Dava Açmanın Nesi Garip?
-
birincisi Mustafa Kemal"in sözünü yanlış bağlamda kullandığı için cahil dedim.
bu ülkede bozulmamış nadir kurumlardandır yargı, ergenekon olayının da ne olduğu tam olarak belli değil.
yüzde 46 oy alan parti ABD uşağıysa nolucak peki, mecliste çoğunluğu sağladıktan sonra istediklerini yapcaklar mı?
demokrasinin kendini koruma mekanizması vardır ve olay bundan ibarettir.
-
madem bozulmamış nadir kurumlardan biride yargı dediniz hemen bende bunu bir örnekle açıklayayım...
Vural Savaş ..Refah Partisi hakkında kapatma davası açarken bu partiye oy veren insanlara da vampir dedi...
Aynı günlerde, DSP hakkında da kapatma davası açması gerekiyordu fakat açmadı...
Peki niye açmadı bu davayı?..çünkü.....DSP'ye sempati duyuyordu... Hayalinde DSPden milletvekili adayı olmak vardı.. Nitekim emekliye ayrılınca DSP'den İzmir Milletvekili Adayı" oldu...
Gerçekten de, ileride aday olmayı düşündüğü bir parti hakkında kapatma davası açmak, hiç de hoş olmazdı(ne de güzel bir adalet biçimi)
AyrıcaYargıtay başsavcılarını atama yetkisi Cumhurbaşkanınındır. Dolayısıyla, azletme yani görevden alma yetkisi de Cumhurbaşkanınındır!...
İşte böyle bir Başsavcı kalkmış Cumhurbaşkanına da siyaset yasağı istiyor...iyi ki Türkiye için hukuk devleti diyorlar... Ya hukuk devleti değil de Muz Cumhuriyeti olsaydı Allah bilir neler olurdu.... Hukuk devletinde Cumhurbaşkanına siyaset yasağı istenebildiğine göre Muz Cumhuriyeti olsaydık herhalde Cumhura siyaset yasağı istenirdi...
Gerçi Cumhurbaşkanı ile Cumhura yasak istemek arasında pek de büyük bir fark yok çünkü tıpkı Cumhurbşkanı gibi cumhur da laikliğe aykırı fiilerin odağı olmakla suçlanıyor dolayısıyla, Türkiye için ha hukuk devleti denmiş ha Muz Cumhuriyeti denmiş hiç fark etmez........... -
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
akp ye oy verenler bile yusuf cekiyo nedense.. ulen madem haklisiniz nedir bu tantana?? birakinda yargilansinlar.. suclu degilseniz cikarsiniz alninizi akiyla.. ama bakiyorum.. yaziklar olsun... bu muydu demokrasi yok efendime.. halkin yüzde bilmem kaci secmis.. ulen bu ülkede Yargı diye birsey var.. öyle babanin ciftligi gibi kullanamazsin ülkeyii.. hakliysanda yargilanir cikarsin.. benim alnim acik dersin.. ne diye yufu cekiyosunuz anlamiyom ki demekki var birseyki yusuf cekiyosunuz. %47 diye rahat hareket eden zihniyetle devam edin siz.. yok istikrar yok bilmem ne olmaliydi ayana yatip mazlumu oynayin.. ama takır takır kendilerini cekin baskalarini fakir yaparken böyle demiyorlardi.. oturup dava sonucunu bekleyin.. kaldi yargı normal bir sürectir.. vidi vidi olmaz bu islerde..
