folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Can Ataklı’Dan Başbuğ’A 17 Zor Soru



Can Ataklı’Dan Başbuğ’A 17 Zor Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek

    Bizden Başka Kimsenin İşine Gelmez Bu Ülkede Terörün Bitmesi ...


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    asimetrik denen şey askerin gayri nizami operasyon yapmasıdır bilhassa. bu 93 -95 yıllarında uygulanmış. sonucundada Osman paşa askerleriyle 12 bin teröristi 5500 kusure indirmiştir. halen daha aynı sayı var. değişen birşey yok. TSKnın derhal gayri nizami operasyon planı uygulamalı savunma durumundan saldırmaya geçmeli diyeceğim ama hukumet elini kolunu bağlamış. amerika duruma göz dikmiş. operasyon yapmış olanlarada gereken cezayı her hal şartta ortaya koydurmuş.

    Size göre düşmanın hep üç hareket tarzı olacaktır ama o, sizin karşınıza dördüncü ile çıkacaktır.OsmanPamukoğlu

    "Ordu istemeyen ve ordunun yüklediği maddi, manevi fedakârlığı göze aldırmayan bir millet esaret zincirini kendi eliyle boynuna geçirir."

    Gazi Mustafa Kemâl Atatürk(1930)


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

    Sorular mantıklı fakat can ataklı adam değil malasef bu ülke için zararlı tetikçi bir yazar kendisi. Bu ülkenin göz bebeği varı yoğu ordumuz halkın kendi kendini yönetmesine engel olacak planlar yapmaya harcadığı istihbaratı , emeği teröre harcasa bugün bu kadar şehit veriyor olmazdık.

    Komutanları anamızın başındaki örtüye düşman bir orduya kim seve seve hizmet eder ki ? Bu ordu Türk ordusundan çok amerikan ordusu gibi. Elin yahudisi askerleri arasında tevrat okuma yarışması yaparken bizim ordumuzda adamın elinde Kuran ı kerim görseler ordudan ihraç ederler. Sonra Allah kitap bilen adamlar ordu içerisinde yer almak istese cemaatler orduya sızmak istiyor derler.

    Ben komutanların millet üzerindeki kirli planlarını görünce orduya karşı soğudum açıkcası. Bir genel kurmay başkanı nasıl emin olmadan bir belgeye kağıt parçası diyebilir ?

    Nasıl açıkca darbe planlayanlara destek verebilir onları savunan açıklamalar yapabilir ?

    Anlı şanlı ordumuz ne yazık ki bugün , 3- 5 çapulcuya karşılık veremez hale gelmiştir. Bu vatanın evladı olarak seve seve gideceğimiz gözümüzü kırpmadan silah altına girebileceğimiz tek kurum TSK nın düştüğü hallere bakın Allah aşkına.

    Her fırsatta şöyleyiz böyleyiz diye atıp tutulmasından sıkıldım artık.  Laiklik şeriat gibi kısır döngüler içerisinde bitirdiler ordumuzu kendi elleriyle . 

    Milleti namaz kılıyor diye ordudan ihraç etmeye devam edin siz. Bakalım bu millet şehit vermeye ,kirli oyunlar planlanmasına daha ne kadar tahammül edecek ?


    Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    .


    λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    Hem terör askeri tedbirlerle bitmez deyin hem suçu askere, paşaya bulun. Ne ala memleket!

    Cnn'in sorduğu soruya yanıt: Çukurda olan tüm karakolların en az bir tane gözetleme kulesi vardır. Bu kule hakim tepelerden birine kuruludur. Kulede dürbünlü bir nöbetçi, komutan ve muhafız bulunur. Bu kulenin olması ağır sis ortamında - ki oraları bilen bilir göz gözü görmez - net gözetleme yapılacağı anlamına gelmez.

