Bu Nasıl Bir Kafadır?
-
Ama gercek İslam bu degil (!)
Hem de ta kendisi..
-
Lazmania61 bunu yazdı
adam bu haberi izliyor, sonra "bir başkadır benim memleketim" i çalan gençleri uyarıyor (tehdit ediyor aslında), sonra gençleri dirençli görünce de saldırıyorlar.
bu haberi yapan kanalın sorumlulularını "halkı kin ve düşmanlığa sevketmek" den yargılamak lazım. paylaşım için teşekkürler.
-
unbalanced bunu yazdı
iste oldugum icin cok fazla yazamiyorum.. Sana zarar veren insana karsi cikmak hakkin. Eger oyle bir niyeti de varsa o insanlarin yine haklisin, birine bir sey olmasi gerekmiyor zaten. Mesela ben sana asla zarar vermem. Ama sen beni de o kategoriye sokuyorsun.. Bugun musluman olmayan insanlarin muslumanlara karsi bir suru zulmu oluyor, cinde olsun, elin amerikalisin musluman dunyaya musallat olmasi.. Simdi bu adamlar da ya inancsiz ya da baska din mensubu.. O hal de ben seni o gruba koyup, sen de bunlari yaparsin diyip sana mi saldirayim? Senin bir ilgin yoksa benim de ilgim yok..
Kafayi yeme olayina gelince, ben kendi adima bunu kabul etmiyorum, inancimi anne babadan degil de arasitarak bulmus biriyim ve gayet mantikli bir is yaptigimi dusunuyorum hatta hayatimdaki en dogru kararin bu oldugunu dusunuyorum... Bir insanin hayatini inceleyip cok fazla yanlis bulabiliyorsan o zaman o insana kafayi yemis diyebilirsin, ama benim hayatima baktiginda sadece musluman oldugum icin kafayi yemis diyorsan o halde kendine bir bak.. Senin mantikla gidersek, sen coktan kafayi yemissin.. Ebedi cehennemi goze almis (ya da hala icinde korkusu oldugu icin iki de bir ateist bilmem ne oldugunu dile getiren adamlar) insanlar da bana gore kafayi yemis :)
Ama bir sey demiyorum.. Sen gayet mantiklica hareket edip secmissin yolunu, bana da bu yolunda basarilar dilemek duser..
edit: her pisligin altindan derken? sen musluman ulkelere baktigin icin boyle gormen normak degil mi :) cin e git bakalim pislikler kimin altindan cikiyor mesela?
Hocam cehennem kelimesi benim için birşey ifade etmiyor ne yazık ki, tıpkı krypton, atlantis gibi..
ayrıca merak etme, ben de araştırıp bulmuş biriyim, sadece 1500 yıl kadar eski kitaplar yerine daha güncellerini okuyorum.
yazmaktan sıkıldım, müslüman olmayan herkes, ne olursa olsun cehenneme gider diyen bir dine mensub insanların böyle davranmaları normal.
dininizin doğduğu yere, anavatanına bak: sonuç ortada.
"Herkesin dini kendine" = yani senin sandığın gibi bir topluluk yok, herkes kendi hayalindekine inanıyor.
-
unbalanced bunu yazdıozgunlu bunu yazdıunbalanced bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
O da bişey mi, bu insanlar var olmayan şeylerin olduğunu falan iddia ediyorlar.
her sene bu şeylerin başına; bir hayvanı kurban veriyorlar.
ve kendilerini öyle kaptırmışlar ki, dünyanın bu şeylerin savaşı olduğuna inanıyorlar.
kendilerine bazı görevler edinmişler, mesela 30 gün aç bırakıyorlar kendilerini. değişik adetleri var, televizyona "şeytan" işi adını verdikleri (var olmayan şeylerin en kötüsü) bir cisim olarak bakıyorlar.
kadınların sadece doğurganlık özelliğinden faydalanıyorlar, her yerlerini örtüyorlar. doğan çocuğu beğenmezse, garip bir ayin düzenliyorlar. bu ayinde kız çocuklarını boğazlarından kuma gömüyorlar.
