Bira Ve F/P
-
walla ben kendim yapıyorum biramı. şişesi 2Tl ye mal oluyor. dışarıda bira olmuş 10tl. ben aynı paraya 5 bira içiyorum. kafasıda güzel tadıda. pilsener kit alıp geçiyorum. bi kaç çeşit denedim ama pilsenere döndüm. klasik olsun sıkıntısız olsun modu. dışarıda alkole para vermek bu saatten sonra delilik. 3 yıl oldu herhalde üretime başlayalı. 30 şişe biram var. bitmek üzere olduğu için 2 tane daha kit aldım. bu akşam birini kuracağım. bitince 46 şişe daha stoklamış olacağım her bir kit için.
-
-
Bütün içkiler mayalıdır.
-
bırayı bırakıp saraba gectım 15.litrelik sarap 29 lıra 10 bıraya es deger ıcerısındekı alkol oranı 10 bıra 100 tl 1.5 lt sarap 30 tl kopek olduren kalıtelı olsn dersen bıraz daha 50 e fılan alırsın
fakat ıcındekı alkol mıktarı artıkca ınsana yetmıyor ınsanı alkolikliğe goturur evde yapılabılır.
ama bırakıyorum alkolu cıddı anlamda gereksız bırakın .
-
hipokondriyak bunu yazdı
bırayı bırakıp saraba gectım 15.litrelik sarap 29 lıra 10 bıraya es deger ıcerısındekı alkol oranı 10 bıra 100 tl 1.5 lt sarap 30 tl kopek olduren kalıtelı olsn dersen bıraz daha 50 e fılan alırsın
fakat ıcındekı alkol mıktarı artıkca ınsana yetmıyor ınsanı alkolikliğe goturur evde yapılabılır.
ama bırakıyorum alkolu cıddı anlamda gereksız bırakın .
valla evde bira yapıyorum şu aralar şaraba yöneldim (: kendi çapımda mayalama işleminin başarırsam birayı da kitten bağımsız yapmaya başlayacam (:
sonrasında damıtma yöntemi ile alkol üretimi (: likör ve türevlerini yapacam (:
valla bildiğin hobi oldu benim için çok hoşuma gidiyor (:
-
sLeymN bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
bırayı bırakıp saraba gectım 15.litrelik sarap 29 lıra 10 bıraya es deger ıcerısındekı alkol oranı 10 bıra 100 tl 1.5 lt sarap 30 tl kopek olduren kalıtelı olsn dersen bıraz daha 50 e fılan alırsın
fakat ıcındekı alkol mıktarı artıkca ınsana yetmıyor ınsanı alkolikliğe goturur evde yapılabılır.
ama bırakıyorum alkolu cıddı anlamda gereksız bırakın .
valla evde bira yapıyorum şu aralar şaraba yöneldim (: kendi çapımda mayalama işleminin başarırsam birayı da kitten bağımsız yapmaya başlayacam (:
sonrasında damıtma yöntemi ile alkol üretimi (: likör ve türevlerini yapacam (:
valla bildiğin hobi oldu benim için çok hoşuma gidiyor (:
şarap yapmak daha kolay hacım sarap mayasını koyuyorsun kendı kendıne oluyor bır kere suzsen yeterlı oluyor bıra da yok damıtma ıslemı eger onu damıtırsan alkol oranını yukseltıp saf alkol elde edıyorsun aslında varya o kadar basıt bır ıslem kı tum alkollerı yapmak yalnızca bıraz sabır ınanılmaz fıyatlara sattıklarını farkedınce yok artık dıyorsun. kaldıkı mıllet yuzyıllarca kendı evınde yapmıs anadoluda da devamlı evınde yapanlar vardı 50 yıla kadar ulasım bu kadar gelısmıs degıldıkı ıcerlerde. yapmak basıt .sarapta sampanya mayası kullanınca lezzetı daha cok tutuyormus
-
hipokondriyak bunu yazdısLeymN bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
bırayı bırakıp saraba gectım 15.litrelik sarap 29 lıra 10 bıraya es deger ıcerısındekı alkol oranı 10 bıra 100 tl 1.5 lt sarap 30 tl kopek olduren kalıtelı olsn dersen bıraz daha 50 e fılan alırsın
fakat ıcındekı alkol mıktarı artıkca ınsana yetmıyor ınsanı alkolikliğe goturur evde yapılabılır.