    Şimdi askere kulp takanlara bir sorum var. 3. köprünün yapılmasına, yerine karşı mısınız? Çoğunuz hiç askeri olmayan nedenlerle karşı olduğunu veya olmadığını belirtecek.  O köprünün yapılacağı arazinin %11'i askeri alan. Bu askeri alan Boğazların savunulması ve gözetlenmesi açısından çok kritik bir yerde. Yarın boğazlarda işgal gemilerini gördüğünüzde vay efendim asker nerde diye ağlamayın. Orayı savunmak için ölün. Yoksa avradınızı koynunuzdan, türbanınızı başınızdan, paranızı cebinizden alırlar.

     

    Fatih Altaylı'nın programını izlediniz mi? Orada ki akpnin liboşları açıkça, fütursuzca Amerikan ve İngiliz mandasını savundular. Tarihçi diye oturmuş eski şeriatçı yeni islamcı-kürtçü düşman neferinin ağzından kaçırdığı şey buydu.

    Unutmayın; vatan sevgisinin olmadığı yerde ne aile ne kardeş ne Allah sevgisi vardır. Yaşadığımız 100 yıl önceki kabusun aynısıdır. Boşuna aklınızı karıştırmayın.

    Mandacılığa liberal ekonomi diyen aklı evvellere:

    Çıkarınız uysaydı şunu söyleyebilirdiniz: Ekonomik modellerde iç dinamikleri yeterince güçlü olmayan, kapitalin çoğunluğunu elinde bulundurmayan, hammadde ve pazar payıyla rekabet gücü olmayan ülke ekonomileri liberal değil sömürülen ekonomi olurlar. Yabancı ülkeleri bu zaafiyeti bağımlılığa dönüştürüp zayıf ülkeden, çeşitli biçimlerde toprak talebine varan taleplerde bulunurlar.

    * Bu bahar bayramı ateşi değil. Yanan genç bir bedenin ateşidir:  http://www.haberturk.com/yasam/haber/513016-issiz-genc-kendini-yakti

    Türkiye'nin bu raddeden sonra görünür limanı ya dini monarşi ya da fedarasyondur. Siz meclisin önüne 5 milyonu yığarsanız o dümen özgürlük denizine tekrar döner.

    Kafanızı karıştırdıklarını, komutana orduya düşman eylediklerini biliyorum. Acaba iyi olacak mı? Yanılıyor muyum? diye kendine soran mazlum ulus! Bu soruları Osmanlı da (Tanzimat'tan 1921'e) Irak da, İran da, Afganistan da hatta Rusya da (glasnost ve perestroika ile) zamanında kendine sordu. Uyanın da meclise gidelim!

    Daha yazacak çok şey var mutlaka ama anlayana bunlar yeter.

     

     


    Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    can ataklı'da soruları yayınladığı an itibariyle askeri dehamız, genelkurmay başkanımız sayın ilker başbuğ'un hainler listesine girmiş bulunmaktadır şüphesiz.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek

     

    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    cevaplar tamamen kendimce veriyorum.

    1- ordu ya gunluk yapilan istihbarat in sayisini biliyormu acaba ? bunlarin hangisinin dogru hangisinin yanlis oldugunu kimin ayirt etme gucu vardir ? farzedelim boyle bir istihbarat geldi peki bu istihbaratin yapildigi gun yapilan istihbaratlarinda olup olmadigini biliyormu ? bunlarin bir aldatmaca icin yapilmis olabilecegini de algiliyabiliyor mu ?

    2- cevap ustte

    3- o plazadaki narin hassas yerini kaldirip hic doguya guneydoguya askeri karakollarin bulundugu yere gidip gitmedigini, ordaki sartlarin nasil birsey oldugunu bilip bilmedigini sormak gerek, sisli yagmurlu havada goz gozu gormedigi havada nasil sartlarda catismanin yasandigini vs

    4- sen o catisma aninda koca bir birligi kara yoluyla sevk etmeye calisirsan yardim icin, o yardima giden bolugun intihari anlamina gelir, terorist bi karakola baskin yaparken yardim gelebilecek yollari coktan pusuya almis, yolu mayinlamislardir. sisli havada parasutle askerleri catismanin  ortasina mi atlamasini bekliyordun ?

