folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Bir Hazır Portalda Neler Olmasını İstersiniz?



Bir Hazır Portalda Neler Olmasını İstersiniz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecmis Olsun
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    by_Tet bunu yazdı:
    -----------------------------

    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

    ben bi ara ie ile girişi engellemiştim :D en kolay çözümü bu. sanada tavsiye ederim :D


    -----------------------------
    Yemin ediyorum 2-3 gündür aklımda bu var hatta kodlarını yazdım bir kenara koydum ie ile girilince bir sayfaya atıyor lütfen başka bir tarayıcı indirin diyor filan :D Bence gayet mantıklı hocam ama sonuçta hazır portal. Mesela adam okul sitesi için kullandı böyle birşey bir dökümanı googledan aradı bu hazır portalı kullanan okul sitesine denk geldi. Hay aksi kullanıcı da ie kullanıcısı biri. Gelip de 2-3 dk bakıp çıkacak biri sırf bu site için chrome firefox yüklemez ki erinir başka çözüm bulmalı ama herbir bokda ie için tekrar kodlamak insanı yıldırıyor yahu

    Edit: Tahribatta onca coder var eminim bu konuyu görüyorlardır. Birşeyler söyleyin şu kardeşinize yardımda bulunun müridler


    -----------------------------

    kullanıcıyı bu kadar düşünme. relax ol yaa. biraz olaya yukarıdan bak. ie nin acizliğini sen çekmek zorunda değilsin. bilinçli kullanıcı ya ff yada chore kullanır zaten. gerisini sal gitsin hangi siteye giriyorsa girsin.

    sen yine iyi yazmışsın. ben cikcikcik.html diye sayfaya yönlendirip başka tarayıcı kullanın yazmıştım :D


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    pSkpt bunu yazdı:
    -----------------------------

    a

     

    IE 9 bozuk gösteriyor. CSS yüklemiyor sanırım.

     

    Daha önce bende ASP ile portal yapmaya çalıştım. Önceleri bir ASP portalını editliyordum sonra oturdum kendim uğraştım bayağı ama ASP veritabanı işlemleri düzenli yapılmadığı sürece kasma yapabilecek bir sistem. Özellikler Forum kısmında zorlanacağını söyleyebilirim ve sayfa yüklenme süresinde de uzamalar olabilir. Uzun zamandır ASP kullanmıyorum. Gerek işlevsellik olsun gerek performans ve popülerite olsun PHP önde gidiyor.

    En çok isyan ettiğim bir konu eklendi mi bilmiyorum fakat. ASP md5 çağırmak için kendiniz fonksiyon yazmak zorundasınız.

    http://www.kodaman.org/yazi/asp-ile-md5-sifreleme-fonksiyonu

    PHP'de ise md5('sifreleburayı'); bu kadar.


    -----------------------------

     

    Hocam ilgin için sağolasın bir de şu temalardan birisine tıklarmısın nasıl gösterecek. Anladığım kadarıyla ie'de default css'i yüklemiyor. Peki yükleyince nasıl oluyor onu merak ettim şimdi :)

     

    Asp-Php olayına hiç girmeyelim hocam. Ancak özetle;

    Elbette php'nin birçok konuda kolaylığı kaynak fazlalığı olabilir ancak bu hiçbir zaman ASP'nin eksikliğini göstermez. Benim bu portalı yapmaktaki tepkim binlerce ASP dilini öz dili gibi bilen insan 'cahil' kaldı asp.net php vs öğrenmediği için. Bunun tek sebebi yapılan dikteler . Buna bir tepkinin sonucu bu portalı yazmaya karar verdim. Facebook loginde bile asp desteği yok düşünün artık. Halbuki bu çok basit yapılabiliyor hem de json bilmeden jquery ile (bkz: http://www.iyibu.org/fbg) daha neler neler hocam boşverin :)

     


    iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

    by_Tet bunu yazdı:
    -----------------------------

    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

    ben bi ara ie ile girişi engellemiştim :D en kolay çözümü bu. sanada tavsiye ederim :D


    -----------------------------
    Yemin ediyorum 2-3 gündür aklımda bu var hatta kodlarını yazdım bir kenara koydum ie ile girilince bir sayfaya atıyor lütfen başka bir tarayıcı indirin diyor filan :D Bence gayet mantıklı hocam ama sonuçta hazır portal. Mesela adam okul sitesi için kullandı böyle birşey bir dökümanı googledan aradı bu hazır portalı kullanan okul sitesine denk geldi. Hay aksi kullanıcı da ie kullanıcısı biri. Gelip de 2-3 dk bakıp çıkacak biri sırf bu site için chrome firefox yüklemez ki erinir başka çözüm bulmalı ama herbir bokda ie için tekrar kodlamak insanı yıldırıyor yahu

    Edit: Tahribatta onca coder var eminim bu konuyu görüyorlardır. Birşeyler söyleyin şu kardeşinize yardımda bulunun müridler


