Cennet Ve Huriler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Icinizde cennete gidebilecegine inanan var mi ? Herseyi Kuran'a gore dusunuyor yorum yapiyoruz ama Kuran'da cennete gitmek icin neler yapilacagida anlatiliyor...sahsen ben sittin sene cennet yuzu goremem ,acaba merak ettim gidebilecegine gercekten inanan var mi ? Varsa huri nuri konusunu  tartisiriz :)

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2006
    Erkek

    hz ömer zamanında bir genç varmış her vakit hz ömerin arkasında safa dururmuş.genç birgün mescit e doğru gider ken sürekli ona birlikte olmayı teklif eden kadının evinden geçiyormuş kadın aynı teklifi yinelemiş. genç sahabenin kalbi gitmeyi ister gibi olmuş(şimdi hatırlayamadığım) ayet diline dolanmış ayet kaba olarak arz edeyim mü'min lerin kalbinden allah düşüncesi gitmeye başlarsa biz ona ayetlerimizi hatırlatırız tarjında. birden korkuya kapılmış ve oracıkta kalbi durmuş ve ölmüş. tabi sahabeler kadının evinin önünde öldü diye söz çıkmaması i,çin gaceleyin sahabeyi gömmüşler.

    hz ömer namaza durmadan evvel safları kontol ederken gencin olmadığını fark etmiş ve sebebbini sormuş. sahabelerde anlatmışlar mevzu yu.

    hz ömer de mezarına götürün beni demiş. mezarına geldiklerinde duadan sonra hz ömer şu şekilde seslenmiş "gözünü haramdan sakınan bekarlara allah ahiret de 2 tane huri verir" demiş. ve mezardan " ya emir el mü'minin" diye ses yükselmiş ve devam etmiş" bana o dediğinin 2 misli verildi demiş" ve bunu oradakilerin hepsi duymuşlar.  


    ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Yav Ölecem Gülmekten bu konuya her girdiimde şu nuriyi görmesem olmazmı. :) Huri yav huri Nuride nerden çıkıyo. eh eh eh :)

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IndiePixie
    IndiePixie's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2007
    Dişi

     

    konudaki mesajların hepsini okudum ve şimdi görüyorumki bir konuyu çarpıtmak için bilenle bilmeyeni aynı yerde konuşturmak gerekiomuş...çoğunuz bu konuda en ufak bi araştırma yapmadan,hiç bir bilgi sahibi olmadan konuşmuş...konuda geyik yapılcak bişey yokken nuri falan çıkarmışsınız...ben daha önce yaptığım bazı araştırmalara göre bi kaç şey eklemek istiyorum...öncelikle şu bilinmeli ki cennette de bu dünyada olduğu gibi cinsellik kavramı olcak..."bu dünyada günah orda neden günah değil" dienler var aramızda... bu dünyada da günah değil sadece yaptığın eylemi günaha sürüklemek senin elinde... eğer öyle olsaydı evlilik die bi kavram olmazdı... ayrıca evlilikte cinsel ilişkinin tek amacı üremek değildir bu konuda da araştırma yapmanızı öneririm... cennette erkeklere huri verilmesi ve kadınların ordaki yeri konusuna gelince... cennete giden kadınlara dünyadaki eşleri cehennemlikse isterse onu cehennemden çıkarma hakkı verildiğini bilio muydunuz? yani öncelikle şunu belirtiyim islamda kadının yeri küçümsenemeyecek derece önemlidir... kadının eşiyle birlikte olmayı istememesi durumunda ya da dünayada evlenmemiş çocuk yaşta ölmüş kişiler için de (bi yerde okumuştum isimlerini tam olarak hatırlamıorum ama) sizin nuri die bahsettiğiniz, hurilerin erkek olanlarından verilecek.... aynı şey erkekler içinde geçerli...
    burda hurilerin varlığını ya da insanların ordaki çiftleşmelerini eleştirirken şunu da düşünmelisiniz eğer böle bi çiftleşmeye gerek olmasaydı insanlar kadın erkek şeklinde yaratılmazdı... böyle yaratılmamızın tek sebebi de kesinlikle üreme değildir... kadında ve erkekte birbirini tamamlayan pek çok özellik vardır.... bu şekilde yaratılmış olmamız da lütufsal bir anlam taşır... ben de çok doğru bilmiyor olabilirim eğer yanlış bi bilgi eklediysem düzeltilmesini isterim... ama rica ederim artık bu konudaki geyiklere son verelim... eğer mantığınıza uymayan ya da size ters gelen şeyler varsa çok daha derin araştırmalar yapıp burada bizimle paylaşabilirsiniz... ama yok, benim işim gücüm yok da bunu mu araştrıcam diosanız konu için biraz daha saygılı olup geyiklerinizi kendinize saklayabilirsiniz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ganimet bunu yazdı:
    -----------------------------
    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

    bende bi yerden 4 tane huri verilcek die duydum :D .. nie 4 tane ? .. bi sürü istiyom :D .. ben öldükten sonra gidip orda nikahlanıcam öyle mi?

    burda karıyı aldatınca zina olcak orda aldatınca oh ne ala cennet varmış olcak? :D ..

    dünya ve cennet birbirine uymuyo :D çok tezat yerler :D burda suç olan orda güzellik.. e o zaman biz cehennemdeyiz :D ..

    hem anlayamadığım :D .. kişi başına bi sürü huri düşüosa bi sürü huri olcak.. onlarada nuri verildiğini düşünün bi sürü nuri.. nasıl eşitlik olcak?