    5- sivil ambulans in uzakligi ile askeri ambulansin uzakligi ayni mesafede mi onu arastirmak gerekir kaldi ki terorist belki sivil ambulansa tahammul gosterebilir ama askeri ambulansa tahammul edecegini sanmiyorum

    6- sisli havada ucabilen helikopter icat edildi de benim mi haberim yok ? sisli havada calisan gece gorus durbunu var da benim mi haberim yok ? terorist askerin nerde bekledigini nerde konuslandigini biliyor, sisli havada gidip bulundugu yere ates edebiliyor, asker sisli havada merminin nerden geldigini bilemez catismayi sadece sesle ayirt etmeye calisir ki baskin yemissin o anda bunu idrak etmek o heyecanda anlayabilmek kolay birsey degildir.

    ama kolay olan birsey varsa, yumusak tarafi rahat plazalarda oturup su niye olmadi bu niye olmadi diye yazmaktir.

    7- 4. madde de hem soruyor 7. maddede ise sebebini bildigi halde niyetinin sadece camur atmak oldugunu kendisi bariz belli ediyor.

    8- teroristler olulerini hep tasimislardir, bakiniz, 98 de ve oncesinde yapilan harekatlar

    9- terorist niye gunluk guneslik zamanda catismiyor da sisli havada catisiyor ? adam piknige gelmiyor catismaya gidiyor, kacis icin en uygun zamani kolluyor ve sisli havada saldirip kaciyor. binlerce magara var girdi saklandi yollari mayinladi nasil gidip bulacaksin ?

    10 - tunceli anadolunun ortasi evet, elinde 10 tane heron var (insansiz izleme ucagi) ve elinde 1000 tane karakol var, bir ucagi bir noktadan bir noktaya sevk etmeyi "enter tusuna bastim hoooooop uydu simdi tuncelide catismanin oldugu yere geldi bakiniz 1,3 saniyede gerceklesti" demelerini mi bekliyorsun. can atakli boka basip ayaklarinin yerden kesilip yumusak yerinin ustune dusmesi icin bile gecen bir sure var iken, catisma sirasinda bomba yuzunden arizalanan iletisim cihazi yuzunden ust bolgesi ile baglantisi kesilen birlik icin nasil heron u yonlendirebilecektin ?

    hadi yonlendirdin diyelim sis yuzunden ne gormeyi bekliyordun.

    11- zaten orasi lunapark, etraf citlerle cevrili catismadan sonra kosarak elimsende mi oynayacaklardi. terorist sisli havada gelmis askerimizi sehit etmis gitmis, SISLI HAVA denilince Can bey in aklina londra daki romantik gunler geliyor sanirim. yukarida aciklamasini yapmistim tekrar yazma geregi duymuyorum.

    12- taraf gazetesinden gerekli aciklamayi bekliyoruz :) ne istihbaratinin nasil alindigi zaten yakin bir zamanda taraf gazetesinde yazar bekleyiniz efenim.

     

    yeter daha yazmiyayim.

     

     


    -----------------------------

         sisli hava deyip durmuşsun, sanki teröriste sisli hava diye birşey yok. sis varsa ona da var, sisli havada terörist askerimizi nasıl görüyo, deli oluyom böyle mantıksız yorumlara.

    -----------------------------


    Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    ats30 yorumlarını okuyorum 2 konudada, son zamanlarda başına kötü bişeymi geldi etrafındaki insanlar tarafından

    veya sevgilin senımı aldattı nedır bılmıyorum ama herkesı bi samimiyetsiz buluyosun insanlar nıye yazmak için

    yazsınlarki veya kimin gözüne girmek için burda samimiyetsiz davranacak bence sen kendınde bi eksiklik ara.


    ...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

     

    balik_

     

         sisli hava deyip durmuşsun, sanki teröriste sisli hava diye birşey yok. sis varsa ona da var, sisli havada terörist askerimizi nasıl görüyo, deli oluyom böyle mantıksız yorumlara.

