folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Booking Türkiye Faaliyetleri Durduruldu



Booking Türkiye Faaliyetleri Durduruldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

    konu tayyipe gelcek hissediyorum 

    Type of site Booking Service Available in 42 languages Area served Global Launched 1996; 21 years ago

    Founded Enschede, Netherlands in 1996; 21 years ago Headquarters Amsterdam, Netherlands

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Neymiş acentalar aç kalacakmış. Su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim. Vatandaş booking.com'la ucuza, rahat tatil yapıyo mu yapıyo? E be yarrağım sana noluyo? Git başka iş yap o zaman.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    Turizm sektörünü anlamıyorum, illa insanları kanırtarak sikmeleri mi lazım? ÖMÖ TÖRÖZM SÖKTÖRÖ YÖLÖN 6 BÖLÖMÖDÖN 8 ÖYÖ ÖKTÖF.

    Abi yani bookin den hizmeti satın alınca böyle sürpriz yumurta çıkma ihtimali düşük. Bu hayatta, arkadaşlar paranız isterseniz sonsuz olsun, bir şeyi satın alamazsınız

    O da tecrübedir, bu hayatta yediğiniz kazıklardan aldığınız derstir. Booking, tecrübeleri de ekleyip bazı kazıkçı orospu çocuğu turizmcinin işine balta vurmuştur.

    Biz müşteriyiz, turizmciyi zengin etmek için mi yaşıyoruz amına koyim, sen paranın amına koycan diye sana mı çalışalım? yılın 6-8 ayı doldur cebi ondan sonra yok biz 4 ay sonra aç kalırız bla bla..

    Kışın Kapa oteli o zaman gel gebzeye sanayide çalış amına koyim..

    Zamanında insan gibi muamele yapsaydınız da şimdi booking karşısında can çekişmeseydiniz. Kapalıçarşı esnafı da öyle, turisti kucağa alıp kanırtıp siktiler

    sultanahmette hanutçular millete iki bira içirip binlerce liralık faturalar çıkardılar, taksiciler sayaçla oynayıp önceki kabarık ücretleri gösterip 50- 60 liralık ücreti 150 - 200 - 250 lira çaktılar..

    Ne biçim ülke lan bu...


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    konu tamamen hollanda muhabbeti başkada bişey değil. bildiğin hollandanın yaptıklarına misilleme yapıyorlar küçük küçük. ha booking iyimi? tüketici olarak söyliyim 10 numara 5 yıldız ve alanında tektir. anlamıyorum aynı paraya avrupada deli gibi tatil yapılırken bodrumda falan neden bu kadar kazık fiyat çıkıyor yerli turiste? eşşek başımıyız biz?

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

     

    Tüketici açısından kötü, otelciler açısından iyi durum.

    Otelcinin birinin de (@Ratbat) gelip burada tüketicilere karşı vatan millet sakarya nidaları atması da çok komik bir durum. Adam resmen sizi sikmemiz için ortam hazırlayan bu gelişmeyi hoş karşılayın diyor.

    Vatan millet sakarya ula!


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek
    Ratbat bunu yazdı
    Ratbat bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    booking olmayınca ne oldunuğunu size söyleyeyim.

    rezervasyon yaptırdım telefonla otele ,  akşam 12 de geleceğimi söyledim gece yola çıkıcam akşam 12 de otele giriş sabah erkenden de çıkacağım hastane işlerim olduğu için

    bu bilgiler doğrultusunda otel rezervasyonumu yaptımı ? yaptı.  benden 1 saat bile kalsam parasını tam alacakmı ? alacak

    otel ne yaptı ? akşam 9 da aradı ödeme yapmazsam rezervasyonumu iptal edeceğini söyledi , bende başka ildeyim iban verin havale geçeyim madem ödeme istiyorsunuz dedim , bu saatte ödeme alamıyoruz dedi. eEE dedim hem para istiyorsun hem para alamıyorsun 

    rezervasyonumu iptal ettiler.

     

    booking ile rezervasyon yaptiğinizda böyle sıkıntılar çekmezsiniz.  kredi kartlı veya kredi kartsız tüm haklarınız teminat altında.

    Turizm okumuş biriyim , turizm sektörü çalışmak için en kötü sektörlerden biridir , evet yaz ayarlarında çok büyük para döner fakat bu kadar bktan bir iş olamaz. Otelcilik mutlu olunacak bir sektör değildir. 

     

    Şimdi sistem böyleyken şirketlerin bizi sıkmesini nasıl önleyeceksiniz ? 

    booking de tatilsepetinde 150 TL diyor herşey dahil , otele gidiyorsun 250 TL yazıyor. 

    Şimdi booking gidince tatil sepeti de  200 250 tl fiyat çekecek.

    Bence tam tersi büyük firmaların Türkiyeye haksız rekabet için dava açması lazım. 

