folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cumhurbaskanı Olacak Adama Bakın:S



Cumhurbaskanı Olacak Adama Bakın:S

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turu
    turu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek
    sipidik

     

    8/14/2007 11:49:00 AM
    Laden
    Erkek Üye

     

    "türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. araya girişimde ve eylemimde haklıyım. eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği!''

    6 şubat 1933 / bursa atatürk köşkü

     

    amele senn dediğinle bu uyuşuyomu sence? 


    Atatürk"ün Bursa nutkunu okuyun artık ayıb yav!  
    mustafa kemal atatürk gibi bir deha nın ,kendi memleketinde,kendi geçliğinden terör ve anarşiyi teşvik ederek medet umması akıllara ziyan.
    buyrun bi re bunu okuyun:
    Hadisenin cereyan ettiği günlerde basında tek kelimeyle olsun söz edilmeyen -ki o zamanlar Atatürk'ün her sözü anında zaptedilirdi- bu nutku, yaklaşık 15 kişi olduğunu bildiğimiz toplantıya katılan zevat da yalanlar (mesela Kılıç Ali ile Yusuf Hikmet Bayur). Katılanların yalanladıkları, nöbetçi defterinde kaydı bulunmayan, gazetelerde esamisi okunmayan, Anadolu Ajansı'ndaki beyanatta zikri geçmeyen bu nutkun Atatürk'e ait olması mümkün değildir. Hatta bazılarına göre, Stalin'in Komünist Gençliğe Hitabı'ndan alınıp Atatürk'e yamanmıştır.

    Sonradan Bursa Nutku adıyla meşhur olacak bu metin ilk kez 1947'de Rıza Rüşen Yücer'in Atatürk'e Ait Birkaç Fıkra ve Hatıra adlı kitabında görülürse de, Celal Bayar tarafından 1949'da İzmir'de yapılan II. DP Büyük Kongresi'nde okutulmasına kadar yine kimsenin ilgisini çekmez. Bayar'ın menfaatlerine bir eldiven gibi uymaktadır. Nutuk'ta 'Madem gerici CHP'yi adalet durdurmuyor, o halde gençlik yönetime el koymalıdır' mesajı bağırmaktadır. Ne var ki, nutku alkışlayan DP'liler, hasımlarının eline ne denli tehlikeli bir silah uzattıklarının farkında değillerdir.

    9 yıl sonra bu defa CHP yanlısı Ulus gazetesine basılmış olarak görürüz onu. Bu defa amaç, DP'yi tehdittir. 'Gençlik, iktidara rağmen kanun-nizam dinlemeden rejimi korumak adına idareye el koyacaktır' mesajı çınlar. Tartışma alevlenince Cumhuriyet Savcısı Ulus gazetesi hakkında soruşturma açar. DP'nin bu nutku daha önce okuttuğunun ortaya çıkması üzerine ise Menderes'in baskısıyla savcılık takipsizlik kararı verir ve hadise kapanmış görünür. Ancak bir kere kılıfından çıkan silah belden bele dolaşmaya kararlıdır.

    kaynak:Bir gizli irtica hayaleti olarak Ata’nın Bursa Nutku", Mustafa Armağan
    ...........................
    Farklı görüşlere sahip kaynaklar bu nutkun uydurma olduğunu açıklamıştır. Bunu savunanların genel tezi "Atatürk'ün gençleri anarşiye teşvik etmesinin hiç bir mantığı olmadığı" yönündedir. "Çünkü Bursa nutkunu herkes kendi görüşleri çerçevesinde değerlendirip durumdan vazife çıkarabilir."

    yaş 46 ama...daha iş var :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    cezaa1905 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ya şeriat geliyor deniyo laiklik elden gidiyor deniyo yaa böyle bir şey olabilirmi ne kadar mantıksızca bu chp nin oyunundan başka hiç bir şey değil avrupa birliğine aday olan olan bir ülkenin şeriata geçeceği nasıl düşünülebilir ayrıca adamlar batmış kriz ortamından yaşanır bir ülke haline getirdiler. Kim ne derse desin bu ülke mükemmel yönetiliyo!!!


