folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Nasıl Bir Kafadır?

Bu Nasıl Bir Kafadır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    ValentinoRossi bunu yazdı

Ama gercek İslam bu degil (!)

Hem de ta kendisi..

ne yaşadın islam adına da bu lafı ediyosun ? 

Bana ne yasadin deme; varsa gercek Islam'i yasayan bir milleti, toplumu örnek göster bi zahmet.

Florenzi tarafından 17/Ağu/15 18:27 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

@by_Tet

-"Şimdi tüm bu yazılarından haraketle bana inançsızların inananlar üzerindeki psikolojik etkinin hiç olmadığını herhangi bir dini bile olmayan bu insanların insanları inandırmamak uğruna kendi kendinelerine misyon biçmediklerini söyleyebilir misin?"

Böyle bir iddiam olmadı. Evet etkileri var. Her iki tarafın da birbirine karşı etkisi var. Her ikisi de belirli bir amaç uğruna bunu yapıyor. Benim burada bunu özellikle belirtme sebebim bu olaya bir açıklama getirmek. Bu sorun apayrı bir tartışma konusu.

"Şundan bir vazgeçemediniz tek bir kişi üzerinden özellikle islamı kastederek laf atıyorsunuz sonra biz gerçek islam bu değil deyince güya komik kaçıyor."

Burada dikkatini çekmek istediğim bir diğer nokta, dine herhangi bir hakaretimin söz konusu olmadığı. Gayet net bir yazı yazdığımı düşünüyorum.

-"Az kaldı ben de yakında ne kadar balici tinerci gaspçı tecavüzcü varsa hepsinin yanına gizli kamerayla gidip çekeceğim. Sonra yermisin yemez misin tanrı tanımazlar şöyle böyle vereceğim velveleyi. Zor birşey değil hepsini biliyoruz denizhanından ahmetine hepsinin ismi allahsız diye geçiriyor hiçbirinin allah korkusu da yok inancı da yok memlekette ne karı bıraktılar ne torbacı aq. Hepsini elden geçirdiler."

Dediğini yapmakta özgürsün. Aksini iddia etmiyorum. İnançsızın da çürüğü var elbette. Belki de inançsızlığından kaynaklanıyordur kim bilir? Belki onlar da kendi standartlarındaki yanlışlardan ötürü böyle davranıyorlardır kim bilir? Ama bu durum yukarıdaki vaziyetin yazdığımdan kaynaklandığını yine değiştirmek yerine kuvvetlendiriyor. Yani sen burada diyorsun ki bu doğru ama herkes böyle değil. Herkes böyle demiyorum zaten. Böyle bir misyon var, bunu yanlış kullanan da var, doğrusunu yapan da var. Ama kural bu. Genelde gördüğümüz de bu. Bu da eli ve yorumu kuvvetlendiren en somut olgulardan birisi. 

-"Burada ağzı süt kokan saygıdeğer tanrıtanımazlar kendilerine bakıp islamiyet kötü tanrıtanımazlık mükemmel diyebiliyorlar ya şaşırıyorum."

Bunu açıp genişletmekte fayda var. Bunu kimyapıyor? İma yerine daha açık izah etmek daha yararlı olacaktır. 

-"Burada 2-3 kişi sesimizi çıkarıyoruz diye azınlık olduğumuz falan yok şu sanal beyinlerden bi çıkın da kendinize gelin."

Hafif imalı bir tehdit sezmiyorum değil. Fakat üzerine gitmeye lüzum yok. Belki niyetin farklıdır. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Hem de ta kendisi..

Bana ne yasadin deme; varsa gercek Islam'i yasayan bir milleti, toplumu örnek göster bi zahmet.

Sen insanlarin dinini nasil yasadigini nerden biliyosun ya ? Hayir sizin anladiginiz sey kotulukte insan icinde yapilir iyilikte. Dinde insan icinde yasanir dinsizlikte. Bu mu mantik yani? 

Sapla samani bi ayir gel ondan sonra tartisalim. Bana dini farkli boyuta tasiyip kendi kendilerine hadis uydurup ona tabii olanlari-yasayanları yani yozlari ornek gosterme.

Ben kalkip kimseye niye zina yapiyosun niye alkol aliyosun niye dinden uzaksin neden baska dine inaniyosun neden ateistsin diye kalkip taslamiyorum, kalkip ona karsi yan gozle de bakmiyorum. Bakmiyoruz, gercekten musluman olanlar bakmiyo. Buna bakanlarin hali ortada. 