     

    MADEM YERLİYİ SAVUNACAKSINIZ , Oteller yerli firmalara daha uygun fiyat verip sorunu çözsün. Niye illaki alışveriş yapana ürün satın alana tüketene kazık.

     

    Sen yaz ayının ortasında git bakalım booking.com müsaitliği olmayan bir otele ne fiyat verecek? turzim okumuşsun ama otelcilik kavramını tam kavrayamamışsın devam etmediğin için. bir aşcı 3000 den aşağı bir belboy 2000 den aşağı çalışmıyor kaldı ki Bodrum otel kirası sezonluk 150binden aşağı değil. 

    Turizm bölgesinde işletme harici sırf müşteri kafasıyla düşünürsen tabiki şuan için olan sana doğru gelecek.

    ama ben booking.com dan %10 aşağı fiyat versem komisyonumdan yiyip otel için ayrıca iptal ve iade koşullarınıda bildirsem aynı booking.com gibi (sanki iptal ve iade koşullarını booking.com belirliyor.) neden benden almayasın? güven mi? fiyat mı? 

    bana bunu söyle? Yerli bir acenta booking.com ve ets ile rekabet edemez, fiyatları daha düşük alabilecek bile olsa. sen bence boşuna turizm okumuşsun.

     

    Ayrıca ben sana booking.com'da satılan Türkiye otelleri için %10-15 daha düşük fiyat verebilirim diyorum. ben tur paketi satıyorum hindistana ama otel grup fiyatlarını 40€ dan aşağı indirmiyor. bu otelin sorumlu müdürü göte parmak enseye tokat attığımız kişi ama booking veya ets gelip %20 -30 indirim alabiliyor biz alamıyoruz.

    Neden? ziyaret ve reklam ağı geniş diye. Bu indirimleri bana versinler ben komisyonumu hiçe sayıp bunların altına vermezsem şerefsizim. 

    ama tabiki son kullanıcı b2c sadece fiyata bakıyor kaç senedir booking.com saltanat kurduğundan şuan ki fiyatlar onlara düşük geliyor halbuki fiyatlar zaten onların sattığından %10-15 daha düşük.  Onlar o fiyata sattığı için fiyatlar o bandlarda. yazın ortasında müsait bir otel bul bakalım booking.com dan yada ets den o fiyatlara. bulursan zararınada olsa %15 altını  vermeyen ne olsun. + bütün iptal ve geri iade koşullarıda olacak.

    hocam sen %10-15 daha düşük diyorsun eyvallah haklısın kendince evet sanada hak veriyorum ben çünkü sen işinde çakallık düşünmediğin için bu yorumu yapabiliyorsun,

    nedenmi çünkü sen bookingten düşük veririm diyorsun ama acente yada her ne iş yapıyorsan o işi TR de birtek sen yapmıyorsun senden başka adamlarda var söktörünün içinde emin ol sen verirsin ama sektöründeki diğer adamlar sen gibi tok değildir açtır her zaman müşteriyi kazıkladıkça kazıklamak isterler ve ne kadar yükseltirlerse fiyatı yükseltirller sen diyebiliyormusun ki şimdi booking gidince sektördeki adamlar benim gibi ucuz fiyat verecek kesinlikle yok hocam öle bi Dünya emin ol sen ucuz verir batarsın ama senin 2 katın para çekip kazıklayanlar 2 ci firma yada otel açarlar uzun lafın kısası hocam yaşın yanında kuruda yanıyor forumdaki arkadaşlarda bundan yakınıyor,

    booking sitesine yakınma neden çünkü bu adamlar bi oda şu fiyat diyor ve herkes o fiyattan alabiliyor forumda bi arkadaş deyinmiş sen otobüs servisi ile gidersin 100 ödersin odaya ben Mercedes ile gidip senin gece konakladığın aynı odaya 200 öderim işte site bu konuda yardımcı oluyor engelliyor bu durumu sanada banada 100 diyor bunu geçtim yanında bide otelin sitesindeki gibi suit odaların fotolarını koyup gidince kutu gibi odalara girmiyorsun her odanın fotosu otelin yorumu yıldızı falan var hocam yanı insanlar için aşırı kolaylık

    şimdi bu kadarı geldi aklıma  o yüzden hocam gel yazdıklarımı oku genel düşün ve emin ol bana ve yazan hocalara hak vereceksin

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2015
    Erkek

    Bu booking.com gibi site yapılamaz mı peki bizden birisi yapsın devam etsin farklı isimle aynı sistem 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    CISSP bunu yazdı

    Bu booking.com gibi site yapılamaz mı peki bizden birisi yapsın devam etsin farklı isimle aynı sistem 

    booking sitesinin bir önemi yok önemli olan adamlar dünyanın en büyüğü ve bu büyüklük fiyat avantajı sağlıyor.  A sitesinin 150 ye koyduğunu 130 a koyabliyorsun müşterin daha fazla olduğu için. 