Bu millet Adnan Menderes'e yapılanları bir daha kaldıramaz! Belki o zaman sustu ama artık hakkını sokaklara çıkıp arar! Neytmiş akpye oy verenlerin çoğu pişmanmış... Göster bir tane pişman adam :S yok böyle bir şey yobaz demiş arkadaşın biri bende mi yobazım bende destekliyorum! Doğru konuşmanı rica ediyorum. Yok neymiş cahilmiş halk ulan yıllarca halkı baştan inmemek için cahil bırakan siz değilmisiniz :S Bu millet İnönü zamanını da biliyor... Halifeliği kaldırıp ne yapsak ne etsek diye Vahdettin Han'a atılan çamuru da biliyor... Yıllarca ders kitaplarında vatan haini olarak tanıtılan kişi "Bir avuç kenidni bilmezin"(Vahdettin Han'ın ilk beyanatındaki hitap) yeni devlet kurmak ve ardından halifeliği hukukundan ayırarak hem Türk milletine ve tüm İslam alemine ihanet ettiğini belirtiyor... Biz yıllarca bize okumamızı isteneni okuduk... BU millet bu toprakların sizin kadar sahibi olanlar yıllarca cahil bırakıldı başa geçmemeleri sağlandı şimdi de bu şekilde ucu kesilmek isteniyor... Artık her ilde üniversite var hemen hemen isteyen kapasitesi olan okuyacak ve milletinin başına geçip gerçek aydınlık günlere götürecek... Okutulması gerekn tarihi değil gerçek tarihi herkes görecek... Bize yıllarca Vahdettin Han'ı hain vatanını hortumlayıp kaçan bir öcü gibi gösterenler kim bilir byunun cezasını yarın nasıl verecekler... Her şeyi geçiyorum yanlızca bu bile halifeliği kaldırmaları Ümmet-i İslamiyyenin başını kesmeleri bile ne denli bir amaç içinde olunduğunu gösteriyor... Vahdettin Han o anki hükümetin verdiği her kararı onaylamak zorundaymış sebebi ittihat ve terrakkinin bi kaç yıl öncesine kadar çıkarttığı Kanuni Esasi... Bunu kim biliyor... Vahdettin Han denge siyaseti izleyip bi İngiliz bi Fransız bi Rus kapısı çalıncamı hain oldu... Yıllar önce Çanakkale'de seferberlik adı altında tüm iyi eğitim görmüş insanımız şehit oldu... Ruhları şşad olsun Cumhuriyet kurulduktan sonra bu orduda Ermeni Asıllı çavuşların subayların bu millete kök söktürdüğünü kimler biliyor... Namaz kılanların asıldığı Kuran okuyanların dillerinin kesildiği bir çağ yaşamış Türkiyem... Bunu yaptırmak için emir vermekmi hainlik yoksa ülkesinin ferahı için padişahlığını kısa bir süre için terk etmekmi hainlik... Savaştan sonra dağdan inen eşkıya yönetmiş devleti gene imam hoca hacı ya yasakmış siyaset... Neden laik olamayız neden bunblar müslüman :S:S Arkamızdan çok şeyler dönüyor uyanın uyanın! Buunların amacı sadece ve sadece müslümanlığı yok etmek... Müslümanlığın tek kalesi Türkiye olarak kaldı... Arabistan vehhabi iran şii doğru yolda Ehli Sünnet olan Türkiye var ve amaçları bu ülkeden Müslümanlığı silmek diğer bir adıyla Laiklik... Bugün hepsi bu kelimenin arkasına saklanıp her türlü pisliği yapıyorlar... Eğer Akp kapatılma davasıından istenmeyen bir sonuç çıksın Adnan Menderes olayına benzemez bu 16,5 milyon dimi akp ye oy veren bir o kadar daha katın siz ona sokağa iner ve ordu eğer Türk değilse sıkar o isyancılara(!)... Ama neye kime karşı isyan ettiğini bilmeden... Benden bu kadar konuşmiim konuşmiim diyorum ama olmuyor kendini bilmeyenler çıkmış şuraya yobazlar da yobazlar... Kendileri çokmu çağdaş... Hiç olmaz ise bu insanın doğasında var bir şeylere inanmak ibadet etmek... Ama acaba senin insanın doğasında olan şeylerden kaçını yapıyosun:S Bunu düşün acaba sende gerçekten bir Müslüman Türk'ün çocuğumusn yoksa sanadamı geçirmişler at gözlüklerini... Biz Türkiye Türkleri Talas Savaşıyla kabul ettik İslamiyet'i ve adeta yaşam tarzımız olmuşken yeni bir din gelmiş gibi halifeliği koskoca Ümmedi Muhammedin başını kesmek ne demek! Bu yanlızca ihanettir... Vahdettin han ne diyor benim için orada kötü kararlar alırlarken dahi ben Hüsni Zan etmekte ve Türkiye inşallah çok iyi gnünlere gidecek diye dua etmekteydim...Hade eyw. Laikler ...
