folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Can Ataklı’Dan Başbuğ’A 17 Zor Soru



Can Ataklı’Dan Başbuğ’A 17 Zor Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    gerçekten sığsın. küfürün alası edilir kafanın alması için ama neyse. yönetici banlasa rahatlayacaksın yani. bir garış büyüyeceksin. cükün düşmemesi için mi bu gayretin nedir. natoyu 97 yılıyla kıyaslayan kafan maldır. açık söylüyorum.

    -----------------------------

    kardeş 28 şubat 1997 yılında ne olduğunu googleye bir sor.dur yardım edeyim.

    http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=28+%C5%9Eubat+1997&meta=&rlz=1R2GGLR_trTR377&aq=f&aqi=g5&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=979697933b3f2cff

     

    hakaretlerin iftiraların ya da senin banlanman zerre umrumda değil ilgilendirmez.şu an kurallar gereği banlanman lazım çönkü bugün bana söven yarın başkasına söver. bu tip kişilerle herhangi bir mesele tartışılmaz çünkü zaten en başta sorun çıkarmaya yönelik ruhla hareket ediliyor.

    bundan sonraki iddialarına cevap vermek zahmetine katlanamayacağım.by.

     

     


    -----------------------------

    sana 28 şubatı değil. 1960 1971 1982 de neler edilmiş bunlar daha önemli natodan çıkmadan ne bağımsızlık ne kalkınma ne güçlü olunmayacağını söylüyorum. bir ülkenin ciğerlerine zehir nasıl aktarılmış bunu söylüyorum.

    nato olduğu sürecede hiçbir sorunun üstesinden gelinemeyeceğini ne ekonomi ne terör ne işsizlik asıl meselelerin halledilemeyeceğini belirtiyorum. sense hukumetlerin sırf askere dusman olması sebebiyle saldırıyorsun.

    aha 12 yaşında yeğenim var bu zamana kadar kim askere dokundu diyor :) aynı yani zihniyetin odak noktası aynı kafa.asker olmasa yiycek ekmek bulamayacağını bilemiyor. askere dokunsan nolacak terörümü çözebilecek.  aksine emperyalistlerin ülkeyi daha güçsüz hale getirecek. bunu körüklemenin mantığı yok.

    sende şunu izle natoda 57 yıl : http://video.google.com/videoplay?docid=1836309936267682748#


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    cevaplar tamamen kendimce veriyorum.

    1- ordu ya gunluk yapilan istihbarat in sayisini biliyormu acaba ? bunlarin hangisinin dogru hangisinin yanlis oldugunu kimin ayirt etme gucu vardir ? farzedelim boyle bir istihbarat geldi peki bu istihbaratin yapildigi gun yapilan istihbaratlarinda olup olmadigini biliyormu ? bunlarin bir aldatmaca icin yapilmis olabilecegini de algiliyabiliyor mu ?

    1-)valla can ataklı ne kadarını bilir bilmem ama ben gazetelerin bile giresunda saldırı olacak diye yazdığını ve bir tedbir alınmadığını biliyorum.

    2- cevap ustte

    3- o plazadaki narin hassas yerini kaldirip hic doguya guneydoguya askeri karakollarin bulundugu yere gidip gitmedigini, ordaki sartlarin nasil birsey oldugunu bilip bilmedigini sormak gerek, sisli yagmurlu havada goz gozu gormedigi havada nasil sartlarda catismanin yasandigini vs

    3-)hocam polis özel harekat ve askerin sadece subay astsubaydan oluşan timlerinin terörist gibi hareket ettiği ve çok kelle aldığı günleri ben biliyorum. bu birlikleri değilde 3 ay eğitim görmüş, dağ şartlarını bilmeyen askeri sürersen işte böyle hava sisliydi pusluydu vs bahane çok olur.

    profesyonel ordunun zamanı geldi de geçiyor bence

    4- sen o catisma aninda koca bir birligi kara yoluyla sevk etmeye calisirsan yardim icin, o yardima giden bolugun intihari anlamina gelir, terorist bi karakola baskin yaparken yardim gelebilecek yollari coktan pusuya almis, yolu mayinlamislardir. sisli havada parasutle askerleri catismanin  ortasina mi atlamasini bekliyordun ?

