Cafe Açsam, Maliyeti Ne Olur? Neler Gerekir?
-
Lotus bunu yazdı
hiç yoksa ben gelirim 1 çay içip 6 saat otururum, bursa buluşmalarını senin kafede yaparız müşterin hazır yani hemen aç
+1
-
maliyeti bilmem de yap gitsin anasını satim,birazda sevdiğin iş için çalış.
mesela ileride gloria jeans var oraya alıştırdım kendimi evde kahve içemiyorum.
-
yeri nasıl?
-
Kurulu işi değiştirmek mantıklı değil,cafe işlettiniz mi daha önce? Anladığınız işe sıkılsanızda devam etmeniz daha mantıklı yada bu kadar maddi gücünüz varsa hali hazırda bulunan cafeyi kapatmadan yeni bir yer devir alabilirsiniz.
-
Çevren , esnaflık yetenegin varsa olabilir ama yoksa hiç bulaşma biz yeşil tarafında bi cafe actik , iş olursa temiz para var ama iş olması bi yana bunu sürekli hala getirmek gerek.
Önemli noktalar bir yaz öyle böyle müsteri bulursun ama kişin farkın olması gerek cafeyi ısıtmak gercekten maliyetli birşey çözüm şart.
Bir diger önemli nokta sigara üst katta kanuna uygun bir ordam yaratip sigara icire bilirsen güzel olur ama kahveye cevirmeye dikkat ettirmek gerek.
Bide müşteri profilini iyi belirlemen gerek athırsızlarını gözünü yaşina bakmadan kovman gerek Ama burda esnaflik giriyo işe en uygun şekilde göndermen gerek.
Fiyat konusunda: Mutfak kısmı önemli çay ocagi , dolaptır ,dezgah , tost makinesi , havalandırma , kahve makinesi vs vs.. latte filan yapcaksan kahve makinleri tuzlu birazcık.
Duvarlara önem vermen gerke taşlar cok pahali , duvar kagiti filan olabilir , masa sandalye , yer döşemesi ....Bir sürü şey var 10 bin 100bin arasi senin belirledigin şeylere göre degiş.
Ama diyim girdigin zaman geri dönüşü olmaz ilk zamanlar kar hiç bekleme başabaş noktasının yakalandigi zor sektörlerden biridir.
Ama yakaldigin zaman caydan günde 1bin lira kaldirdıgın günler olur. Daha cok şey var işte oturup hesap yapcan tek tek kafa yoruryor.
-
EcHoLL bunu yazdı
75 bin gider en azından ama şöyle yapsana daha iyi olur üste katı net cafe yapabilir alt tarafıda diğer iş için kullana bilirsin
fikir güzel üst kata yaş sınırı koyarsın 18+ hesabı gözünü kestirdiklerini alırsın 2 de nargile attın mı tadından yenmez :)
ama şuda var 2 işi yapıcam derken 2 side batabilir eger gelirin yeterli düzeydeyse hiç maceraya atılma derim :)
-
bende kahve içmeyince alim ayağım titriyor :)
-
Ankara nın en iyi restuarantlarından biriyle bağım var. PM at.
-
Mekan internet kafe olduğundan durumu iyiyse dekorasyon ve tesisat masrafın olmayabilir. Malzemeleri ikinci el bulabilirsen çok çok iyi olur.
-
dediğin iş şuanki internet cafeden daha sıkıcı uğraştırıcı olacaktır
daha az teferuatla daha iyi bir iş seçmelisin müride hanım
örnek satış işi filan