Çobanla Oyum Niye Eşit?
-
en şerefli meslek çobanlıktır. Onlar gibi bin tanesi bu ülkeye bir çobanın sağladığı yararı sağlayamazlar.
-
Nasılki işe adam alırken, Evlenirken yada herhangi bir durumda insanlar arasında seçim yapılırken kıstaslar var ise oy kullandırırkende olmalı. Adi suçlardan sabıkası olmayan veya en az 10 sene üzerinden geçmiş, vergi borcu olmayan, lise mezunu gibi şartlar aranmalı oy kullanma hakkı verilirken.
Ben size benzer sayılabilecek bir uygulamadan bahsedeyim. Yeşil kart alırken diyelimki fakirlik kriterlerini tutturuyorsunuz yani yeşil kart alabilirsiniz ama bu yetmez. Devlet diyorki git nufus kaydını getir. Evde okuma yazma çağında olan çocukların varsa okullarına git ve okuduğuna, devam ettiğine ait evrek getir diyor. Sırf insanlar yeşil kart almak için kız çocuklarını okula yazdırdılar. Buna bizzat şahit oldum. Peki fenamı oldu?
Yav bu arada yazı yazarken metnin boyutunu nasıl büyütüyoruz, çok iyi saklamışlar ben bulamadım.
-
cxa1191s bunu yazdı:
-----------------------------Evet 10 000 adam çalıştıran, trilyonlarca vergi veren birinin varsın olsun 60 tene oyu. O adamın emin ol aklında 60 tilki gezer ama hiçbirinin kuyruğu birbirine deymez, cahilin ise tilkisi bile yoktur.
Has.ktirsinler oradan. Elektrik çalanla, devletin arazisine kaçak ev yapanlarla, rüşvetcilerle,tecavüzcülerle nereden eşit oluyorum.Devletin arazisine kaçak ev yapanların oyu olduğu için istanbulun etrafı gecekondu doldu. Her seçimden önce, özelliklede demirel gecekondu affıyla ortaya çıkmadımı? Demirele neden BABA sözcüğü dendiğini anlıyormusunuz? Özelliklede Varoşlarda BABA da BABA. Elektrik çalanların oyu olduğu için Muş ilinde elektrik kaçak oranı %61 ve oy kaybederiz diye üzerine gidilmiyor. O kaçak elektriğin parası benden, abone olandan çıkıyor. Kaçak elektriği tespit ettiği için bir tedaş görevlisi öldürüldü bu ülkede ama onu o göreve yollayan tedaş sahip çıkmadı, davalarında doğru dürüst bulunmadı. Neden? Kaçak elektrik kullananında oy hakkı varda bu yüzden. Rahşan oy hakları olduğu için hırsızları, kap-kaççıları afla dışarı bıraktı.
-----------------------------
Aysun Kayacı Ben diyor hoca ben ..bizde diyoruz ki ..sen kimsin mq?
Ayrıca 10 000 adam çalıştıran ve, trilyonlarca vergi ödeyen adamın zaten potansiyel 10 000 oyu vardır ..senin teorine göre.
-
haydigelbizimleol@ntv.com.tr abi herkes bence tepkisini koysun mail atsın
ben acayip bi makale yazdım belki ders alırlar sizde tepkinizi reel olarak koyun bence ;)
-
Çoban muhabbeti yapanlar var hala. Aynen süleyman demirel gibi. Onada çoban sülü derlerdi. Benim yazdıklarım çobanla veya herhabgi bir meslek grubuyla değil, eğitim almayla, vatandaşlık görevlerini yerine getirmeyle ilgili.
-
noel_baba teorin yanlış. Ben öyle birşey demiyorum. 10 000 kişiye iş vermek ayrı, o kişilein iradelerini kontrol etmek ayrı bir şey.
-
Zokoro bunu yazdı:
-----------------------------haydigelbizimleol@ntv.com.tr abi herkes bence tepkisini koysun mail atsın
ben acayip bi makale yazdım belki ders alırlar sizde tepkinizi reel olarak koyun bence ;)
-----------------------------Abi biri mail adresine bu topiğin linkini atsın bence :D ..Pınar Kür ki ben ona Kaltak dedim ..burada yazdıklarımı okuyunca benim hakkımda şahsa medyatik hakaret ve kiralık tecavüzcü tehditi ile savcılığa suç duyursunda bulunsun :) ..sora mahkemeye çıkınca ..pişman değilim ..kişisel hür düşüncem ve tepkim die sikimsel bi savunma yaparım yetmezse ..karatahka avukatım olur :D
-
cxa1191s bunu yazdı:
noel_baba teorin yanlış. Ben öyle birşey demiyorum. 10 000 kişiye iş vermek ayrı, o kişilein iradelerini kontrol etmek ayrı bir şey.
-----------------------------Uzatmayalım hoca ..Fetullah gülen cemaati ..alayına iş var ..alayı vergisini veriyo ..alayı aynı siyasi partiye destek çıkıyo
ve o parti tek seçimde iktidar olabiliyo.
-
Tayyibi fetoşcularmı iktidar yaptı. Boşversene.
-
noel_baba bunu yazdı:
Zokoro bunu yazdı:
-----------------------------haydigelbizimleol@ntv.com.tr abi herkes bence tepkisini koysun mail atsın
-----------------------------Abi biri mail adresine bu topiğin linkini atsın bence :D ..Pınar Kür ki ben ona Kaltak dedim ..burada yazdıklarımı okuyunca benim hakkımda şahsa medyatik hakaret vekiralık tecavüzcü tehditi ilesavcılığa suç duyursunda bulunsun :) ..sora mahkemeye çıkınca ..pişman değilim ..kişisel düşüncem ve tepkim die sikimsel bi savunma yaparım yetmezse ..karatahka avukat8ım olur :D
-----------------------------Attım hoca tamamdır. Ama bakarlarmı bılmem