Ama işin en ilginç yanı bunlar değil, en en en en ilginci, herkes bu var olmayan şeylerin isimlerini aynı koymuş ama herkesin hayalindeki bu şeylerin istekleri farklı. kimisi derki onlar gerçek var olmayan şeylerin
istediği şeyler değil, kimisi derki o var olmayan şeyler uydurma, bizim var olmayan şeylerimiz gerçek.
Böyle böyle değişik, kafayı yemiş bir sürü insan var, dikkatli davranmak lazım :(
bana gore de sen bir yaraticiyi inkar ederek kafayi yemissin... Insanlarin inanclarindan sana ne? O videodaki olaylari tasvip etmiyorum elbette, bana gore bi kac kendini bilmez insan.. Ama sana ne ister inege taparim, ister tahtaya... Sana ne? Ben senin inancina bir sey dedim mi? Ya da bir sey diyeni savundum mu? Sen dinini ya da dinsizligini secmekte ozgursun.. Ben senin ozgurlugunu savunuyorsam ve elestirmiyorsam seni,ayni seyi senden de beklerim.. Iki de bir kendi egonuzu tatmin ederek ateist oldugunuzu belli etmenize gerek yok.. Ister begen ister begenme ama senin ne aklin ne fikrin ne gucun hic bir seyin hicbir seyi degistirmeye yetmez..
Benim birşeyleri değiştirmeye çalıştığım yok, olmayan birşeye inanan insanı değiştirebilir misin ? Düşünsene biri gelip sana uçan birşeyler gördüğünü iddia ediyor hem de baya bi, nasıl ikna edebilirsiniz ki (kafayı yemiş bu diyip geçersin).
Ama sıkıntı çok, geçmişten günümüze kadar hep bu olmayan şeyler yüzünden kavgalar çıkıyor, insanlar birbirini öldürüyor. Yoktan yere yani.
Sen diyosun ki, bundan sanane .. Haklısın banane ama zenci-beyaza ırkçılık yapıyor diye dünyayı yıkanlar, olmayan şeylere inanmayan insanları linç etmekten hiç çekinmiyorlar.
Sence de ayıp değil mi ?
Ayrıca birşeye tapmak nedir, niye taparsın ki ?
NOT: İlk yazdıklarım içinde olmayan birşey var mıydı ? Hepsi yapılmadı mı, yapılmıyor mu ? Yapılan şeyi yazdım diye mi suçlu oldum ?
bak hocam inan inanma benim sorunum degil, sorarsan bilgim ve zamanim oldugu muddetce cevaplamaya calisirim ama onun disinda kimseyi zorlama gibi bir derdim gorevim yok.. Bunun disinda davranan ve kendine musluman diyen insanlar da yanlis yapiyor, cunku inandiklari kitaba aykiri hareket ediyorlar.. Boyle insanlarin yanlis yaptigni soylersin sorun yok ben de hak veririm..
Ama kalkip da genelleme yaparsan orada karisirim. Kimsenin inancina karismaya laf etmeye hakkin yok.. Adam istedigine inansin sana ne? Bugun hintililer inekleri kutsal olarak goruyorsa o onlarin inancidir, aptallara bak inege tapiyorlar mi diyelim? Ister gorunen bir seye inanirim ister gorunmeyen, ister kor cahilce inanirim ister bilincli sekilde. Sana ne bundan? Senin gorevin mi bu? Gorevinse kim veriyor sana bu gorevi?