    4-)ya bu teröristler neymiş böyle... kaç yüz adamları var heryeri pusulamışlar. orada 30 yıl savaşmış ordunun istihbaratı nerede...

    ayrıca işte temel yanılgı burada neden koca bi bölük gitsinki. bu düzenli ordu savaşı değil. bak hocam ben mardindeyken(sene 90-93) polis pusuya giderken hergün farklı saatte ve farklı yollardan giderdi, farklı farklı yerlere pusu atardı ve hiç şehit vermedi bizim karakol.

    ilçenin diğer ucunda askeri birlik vardı. askeriye sırf hep aynı saatte ve aynı yoldan ve hep aynı yere pusu kurduğu için kaç şehit verdi. bizim karakolun ilersinde hergün aynı saatte nöbetten dönen betere(nasıl yazılıyo bilmiyorum)'yi roketledi pkk. ben o askerlerin yanarak ölüşünü hiç unutmadım. ben çocuktum o zaman.

    BU İŞLER DÜZENLİ ORDU MANTIĞI İLE OLMAAAAAAZ.

    5- sivil ambulans in uzakligi ile askeri ambulansin uzakligi ayni mesafede mi onu arastirmak gerekir kaldi ki terorist belki sivil ambulansa tahammul gosterebilir ama askeri ambulansa tahammul edecegini sanmiyorum

    5-) teröristlerin tahammül gösterdiği falan yok. hastane personeline yolun güveliğinin alındığını bildirmiş jandarma... bu bile skandal bi durum.

    6- sisli havada ucabilen helikopter icat edildi de benim mi haberim yok ? sisli havada calisan gece gorus durbunu var da benim mi haberim yok ? terorist askerin nerde bekledigini nerde konuslandigini biliyor, sisli havada gidip bulundugu yere ates edebiliyor, asker sisli havada merminin nerden geldigini bilemez catismayi sadece sesle ayirt etmeye calisir ki baskin yemissin o anda bunu idrak etmek o heyecanda anlayabilmek kolay birsey degildir.

    6-)sisli havada savaş çıkarsa birleşmiş milletlere başvurur ve bizim ordumuz sisli havada hareket edemiyo. eşit şartlarda savaşma hakkımızı istiyoruz deriz. onlarda hava düzelene kadar savaşı erteler.

    ama kolay olan birsey varsa, yumusak tarafi rahat plazalarda oturup su niye olmadi bu niye olmadi diye yazmaktir.

    7- 4. madde de hem soruyor 7. maddede ise sebebini bildigi halde niyetinin sadece camur atmak oldugunu kendisi bariz belli ediyor.

    8- teroristler olulerini hep tasimislardir, bakiniz, 98 de ve oncesinde yapilan harekatlar

    8-)bence öyle değil hocam. bizim operasyonlar "geniş çaplı" yani 10.000 askerli olduğu için 40 tane teröristi takip edebilmek zor. göndersinler profesyonel 60 adam bak bakiyim noluyo. 10.000 kişişyle 40 kişi kovalanırmı. 

    9- terorist niye gunluk guneslik zamanda catismiyor da sisli havada catisiyor ? adam piknige gelmiyor catismaya gidiyor, kacis icin en uygun zamani kolluyor ve sisli havada saldirip kaciyor. binlerce magara var girdi saklandi yollari mayinladi nasil gidip bulacaksin ?

    9-)hocam o dağlıca aktütün baskınlarında günlük güneşlikti hava. adamlar 14. yüzyılda savaşıyo gibi katırlarla uçaksavar taşıdı günlerce. istihbarat vardı saldırı olacak diye...

    10 - tunceli anadolunun ortasi evet, elinde 10 tane heron var (insansiz izleme ucagi) ve elinde 1000 tane karakol var, bir ucagi bir noktadan bir noktaya sevk etmeyi "enter tusuna bastim hoooooop uydu simdi tuncelide catismanin oldugu yere geldi bakiniz 1,3 saniyede gerceklesti" demelerini mi bekliyorsun. can atakli boka basip ayaklarinin yerden kesilip yumusak yerinin ustune dusmesi icin bile gecen bir sure var iken, catisma sirasinda bomba yuzunden arizalanan iletisim cihazi yuzunden ust bolgesi ile baglantisi kesilen birlik icin nasil heron u yonlendirebilecektin ?

    hadi yonlendirdin diyelim sis yuzunden ne gormeyi bekliyordun.

    11- zaten orasi lunapark, etraf citlerle cevrili catismadan sonra kosarak elimsende mi oynayacaklardi. terorist sisli havada gelmis askerimizi sehit etmis gitmis, SISLI HAVA denilince Can bey in aklina londra daki romantik gunler geliyor sanirim. yukarida aciklamasini yapmistim tekrar yazma geregi duymuyorum.

    11-) teröristle aynı şartlardayız. bize sis varsa onlara da var.

    12- taraf gazetesinden gerekli aciklamayi bekliyoruz :) ne istihbaratinin nasil alindigi zaten yakin bir zamanda taraf gazetesinde yazar bekleyiniz efenim.

