Cafe Açsam, Maliyeti Ne Olur? Neler Gerekir?
-
toplamda 300 m2 ise ; 50 bin civarı gider ama yapmak istediğin dekorasyon ve kalitesi falan önemli. Bence yapmışken imkanında varsa güzel bir yer yap derim.
Öte yandan 6 ay boyunca hiç müşteri gelmeyecekmiş gibi hesaplayıp, paranı ona göre ayır derim.
Bunun dışında reklam ve analiz gibi şeyleride yapman gerek. Tabi dükkanın nerede olduğu falanda önemli. Güzel bir yer yapıp tutturabilirsin. Fakat merkezi bir yerde olması gerek ve farklı olması gerek.
-
Darkparadise bunu yazdı
Tabu, Scrabble, Tavla gibi oyunlarla birlikte yiyecek ve içecek servisi de yapacağım bir kafe açmayı düşünüyorum. 150m2, 2 katlı iş yerim var. şu anda internet kafe olarak işletiyorum. ama kapatıp böyle bir yer açmak istiyorum.
Herşey sıfırdan yapılacak. Yerler, Duvarlar, Camlar, aksesuarlar v.b. Ekstradan alacağım eşya ve malzemeler.
hangi kesime hitap ettigin önemli genelde ögrenci odaklı olacaksan muhakkak ögrencilerin rahatca ulaşabilecegi ve göz önünde olması gerek eger öyleyse belirttigin şartlarla çok güzel işler 45 - 50 bini gözden çıkarman lazım ama
-
Leman, Benzin, Mado gibi isim yapmış yerlerin isim hakkını alıp dükkanı açarsa + avantajı olacaktır. Ancak cafe'ninde saçma sapan giderleri çok olur. Özellikle kalifiye eleman bulman çok sıkıntı olabilir. Birde tecrübe gerektiren bir sektör.
-
o dükkanda düşündüğün tarzda cafe tutmaz play station cafeye dönüşün bence :-)
-
Çoook eski adminlerimizden NRA nın yeşilköyde senin anlattığın gibi bi cafesi vardı. ona sor bence 4 sene fln işletmişti.
-
tamamen dükkanın bulunduğun yerin özelliklerine bağlı, buradan tutup tutmaz demek doğru olmaz.
-
HolyOne NRA ile iletişime geçeyim :) son giriş tarihi 26 Ocak 2010 (Sali) 00:02 'diyor. bana cevap vereceğini ummak kafamı suya sokup nefes alabileceğime inanmak gibi birşey galiba :D neyse yine de sağol :)
bu arada riske girmeden, alt katı internet kafe üst katı da cafe olarak değerlendirmek daha mantıklı geldi. en azından sadece üst katın dekorasyonuyla ilgilenirim. fazla maliyeti de olmaz. hem de işin tutup tutmayacağını anlarım. baktım internet kötü gidiyor cafe işi iyi, alt katı da cafe yaparım. ya da baktım cafe işi tutmuyor tekrar bilgisayarlarımı koyar devam ederim :) iki katlı olması hele şükür bir işe yarıyacak gibi :)
bütün herkesin yorumlarını okudum bu arada. bir çoğu aklımdaki fikri değiştirdi ve faydası dokundu. herkese tşk ediyorum bilgilendirme için :)
Darkparadise tarafından 05/May/13 10:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Darkparadise bunu yazdı
HolyOne NRA ile iletişime geçeyim :)
bu arada riske girmeden, alt katı internet kafe üst katı da cafe olarak değerlendirmek daha mantıklı geldi. en azından sadece üst katın dekorasyonuyla ilgilenirim. fazla maliyeti de olmaz. hem de işin tutup tutmayacağını anlarım. baktım internet kötü gidiyor cafe işi iyi, alt katı da cafe yaparım. ya da baktım cafe işi tutmuyor tekrar bilgisayarlarımı koyar devam ederim :) iki katlı olması hele şükür bir işe yarıyacak gibi :)
bütün herkesin yorumlarını okudum bu arada. bir çoğu aklımdaki fikri değiştirdi ve faydası dokundu. herkese tşk ediyorum bilgilendirme için :)
abla alt tarafta bağıran çocuklar hiç çekilmez
-
çoluk çocuk almamaya dikkat edicez artık. fazla ses olmayacak bir ortam oluşturmaya çalışıcam :)
-
Darkparadise bunu yazdı
HolyOne NRA ile iletişime geçeyim :) son giriş tarihi 26 Ocak 2010 (Sali) 00:02 'diyor. bana cevap vereceğini ummak kafamı suya sokup nefes alabileceğime inanmak gibi birşey galiba :D neyse yine de sağol :)
eğer internet kafe kısmı iyi idare edilirse çoluk çocuk alınmayıp güzel bi dekorasyonla kafe kısmına iyi oturtturulursa olur o iş , ama işte dekorasyon önemli internet kafe ve kafe arasında bi uyumsuzluk göze çarpmamalı iki ayrı iş yeri gibi değil kafenizin bir hizmeti gibi durması önemli o yüzdende kafe ile uyumlu dekorasyon herşeyi güzel yapar