-
kısa ve öz söylüyorum.. senin gibi düsünen ufacik beyinli bir sürü insan var... o bir sürü insan ve senin gibiler zamaninda memleketin a.koyup icin icin ellerinden geleni yaptilar.. satmis satilmislarla bir oldular.. seni laiklestirmeye calisanda yok merak etme... vahdettinci seni.. seni yetistiren insanlara yaziklar olsun.. bazi seyleri birbirinden ayirt edemiycek kadar gerisin.. hemde epeyce gerisin...inönü az bile yapmis a.q sizin gibi yobazlar yüzünden su andaki ülke bile kurulamiyordu az daha. siz hala sayiklayin ayni yerde.. ulen nedir sizden cektigimiz be.. her tarih sahnesinde ortaya cikiyosunuz a.q ne bicim insanlarsiniz siz.. kim yetistirdi a.q sizi.. türk vatandasina okullarda bunlari mi ögretiyorlar a.q.. benimsediklerin sonradan degil belli.. resmen o kalin kafanin icine gömmüsler bir daha cikmasin diye.. ulen tabi ne bilebilirsin ki yasamamissin o yillari nerden bilesin ki... senin gibilerine cahil degil kara cahil deriz biz.. en tehlikeli yaratiklardir o kara cahiller..
-
cagatay09 bunu yazdı:
kısa ve öz söylüyorum.. senin gibi düsünen ufacik beyinli bir sürü insan var... o bir sürü insan ve senin gibiler zamaninda memleketin a.koyup icin icin ellerinden geleni yaptilar.. satmis satilmislarla bir oldular.. seni laiklestirmeye calisanda yok merak etme... vahdettinci seni.. seni yetistiren insanlara yaziklar olsun.. bazi seyleri birbirinden ayirt edemiycek kadar gerisin.. hemde epeyce gerisin...inönü az bile yapmis a.q sizin gibi yobazlar yüzünden su andaki ülke bile kurulamiyordu az daha. siz hala sayiklayin ayni yerde.. ulen nedir sizden cektigimiz be.. her tarih sahnesinde ortaya cikiyosunuz a.q ne bicim insanlarsiniz siz.. kim yetistirdi a.q sizi.. türk vatandasina okullarda bunlari mi ögretiyorlar a.q.. benimsediklerin sonradan degil belli.. resmen o kalin kafanin icine gömmüsler bir daha cikmasin diye.. ulen tabi ne bilebilirsin ki yasamamissin o yillari nerden bilesin ki... senin gibilerine cahil degil kara cahil deriz biz.. en tehlikeli yaratiklardir o kara cahiller..
Asıl gerici sensin yobazda sensin ufacık beyinli de sensin kara cahil desesnsin Kemalistler nasıl görülmesini istiosa öyle bakıosn olaya... Koskoca halife neden satsın gitsin vatanını bu ülkede hainlik yapacak son insan o! Hazreti Muhammed'in vekili... Eğer sen Müslüman'a yobaz gözüyle bakıosan o gözlerin bidaha bakmasın... Tarihin her sahnesinde çıktığım doğru ve eğer benim gibiler olmasaydı senin gibiler bu dünyada hiç olmazdı... Hepsi bir sınav v bu sınavı geçicez inş. doğru yolu bulursun ama kalın kafalısın şu dakikadan sonra değişeceğini sanmıyorum... Hayvan gibi ye iç yat... -
değmeyen insanlarla tartışmaya girmeyin derim...
acemi ile boks yapsan seni öldürür diye bir laf vardır; cahil ile tartışmayın...
bırakın kim ne diyorsa desin...