    12-) taraf gazetesi yalan yazıyosa mahkeme var. ordu hakkında kimse yalan yanlış iddialarda bulunamaz. kaldı ki türkiye gibi askerin eleştrilmesini "halkı askerlikten soğutma" kanunu ile korumaya almış bir ülkede...

    madem tarafın verdiği belgeler yalandı hani mahkumiyetler. bu işler facebookta "bak taraf nasıl hain, nasıl yalancı" videosu yayınlamakla olmaz. madem bi karalama var adalet cezayı oturtmalı

     

    yeter daha yazmiyayim.

    bencede yeter yazma...

    hepsi cevap oldu birde ben ekleyeyim;

    dikkatimi çekti bizim karakollar ya hakim tepelerin ortasına kurulmuş ya çukurda. gel beni vur karakolu gibi  sanki

     

     


    -----------------------------


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    birde anlamadığım can ataklıya neden bu kadar takıldınız ertuğrul özkök veya ergun babahan filan olsa ne değişecek. sorular yine aynı sorular. bilseydim can ataklının konunun önüne geçeceğini 66albay soruyor diye yazardım başlığa.


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2009
    Erkek

    Bu kadar tartışma yersiz. Rahat yerlerimizden yorum yapmak kolay gelir. Orda yaşamayan yorum yapmasın.

    1- Mutlaka istihbarat gelmiştir.

    2- Ama bu istihbaratlar neredeyse sıradan hale geldiği için dikkate bile alınmaz. Düşünün, bir bölgede 20 kişilik bir grup olduğu istihbaratı geliyor, bu grubun saldırı yapabileceği 10 hatta daha fazla karakol olabiliyor.

    3- Tunceli ili girişindeki devasa komando tugayına saldırıyorlar gece, ve askerin yaptığı tek şey karartma. 70 kişilik karakolun alacağı önlemler ne kadar caydırıcı olabilir?

    4- Pusuya düşme ihtimali sebebiyle yardıma gitmemişler. Asker şüphe ettiği zamanda gitmeyebilir, daha önceden de örnekleri var. Hava sis olduğu için 30 metre ilerisi görünmüyor, bu durumda komutan risk almak istememiştir. Zaten gidecek yardımın karakola bir faydasının da pek olacağını sanmam. Şehitler ilk ateşte olmuştur muhtemelen, sonrası karşılıklı çatışma. (Mekanları cennet olsun)

    5- Ambulans pusuya düşme korkusu olmadığı için hızlı gelmiştir, bu durumda yürüme gelen askerlerin ambulanstan 3 saat sonra ulaşması normal.

    6- Havada sis olması helikopterler için uçamamak anlamına gelir. Çünkü saniyede 20 metre hızla gidecek bir helikopter sisin içinde uçmaya kalkarsa intihar etmiş olur. Helikopterlerin sisli havada bir yükseltiye çarpmaları saniyelik iştir.

    7- Doğrudur, 4te anlattığım gibidir. Pkknın karakol baskınlarında bazen asıl hedefin karakol olmayıp yardıma gelecek birlikleri pusuya düşürerek zayiat verdirmek olması mümkündür. Misal konvoyun yoluna mayın döşense, mayına çarpan ilk araçta 5-10, roket atılacak en arkadaki araçta da 10-15 şehit verilebilir. Bu nedenle takviyeye gidilebilecek tek yol varsa emniyetli gidilmesi akıllıcadır. Keşke polis özel harekat gitseydi diyeceğim, onlar sis kar şu bu dinlemez ama bölgeye çok uzak özel harekat.

    8- Verdiğimiz tüm şehitler ve yaralananlar kayıt altına alındığı ama pkk zayiatlarına ulaşamadığımız için böyle görülüyor. saldırılarda ölenleri bazen hemen orada gömüp yokediyorlar. ağır yaralananları yine öldürüp hemen gömüyorlar. Bu nedenle baskın şeklindeki olaylarda zayiatlerı bulamayabiliyor asker.

    9- Orası tunceli, herşeyden önce dağ. Baskını yapanlar bir tepenin arkasında kendilerini bekleyen herhangi bir sivil araca binip masum vatandaşlar gibi evlerine dönebilir. Yada arazide bulunması mümkün olmayan çok gizli sığınaklara girebilir. Askerin sırtına basıp geçtiği teröristi bulamadığı olmuştur zamanında. Can korkusundan saklanmayı iyi bilirler.

    10- İzlemek için herhangi bir imkan var mı? Askeri uydumuz yok. İHA'lar zaten yok. Hem olsa da uçamaz o havada. Helikopterler zaten uçamıyor. Neyle izleyeceğiz?