    -----------------------------
    olm sen piyangomusun a.Q ne mükemmeli azcık aç kitap tarih oku daha senin gibilere dicek bişey bulamıyorum.içimden sana küfr etmek geliyo ondanda anlamassınız.lan azcık vatanını sevde gözünü aç.nereye gidiyoruz die bak amkçççççç
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    adalet bunu yazdı:
    -----------------------------
    80 ihtilalinden önce siyasetçiler defalarca uyarıldı kimse iplemedi, aynen şimdiki gibi, demokrasi var şu var bu var. Şimdi ne yazarsanız yazın o öyledir bu böyledir. Ben gördüğümü söylüyorum yanlış mıdır? doğru mudur? herkesin yanlışı kendisine yanlış doğrusu kendisine doğrudur. Açıkça ihtilal riski var bunu görememek görmezden gelmek, bu riski almak siyasetçinin elinde. Siz şimdi zannediyorsunuz ki bir ihtilal olursa halk hükümete sahip çıkacak, civciv çıkacak kuş çıkacak Menderes'e ne kadar sahip çıktılarsa bunlara da o kadar sahip çıkarlar. Sen yüzde 60 alsan ne olur 70 alsan ne olur? Orduyu karşına alacaksın devletin temel direklerini elindeki balyozla sallayacaksın ve onun adı demokrasi olacak herkes yer ordu yemez eğer ki ordu da yerse zaten TC bitmiştir bizim sözlerimizin de bir anlamı yoktur. Alın örneği [ http://www.youtube.com/watch?v=OMIvLW7ijZs ]. Askeri Müdahaleler Kemoterapi gibidir hastayı iyileştirir ama saçını, tırnaklarını döker çok canını acıtır. Seyrettiğiniz bütün demokrasi oyunları bir gecede biter bütün televizyonlar TRT olur. İki gün önce Orduya saldıranlar U dönüşü yapar Ordunun keskin kalemleri oluverirler. Abileri Ablaları da enik yavrusu gibi elleriyle koymuş gibi bulur f tipine tıkarlar. Söylediklerim kulağınıza zehir tadında geldiyse de gerçek sizlerin rüyalarınızdan ve temennilerinizden ibaret değil. Nerede kalmıştık temel hak ve özgürlüklere, demokrasi oyunu oynamaya devam!
    -----------------------------
    Çok güzel yazmışsın dostum. Kemalist devrim kolay yapılmadı bu ülkede. Karşı devrim yapacaklarda bunun demokrasi ile olacağını düşünmesin. ABD den gelen paralarla devletin paraları ile halkın oyunu satın alanlar, bu satılık oylarla kemalist devrimi yıkamayacaklardır. parçadaki sözler bunu açıkca anlatıyor. "ansızın çıkıp gelebilirim."

    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adalet
    adalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2007
    Erkek

    Bursa nutku gerçektir. Bursa Nutku Kemalist gençlere yollarını kaybetmemeleri için hazırlanmış haritadır, Bursa nutku bize emperyalistlerle, işbirlikçilerle, kürtçülerle, yobazlarla nasıl başa çıkacağımızı en basit şekliyle anlatır. Bursa Nutkuna neden saldırıldığı açıktır sebebi Kemalist gençlerin potansiyelinden korkulmasıdır. Biz harekete geçtiğimiz zaman akan sular durur, bursa nutkundan gocunanlar korkmaya devam etsin buradayız öldürülmekten korkmuyoruz, sinmeyeceğiz. Mustafa Armağana gelince ben bu adamın on tane kitabını okudum tam bir ziyan! siz kaç kitabını okudunuz? Ftipi gruba mensuptur ki o grup açıkça gazete, dergi, ve televizyon kanallarıyla rejime, orduya devletin kurumlarına saldırmaktadır. Bak sen beyefendiye bursa nutku stalinizme atıfta bulunuyormuş işlerine gelmeyen herşey kaka pis komünist dinsiz, Atatürkçülere stalinist diyen vicdansızdır, ama zaten çoğu stalinizmi de bilmez! önemli olan liderlerinin gösterdiği hedefe sorgusuz sualsiz köpek gibi saldırmaktır. İşlerine gelince ABD, İsrail cici diyalog güzeldir, hoşlarına gitmeyen bir yazı gördüklerinde bunlar dinsiz imansız komünist stalinist uzak durun derler. Biz bu beyefendilere  diyoruz ki yüzde on bile olsak buyruğunuz altına girmeyeceğiz! Yanlış kişilerin peşinden gidiyorsunuz tarih bilincinden yoksunsunuz hata yapıyorsunuz ve hata yaptığınızı tarih sizlere yaşatarak gösterecek!

    yusufyusufyusuf senin yazına da cevap vereyim: İhtilalleri subaylar tasarlar ve oluşturur, bunun nedeni de subayların Devlete bağlılığı, eğitimlerininin devleti korumaya yönelik oluşu, gördükleri tüm tehditlere karşı bir duruş oluşturmaları ve bunu kendi aralarında dillendirmeleridir, uğultular halinde sesler yükselir paşam subaylar şöyle diyor, paşam subaylar rahatsız, sessiz bir kararlılık, paşa kaç subayı tasfiye edebilir ordunun tümü rahatsızsa? kimse yüksek ses çıkarmaz ama hepsi ne yapacağını bilir karınca kolonisi gibi aynı ses aynı nefesi duymaya başlarsın, bunlara genç subaylar denir. Devletin bekası için kendi hayatını kağıt bir mendil gibi buruşturup atmaya hazır kocaman bir ailedir harekete geçmeye karar verdiklerinde Paşa değil önünde çelik duvar olsan duramazsın.

    kimse kimsenin söylediğine anında itibar edip emredersiniz deyip uygulamıyor -> yaş 37 yazmışsın da askerlik yapmamış gibi bir cümle kullanmışsın, komutanım tuvalete gidebilir miyimle komutanım çok sıkıştım tuvalete gidebilir miyim arasında fark vardır. İtibar etmemeyi bırak ikinci bir emri bile beklemezsin.