Lekum dinukum veliye din.

Senin dinin sana benim dinim bana.

Su cumleden istemedigin kadar milyon tane aciklama cikar, otur ciddi manada at gozluguyle bakmiyosan bi dusun.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Bu duruma sinirlenmeniz bile ne kadar geri bir toplum olduğumuzu gösteriyor. 

O kadar aşmışım ki kılım kıpırdamadı. Ne şekil adamım ya :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@ozgunlu, şimdi eve geldim rahat rahat yazabilirim :)  İnanmadığın için bir anlam ifade etmeyebilir beni bağlayan birş ey değil hocam.. Benim kitabım bu ve ben buna gönülden iman ettim. Bunu kimsenin sorgulamaya hakkı yok, ben bugün burada hristiyan da olsam kimsenin yine hakkı yok, ateist de olsam yine hakkı yok. Bu benim kararım, kendi tercihim, kendi araştırırmam ve ben bu sonuca vardım, sen de araştırmışsındır kendine göre ve ona göre de bir yol çizmişsindir. Ben seni başka bir şey için zorlayamam, yaptığım takdirde bu suçtur, bunda iltilaf yok zaten.. 

Müslüman olmayan cehennem'e gider lafını biraz açmak var, mesela kur'an da Allah ın katında tek dinin islam olduğu söyleniyor ve h.z. meryem için de müslümandı deniyor. Demek ki müslümanlık senin anladığın kadar dar bir anlama hapsedilmemiş. Yaratıcının şartlarına iman etmiş insanlar müslüman oluyor. İnanmadığın bir şey için zaten cennet-cehennem kavramını sorgulamana gerek yok .. Kabul etmişsen bizim inancımıza göre sonuçlarına katlanacaksın, ben de yahudi inancına ya da hinduizme göre farklı sonuçlar yaşayacağım. Ateist lere göre de bu dünyada mallık yapmış olacağım sadece.. Herkesin kendi inanç sistemine göre bazı çıkarımları vardır..

Bir çok insan gibi, insan ile islam'ı karıştırıyorsun.. İnsanoğlu şaşar beşer, bunlar tabi davranışlardır, o sebepledir ki kur'an da sürekli yaratıcının çok affedici olduğu vurgulanıyor. Bizim inancımıza göre insanlar melekler gibi belirli bir sabitlikte hareket etmezler, yanlış yapmaya meyillidir. O sebepledir ki, insan ilk yaratıldığında melekler, Neden bozgunculuk yapacak bir varlık yaratıldı diye sorarlar... Yaratıcı da farkını göstermek için  onlara eşyanın isimlerini sorar, onlar da biz senin bildirdiğinden başka bir şey bilmeyiz dedikten sonra bu sefer de ey adem (insan), eşyanın isimlerini say dediğinde tüm isimleri sayar ve melekler ondan sonra neden olduğunu anlar. Çünkü insanın yapısı diğerlerinin yapısından farklıdır. Yani tekdüze hareket etmez.. İnsanı tanımayan adamın kalkıp da bir çözüm çıkartması mümkün değildir zaten. Önce insanı bilmek gerek.. İnsan düşünen bir hayvandır diyip geçiştirirseniz sizi o gruba katabiliriz sorun değil ..

Bir insan Allah'ın dinine inanırsa müslüman, başkasının ya da kendisinin dinine inanırsa gayr-i müslim deniyor. İnsanların tercihidir bu.. Yanlış da inanabilir doğru da, cahilce de inanabilir, bilinçlice de.. Ama kimse kimsenin inancına kilit vuramaz.

@lotus, hocam öncelikle şer-i hükümleri bilmek lazım, islam çok hukukludur ve gayr-i müslimlere kendi inançları gereği yargılanmasının yolunu açmıştır, aksi takdirde müslüman olmayana müslüman kanunu tatbik etmek zulüm olurdu.  Şuan türkiye'de zaten islami bir idare yok ki, gavur kanunu tatbik ediliyor :) Borçlar kanunu isviçreden, ceza kanunu italyadan,ceza muhakemeleri usulü kanunu almanyadan, idari hukuk fransa'dan, icra-iflas kanunu isviçre'den keza medeni kanunumuz bile k*ç kadar bir yer olan neuchatel kantonundan alınmıştır :) Daha sayayım mı?