    11- Karakol baskınlarında maalesef askerin tek amacı önce canını sonra karakolu korumak oluyor. O ortamda kimse kalkıp da teröristin peşinden gitmiyor. Hem gitse ne kazanacak ki, canından olacak en fazla.

    12- ABD istihbaratı açıklaması tamamen palavradır. Maksat abd artık bizim yanımızda mesajı vermek.

    13- İstihbarat subaylarının çoğu silah, uyuşturucu ticareti yapıyor. Kimse yalan söylüyorsun demesin durum böyle. İçlerinde namuslu dürüst özverili çalışan sayısı çok az. Zaten herkes süresini doldurup gitme peşinde. İstihbarat olayı genelde telsiz dinlemesi ve bazen de söylentilerin duyulması şeklindedir.

    14- Tsk kendine yönelik her eleştiriyi pkk ile aynı kefeye koyup terörün destekçisi ilan ediyor ve hepsinin toplamını da asimetrik savaştaki düşmanı olarak görüyor.

    15- İsim isim açıklayacak olsa en başta kendi ismini söylemesi gerekir. Bu ülkede hiçbir zaman söylenemeyecek şeyler var.

    16- Mütareke basını diye yapılan suçlamanın dayanağı yoktur. Elbette, Tsknın açığını yakalamak için uğraşan basın da var ama suç işleyerek yapmıyorlar bunu genelde.

    17- Benim bildiğim bi tek vakit gazetesine 312 generalin açtığı dava var. Sebebi; "Onbaşı bile olamayacakların general yapıldığı ülke." cümlesi...

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    askeriyde askerin zerre kadar onemi olmadigini bizzat gördüm. konu yıpratmak etmek vs degil. adamlar icin ayaklarinda postaldan cok farkin yok nasilsa istikak geliyo yeni askerde. simdi bu posttan sonra yok camur atiysn yok bilmem ne diyen arkadaslara bi cevab vereyim simdiden. Askerligimi yaptıgım donemde nobet kulesi projesi yapmami istediler projeyi hazirladim uygumalamasi nasil yapıldı. hurdaliktan demirler alinip duzlesitirip donatiya benzettiler yerden çakılı toplayip cimentoyla pacal edeyip çatı betonu atıldı duvarları bambaska zaten. insan gircek onun icine dusunen yok yapildimi yapildi. milleti vatan sagolsun dedirtmeye alismislar bi kez. o inin icinde nobet tutan askere bisey olsa sorumlusu kim?


    Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ocak/2010
    Erkek

    Başbuğdan cevap gelmeden bildiğim soruları yanıtlayayım.

     

    [1-) son saldırıdan önce gerçekten bir istihbarat geldi mi?]

    İstihbarat gelir ancak çoğu zaman belirsizdir. Örneğin "x terör örgütü y illerinde z zamanlarda saldırılar planlıyor önlem alın."

    [2-)bu istihbarat ciddiye alındı mı?]

    Belli zamanlarda her ilin büyük başları güvenlik önlemlerini gözden geçirmek amacıyla toplanır ne yapacaklarına karar verirler.

    [3-)ciddiye alındıysa gerekli önlemler alındımı?]

    Gelen istihbarata göre sallıyorum hedefte karakollar varsa askerler takviye yapar, siperlere fazladan havan ve makinalı tüfekler konulur, geceleri termal kameralarla gözetleme falan yapılır. Polislerin çalışma saatleri arttırılır, terörle mücadele ekipleri devriye gezer, konvoyların veya servis araçlarının geçiş saatlari değiştirilir, eskort araç sağlanır vs vs

    [6-)hava muhalefeti günümüz teknolojisinde askerin elini kolunu bu kadar bağlayabiliyormu? (bu baskını yapanların nasıl bir teknolojisi var ki son teknolojiye sahip ordumuzun başedemediği hava şartlarıyla başediyo)]

    Sis sırasında zar zor araba kullanılabiliyorken helikopterler veya uçaklar teröristleri nasıl görüpte vuracak?

    9-)baskını yapanlar ellerini kollarını sallayarak nasıl uzaklaşıyor? (bizim elimizde birçok araç ve ekipman varken sadece tabanvaya sahip teröristin 2010 yılı türkiyesinde ortadan kaybolması beni sinir krizlerrine sokuyor)

    Arazi şartları, arazi şartları, arazi şartları.

    10-)anadolunun ortası sayılacak bir yerde baskını yapanlar neden izlenemiyor? (sayın genelkurmay başkanım "efendim biz oraları bbg evi gibi izliyoruz" deyip te 3 tane çapulcuyu takip edemezseniz soru işaretlerinin olması normal değilmi)

    BBG evi gibi izlenen yer K.Irak. Karadenizde insansız hava araçlarıyla terörist aranmıyor.

