Devlet Demir Yolları Özelleşti
-
Hizmet kalitesi açısından özelleştirme iyidir ama.Özelleştirmenin hangi şartlarda,kimin/kimlerin çıkarları için yapıldığı önemli. Milli menfaatlar için ileriye dönük getirisi ne olur bilemem. Altın yumurtlayan tavuklarımızı bir bir sattık.
Bunlar Hangileriydi?
# Tekel -
CosTeR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
Gece geçirmişler yasayı devlet demir yolları a.ş olarak faaliyet gösterecek özel şirketlerin trenlerine izin verilecek
aynı hat satın alma gibi hat satın alacaklar. Bence bir bakıma iyi oldu hizmet kalitesi artar diğer yandan uygun fiyatları unutun :D
özelleştirmeyi iyi sanan biri daha :) hocam dalgamı geçiyorsunuz yada neye dayanarak hangi bilgiyle özelleştirmeyi savunuyorsunuz bırakın yaşu yazdığının ne anlamı var? yazmak için yazmışsın öyle
@oneminute
aga tekelin özelleşmesini bende pek tasnif etmiyorum. ama demiryollarını destekliyorum
6 saat tren beklediğimi bilirim afyon garında herkes sikinin sevdasına takılıyor özelde yiyorsa geciksin zaten kamilkoç talipti demir yoluna iyi oldu;)
+( açayım ben işin parasal yönünde değilim ucuzgitmişmidir bence telekom ucuza gitti ben hizmet yönendeyim
Tüvtürk özelleşmeden önce biz her araç başı 50 lira muayencilere para yediriyorduk amk
şimdi araban tam muayeneden geçiyor aynı paraya
DJ_Alper tarafından 25/Nis/13 11:20 tarihinde düzenlenmiştir -
her özelleşme haberinde memleketi satıyolayyy diye gaza gelen arkadaşlar var komik , devlete bağlı hiç bir kurum bakın örnek falan vermiyorum biri ikisi değil hiç biri randımanlı çalışmıyorlar ne halkın ihtiyaçlarına gerekli desteğe veriyorlar ne birşey sürekli devlet kurumlarıyla çalışmak zorunda olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır memurların alayı kral sanıyor kendini ki zaten verilen haklarda öyle işten falan çıkartmıyorlar adamları en fazla başka yere sürülüyorsun onlarda rahat rahat vatandaşın ağzına sıçıyor özelleşsin amk daha iyi hizmet alacaksam özelleşsin
-
Lotus bunu yazdı
her özelleşme haberinde memleketi satıyolayyy diye gaza gelen arkadaşlar var komik , devlete bağlı hiç bir kurum bakın örnek falan vermiyorum biri ikisi değil hiç biri randımanlı çalışmıyorlar ne halkın ihtiyaçlarına gerekli desteğe veriyorlar ne birşey sürekli devlet kurumlarıyla çalışmak zorunda olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır memurların alayı kral sanıyor kendini ki zaten verilen haklarda öyle işten falan çıkartmıyorlar adamları en fazla başka yere sürülüyorsun onlarda rahat rahat vatandaşın ağzına sıçıyor özelleşsin amk daha iyi hizmet alacaksam özelleşsin
iyi diyorsunuz güzel söylüyorsunuz da hiç biriniz düşünmüyorsunuz!!Arkadaş hepiniz muzdarip olmuşsunuz devlet memurlarından maaşallah. Ancak demiyorsunuz ki ÖZELLEŞTİRME (türkçesi birilerine peşkeş çekme) yerine devlet bu işe bir el atsa devlet demir yollarını denetlese kaliteyi artırsa fiyatları düşürse diye. öyle 3 çocuk yapın 5 çocuk yapın demekle olmuyor. Devletin sahip olduklarını vatandaşa kaliteli bir şekilde sunacaksın daha sonra bor du vs di araştırıp gelişeceksin. Lakin bizim patates kafalılar ne anlar bundan
Hakkaten doğru bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor boku başkasına atıyor herkes.
Bir mürid örnek vermiş ido dan. nasıl bir serbest piyasası olduğunu bu güne kadar vatandaşın sırtından nasıl geçinip büyüdüğünü yaşamayan bilmez. Bildiğin borsa misali değişiyordu bilet fiyatları. parası olan yaşıyor olmayan yine eziliyordu (ki müstehak daha da beter olsunlar..) Fakir ezildikçe padişahım çok yaşa nidaları atmaya devam ediyorlar neyse konuyu siyasi tarafa taşımayacağım.
Bursadan rakip firma çıkarana kadar kimler ne rüşvetler yedi kaç defa iptal oldu bilen yok. ido ile anlaştıkları zaman vatandaşın sırtından beraberrce geçinmeye devam edecekler..
Özelleşmenin nasıl bir illet olduğunu zamanla göreceksiniz.
-
CosTeR bunu yazdı
özelleştirmeyi iyi sanan biri daha :) hocam dalgamı geçiyorsunuz yada neye dayanarak hangi bilgiyle özelleştirmeyi savunuyorsunuz bırakın yaHacı her sene trilyonlarca zarar açıklayan bir kurumun koymuşum mına olsa nolur olmasa nolur..
Klasik bir devleti sömürme yönteminden başka birşey değil..
-
Şimdi Devlet memurları, Türkiye geneli için konuşuyorum, rahat ve garantili imkanlarda çalıştığı için (istisnalar kaideyi bozarmı?)
götleri biraz kalkık ve tembel oluyorlar. Bende memur olsam o şartlarda Bende rahatıma bakarım işin açığı. Devlet denetlemeleri sıklaştırsa, tembelleri işten atsa bu seferde 3-5 yarım akıllı, Cumhuriyet vatan elden gidiyor diye anırmaya başlar, ki görüyoruz bunları.. Hep Vatana Cumhuriyete bağlanıyo sonu.... Tamam bu abilerimizin rahatlarının bozulması açısından kötü bişey ama Ülke açısından düşünmek gerekirse, Devletin üzerinden yük kalkar, ülkede istikrarın ilerlemesini sağlar. Rekabet artar, rekabetin olduğu yerde strateji oluşur…stratejinin olduğu her yerde kalite artar, hizmetler iyileşir. (Bunlar kanıtlanmış istatistikler) Gelişmiş ülkelerde birçok kurum özelleşmiş konumda. Bizim halkımızda özelleştirme ismini duydumu, vatan millet sakarya...Ki onlar konuyu görünce birazdan damlarlar.
cracker tarafından 25/Nis/13 12:31 tarihinde düzenlenmiştir -
HoLyCat bunu yazdı
iyi oldumş AMK.
kendini peygamber sanan memurlardan kurtulacağız.
Barnak bastim
-
özelleştirme doğru yapılırsa iyidir devlet memurlarının çoğu haketmediği paraları alıyor. mesela tekel işçilerinin depoya mal geldiğinde ceplerinden para verip hamal tutarak o malları indirttiklerini biliyorum.özelleştirme olmalı ama peşkeş çekmeden tabi bal tutan parmak yalar malesef :(
-
Millet Devletleştirir biz Özelleştiriyoruz :D
-
leadertay bunu yazdı
rekabet uygun fiyat ve kaliteyi getirir.
bkz. istanbul deniz otobüsü (ido) - bursa deniz otobüsü (budo)
Özelleştirilmeden önce İDO daha kaliteli ve uygun fiyatlıydı :)
Halkalı-Sirkeci hattı dışında trene binmediğimden ve TCDD hakkında bilgim olmadığından bunların geleceği nasıl olur bilemiyorum ama İDO'nun özelleştirilmesinin tek yararı belediyenin kasasına giren paraydı.