    İhtilal istemiyoruz. Ama ısrarla şunu söylüyoruz taviz yok gerekiyorsa en acısına da katlanırız Devletimiz tek parça kalsın, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Dil devam ettirilsin. Gül olmasa ne olur dünyanın sonu mu gelir? Ahmet, mehmet, hasan, hüseyin olsa ne olur? Kıyamet mi kopar? Dayatmanın zorlamanın anlamı yok. Cumhurbaşkanı Başkumandandır, görev ve yetkilerini olumsuz kullanacak hiç kimse değil o koltukta oturmayı, düşünmeyi bile aklından geçirmemelidir. Biz kendi devleti için Demokrasi yok diyebilen, uluslar arası örgütlere ülkesini kötüleyen, insan hakları mahkemesinde devletine dava açan bir adamı Cumhurbaşkanı olarak görmek istemiyoruz. Bedeli de neyse öderiz.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cezaa1905
    cezaa1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Birincisi benim vatan sevgimi kimse sorgulayamaz kimseyede söz söyleme hakkını vermez be bütün kalbimle vatanımı seviyorum asıl sen aç oku tarihini ihtilal oldu kıtlık yılları çekildi yaşıyormusun sen şimdi bunları ayrıca ihtilal ATATÜRK ilke ve inkilaplarına, görüşüne uyuyormu bu saatten sonra konuşmya değmez sonuç %47 olay budur.


    I LOVE ROCK"N ROLL
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    evet turunun dediklerene göre acklıorm ataturk ANARŞİST!! evet evet.. adam ülkesi taşla sopayla sırtında bbeği olan analarla kılıçla tabancayla kurtardı atatürk gibi bi anarşist! e küfretmeliyiz söylediklerinden kaçıp şeriatimize sığınmalı bize para yağdırması için allaha dua etmeliyiz sadece kuranı yorumlayan insanların yap dediğini yapmalı bişeyi yaparken nie yapıorm die düşünmemeliyiz..

     

    arkandayım turu devam et...

     

     

    bu arada benim soruma neden kimse yanıt wermedi birileri bişeylerdenmi çekinio? 


    NesTo | same shit diffirent asshole
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    cezaa1905 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Birincisi benim vatan sevgimi kimse sorgulayamaz kimseyede söz söyleme hakkını vermez be bütün kalbimle vatanımı seviyorum asıl sen aç oku tarihini ihtilal oldu kıtlık yılları çekildi yaşıyormusun sen şimdi bunları ayrıca ihtilal ATATÜRK ilke ve inkilaplarına, görüşüne uyuyormu bu saatten sonra konuşmya değmez sonuç %47 olay budur.


    -----------------------------
    senin gibi düşünenlere acıyorum.bu tayibe oy verenlere acıyorum.bi gün belki akıllanırsınzz.konuşunca dayanamıcam kalaylıcam............
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    az etrafınıza bakın kaç tane islam ülkesi ii durumda.sadece biz oda şimdilik hepsi şeriatın içine düşmüş iranda cumhurbaşkanı bi bayanın elini tutunca olay oluyo.bu mu istediklerinz a.q.artk konşcak bişide yok gerçi lanet olsaı erbakanın talebeleri başa geçti alın size yönetim.tht de oy atatn arkadaşlara sölüyorum sizin oyunuz zam zama göremi şekillenio.herif herşeyi kiraladı.40-50 sene de dmk a.q.bi kiralasansın diemi kan döktük bu topraklara.daha o kdr konuşasım varki sinirleniyorum.nolur herkez kendine gelsin.üzerinde duracaııımız toprak parçası bile kalmıcak.tsk yıda bitrmeye çalışıyolar zten oda bittimi tmmdır :S
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cezaa1905
    cezaa1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Bende iktidar hayali kurupta ihtidar olamayanlara acıyorum sen istediğine acımaya devam et vatanımı milletimi ATATÜRK'ü bütün kalbimle seviyorum iktidarıda sonuna kadar destekliyorum!!!


    I LOVE ROCK"N ROLL
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    cezaa1905 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Birincisi benim vatan sevgimi kimse sorgulayamaz kimseyede söz söyleme hakkını vermez be bütün kalbimle vatanımı seviyorum asıl sen aç oku tarihini ihtilal oldu kıtlık yılları çekildi yaşıyormusun sen şimdi bunları ayrıca ihtilal ATATÜRK ilke ve inkilaplarına, görüşüne uyuyormu bu saatten sonra konuşmya değmez sonuç %47 olay budur.


    -----------------------------
    işte AKP iktidarı ile yetişmiş bir arkadaş. kendisini kınamıyorum. ama sistemi kınıyorum. hangi kıtlıktan bahsediyosun. yada hangi ihtilalden. ne zaman kıtlık oldu. ihtilallerin tarihleri nedir. fatih istanbulu ne zaman fethetti? :)

    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
Toplam Hit: 15476 Toplam Mesaj: 123