    12-)abd ile istihbarat paylaşıldığı açıklanmıştı. son saldırılarda abd istihbaratı alınmadımı?

    ABD Türkiye'yi gözetlemesi diye bir şey kabul edilimez. Anlık istihbarat paylaşımı Irakla sınırlı.

     

    14-)sürekli asimetrik savaştan bahsediyorsunuz. bunun bir tarafı ordu olduğuna göre karşı tarafta kim var.

    Şerocular, Kürtçüler, liboşlar. Yani cumhuriyet ve Kemalizm karşıtları.

    15-)orduyu sürekli yıpratanları neden isim isim açıklamıyorda pek çok kişiyi zan altında bırakacak yuvarlak açıklamalar yapıyorsunuz?

    Zan altında kalan yok herşey ortada.

    16-)hain yada mütareke basını olarak suçladığınız çevrelere karşı nasıl bir hukuk savaşı sürdürüyorsunuz?

    Yaptıkları asılsız haber ve açıklamalardan sonra dava açılıyor ama yapanın yanına kar kalıyor. Örneğin taraf gazetesi devletten alınan parayla kurulmuş ve gazeteler ücretsiz olarak şerocular tarafından basılıyor.

    17-)bu güne kadar kimlere kaç dava açtınız?


    Google'da tsk soruşturma başlattı, dava açtı diye aratılırsa yanıt kolayca bulunur.

     

    Edit1: Yorumları okumamıştım başkalarıda cevap vermiş. :)

    [quote]"Özellikle Ak Parti dönemi başından beri terörle mücadelenin Ordu'nun değil güvenlik güçlerinin görevi olduğu üstünde duruldu.Ordu düzenli ordulara karşı savaşır gezici teröriste karşı değil.teröriste karşı en iyi gezici özel timler etkilidir.ama ergenekon marifetiyle özellikle polis bünyesindeki timlerin lağvedilmesi terörle mücadelede ülkeyi zaafa uğratmış hatta başarısızlığa sürüklemiştir.gelinen bu noktada Türkiye terörle değil teröristle mücadele etmeye çalışmış ve büyük oranda başarısız olmuştur."[/quote]

    Oldukça komik. Özel harekat hikayelerine inanan bir arkadaşımız daha varmış. Bu hikayeler özellikle bazı saf milliyetçilerimiz tarafından ballandıra ballandıra anlatıldı ancak işin özü şu ki; 

    Özel harekatçı polisler hiçbir zaman dağa çıkıpta teröristle çatışmadı. Polisin görev yeri şehir, askerinki dağdır. Düzenli ordu/asimetrik savaş muhabbetine girmenle batman bir olmuş. Ordumuz teröristlere karşı mekanize piyade birlikleriyle savaşmıyorki. Asitmerik savaşa göre eğitilmiş komandolarla terörle mücadele için veriyor.


    arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    Balyoz99 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Oldukça komik. Özel harekat hikayelerine inanan bir arkadaşımız daha varmış. Bu hikayeler özellikle bazı saf milliyetçilerimiz tarafından ballandıra ballandıra anlatıldı ancak işin özü şu ki; 

    Özel harekatçı polisler hiçbir zaman dağa çıkıpta teröristle çatışmadı. Polisin görev yeri şehir, askerinki dağdır. Düzenli ordu/asimetrik savaş muhabbetine girmenle batman bir olmuş. Ordumuz teröristlere karşı mekanize piyade birlikleriyle savaşmıyorki. Asitmerik savaşa göre eğitilmiş komandolarla terörle mücadele için veriyor.


    -----------------------------

    ordumuz asimetrik falan savaşmıyo. askerin sırtına 40 kilo çantayı yüklüyo. adam zaten yükten bezmiş. asimetrik savaşacak hali mi var. bilmiyosun bari konuşma.

    özel harekat polisleri ile ilgili hiçbişey bilmiyosun. sana sadece gülüyorum... benim babam polis. mardin ömerlide 90-93 arasında ikamet ettim.

    özel harekatta şehit düşenlerin cenazelerini çok gördüm o zamanlar. kaç yaşındasın kaç sene öncesine kadar biliyosun bilmiyorum ama özel harekat bi efsane dedin beni güldürdün


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

     

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    cevaplar tamamen kendimce veriyorum.

    1- ordu ya gunluk yapilan istihbarat in sayisini biliyormu acaba ? bunlarin hangisinin dogru hangisinin yanlis oldugunu kimin ayirt etme gucu vardir ? farzedelim boyle bir istihbarat geldi peki bu istihbaratin yapildigi gun yapilan istihbaratlarinda olup olmadigini biliyormu ? bunlarin bir aldatmaca icin yapilmis olabilecegini de algiliyabiliyor mu ?