    1 nuriye 4 huri verilse 4 huriye 16 nuri gerekir :D .. neyse gidince görürüz artık


    -----------------------------

    tahtalı köye gittiğinde nereye gitceğin belli miii 1 huri 50 huri 50 huri 100 huri 5000bin huri bırakın bunları cehennemde cayır cayır yandığımız zaman görürüz hurileri kendinizle dalga geçmeyin dolma bilgilerle laf etmeyelim madem meraktasınız al kuran mealini yada internette kurandaara.com dan ara bak iyice bilgi sahibi ol

    ne demişler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz mış firex hocanın sözleri iyi okuyalım

    edit :;;;;
    DUHÂN SÛRESİ(54) İşte böyle. Ayrıca onları iri siyah gözlü hurilerle evlendirmişizdir.

    TÛR SÛRESİ20)Onlara, "Dünya'da yapmakta olduklarınızın karşılığında, sıra sıra dizilmiş koltuklara dayanarak afiyetle yiyin için" denir. Biz, onlara, iri gözlü güzel hurileri eş olarak vermişizdir.
    RAHMÂN SÛRESİ72)Onlar, çadırlara kapanmış hurilerdir.
    VÂKI'A SÛRESİ
    (23)Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.

    bunlar sadece sanaldan bilgiler gerçek bilgiler kur'an-ı kerim den öğrenmekte fayda vardır


    -----------------------------

    eheh  yukarda benim dediğim olayı fem dersanelerinde vaaz olarak veriolar dalga geçmek için söyledim.

    --- 

    indiepixie canım dostum koymuş noktayı onun gibi düşünüyorum. ayrıca konu çok uzadı fazla karıştırmamak lazım bu konuları. 


    :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2004
    Erkek
    e o zaman huri veya nuri seçilenlerin günahı ne? çocuk yaşta oldular die birilerine mi veriliyor. ayrıca evliliği allah ortaya çıkarmamıştır, insanların sosyal oluşumlarında kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Ahlaksal bir şeydir, kültürden kültüre değişir.

    Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Ne huri nurisi yav,bide düşüncelerinize uymadımı bilip bilmeme muhabbeti yapmıyo musunuz.Bide konuyu araştırın denmiş,bu tür konuları araştırmaya başlasanız bile karşınıza kaç kişi çıkabilir?Çıkacak insanlar bellidir,biraz kendi mantığınızı kullanarak bişeylere ulaşmaya çalışın,başkalarının doğrularını alıp aha doğru olan bu demeyin...

    Şöyle bişey söyleyeyim, kainatı sonsuz olarak kabul ediyosunuz peki bu kainatta sadece tek bir evren mi var? Öldünüz,artık bir enerjisiniz, peki fizik kurallarının bu dünyadaki gibi olmadığı başka bir evrendeki bir gezegende tekrar varolmayacağınızı nereden biliyosunuz? Birkere sadece enerjisiniz,karıydı kızdı,nuriydi,pınardı,dereydi,ağaçtı,yemekti bunlar ne işinize yarayacak?


    Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    şaka bir yana.

    bizler malesef Allahın emir ve yasaklarını gözümüzde büyütüp nefsani duygularımıza yenik düşüyoruz.

    Halbuki dinimiz öyle kolay ve hayatımızı düzene sokucuki hiç kendimizi sıkmaya gerek yok.

    işin özü Allah sevgisi.

    huri nuri dei uzatmaya gerek yok.

    Allahın af ve magfireti sınırsız. hiç kimse; ben cennete giremem dememeli. kesin cennetliğim cehennemliğim de dememeli.biraz araştırın lütfen. bu ayet ve hadislerle apaçık ortada. Rabbim çok büyük herşeylere kadir.

    Allah tüm müslüman kardeşlerimize birlikte kevserden içmeyi nasip etsin.

    ben şahsen Allahın izni ile,,Allah nasip ederse dünyada ki eşimle ordada(cennet) beraber olmak isterim.

    günahım büyük demeyin. huriyi nuriyi de bırakın.(yani ben hurilere yalan demiyorum. Şüphesizki Allah herşeyi yerliyerinde yaratmış uygun görmüştür.)

    tövbe edin.birazcık nefsinizi dizginlemeye çalışın.

    Efedimiz s.a.v bolbol selavat getirin.

    öte yandan,arkadaşın biri yazmış. dinimizde kadının yeri gerçekten çok önemli.Cennet anaların ayağı altındadır,, bunu doğruluyor sanırım.

    Sırattan yıldırım hızıyla geçmemiz dileğimle....

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2006
    Erkek

    `neyzen tevfik camiye gider':  hoca vaaz vermektedir.dünyada günah işlemez iseniz cennete gidersiniz.orada guzel huriler hizmetinizde olacak istediğinizle hoş vakit gecirip dilediğinizi yaptırabileceksiniz der..neyzen dinler..

    bi hafta sonraki namazdan sonra neyzen hocanın yanına gider!..

    -hocam cennette şarapta olacakmı_?   hoca cewap werir:

    -bire dürzü sen cenneti meyhanemi sandın!....    neyzen tamamlar..

    -fakat hocam gecen hafta sen cenneti kerhane yaptın meyhane neden olmasın..

    not:küçük bir anektod.benimle bi alakası yoktur;)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    ComputerWolf;

    Icinizde cennete gidebilecegine inanan var mi ? Herseyi Kuran'a gore dusunuyor yorum yapiyoruz ama Kuran'da cennete gitmek icin neler yapilacagida anlatiliyor...sahsen ben sittin sene cennet yuzu goremem ,acaba merak ettim gidebilecegine gercekten inanan var mi ? Varsa huri nuri konusunu  tartisiriz :)

    -----------------------------------------------

    tamm cennete giremicez belki kapısındanda geçemicez ama şu huri nuri olayı biraz karışık :O


    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
Toplam Hit: 12590 Toplam Mesaj: 84