;)
-
akp nin kapanmasini ve chp nin başa gelmesini bekliyorum
zira gözümde ülke için menfaat gösterecek hiçbir parti kalmamış gibi görünüyor
her zaman merak etmişimdir niye atatürkden sonra bu ülke için iyi bişiler yapan birileri başa gelmedi diye
hala da merak ediyorum niye her zaman ülkeyi kötü yola sürükleyecek kişiler başa gelir akp de bunlardan biri
ilk olarak türban konusuna değinmeyecektim ama şimdiye kadar ünilerde sorunyoktu niye dukduk yerde öğrencileri ayırdılar canlarımı sıkıldı
2 anayasa maddeleri bozukmuda kafalarına estikçe değiştiriyorlar
3cumhuriyet baçsavcısının işi o dur adam partileri izler rapor eder gerekirse kapatılmasi için dava açar
4 %90 bile ol alsa umrumda deil bu ülke cahil bir ülke artık elalem öğrendi nasil oy kazanabileceğini 1akıllının oyu 1000cahilin kine bedeldir gözümde
zaten gerçekte de böledir bu ancak herkezin oyun eşit sayıldığı için hala soruyorlar % bilmem kaçla gelmiş iktidara HALK CAHİL HALK
yoksa avrupada çalışan bir işçi ayda 2bin euro alirken bizim işçilerimiz 500ytl 600ytl maaş ile geçinmek zorunda kalmazdı.
ne adam gibi eğitim düzeni var
ne adam gibi özgürlük var
ne adam gibi hayat var
hepsi atatürk den sonra bozuldu öncesinde de hiç olmamıştı zaten bir gün başa iyi birinin geçeceğini umup bekliyoruz.
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------Sence vatan haini olan birini cumhurbaşkanı yaparmı bu millet... başbakan yaparmı...
-----------------------------Cem uzan bile % 7 almış adamın harcı borcu medyay yansımasa şimdi meclisteydi.
emin ol bu millet herşeyi yapar adam anayasaya evet oyu atıyo ne değişicek bilmiyor akp nin diyo evet atıyo ..
bence sen türk seçmenini gözünde fazla büyütme.
-
burada Türkiyeye hizmet eden bir hükümeti suçlamayı ve koskoca cumhurbaşkanı vatan hainliği ile suçlamayı hiç tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Akp hakkında açılan kapatma davası da fiyasko ile sonuçlanacağından hiç şüphem yoktur hepsi birer formalite iktidar partisini kapatmak o kadar da kolay değil kapatılacak partiler var bölücülük yapanlar neden hala yerinde duruyor mesela dtp adamlar mitinglerde aponun posterlerini açıyor yandaşları hakkında tezahürat yapıyor herkes bu duruma seyirci kalıyor biz ise halka hizmet eden bir partiyi kapatmak için uğraşıyoruz
ne zihniyetlerin eline kaldı bu ülke yarabbi ....
-
Cumhuriyetin ve demokrasinin tek dayanağı sandık değildir. Sandıktan çıkana cumhuriyeti, demokrasiyi yıkmaya çalışmak, ülke değerlerini fabrikaları, ormanları yabancılara peşkeş çekmek mübahtır demokrasi gereğidir demek bönlüktür , aklı sıra kurnazlıktır karşındakini aptal yerine koymaktır. Atatürkün gençliğe hitabesini iyi değerlendirin bir de gündeme getrilmekten özenle kaçınılan bursa nutku vardır ki onu da bir değerlendirin.
Demokrasi havarisi kesilen AB yöneticileri bir kaç yıl önce Avusturyada seçimle iş başına gelen HEIDER iktidarını nasıl, niçin ve ne hakla devirdiler.
Mustafa kemal de zamanında eni konu Padişahın bir memuru, hatta her kes kibi bir kulu idi... Padişaha kalsa...
http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=61