Bitcoin Zenginlerini Görelim...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    gecen sene 100 dolar yada 120 dolar cıvarında ıdı 10 adet alayım dıye dusunmustum artar bu dıye .almadım gıttım o parayı altına bastım altın dustu amk . bit e yatırsaydım cok ıyı tırmanısa gecerdıde. Bozdururken bıraz sorun yasanabılır dıye cesaret edemedım bırde cekınceler oluyor . İlk zamanlarda mining işi iyiydi  bunun ıcın makine kiralayan fırmalar vardı hala var mı bılmıyorum . sırf mining için kartlar cıkartılıp buna uygun cıhaz topluyorlar.bu maden ısındede para kazanma olayı zamana bakıyor oyle baska ıslerden para kazanmak daha kolay mining e gırmeyen artık hıc gırmesın zaten bılen adam yaptı gectı cok dillendirince boku cıkıyor 

    aslında halen alasım var 4 5 adet  1 sene ıcerısınde ortalama olarak yuzde otuz , 40 min değeri artar. Artık duyulmaya başladı o yüzden artacaktır. Ama sanalda böyle ülke sınırlaması olmadan buyuk elemanların nemalanmadıgı bır ortama ne kadar ızın verırler bılemıyorum . Bu ne dolar ne de avro sonucta 

    hipokondriyak tarafından 07/Kas/13 01:39 tarihinde düzenlenmiştir

    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ekim/2005
    Erkek

    bitcoinin olayında artık mining devri yalan oldu. girmek isteyen olursa beklesin 2014 ün ortalarına kadar. şu sıra yapacağınız bütün işlemler elinizde patlar hali hazırda donanım yoksa. yok ben illa gireceğim diyorsanız btc ye değilde başka para birimlerine girin. en değerli ikinci LTC diye hatırlıyorum hala öyleyse. kısa vadede birşey beklemeyin zaten. yanlız trade ile de güzel paralar kazanabilirsiniz.

     

    BTC atmleri ile evet fiyat artar. ikinci olarak wallet olarak herhangi bir site kullanıyorsanız kısa vadeli kullanın site kapanır hükümet el koyar olan paranıza olur. 

     

    her iş te olduğu gibi ne kadar çok paranız varsa o kadar fazla kazanırsınız. dediğim gibi ekipman almak şu ara çok riskli en az 2 ay teslim süresi var o sürede de hangi hızlar taban kabul edilecek belli değil.(1GH/s şu an sınır kabul ediliyor varsayarsak, 2014 ün başlarında en az 16GH/s taban kabul edilecek gibi duruyor. bu çiplerin mimarisine göre 40GH/s de olabilir 1TH/s de olabilir)

     

    sistemin kazanma oranından bahsedecek olursak, bir ekipman aldınız önce yaklaşık artan zorluk düzeyleri göz önüne alındığında iyi bir ekipman, 3 ay gibi bir sürede kendini amorti eder. daha sonra git gide düşen bir kazanç sağlarsınız. 15bin$ lık ekipman aldığınızı varsayalım, ilk 3 ayda 15bin doları çıkardınız kalan 9 ayda her ay yarıya hatta zorluk seviyesine göre daha azına düşerek kazanırsınız. totalde kazandığınız şu anki kur dan 3 bin dolar civarı olur 1 senede. zaten 9-10. aydan sonra size birşey kazandırmaz. olur ki kur yarın 2 katına çıkar, sizin 1 senelik toplam karınız 22bin $ olur. ama kur çıkabilir de düşebilir de. sadece kur da değil, havuzda ki toplam GH/s da ki artış zorluk derecesini arttırır, bu da elinizde ki ekipmanın işlem kabiliyetinin ortalamaya göre düşmesine sebep olur bu da sizin zararınızadır. 

     

    son gelişmelerle yeni işlem kabiliyeti yüksek makineler sayesinde, ve bunları ilk alanların para kazanacağı gerçekken, ben de az çok demeden başlayayım mantığı size kaybettirir. giriyorsanız yüksek risk alın 25-30 bin $ arası girin. 

     

    bu yazdıklarımın hepsi ABD İsveç Japonya gibi mining cihazlarını hızlı temin edebileceğiniz ülkeler için geçerlidir. bir sisteme 25bin $ verip 2 ay beklemeniz demek, zorluk seviyesinin %300-400 arası zorlaşması haliyle sizin sisteminizin kendisini amorti bile edememesi demektir. sistemleri en son elinizden çıkarmak bu işe ilginin yüksek olduğu ülkelerde daha kolaydır. Türkiye şartlarında ne yazık ki diyebiliyorum ancak.

     

    edit: bir iki şey güncelledim.

    sir tarafından 07/Kas/13 03:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    @sir, güzel açıklama teşekkürler, ancak eminim ben ve bir çok arkadaşta daha havada kalacaktır.

    Bu "para" nereden geliyor, 30bin dolarlık donanım sokağa çıkıp köşe bucak aramıyor elbet, bu paralar şifrelenmiş halde internette mi duruyor, öyleyse şifreleyen adam niye hepsini kendi açıp kullanmıyor :| 

    Şifreliyse, neden şifreli, niye şifrelendi mesela :|


    ...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    mk kimsede demiyorki bitcoin şu işe yarar bu işe yarar diye, herkes zamlanmasından falan bahsetmiş.

    Nedir ne değildir beyler söyleyinde bizde bilelim be.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    abi bende bunun kaynağını merak ediyorum ya. nereden geliyor bu bitcoin ? merkez bankası tarzında piyasaya sürülen bir yeri illaki vardır?

     


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detay
    detay's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ekim/2005
    Erkek

    alış veya satış için kullanılabilir.

    http://btcturk.com/


    maaasebeci....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2008
    Erkek

    bitcoin sanal para sistemi aynı saadet zinciri gibidir zincir kırıldıgı zaman saadetde yalan olur paranıza yazık etmeyin

     

     

    EcHoLL tarafından 08/Kas/13 17:55 tarihinde düzenlenmiştir

    insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    bitconin saadet zinciri aile yakından uzaktan alakası yok okulda bunun dersini aldım ben ekonomide lol ap ayrı bür olay bitcoin istemi 


    "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    1 aylık konuyu hortlatacağım ama değer. Bu bitcoinin algoritmasını araştırdım ancak tam çözemedim. Daha doğrusu mining işini çözemedim. Eğer biri bu konuyu adam gibi açıklarsa botnet işi ile bitcoin zengini olabilirim :) Bir müridin bilgilendirmesi lazım beni. Sha1 kırdırıyoruz anladığım kadarıyla , gerisi yok. Gerisini çözebilirsem tahribatı btc ye boğarım :P

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2012
    Erkek

    Bu nedır ya 1 BitCoın bu mudur?

    Alış 621.55 TL

    Satış 623.27 TL

    //

    İmza YOK !!!
Toplam Hit: 10552 Toplam Mesaj: 67