    1-)valla can ataklı ne kadarını bilir bilmem ama ben gazetelerin bile giresunda saldırı olacak diye yazdığını ve bir tedbir alınmadığını biliyorum.

    1- diyorum ki binlerce istihbarat geliyor kaldi ki cook defalar xxx tarihinde deprem olacak diye gece yatagimizdan kalkip sabaha kadar kapida oturdugumu biliyorum. sanliurfa da idi sanirim deprem olacak diye milleti gece sokaga dokup fisilti gazetesi ile evleri soymuslardi. sen tedbirini aldin ama adam evden cikti kapiya indi gecen polis arabasini taradi 3 polisi sehit etti. sonra cikti evine uyudu. buna nasil bir onlem alacaksin ?

    2- cevap ustte

    3- o plazadaki narin hassas yerini kaldirip hic doguya guneydoguya askeri karakollarin bulundugu yere gidip gitmedigini, ordaki sartlarin nasil birsey oldugunu bilip bilmedigini sormak gerek, sisli yagmurlu havada goz gozu gormedigi havada nasil sartlarda catismanin yasandigini vs

    3-)hocam polis özel harekat ve askerin sadece subay astsubaydan oluşan timlerinin terörist gibi hareket ettiği ve çok kelle aldığı günleri ben biliyorum. bu birlikleri değilde 3 ay eğitim görmüş, dağ şartlarını bilmeyen askeri sürersen işte böyle hava sisliydi pusluydu vs bahane çok olur.

    profesyonel ordunun zamanı geldi de geçiyor bence

    3- asker 3 ay acemibirliginde yan gelip yatiyormu saniyorsun ? oyle olsa 3 sehit degil o karakolu toptan gotururdu teroristler. ordaki mehmetcigin kahramanligini gormek yerin niye soyle olmadi niye boyle olmadi diye ne diye yipratip duruluyor ? 

    ha profosyonel askerlige hemfikiriz. ama hala karakol sayisi ile profosyonel asker sayisini esit goruyorsun.

    4- sen o catisma aninda koca bir birligi kara yoluyla sevk etmeye calisirsan yardim icin, o yardima giden bolugun intihari anlamina gelir, terorist bi karakola baskin yaparken yardim gelebilecek yollari coktan pusuya almis, yolu mayinlamislardir. sisli havada parasutle askerleri catismanin  ortasina mi atlamasini bekliyordun ?

    4-)ya bu teröristler neymiş böyle... kaç yüz adamları var heryeri pusulamışlar. orada 30 yıl savaşmış ordunun istihbaratı nerede...

    ayrıca işte temel yanılgı burada neden koca bi bölük gitsinki. bu düzenli ordu savaşı değil. bak hocam ben mardindeyken(sene 90-93) polis pusuya giderken hergün farklı saatte ve farklı yollardan giderdi, farklı farklı yerlere pusu atardı ve hiç şehit vermedi bizim karakol.

    ilçenin diğer ucunda askeri birlik vardı. askeriye sırf hep aynı saatte ve aynı yoldan ve hep aynı yere pusu kurduğu için kaç şehit verdi. bizim karakolun ilersinde hergün aynı saatte nöbetten dönen betere(nasıl yazılıyo bilmiyorum)'yi roketledi pkk. ben o askerlerin yanarak ölüşünü hiç unutmadım. ben çocuktum o zaman.

    BU İŞLER DÜZENLİ ORDU MANTIĞI İLE OLMAAAAAAZ.

    4- Sevkiyat dedigin nasil olacak. elinde ozel egitimli askerin var nasil sevk edeceksin askerin hepsi baska sehirde, ustelik hava sisli, arac ucamiyor

    nasil gotureceksin ?

    techizatin var ama ulastiramiyorsun arkadasim. hava sartlari, ortam sartlari.

    5- sivil ambulans in uzakligi ile askeri ambulansin uzakligi ayni mesafede mi onu arastirmak gerekir kaldi ki terorist belki sivil ambulansa tahammul gosterebilir ama askeri ambulansa tahammul edecegini sanmiyorum

    5-) teröristlerin tahammül gösterdiği falan yok. hastane personeline yolun güveliğinin alındığını bildirmiş jandarma... bu bile skandal bi durum.

    5- tamam diyelim ki yolun guvenligi alindi, ordaki hazir ambulansin ulasma saati ile baska yerden gelen askeri ambulansin ulasma zamani arasindaki farki niye askeri ambulansin sucuymus gibi gosteriliyor ?

