folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Dersler Gerekli Mi ?



Bu Dersler Gerekli Mi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    bigwave bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    bilgisayarda sadece facebook-msn e girebilen bir arkadaşımın bilgisayar mühendisliğinde okuduğunu gördüğümde değişik bir hisse kapılıyorum.bir yönden o da haklı türevin integralin anasını ağlatıyo ama bilgisayardan zerre kadar anlamadığına eminim..

    sayısal düşünme yeteneğinin matematiksel işlemleri yapabilmekle doğru orantılı olduğundan bahseder fizik hocamız..bir programcının sayısal düşünme yeteneğinin olması gerektiğinden bahseder..


    ----------------------------- 

     

    abi 115 kişi içinden programlama yapan 3 kişi var.Ben en fazla dilde programlama yaptım.Linux kullanan adam yok.Benim avantajıma bak ! Fakat durum bu değil.Programlama dili matematikle aynıdır.Adamlar teoriyi veriyor veriyor.Bu gün bi portal yazarken çıkacak sorunların alayını burda bulabilirsin.Peki ya farklı bir projde, daha önce yapılmayan bir projede yer alırsan ?

    Google browser, google chrome os ... Google bir çok konuda kendi yeniliğini yarattı.NAsıl ? Çünkü teoriyide pratiğide sağlam adamlara sahip.Adamlar farklı düşünyor, farklı yapıyor.Günümüzde en çok portal yapan, en hızlı c yazan adamlar mı lazım ? Yoksa hem fikir aşamasında sağlam olan hemde programlama kısmında sağlam olan adamlar mı ?

    printf("merhaba dünya"); yazdırmakla programlama dili yazamazsın.İŞletim sistemi yazmak, yeni ve sğalam programlama dili yapmak ... bunlar zordur.Türkiye bu konularda geride.Ünilerde özellikle.

    İşin özü teori ve pratik olacak abi.Ben şu derslere daha yeni yeni çalışmaya bşaladım.Notlar buldum.Sene başında çalışsaydım süper oalcaktı.PRogramlama kısmında sıkıntım yok.c konusunda en ufak sıkıntım yok bu döneme ait.Fakat bu adamlar bunları araştırıyor.Senelerce bu işe vermiş profesörler var.Yurt dışında ona göre müfredat oluşturuyorlar.türkiye alıyor.

    Belki Türk yapısına ters.Peki ne yapacak bu adamlar ? Paso yazılım mı verecek ? O zaman bilişim teknolojilerine git.It oku, paso programlama gör.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Bilgisayar hocasına ''optik kablonun ne işe yaradığını bilmek zorundamıyım, okuduğum bölüm ne ki ben bu saçmalıklarla uğraşıyorum'' dedim. O'da, ''ben de fiziğin 'f' sinden anlamıyordum ama fizik gördüm, geçene kadar anam ağladı'' dedi. Yök'ün dayattığı dersler bunlar. Gerekli olup olmadığı tartışılır.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2009
    Homo

    valla diğer dersleri bilmem ama matematikteki herşeyin gerekli olduğu kanısındayım. matematik eğlenceli geliyor bana.

    ben matematiği türev integralle sevdim lisede :D

    trigonometri falan ne işe yarar derdim hep gayet, güzel bişimiş..

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2009
    Erkek

    Hangi üniversitede okuyosun hocam ?


    Cagito ergo sum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    MrAmor bunu yazdı:
    -----------------------------

    Hangi üniversitede okuyosun hocam ?


    ----------------------------- 

    doğu akdeniz üniversitesi

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    ilim, ilim bilmektir

    ilim, kendin bilmektir

    sen kendini bilmezsen...

    bu nice okumaktır?


    hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    öss gerkesiz mi ? ne yani abi bilgisayar mühendisliğine kaç kişi girecek bizim bölümde sırf 115 kişi var.

    Türkiyede senede kaç bilgisayar mühendisine ihtiyaç duyuluyor ??

    aksine zorlaştırılmalı


    -----------------------------

    eğitim düzeyi yükseltilip öss kaldırılmalı gelişen değişen bir çağa doğru diyiorum bilim bilgisayar çağına giriyoruz o yüzden bu ülkede ilerleyen yıllarda bilgisayar mühendislerine çok çok ihtiyaç olacak  önümüzde ki ilk 50 yıl içinde belki pek fazla değişiklik olamasa bile bunun zeminin hazırlanması için bile gerekli diye düşünüyorum her mühendislik ve fakültelerde bu sadece bilgisayar değil


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    teknoloji geliştikçe insan gücü tarihe karışacak ve işçi kavramı yokolacaktır.Bu güzel bir gelişmedir çünkü insan kutsal bir varlıktır ve makinelerin yapması gereken işleri yapması "gelecek etiği" ne uygun olmaz.Her şey insanın yaşam kalitesini daha da güzelleştirmek geliştirmek üzerine kurulu olduğu için artık bir yerden başlamak lazım işçi kavramını kaldırmaya..

    Bu sebeple gelişimin hızlı olabilmesi de bahsi geçen alanlarda liderlik eden insanların donanımlarıyla ilişkilidir.Bu okutulan dersler tabiki geleceğe yatırımdır..

    Karşılığı fazlasıyla alınacaktır.Ayrıca okutulan dersler zaten günümüze kadar geçen süreçte teknolojiyle doğrudan ilgili derslerdir..

    ama gidipte liselerde sayısal öğrencisine edebiyat dersinin derinliklerinden sorular sormak pek adaletli olmaz sanırım.ya da coğrafyadan suyunu çıkarana kadar sıkmak..