Bir de hala müslümanlar hüküm veriyor diyorsun.. Komedi gibisiniz.. 

İslam insanları iki ye ayırmıştır, davet'e icabet edenler ve davet'e icabet etmeyenler. Bu davet de Allah'ın varlığı ve kanunlarıdır. İsteyen kabul eder isteyen etmez. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Hem de ta kendisi..

Sen insanlarin dinini nasil yasadigini nerden biliyosun ya ? Hayir sizin anladiginiz sey kotulukte insan icinde yapilir iyilikte. Dinde insan icinde yasanir dinsizlikte. Bu mu mantik yani? 

Sapla samani bi ayir gel ondan sonra tartisalim. Bana dini farkli boyuta tasiyip kendi kendilerine hadis uydurup ona tabii olanlari-yasayanları yani yozlari ornek gosterme.

Ben kalkip kimseye niye zina yapiyosun niye alkol aliyosun niye dinden uzaksin neden baska dine inaniyosun neden ateistsin diye kalkip taslamiyorum, kalkip ona karsi yan gozle de bakmiyorum. Bakmiyoruz, gercekten musluman olanlar bakmiyo. Buna bakanlarin hali ortada. 

Lekum dinukum veliye din.

Senin dinin sana benim dinim bana.

Su cumleden istemedigin kadar milyon tane aciklama cikar, otur ciddi manada at gozluguyle bakmiyosan bi dusun.

Örnek gösterme dedigin güruh Islam'in zaten %80'ini teskil ediyo.

Peki sen hic düsündün mü ilimli Islam'in oldugu ülkeler neden ilimli? Cünkü hepsinin Islam anlayisi müdahaleler ile yeniden sekillendirilmistir. Sekillendirilemeyen ülkelerin hali iste ortada. Söyle diyim. Türkiye'de sayet Islam inanci bu kadar yasanabilir, -bir nebze olsun- taammül düzeyinde ve dünyada -su hali bile- örnek gösteriliyo ise bunun en büyük mimari Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kendisi Laiklik devrimi ile ülkede Laik bi toplum yaratmis ve bu toplum su an ki Islam'i yasanabilir hale getirmistir. Keza Kuzey Afrika'da basi acik sekilde Islam'i yasayanlarda bunu Fransa'ya borcludur. Bu yüzden diyorum 'Gercek Islam' anlamsiz bi kavram. Zaten varolan Islam oldugu gibi yasaniyor. Bende Müslümanim. Ateist biri degilim. Ama bu elestirmeyecegim anlamina asla gelmez.

Florenzi tarafından 17/Ağu/15 19:39 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

Çünkü kusursuz olan İslâm'dır müslümanlar değil..!

Metalurjist.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı 

Hocam yazdıklarını okudum uzun uzun bir sorum var sana. Şu sitede din mevzusuna ortalıkta girersen çıkamazsın işin içinden ordan sövenler ordan sayanlar, senin soracagim sorunun ve sorgulamamin maksadini yanlis anlamayacagini dusunerekten ozellikle sadece sana yaziyorum. Herkes dusundugune inanir demissin yani kimsenin inanci dusunmeden olusmuyor o halde bu konuda hemfikiriz. Peki cennete gitmeyi gercekten istiyor musun?  Hangi dusunceye dayanarak cennetin mukafat olduguna kanaat getirdin hocam. Yalnizca okuduklarin mi seni ikna etti yoksa kendi dusuncelerin de bunu destekledi mi? Sorumdaki amacimi cevabindan sonra belirticem eger cevaplarsan hocam. Bir kez daha ozellikle belirteyim hicbir sekilde tartisma amacim yok, oyle olduguna inaniyorsan cevap yazmadan gecebilirsin hocam.

