Dökülmeye Karşı Şampuan Önerisi
-
Tamamen bitkisel sıfır katkı ile yapılmış bir şampuan aldım, yorumları iyi dökülmeyi kestiğini söylüyorlar. Benim saçım zaten dökülmüyor o yüzden dökülme konusunda birşey diyemem doğal olduğu için kullanıyorum. "Or-man şampuan" markası, yeşil bir kutusu var, bu aralar bitkisel şeylere taktım oradan alıyorum genelde.
Resmi bayramlarda genelde indirim yapıyor deneyecek olan varsa 30 Ağustos'ta sipariş versin
improper tarafından 23/Ağu/25 15:44 tarihinde düzenlenmiştir -
KAAMOS bunu yazdı
Hocam özellikle devlet hastanelerine gittiğinizde size verilen şampuan ilaçların alayında kortizon var. Evet bu nedenle de etkili oluyor tamam ama kepekten kurtulayım derken kanser mi olalım ? Zaten bu risk var olduğu için de normal şampuan ile mix olarak kullanın diyorlar. Haftalık kota önerisinde bulunuyorlar vs. Bana da sebirox verdiler. Evet 1 hafta içerisinde çözdü ama araştırıyorum kortizon uyarısı var. Eczaneye soruyorum ben bilemenko diyor. :) 60 65 yaş hastalara ketakerazol mü ne dayayıp geçiyorlar. Zaten kafada saç yok ayda bir yıkanıyor sorun olmaz diye ama biz öyle değiliz hocam sıkıntı yapabilir...
Ben bu konuda çok çektim ve çok da uğraştım. Saçımı 3 e vurdum, sarımsak özlü şampuanlar, zeytinyağlı şampuanlar, sadece sabun kullanıp saçlarım doğal yağlansın diye 10 gün saç yıkamamak gibi türlü senaryolar denedim. Zaten sabuna geçip şampuan ı bırakınca olayı anladım;
Bakın normal kepek ile alerjen durumlar arasında fark var. Saç dipleri beyaz beyaz oluyor ve omuzlara dökülüyor ise evet sadece kepek ama hayvan gibi kaşınıyor, sarı sarı kalın kalın kabuklanma yapıyor ise alerjen durumlar oluyor. Ben buradaki durumun şampuan içerisindeki kimyasallara reaksiyon vermekten kaynaklı olduğunu anlıyorum. Farkettiyseniz sabun hayatımızdan çıkarılmak isteniyor. Duş jeli, vücut şampuanı, sakal şampuan ı derken her yerimize kimyasal nüfus ettiriyorlar. Maalesef sonuç olarak deri hastalıkları tetikleniyor. Belki 20 sene sonra bu dert ile uğraşacağın yerde 30 yaşında egzama oluyorsun. Sabun da kimyasal içeriyor tamam ama oranını tartışmaya gerek yok.
Velhasıl sık saç yıkama ve devamlı temiz olma endişesi duyan şehirlinin yapacağı şey belli, şampuan a verdiğiniz paraya acımayın. En iyi markanın en pahalı ürününü alın zaten market raflarında nasıl boktan şeylerin satıldığını ve kafanıza sürdüğünüzü anlayacaksınız.
Ben hocama link attım 400 tl ufak bir şişe ama 2 kere kullan finito. 2 ay kullanmadan etkisini göremezsin demiş bir hocam da yani 2 ay diyorsun be mübarek. Yok öyle bir şey.
-
SHaDeWRoX bunu yazdıend bunu yazdı
Watermans Grow Me
+
Derma roller
Bunların amacı ne tam olarak hocam saç derisine kan akışı sağlamak mı
Evet hocam, kıl köklerine kan çağırıyor.
-
E vitamini?
-
benim zamanında baya bir dökülmüştü bioxin inin kapsüllerini almıştım cam olanları onlarla friksiyon yapmıştım 1-2 kutu bitirdi dökülme durdu 10 sene oluyor
-
bütün piyasadaki meşhurları salla gitsin kardeş hemen hepsini denedim. Vichy'nin dökülme karşıtı olan kırmızı şişe şampuanı var. Hem vichy markası yönünden hem de eczaneden alınabilir ürün olduğundan güvensizlik sorunu da yaşanmıyor. Ciddi etkisini de gördüm. Kepek problemi olanlar için de yeşil olanını öneririm. Fiyatı biraz tuzlu ama faydası 2 hafta kullandın mı net görülüyor. Kurulama sonrası havluda kalan saç miktarından ya da gider deliğinden durumu anlayacaksın
-
-
Dalan yeşil sabun. 3 ayda gözle görülür şekilde dökülmeyi azalttı.
-
ben bir kür kullandım. baya açılma vardı.
roller ile masaj yapıp serum u sabah akşam damlatıyordum. şampuan ile yıkanıyorum. ayrıca bir tane de haftada bir damlatacağım başka bir serumu vardı. ister inanın ister inanmayın ama %30 artış oldu. öncesi fotoları bulursam atarım. çok ince telli saçlarım vardı bildiğin fırça gibi oldular hissiyat olarak.
-
saçın döküleceği varsa önünde hiçbir şey duramıyor. tecrübeyle sabitti. belki yavaşlatır ama durduramaz.