    6- sisli havada ucabilen helikopter icat edildi de benim mi haberim yok ? sisli havada calisan gece gorus durbunu var da benim mi haberim yok ? terorist askerin nerde bekledigini nerde konuslandigini biliyor, sisli havada gidip bulundugu yere ates edebiliyor, asker sisli havada merminin nerden geldigini bilemez catismayi sadece sesle ayirt etmeye calisir ki baskin yemissin o anda bunu idrak etmek o heyecanda anlayabilmek kolay birsey degildir.

    6-)sisli havada savaş çıkarsa birleşmiş milletlere başvurur ve bizim ordumuz sisli havada hareket edemiyo. eşit şartlarda savaşma hakkımızı istiyoruz deriz. onlarda hava düzelene kadar savaşı erteler.

    6- olur hatta teroristlerle anlasma falan yapalim sisli havada saldirmak yok, 5 de haftayim 10 da biter diye

    ama kolay olan birsey varsa, yumusak tarafi rahat plazalarda oturup su niye olmadi bu niye olmadi diye yazmaktir.

    7- 4. madde de hem soruyor 7. maddede ise sebebini bildigi halde niyetinin sadece camur atmak oldugunu kendisi bariz belli ediyor.

    8- teroristler olulerini hep tasimislardir, bakiniz, 98 de ve oncesinde yapilan harekatlar

    8-)bence öyle değil hocam. bizim operasyonlar "geniş çaplı" yani 10.000 askerli olduğu için 40 tane teröristi takip edebilmek zor. göndersinler profesyonel 60 adam bak bakiyim noluyo. 10.000 kişişyle 40 kişi kovalanırmı. 

    5- hemfikiriz

    9- terorist niye gunluk guneslik zamanda catismiyor da sisli havada catisiyor ? adam piknige gelmiyor catismaya gidiyor, kacis icin en uygun zamani kolluyor ve sisli havada saldirip kaciyor. binlerce magara var girdi saklandi yollari mayinladi nasil gidip bulacaksin ?

    9-)hocam o dağlıca aktütün baskınlarında günlük güneşlikti hava. adamlar 14. yüzyılda savaşıyo gibi katırlarla uçaksavar taşıdı günlerce. istihbarat vardı saldırı olacak diye...

    6- cografya ve konum ayni degildi. bu karakol ustten her tarafi goruyor, aktutun daglica ise cukur bir yerde ve hakim tepelerden saldiriyor teroristler

    10 - tunceli anadolunun ortasi evet, elinde 10 tane heron var (insansiz izleme ucagi) ve elinde 1000 tane karakol var, bir ucagi bir noktadan bir noktaya sevk etmeyi "enter tusuna bastim hoooooop uydu simdi tuncelide catismanin oldugu yere geldi bakiniz 1,3 saniyede gerceklesti" demelerini mi bekliyorsun. can atakli boka basip ayaklarinin yerden kesilip yumusak yerinin ustune dusmesi icin bile gecen bir sure var iken, catisma sirasinda bomba yuzunden arizalanan iletisim cihazi yuzunden ust bolgesi ile baglantisi kesilen birlik icin nasil heron u yonlendirebilecektin ?

    hadi yonlendirdin diyelim sis yuzunden ne gormeyi bekliyordun.

    11- zaten orasi lunapark, etraf citlerle cevrili catismadan sonra kosarak elimsende mi oynayacaklardi. terorist sisli havada gelmis askerimizi sehit etmis gitmis, SISLI HAVA denilince Can bey in aklina londra daki romantik gunler geliyor sanirim. yukarida aciklamasini yapmistim tekrar yazma geregi duymuyorum.

    11-) teröristle aynı şartlardayız. bize sis varsa onlara da var.

    11- terorist askerin nerde mevzilendigini biliyor gidip nereye havan roket mermi atacagini biliyor peki o sis ortaminda asker nerden bilebilecek ?

    12- taraf gazetesinden gerekli aciklamayi bekliyoruz :) ne istihbaratinin nasil alindigi zaten yakin bir zamanda taraf gazetesinde yazar bekleyiniz efenim.