since 2005 // tbt
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı 

Hocam yazdıklarını okudum uzun uzun bir sorum var sana. Şu sitede din mevzusuna ortalıkta girersen çıkamazsın işin içinden ordan sövenler ordan sayanlar, senin soracagim sorunun ve sorgulamamin maksadini yanlis anlamayacagini dusunerekten ozellikle sadece sana yaziyorum. Herkes dusundugune inanir demissin yani kimsenin inanci dusunmeden olusmuyor o halde bu konuda hemfikiriz. Peki cennete gitmeyi gercekten istiyor musun?  Hangi dusunceye dayanarak cennetin mukafat olduguna kanaat getirdin hocam. Yalnizca okuduklarin mi seni ikna etti yoksa kendi dusuncelerin de bunu destekledi mi? Sorumdaki amacimi cevabindan sonra belirticem eger cevaplarsan hocam. Bir kez daha ozellikle belirteyim hicbir sekilde tartisma amacim yok, oyle olduguna inaniyorsan cevap yazmadan gecebilirsin hocam.

dini vecibilerini tamıtamına yerine getiren biri değilim hocam ama samimi olduğumu düşünüyorum, yani inancım bir çıkar üzerine değil :) Yani ben hiç bir zaman ya cennet var o yüzden inanıyorum, ya da oo cehennem var o yüzden inanıyorum gibi bir düşünceye bürünmedim, bir kere bile böyle düşüncem olmadı. Ben rabbimin bana takdir ettiğini kabul ettim sadece, ne olur nasıl olur neresi olur bunları düşünmüyorum, düşünme ihtiyacı da duymuyorum.. Yani imanımın mükafat ile ya da korku ile bir alakası yok.

Ben kendime göre uzun zamandır araştırma yaptım, bir sürü din, öğreti, siyasi sistem v.s. ne varsa okudum, onlara mensup insanlarla konuştum ve kendimce bu yolu buldum ve iman ettim. Başkası farklı yol ile ulaşabilir, ama benim bu şekilde kabul ettim.. Ve hala da zaman buldukça araştırırım, mesela şimdi tibet budistleriyle konuşuyorum,bu dalai lama ile ilgili şeyler öğrenmeye çalışıyorum :) öğrenmenin sınırı yok.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı 

dini vecibilerini tamıtamına yerine getiren biri değilim hocam ama samimi olduğumu düşünüyorum, yani inancım bir çıkar üzerine değil :) Yani ben hiç bir zaman ya cennet var o yüzden inanıyorum, ya da oo cehennem var o yüzden inanıyorum gibi bir düşünceye bürünmedim, bir kere bile böyle düşüncem olmadı. Ben rabbimin bana takdir ettiğini kabul ettim sadece, ne olur nasıl olur neresi olur bunları düşünmüyorum, düşünme ihtiyacı da duymuyorum.. Yani imanımın mükafat ile ya da korku ile bir alakası yok.

Ben kendime göre uzun zamandır araştırma yaptım, bir sürü din, öğreti, siyasi sistem v.s. ne varsa okudum, onlara mensup insanlarla konuştum ve kendimce bu yolu buldum ve iman ettim. Başkası farklı yol ile ulaşabilir, ama benim bu şekilde kabul ettim.. Ve hala da zaman buldukça araştırırım, mesela şimdi tibet budistleriyle konuşuyorum,bu dalai lama ile ilgili şeyler öğrenmeye çalışıyorum :) öğrenmenin sınırı yok.. 

Hocam bak ne guzel demissin ogrenmek amaciyla okuyorsun. Para kazanmak amaciyla calisiyoruz. Daha cok para kazanabilmek amaciyla daha cok okuyoruz. Hayatta yaptigimiz herseyin bir amaci var. Amaclarimiz olmasa hayat cekilmez olurdu. Soruyu ben biraz eksik sordum ya da sen yanlis anladin, cemmetin iyi biyer oldugu kanaatine nasil vardin derken sunu kastetmisim; inandigin kitaba gore cennet iyi ve cehennem kotu,izdirapli biryer. Ne yaparsan hangisine gidersin mevzusunu atliyorum. Cennet bahsedilene gore sonsuz mutluluk. Istedigimiz herseye ulasabilecegimiz, sonsuz bir yasam. Peki istedigim herseye ulasabilecegim ve bu sekilde sonsuza kadar amacsizca yasayacagimi bilmek benim icin gercekten de mukafat mi? Aslinda bu sorulara dusunurken kafanda ne cevap verdigini merak ettigimden yazmistim. Yazdiklarimdan sen bunu mukafat goruyorsun! anlami cikmasin, inandigin dine gore bunun net sekilee boyle oldugu belirtildigi icin cenneti mukafat gordugunu varsaydim.

manyaki tarafından 17/Ağu/15 20:36 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 6532 Toplam Mesaj: 59
gerileme