Bir Hiç İçin Yaşamak
-
-
Hayatta bir şeyler eksik kalacak ki seni yarına atabilsin.
-
Shephard bunu yazdıVBDream bunu yazdıShephard bunu yazdıVBDream bunu yazdı
işin güzelliği şurada,
bunları içinden gelmiş yazmışsın bu dürüstlüğünü gösterir,
yarın fikirlerine dayanarak, yarın derken 14 ocaktan bahsediyorum, fikirlerine dayanarak "benden bu kadar bu yalanı yaşamıyorum" diyebilecek misin ?
bunun cevabı da cesaretini gösterir.Hocam sen dürüst olup yazımı okuyup yorum yapmışsın. Harika !
Peki sen " Bu yalanı yaşamak istemiyorum. " diyebilirmiydin ?
senden başka evet diyenin olmaması seni korkutur mu ? Ya da seni yüceltir mi ?
Şüphe duyarım , varlığımın amacından. Amacım buysa ben bunu kabul etmiyorum , bu hayatı böyle kabul etmiyorum. Hayatın bize zorluklardan başka yaşattığı gerçekten bunu sana hissettirdiği başka birşey var mı ?
bence amaç kavramından şüphe duyman lazım, amaç senden yüce olana hizmet eder senden yüce olanda yok aşağı olanda, amaca hizmet etmek erdemli hissetmeye ve dolayısıyla sadece kendini kandırmaya yarar.
zorluklar kadar kolaylıklarda hissetirir, şu an insanların bunun içinde kaybolmaları zaten iyi ve kötü niyetin birbirine karışmış olmasından kaynaklı, doğal ve yapayın bir birine karışmış olmasından kaynaklı.
-
VBDream bunu yazdıShephard bunu yazdıVBDream bunu yazdıShephard bunu yazdıVBDream bunu yazdı
işin güzelliği şurada,
bunları içinden gelmiş yazmışsın bu dürüstlüğünü gösterir,
yarın fikirlerine dayanarak, yarın derken 14 ocaktan bahsediyorum, fikirlerine dayanarak "benden bu kadar bu yalanı yaşamıyorum" diyebilecek misin ?
bunun cevabı da cesaretini gösterir.Hocam sen dürüst olup yazımı okuyup yorum yapmışsın. Harika !
Peki sen " Bu yalanı yaşamak istemiyorum. " diyebilirmiydin ?
senden başka evet diyenin olmaması seni korkutur mu ? Ya da seni yüceltir mi ?
Şüphe duyarım , varlığımın amacından. Amacım buysa ben bunu kabul etmiyorum , bu hayatı böyle kabul etmiyorum. Hayatın bize zorluklardan başka yaşattığı gerçekten bunu sana hissettirdiği başka birşey var mı ?
bence amaç kavramından şüphe duyman lazım, amaç senden yüce olana hizmet eder senden yüce olanda yok aşağı olanda, amaca hizmet etmek erdemli hissetmeye ve dolayısıyla sadece kendini kandırmaya yarar.
zorluklar kadar kolaylıklarda hissetirir, şu an insanların bunun içinde kaybolmaları zaten iyi ve kötü niyetin birbirine karışmış olmasından kaynaklı, doğal ve yapayın bir birine karışmış olmasından kaynaklı.
Çok güzel demişsin hocam , "kendini kandırmaya yarar" sistemi kavramış ve açıklayabiliyorsun , senin başetme yöntemin nedir ?
boyun eğip olması gerektiği gibi yaşamak mı ?
-
Vel hasil yarin sabah sike sike sabah 7 de kalkip ise gidicez,yada okula :)
ayin 15 i geldi karti bankamatige takacaz. Yari yil geldi okul bitecek evimize gidecez.
Fazla zorlamamak gerek, bi sekilde sisteme köleyiz.
-
Son 2 senedir bu "nereye kadar" , " niye " kafasıyla yaşıyordum. Ot gibi yaşadım denilebilir. Yeni yeni uyuşukluğu üzerimden atmaya çalışıyorum. Bu konulara fazla girmeyin, kaybettiğiniz senelere üzülürsünüz.
-
Hayat bu eninde sonunda bitecek herkes için geçerli. Güzel demişsin hocam sorgulayacaksın tabi ki ama böyle sorgulamalar hayata küstürür hayat bir mücadeledir kendini nerede görmek istiyorsan oraya çaba göstermelisin, yürümelisin ki zevk alasın yaşamaktan evet belki bir hiç için yaşıyor olabiliriz ölelim o zaman yani sonuc olarak direk oraya varmamız lazım.. güzel yaşamak gerek şimdilik ölüme dek hayattayız .
-
Bu gece bir kez daha ayakta kalmayı öğrendim yeni kazandığım bir abim sayesinde. Bak bokun içindeki sinek olsak bile çırpınmalıyız. Ne için biliyor musun hayal ettiğin araba,karı kız için değil. Müzik için, sanat için, çocuklar için. Sen eğer bu konuya böyle bakıyorsan bence hiç birşey yapmamışsın demektir. Ben yeni girdiğim işin en üst katında doğum günü için ayrılan yere gidiyorum arada sırada gün içinde işler yoğun olmadığında 4-8 yaş arası çocuklar atıyorum kendimi içlerine bak o zaman arabaymış, karıymış kızmış... Sen şuan olduğun durumdan dolayı böyle yapıyorsun. O zaman herkes sıksın kafasına nede olsa boşa sayacakmışız. Umutunu kaybetme kardeşim.
-
okul dediler okuduk
askerlik dediler yaptık
iş dediler çalışıyoruz
evlen diyolar hiç istğim yok mecburi gibi
sonra bu hayatın çilesini çekeceğiz belli.
belkide farklı ülkede olsaydık hayatımız böyle olmazdı bu kadar düşünmezdik
kaygusuz tarafından 14/Oca/14 00:31 tarihinde düzenlenmiştir
birazda sendeki sorun bu hayatta umutsuz olmadan kaynaklı. mutsuzluk ne işe yaramış hayatı yaşa farkına var hayatının -
Beraberinde getirdikleri umutşar ve korkularla akın akın gelen arzulara teslim olduğumuz sürece.. Kalıcı mutluluğa ya da huzura hiçbir zaman kavuşamayız.
Schopenhauer.+imzam :)
Frank tarafından 14/Oca/14 00:31 tarihinde düzenlenmiştir