C# Bir Sorum Olacak
-
nessaj bunu yazdıEscDewil bunu yazdı
yapabilcek olan var mı ?
nerde takıldığını söylersen yardımcı olabilirirz,
kimsenin verdiği hazır kod senin yararına olmaz, karşına çıkan her problemde hazır kod bulamazsın.
özel mesaj attım hocam.
-
Asal sayıları hatırlamadığım için formülünü falan şuan birşey diyemiyorum ama takıldığın yeri paylaşırsan yardımcı olabilirim yada nasıl devam etmen gerektiğini söyliyebilirim.
Edit : aleyküm selam
unchain tarafından 05/Şub/13 18:01 tarihinde düzenlenmiştir -
sorudan anladığım kadarıyla sayılar girilecek, girilen bu sayılardan ard arda iki tane asal girilmişse toplam yazacak.. kodu yazmak biraz uğraştırabilir ama yazerken öğrenirsin bi şeyler
-
-
bende eklicem :) elbet bişi sorcak bigünümüz olur :D
-
Girilen 1. sayının asal olup olmamasını buldum. ve kullanıcının ne kadar sayı yazacağını bilmediğimden dolayı 2. sayıyı isteyemedim bulamadım. For için for olacak gibime geldi. Uğraştım olmadı.
EscDewil tarafından 05/Şub/13 18:10 tarihinde düzenlenmiştir
int sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
int toplam = 0;
for (int i = 2; i < sayi; i++)
{
if (sayi % i == 0)
{
toplam = toplam + sayi;
Console.ReadLine();
}
else
{
}
}
Böle bir şey yapabildim şimdilik. -
do while kullan
-
Bende uğraşıyorum lise bilgimle ama takıldığım yer neresi acaba hata almıyorum ama doğru sonucuda bulamıyorum ?
-
@korayozrak, kodunu şöyle düzelttim hoca, incele bi
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { sayi = Convert.ToInt16(TxtUrl.Text); toplam += sayi; // toplam = toplam+sayi demektir for (int i = 2; i < sayi; i++) { islem = sayi%i; if (islem == 0) //asal sayı ise { anahtar = 0; break; //asal sayı olduğu için kırıyoruz //labelde burada gösterilmeycek toplam } else //else if demişsin ve !=0 yazmışsın. o yüzden if e gerek yok tekrar { anahtar++; break; } } if (anahtar == 2) { anahtar = 0; //tekrar başlatılırsa sıfırlamak için label1.Text = toplam.ToString(); MessageBox.Show(toplam.ToString()); return; } }
unbalanced tarafından 05/Şub/13 19:08 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
@korayozrak, kodunu şöyle düzelttim hoca, incele bi
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { sayi = Convert.ToInt16(TxtUrl.Text); toplam += sayi; // toplam = toplam+sayi demektir for (int i = 2; i < sayi; i++) { islem = sayi%i; if (islem == 0) //asal sayı ise { anahtar = 0; break; //asal sayı olduğu için kırıyoruz //labelde burada gösterilmeycek toplam } else //else if demişsin ve !=0 yazmışsın. o yüzden if e gerek yok tekrar { anahtar++; break; } } if (anahtar == 2) { anahtar = 0; //tekrar başlatılırsa sıfırlamak için label1.Text = toplam.ToString(); MessageBox.Show(toplam.ToString()); return; } }
4 ve 5 girince toplamı veriyor hocam. 4 asal değil 5 asal ama yinede toplamı veriyor 2.yi girince vermesi gerekirken. burda ne eksik var ki.