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    türsab'ın booking.com'u kapattırması

     
     şükela:  tümü bugün

    284 entry daha

    • şimdiden tatil planınızda size uyacak otelleri arayıp bir kenara not etmeniz gerektiğini göstermiştir. zira bu hareketin en büyük sebebi küçük işletmeciyi bitirip, büyük baronları zengin etmektir. tatil paketi satanlar ve acenteler kesinlikle butik otellere satış yapmıyor. booking sayesinde insanlar butik ve güzel hizmet veren otelleri buluyordu. her şey dahil satış yapan kazıkçı büyük ruhsuz oteller ise sinek avlıyordu. booking'in kapatılmasının tek amacı paranın büyük ceplere girmesini sağlamak.

      paypal; internet üzerinden alışveriş yapan, bir şeyler üretip yabancıya satan insanlar için ödeme aracıydı. sonuç: kapandı. 

      uber; insanların alternatif ulaşım aracı oldu. kalabalık yolculuk, bagajlı yolculuk ve kaliteli hizmet sunuyordu. tüketici lehine bir gelişmeydi. elbette yasaklandı.

      amazon türkçe oldu; insanlar biraz daha ucuz ve türkiye'de bulunmayan eşyaları alabiliyordu. üstelik kargo ücretsizdi. müşteri hizmetleri tüketiciye değer veriyordu. sorun yaşatmıyordu. akabinde hemen yabancı alışverişlerde vergi sınırı arttı.

      booking; otellerin kendine çekidüzen vermesini sağlıyordu. üstelik tipe göre fiyat verilme devrini bitirdi. butik otellerdeki rahatlığı gören insanlar otel zinciri baronlarını tercih etmemeye başladı. yabancı turist kesilince yerliyi zorla kendi otellerine çekmek zorundalardı. kapandı.

      passolig; insanlar rahat rahat maç günü gişeye gidip maça gidiyordu. hadi bugün seni maça götüreyim dediğinizde köfte ekmeğinizi alıp kuyruğa girip maça giriyordunuz. passolig diye yandaş bir bankaya peşkeş çekilmiş sistem getirildi. istenildiği kadar bilet istenilen kişilerce karaborsa yapılabiliyor artık. sokak satıcısından karaborsa alındı, ensesi kalınlara verildi. yani keyif aldığınız bir şey daha engellendi.

      mobil teknolojiye taksit yasağı; ensesi kalın vestel daha fazla ürün satabilsin diye yabancıya sınır ve ek vergi gelirken vestel'in dandik telefonları taksitle satılabiliyor. nispeten dar gelirlinin kendini ödüllendirdiği ve keyif aldığı akıllı telefon satışı kısıtlandı. çünkü tüketici asla nefes almamalı.

      oh iyi ki bu var da biraz daha avantajlı bir şeyler yaşayabiliyoruz dediğiniz her şeyi elinizden alıyorlar. bir tek olumlu hareket yok. bir tek tüketici lehine hareket yok. sürekli daha fazla sıkıyorlar insanların ümüğünü. şu olayda tüketiciyi rahatlatalım diye tek bir karar alınmıyor. patlama noktasını çoktan aştı artık. ne yazık ki bu zihniyetin kitlesi booking.com'un ne olduğunu bile bilmiyordur. olan yine yaşamaya çalışan kitleye olacak.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Tüketiciyi sikertmekten başka bir şey değil.

    En iyi fiyat garantisi veriyormuş, başka yerde daha ucuz olamazmış,vs,vs. Lan senin elinden tutan mı var, benzer bir sistemi sen kur, sen daha çok otelle anlaş. Hadi bunu yapamıyorsun, AYNI fiyattan ver daha ucuz veremiyorsun madem.

    Rakibin stratejisi başarılı, sen bok dolu kafanı çalıştırama- alternatif strateji üreteme, rakibi mahkeme kararı ile engellet. Aferin. Ticaret bu.

    Bunu yerli turizmci de savunuyorsa, hepsi bizi sikmek derdindeyse, afedersin sokarım böyle işe. Yunanistana giderim, daha pahalı da olsa yurt dışına giderim, bu fırsatçı çomarlara para yedirmem. Kaç senedir bakıyorum, burada tatile verdiğim para ile çok rahat yunanistanın egesine gidilebiliyor; ben sevdiğim bildiğim yerlere gideyim şu sayılı iki haftamda macera aramayayım diye türkiyede kalıyordum. yeter aq sanki Côte d'Azur da otel bakıyoruz.


    Blue Screen of Death
Toplam Hit: 13761 Toplam Mesaj: 118
booking ve otel rezervasyonu