Eger o insanlar sana zarar vermiyorsa kimseye karisma hakkin yok, keza kimsenin de sana karismaya hakki yok. O adamlar sana saldirsaydi onlara bir sey deme hakkin olurdu, ama kalkip da benimle hic alakasi olmayan biri yuzunden beni de icine alarak kafayi yemis dersen, saygisizlik yaparsin.. Bu da insan olana yakismayan bir seydir.. Insanlarin inanclarina saygi gostermek gerekiyor. Sana saygi gostermiyorlarsa sen de onlara gosterme.. Ama kalkip genelleme yapma
Karisip ne yapmis onunden seccadeni mi cekti adam?
-
hitler %40 oy almıştı o zaman milyonlarca insanın inandıgı bir şeye şimdi ne deniyor
-
Arkadaşlar başlıklarımızda konu içeriklerimizi tam belirtirsek konuya ilgi duymayacak arkaşaların vaktini almamış oluruz.
Teşekkürler
Sıradan öylesine bir mürid :D
-
unbalanced bunu yazdı
bak hocam inan inanma benim sorunum degil, sorarsan bilgim ve zamanim oldugu muddetce cevaplamaya calisirim ama onun disinda kimseyi zorlama gibi bir derdim gorevim yok.. Bunun disinda davranan ve kendine musluman diyen insanlar da yanlis yapiyor, cunku inandiklari kitaba aykiri hareket ediyorlar.. Boyle insanlarin yanlis yaptigni soylersin sorun yok ben de hak veririm..
Ama kalkip da genelleme yaparsan orada karisirim. Kimsenin inancina karismaya laf etmeye hakkin yok.. Adam istedigine inansin sana ne? Bugun hintililer inekleri kutsal olarak goruyorsa o onlarin inancidir, aptallara bak inege tapiyorlar mi diyelim? Ister gorunen bir seye inanirim ister gorunmeyen, ister kor cahilce inanirim ister bilincli sekilde. Sana ne bundan? Senin gorevin mi bu? Gorevinse kim veriyor sana bu gorevi?
Eger o insanlar sana zarar vermiyorsa kimseye karisma hakkin yok, keza kimsenin de sana karismaya hakki yok. O adamlar sana saldirsaydi onlara bir sey deme hakkin olurdu, ama kalkip da benimle hic alakasi olmayan biri yuzunden beni de icine alarak kafayi yemis dersen, saygisizlik yaparsin.. Bu da insan olana yakismayan bir seydir.. Insanlarin inanclarina saygi gostermek gerekiyor. Sana saygi gostermiyorlarsa sen de onlara gosterme.. Ama kalkip genelleme yapma
aslında bende böyle düşünüyordum inananlar hakkında yorum yapmayayım artık banane kim ne yaparsa yapsın diyordum uzun zamandır ama şimdi şunu düşündümde, islamiyet inanmayanlar hakkında yorum yapıp ithamlarda bulunup hüküm verebiliyorsa inanmayanlarda islamiyet hakkında yorum yapıp ithamda bulunup hüküm verebilir sanırım
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Ama gercek İslam bu degil (!)
Hem de ta kendisi..
ne yaşadın islam adına da bu lafı ediyosun ?
-
1- Burası İslam Devleti değil. (İslam Devleti için hicret ediniz:Rakka)
2- Sen nasıl müslümansan, adam Yahudi olabilir. Bu seni bağlamaz, senin müslüman olman da kendinden başkasını bağlamaz.
3- Nasıl ki islami müzik (ilahi, tasavvuf müziği) çalıp söyleyebilirsiniz, adam Yahudi ilahisi de çalıp söyleyebilir.
4- Adamda ne genel kültür varmış ki, Yahudi Marşı dediği neyse hemen tanımış.
-
Bir şeyi merak ettim dinle pek alakası olan biri değilim merak ettiğim
yahudi Şarkısı dinlemenin yada çalmanın günah olduğuna dair bir ayet var mı?
İmam-ı bilmemne böyle demiş şöyle demiş değil net hadis veya ayet
yada şöyle diyeyim Yahudi Şarkısı çaldırılmamalı diye hüküm var mı islamda
SeRDaR tarafından 17/Ağu/15 17:34 tarihinde düzenlenmiştir