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Eğitim sistemimiz yanlış arkadaşlar. Kesin ve net.

    Ben ki bir fen lisesi öğrencisi olarak bu kadar yükü kaldıramıyorum.

    İnsanın ilgi alanları küçük yaştan belirlenmeli ve ona göre mesleği de küçük yaşta belirlenerek eğitim almalı bence. Zaten ilgi alanına göre mesleğinide sevecektir..

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------


    eğitim düzeyi yükseltilip öss kaldırılmalı gelişen değişen bir çağa doğru diyiorum bilim bilgisayar çağına giriyoruz o yüzden bu ülkede ilerleyen yıllarda bilgisayar mühendislerine çok çok ihtiyaç olacak  önümüzde ki ilk 50 yıl içinde belki pek fazla değişiklik olamasa bile bunun zeminin hazırlanması için bile gerekli diye düşünüyorum her mühendislik ve fakültelerde bu sadece bilgisayar değil

     


    -----------------------------

    hocam bahsettiğim konu o değil.Bak şimdi ; Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir yer.Fakat su ve su ürünleri ile iligli kaç üni bölüm açmış ? Benim bildiğim 2 yada 3 tane.Peki oldu mu bu ? Yada petrol, doğalgaz, bor , diğer mdenlerle ilgili bir yerde sondajcılık tarzı bir meslek sadece izmirde var oda iki yıllık.

    Adam 'su ürünlerinde iş yok bilgisayar mühendisliği daha iyi' deyip bilgisayar mühendisliğine geliyor fakat burdan da ekmek çıkmıyor.Çünkü zevkinin değil mantığının peşindne gitmiş.Benim kodladığım her satır bana zevk veriyor, yaşadığım her sorun gaza etiriyor ve çözdüğüm zaman mutlu oluyorum.Bu işte zevktir.Fakat of ya yine mi hata dediğin anda işler değişiyor.

    Senelerdir makina mühendisi, bilgisyar mühendisi veriyorduk.Peki ünilerde ne zaman işletim sistemi projesine girişildi ? Bak sana şu linki vereyim;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Minix

    Adam öğrencilerine işletim sistemi yazıyor.1991 de linx olduğuna göre, öncesinde yazıldı.Yani 1980lerde üniversite hocası yazdı.45 lerde unix üstüne çalıştı diğer devletler.Peki biz ne yaptık ? Yıl 2009 : bir üniversite hocası tamamen gönüllü olarak, üniversiteden bağımsız (yani ekstra) pardus 64 bit işine girişti.

    Peki ya üniversitelerde durum ? Hala bir gelişme yok.Database yönetimi adı altında access'te tablo nasıl açılırı gösteriyorlar.Kaç tane bilgisayar mühendisi bölümünden mezun olunca işletim sistemi yazabilecek düzeyde olur ? Çok az.Çünkü adamın kendini geliştirmesi lazım.Malesef Türkiye'nin durumu bu.Herkes bilgisayar mühendisi olmasın.50 yıl içinde değişiklik olacakta benim yaşım 20.O zaman 20+50 = 70 .Ben 70 yaşında mı iş bulacağım ? Hadi ben linux minux yırtarım bi şekilde.Diğerleri ?

    Bu adamlar iş bulamayacak.Yemişim 50 sene sonrasını.5 sene de ne yapılacak bana önemli olan bu.Tübitak padus, zordus, kortus diye farklı işletim sistemleri geliştirip binlerce kişiyi buraya mı alacak ? Hayır.Yine belli oranda kişi iş sahibi olacak.Ee o zaman ?Şimdi bir yazı gönderildi ünilere.Kapasitenizi koşulsuz arttırın diye.Seneye daha çok öğenci gelecek.Gelsin, gelsinde nereye gelecek yahu ? 5.000 kişi mi her sene bilgisayar mühendisliğinden mezun olacak ? Bunun kaçta kaçı iş bulacak ? İş bulamayanlar nerde çalışacak ? Tezgahtar mı olacak ? O zaman ne anladım okumaktan ?

    Türkiye nin sistemi yanlış fakat össde falan değil.Mantık sistemi yanlış.Bu ülkede araba, uçak şu bu üreteceksin, %100 Türk malı.Fabrikalar açacaksın, özelleştirmenin aksine.Daha sonra bu adamlara iş bulabilirsin ve sonunda işsizliğe çözüm gelmeye başlar.

    Anneannem bulgaristandan gelince (70te) lise mezunları değerliymiş.Sonra üniversite mezunları.Şimdi ? Ünilerden derece yapacaksın, ikinci ününü okuyacaksın.Össyi kaldırırlarsa ne olcak ? O zaman herkes üni okuyacak.Nesi önemli o zaman üninin ? O zaman doktorya yapacaklar falan filan.Boku çıkar öyle.Liseden yönlendireceksin çocuğu.

    Ben lisede bilgisayar mühendisi olaağım demiştim.O zaman beni meslek lisesi tarzı bir yere göndereceklerdi.Orada bilgisaya rprogramlama vs.. giriş yapacaktım.Sorna üni sınavında programlama, matematik soracaklardı biyoloji falan değil.SOnra kazanırsan girecektin.Bu işler össyi kaldırmakla, herkesi üni mezunu yapmakla düzelmez.

    Öyle olursa sadece elimizde herkesin üni okuduğu bir ülke olur.Üninin kişisel geliştirmesinden bahsetmiyorum.Değeri ve iş konusundan bahsediyorum .Keşke herkes üni okusada ufku gelişse.Fakat herkes okursa problemler bitmez, büyür.

     

Toplam Hit: 4986 Toplam Mesaj: 25