    12-) taraf gazetesi yalan yazıyosa mahkeme var. ordu hakkında kimse yalan yanlış iddialarda bulunamaz. kaldı ki türkiye gibi askerin eleştrilmesini "halkı askerlikten soğutma" kanunu ile korumaya almış bir ülkede...

    madem tarafın verdiği belgeler yalandı hani mahkumiyetler. bu işler facebookta "bak taraf nasıl hain, nasıl yalancı" videosu yayınlamakla olmaz. madem bi karalama var adalet cezayı oturtmalı

    12- hangi adalet ? ne kadar komutan varsa nerdeyse hepsinin suclu ciktigi bir ortam. adam doguda yillarca savasmis, teroriste goz actirmamis, ismini duyan terorist kose bucak kaciyor adam canini disine takmis vatan koruyor 

    hooop iceri aliyorlar sebep ? ergenekon

    yeter daha yazmiyayim.

    bencede yeter yazma...

    hepsi cevap oldu birde ben ekleyeyim;

    dikkatimi çekti bizim karakollar ya hakim tepelerin ortasına kurulmuş ya çukurda. gel beni vur karakolu gibi  sanki

    olur karakollari toptan kaldiralim. gezici birlikler kuralim terorist gibi dagda tasta yasasinlar yeri izi belli olmasin. ben boyle olmasini isterdim.


     


    -----------------------------


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    Balyoz99 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Oldukça komik. Özel harekat hikayelerine inanan bir arkadaşımız daha varmış. Bu hikayeler özellikle bazı saf milliyetçilerimiz tarafından ballandıra ballandıra anlatıldı ancak işin özü şu ki; 

    Özel harekatçı polisler hiçbir zaman dağa çıkıpta teröristle çatışmadı. Polisin görev yeri şehir, askerinki dağdır. Düzenli ordu/asimetrik savaş muhabbetine girmenle batman bir olmuş. Ordumuz teröristlere karşı mekanize piyade birlikleriyle savaşmıyorki. Asitmerik savaşa göre eğitilmiş komandolarla terörle mücadele için veriyor.


    -----------------------------

    ordumuz asimetrik falan savaşmıyo. askerin sırtına 40 kilo çantayı yüklüyo. adam zaten yükten bezmiş. asimetrik savaşacak hali mi var. bilmiyosun bari konuşma.

    özel harekat polisleri ile ilgili hiçbişey bilmiyosun. sana sadece gülüyorum... benim babam polis. mardin ömerlide 90-93 arasında ikamet ettim.

    özel harekatta şehit düşenlerin cenazelerini çok gördüm o zamanlar. kaç yaşındasın kaç sene öncesine kadar biliyosun bilmiyorum ama özel harekat bi efsane dedin beni güldürdün


    -----------------------------

    piyade nin nasil bir asimetrik savas yapmasini bekliyorsun ?

    sirtinda 40kg yuk tasiyan er veya erat dir onlar dagda tasta savasir. asimetrik savas nedir ne degildir bilmek gerekir.

    baban sana belki herseyi anlatmamistir.


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    Balyoz99 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Oldukça komik. Özel harekat hikayelerine inanan bir arkadaşımız daha varmış. Bu hikayeler özellikle bazı saf milliyetçilerimiz tarafından ballandıra ballandıra anlatıldı ancak işin özü şu ki; 

    Özel harekatçı polisler hiçbir zaman dağa çıkıpta teröristle çatışmadı. Polisin görev yeri şehir, askerinki dağdır. Düzenli ordu/asimetrik savaş muhabbetine girmenle batman bir olmuş. Ordumuz teröristlere karşı mekanize piyade birlikleriyle savaşmıyorki. Asitmerik savaşa göre eğitilmiş komandolarla terörle mücadele için veriyor.


    -----------------------------

     

    ordumuz asimetrik falan savaşmıyo. askerin sırtına 40 kilo çantayı yüklüyo. adam zaten yükten bezmiş. asimetrik savaşacak hali mi var. bilmiyosun bari konuşma.

    özel harekat polisleri ile ilgili hiçbişey bilmiyosun. sana sadece gülüyorum... benim babam polis. mardin ömerlide 90-93 arasında ikamet ettim.

    özel harekatta şehit düşenlerin cenazelerini çok gördüm o zamanlar. kaç yaşındasın kaç sene öncesine kadar biliyosun bilmiyorum ama özel harekat bi efsane dedin beni güldürdün


    -----------------------------

     

    piyade nin nasil bir asimetrik savas yapmasini bekliyorsun ?

    sirtinda 40kg yuk tasiyan er veya erat dir onlar dagda tasta savasir. asimetrik savas nedir ne degildir bilmek gerekir.

    baban sana belki herseyi anlatmamistir.


    -----------------------------

    asimetrik savaşın ne olduğunu ne olmadığını biliyorum hocam.

    babamın bişey anlattığı filan yok. ben o zaman ilkokula gidiyodum. yani aklım yetiyordu durumlara.

    (hafiften kürtçeyi bile sökmüştüm orda:D anlayabiliyodum o zamanlar, şimdi bir kaç kelime belki)

    üstteki post için: birçok noktada benzer fikirlere sahibiz. biraz farklı açılardan bakıyoruz. sevgiler...


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
Toplam Hit: 7554 Toplam Mesaj: 52