    -----------------------------

    evet sisli hava yaziyorum. mantiksiz olan kismi hangisi ?

    terorist kesfini yapiyor, sabit bir yerde Turk askerinin gelip kendisini vurmasini beklemiyor. sizma yapip karakola baskin duzenliyor.

    ortalik sis ve goz gozu gormuyor, terorist baskin yapmayi hedefliyor, baskin yapacagi yer belli, mevzilerin yerleri belli, terorist nerden girip nerden cikacagini biliyor.

    peki ya asker ?

    ortalik sis goz gozu gormuyor, bir yerlerden ates geliyor ama goremiyorsun, terorist burnunun dibine kadar gelmis sis sayesinde ortalik acik arazi kime nasil ates edeceksin ?

    -

    askerligini yaptinmi sen ?

     


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------
    -----------------------------

    4- sen o catisma aninda koca bir birligi kara yoluyla sevk etmeye calisirsan yardim icin, o yardima giden bolugun intihari anlamina gelir, terorist bi karakola baskin yaparken yardim gelebilecek yollari coktan pusuya almis, yolu mayinlamislardir. sisli havada parasutle askerleri catismanin  ortasina mi atlamasini bekliyordun ?

    5- sivil ambulans in uzakligi ile askeri ambulansin uzakligi ayni mesafede mi onu arastirmak gerekir kaldi ki terorist belki sivil ambulansa tahammul gosterebilir ama askeri ambulansa tahammul edecegini sanmiyorum

    6- sisli havada ucabilen helikopter icat edildi de benim mi haberim yok ? sisli havada calisan gece gorus durbunu var da benim mi haberim yok ? terorist askerin nerde bekledigini nerde konuslandigini biliyor, sisli havada gidip bulundugu yere ates edebiliyor, asker sisli havada merminin nerden geldigini bilemez catismayi sadece sesle ayirt etmeye calisir ki baskin yemissin o anda bunu idrak etmek o heyecanda anlayabilmek kolay birsey degildir.

    10 - tunceli anadolunun ortasi evet, elinde 10 tane heron var (insansiz izleme ucagi) ve elinde 1000 tane karakol var, bir ucagi bir noktadan bir noktaya sevk etmeyi "enter tusuna bastim hoooooop uydu simdi tuncelide catismanin oldugu yere geldi bakiniz 1,3 saniyede gerceklesti" demelerini mi bekliyorsun. can atakli boka basip ayaklarinin yerden kesilip yumusak yerinin ustune dusmesi icin bile gecen bir sure var iken, catisma sirasinda bomba yuzunden arizalanan iletisim cihazi yuzunden ust bolgesi ile baglantisi kesilen birlik icin nasil heron u yonlendirebilecektin ?

    hadi yonlendirdin diyelim sis yuzunden ne gormeyi bekliyordun.

    11- zaten orasi lunapark, etraf citlerle cevrili catismadan sonra kosarak elimsende mi oynayacaklardi. terorist sisli havada gelmis askerimizi sehit etmis gitmis, SISLI HAVA denilince Can bey in aklina londra daki romantik gunler geliyor sanirim. yukarida aciklamasini yapmistim tekrar yazma geregi duymuyorum.

    12- taraf gazetesinden gerekli aciklamayi bekliyoruz :) ne istihbaratinin nasil alindigi zaten yakin bir zamanda taraf gazetesinde yazar bekleyiniz efenim.

     ----------------------------------------------------------

    Sisli bölge, çok uzak ve savunulamıyor peki oraya karakolu neden yapmışlar. Hedef olmaları için mi. 4 saat hiç destek gitmemiş. Sonrada ambulans ulaşmış. Teröristler oraya oraya baskın yapılana kadar nasıl farkedilmemiş 100lerce kişi saldırmıştır. Hep dır dir kullanıyoruz çünkü hiç bir detaydan haberimiz yok. Hain diye suçlanan taraf gazetesi sayesinde gerçekleri okuyoruz teşekkür etmemiz lazım. Hep senden farklı düşünenlerde suç buluyorsun bir kere de gerçekten hata var ihmal var dediğini görmedim.


    Dünyayı iyiler kurtaracak.
Toplam Hit: 7547 Toplam Mesaj: 52