84 (- yönde gidecek çünkü ters döndü)

24/25 = 0,96 (son turu + yönde olacak )

şimdi bize başlangıç noktasından ne kadar uzaklaşmış diyo yani hepsini toplayacaz tabi eksiler ve artıları dikkate alarak almasak 24 olurki bu toplam gittiği yoldur buna ileri ve geri dahaildir oysa bizden + yönde ne kadar ilerlediğini soruyo onun için

19,2 - 3,84 + 0,96 = 16,32 km buludnuğu yerden uzaklaşmış olur. . .

İmza . . .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    manyakusta bunu yazdı:
    -----------------------------

tamam işte 96/5 = 19,2 (+ yönde gitmiş desek)

96 / 25 = 3,84 (- yönde gidecek çünkü ters döndü)

24/25 = 0,96 (son turu + yönde olacak )

şimdi bize başlangıç noktasından ne kadar uzaklaşmış diyo yani hepsini toplayacaz tabi eksiler ve artıları dikkate alarak almasak 24 olurki bu toplam gittiği yoldur buna ileri ve geri dahaildir oysa bizden + yönde ne kadar ilerlediğini soruyo onun için

19,2 - 3,84 + 0,96 = 16,32 km buludnuğu yerden uzaklaşmış olur. . .

At sineğinin kat ettiği toplam yol ne kadardır ?    

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek
    tamam işte kat ettiği yol 16,32

İmza . . .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    hocam sen başlangış noktasından ne kadar uzaklaştığını buluyorsun soru katettiği toplam yolu soruyo. yani benzinli olsaydı kaç kmlik benzin yakardı ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek

birbirine uzaklıkları 32 km olan 2 üçtekerli birbirlerine karşılıklı yola çıkıyorlar. ikisininde hızı saate 16 km olmak üzere gidiyorlar Allah yoluna.. üçtekerlilerle birlikte aynı anda başlayan bir at sineğide sabit olarak 24 km ile a üçtekerlisinin ön tekerinden b üçtekerlisinin ön tekerleğine doğru yola çıkmış at sineği artık sıkılmıştır atların üstünde gitmekten ulan ne yapıyım ben bu 2 içtekerlinin birinden başlayım karşıdakinin tekerleğine deyip geri diğer üçtekerliye ondan ona ondan ona olarak gidip geleyim ezilene kadar demiş.

kat ettiği toplam yoolu soruyo kat ettiği km değil katetiği yani gittiği yol olarak algıladım ben eğer toplam km olsaydı iki araç birbirine 1 saatte çarpar yani sinek x = v*t den 24 km gider bunuda yadılar buzul burdaydı o zamanfakat bu cevaba doğru demdedi zaten öyle olsa bu soru çook basit olurdu zaten yanıltıcı noktada orada . . .

İmza . . .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    manyakusta bunu yazdı:

birbirine uzaklıkları 32 km olan 2 üçtekerli birbirlerine karşılıklı yola çıkıyorlar. ikisininde hızı saate 16 km olmak üzere gidiyorlar Allah yoluna.. üçtekerlilerle birlikte aynı anda başlayan bir at sineğide sabit olarak 24 km ile a üçtekerlisinin ön tekerinden b üçtekerlisinin ön tekerleğine doğru yola çıkmış at sineği artık sıkılmıştır atların üstünde gitmekten ulan ne yapıyım ben bu 2 içtekerlinin birinden başlayım karşıdakinin tekerleğine deyip geri diğer üçtekerliye ondan ona ondan ona olarak gidip geleyim ezilene kadar demiş.

kat ettiği toplam yoolu soruyo kat ettiği km değil katetiği yani gittiği yol olarak algıladım ben eğer toplam km olsaydı iki araç birbirine 1 saatte çarpar yani sinek x = v*t den 24 km gider bunuda yadılar buzul burdaydı o zamanfakat bu cevaba doğru demdedi zaten öyle olsa bu soru çook basit olurdu zaten yanıltıcı noktada orada . . .

hoca senin dedigin gibi olursa daha da basit bu arabalar 16. km de carpisacak sinek de orada olecek yani 16 km uzakta olecek ne var yani bunda isleme bile gerek yok 

Toplam Hit: 24435 Toplam Mesaj: 190