    -----------------------------

    kullanıcıyı bu kadar düşünme. relax ol yaa. biraz olaya yukarıdan bak. ie nin acizliğini sen çekmek zorunda değilsin. bilinçli kullanıcı ya ff yada chore kullanır zaten. gerisini sal gitsin hangi siteye giriyorsa girsin.

    sen yine iyi yazmışsın. ben cikcikcik.html diye sayfaya yönlendirip başka tarayıcı kullanın yazmıştım :D


    -----------------------------

    :D :D Hocam haklısın aslında çok da mikimde demek içimden gelmiyor değil ama bazı sebeblerden portalın üzerine çok titriyorum :) Buarada tahribat.com da epey bilinçliymiş 2-3 tane ie kullanıcısı var onlar da ya 9 ya da 10. Portalı sadece tahribata mı açsam napsam :D


    iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    portal olayı bitti bence ayrıca vaktini özel alt yapılara harca. otel, tur, rent a car, transfer booking gibi alt yapılarda iyi para var. ayrıca açık kaynak kod mantığını bitir bence neden başkalarının 2 dakikada tüm emeğine çökmesine izin veresinki her bir kod satırından para kazanmak varken? 


    :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

    portal olayı bitti bence ayrıca vaktini özel alt yapılara harca. otel, tur, rent a car, transfer booking gibi alt yapılarda iyi para var. ayrıca açık kaynak kod mantığını bitir bence neden başkalarının 2 dakikada tüm emeğine çökmesine izin veresinki her bir kod satırından para kazanmak varken? 


    -----------------------------
    Haklısın hocam ama ilk sürümden satmaya başlamak olmaz. İlk sürümle millet ne olduğunu filan bir görsün. Hocam eğer yetiştirebilirsem çok güzel yenilikleri getireceğim. Özellikleri farklı farklı yerlerde yazdım duruyor. Şuan birleştiriyorum tasarımda filan problem olmasa daha hızlı gideceğim. Oluşturduğum plug-in sistemi (xml ile dosya yükleyip siteyi yönetme) birebir online ziyaretçi anında sohbet facebook login time ago fonksiyonu daha bir çoğu bu portalı bugüne kadar olankilerden cazip kılar diye düşünüyorum. Zaten kodlamak benim için bir zevk. Yazın da hiçbir işim yok. Hatta belki ilk sürümden sonra parayla bile satılabilir :)

    iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    iyi iyi beğendim ben gayet hoş ;)  madem ki bişeyler yazmak gerek ie nin tüm vers. kontrol et hocam cssler gözükmüyor ffox da operada ve chromede baktım en iyi sonuç chrome de sanırım genel olarak sıkınıt yok o bakımdan.. sistemine forum ekleyceksen manşetin yanına son konular falan gelirse baya iyi olur tahribatın en sevdiğim yanı o zaten forum konuları çok fazla ve iyi gözüküyor sonuç olarak iyibu ;)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek
    zone bunu yazdı:
    -----------------------------

    iyi iyi beğendim ben gayet hoş ;)  madem ki bişeyler yazmak gerek ie nin tüm vers. kontrol et hocam cssler gözükmüyor ffox da operada ve chromede baktım en iyi sonuç chrome de sanırım genel olarak sıkınıt yok o bakımdan.. sistemine forum ekleyceksen manşetin yanına son konular falan gelirse baya iyi olur tahribatın en sevdiğim yanı o zaten forum konuları çok fazla ve iyi gözüküyor sonuç olarak iyibu ;)


    -----------------------------
    Sağolun hocam teşekkür ederim yorumun için :) Olumlu yorumlar alınca insanın daha bir hevesleniyor :)

    iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    by_Tet bunu yazdı:
    -----------------------------
    zone bunu yazdı:
    -----------------------------

    iyi iyi beğendim ben gayet hoş ;)  madem ki bişeyler yazmak gerek ie nin tüm vers. kontrol et hocam cssler gözükmüyor ffox da operada ve chromede baktım en iyi sonuç chrome de sanırım genel olarak sıkınıt yok o bakımdan.. sistemine forum ekleyceksen manşetin yanına son konular falan gelirse baya iyi olur tahribatın en sevdiğim yanı o zaten forum konuları çok fazla ve iyi gözüküyor sonuç olarak iyibu ;)


    -----------------------------
    Sağolun hocam teşekkür ederim yorumun için :) Olumlu yorumlar alınca insanın daha bir hevesleniyor :)

    -----------------------------

    gelişim tablosunu görmek isterim abone falan olamıyor muyuz ya :D sen yaz hocam bu konuya arada girip bakınalım bari.. tahribat bu konularda yardımcı olur hele ki senden güzel bir fikir ve azim görülsün

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    arada bi girere bakarım kurulana kadar ama çok karmaşık olacak gibi görünüyor


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı:
    -----------------------------

    arada bi girere bakarım kurulana kadar ama çok karmaşık olacak gibi görünüyor


    -----------------------------
    Neden öyle düşündün hocam? :)

    iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 3352 Toplam Mesaj: 65