ama bırakıyorum alkolu cıddı anlamda gereksız bırakın .
valla evde bira yapıyorum şu aralar şaraba yöneldim (: kendi çapımda mayalama işleminin başarırsam birayı da kitten bağımsız yapmaya başlayacam (:
sonrasında damıtma yöntemi ile alkol üretimi (: likör ve türevlerini yapacam (:
valla bildiğin hobi oldu benim için çok hoşuma gidiyor (:
şarap yapmak daha kolay hacım sarap mayasını koyuyorsun kendı kendıne oluyor bır kere suzsen yeterlı oluyor bıra da yok damıtma ıslemı eger onu damıtırsan alkol oranını yukseltıp saf alkol elde edıyorsun aslında varya o kadar basıt bır ıslem kı tum alkollerı yapmak yalnızca bıraz sabır ınanılmaz fıyatlara sattıklarını farkedınce yok artık dıyorsun. kaldıkı mıllet yuzyıllarca kendı evınde yapmıs anadoluda da devamlı evınde yapanlar vardı 50 yıla kadar ulasım bu kadar gelısmıs degıldıkı ıcerlerde. yapmak basıt .sarapta sampanya mayası kullanınca lezzetı daha cok tutuyormus
cappy %100 ile deneme amaçlı 1.5 litre mayaladım ben şarabı üzüm suyundan. Maya olarak a101 de satılan bir ekmek mayası var glutensiz yazıyor. Yuva marka sanırım. Saccharomyces Cerevisiae var içerisinde bilinen en eski şarap ve bira mayası diye biliyorum.
1 hafta kadar bekledim süzme işlemi yaptım tadı çok ekşi idi. 10 gündür dolapta bekletiyorum tadı baya oturdu.
şimdi tekrardan nette anlatılan miktarlarla deneme yapacam. Umarım işe yarar sonuçlar elde ederim.
-
Zevk verici şeyler insanlar için günah zaten :)
-
bira'yı ekonomik içmek istiyosanız eğer amsterdam bira diye bi zıkkım var.
3 tane içince kafayı kırıyor. yüksek alkollü bişey. fiyatını tam hatırlamıyorm ama diğer biralarla aynıdır işte.
üstelik tadı ekstra ve tuborg kırmızıdan daha iyi.
ama biranızı şarabınızı kendiniz yapın tabiki.
üzüme hiç bişey katmadan şarap oldugunu gördüğünüzde bi süphanallah diyip irkiliyosunuz ve şarabınızı öyle içiyorsunuz
hey kurban oldugumun yaratanı her şeyimizi düşünmüş şarabı otu mantarı allahsın ulan resmen işte.
-
korkarabatak bunu yazdı
bira'yı ekonomik içmek istiyosanız eğer amsterdam bira diye bi zıkkım var.
3 tane içince kafayı kırıyor. yüksek alkollü bişey. fiyatını tam hatırlamıyorm ama diğer biralarla aynıdır işte.
üstelik tadı ekstra ve tuborg kırmızıdan daha iyi.
ama biranızı şarabınızı kendiniz yapın tabiki.
üzüme hiç bişey katmadan şarap oldugunu gördüğünüzde bi süphanallah diyip irkiliyosunuz ve şarabınızı öyle içiyorsunuz
hey kurban oldugumun yaratanı her şeyimizi düşünmüş şarabı otu mantarı allahsın ulan resmen işte.
hocam her yorumun efsane :)