Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka
-
marad10a bunu yazdıblutarm bunu yazdı
hepiniz başıma matematikci kesildiniz :) ortalama 13 katı 1.5 küsür o anki kafamla yanlış veri girmişim oturupta sağlamasını yapmadım.sonuçta oran yine danimarkadan az haticeye değil neticeye bak. küsürlü dedik ama ondada ille yok arkadaş net cevap dersiniz şimdi :P
Hocam bu yüzde hesabı ya ne 1.5 a ineceği. 19.5 se 6 milyon üzerinden yine 19.5 olur :))
hocam bu yüzde 76milyona göre verilmiş danimarkanınki 6milyona göre verilmiş yüzde sen türkiye nufusu 6milyon oldugunda 19,2 kalacağınamı inanıyorsun? Benim burda savunduğum Ankara kadar etmeyecek ülkelerle Türkiyeyi aynı kefeye koymaları.
blutarm tarafından 20/May/15 13:33 tarihinde düzenlenmiştir -
blutarm bunu yazdı
6 milyon nüfuslu bir ülkeyle 76 milyonluk ülkeyi kıyaslamak nekadar doğru?
5 yaş altı ölüm oranı
Türkiyede %19,2
Danimarka %3,5
Yani Türkiye nüfusu 6 milyon olsaydı ölüm oranı %0.9 olacaktı. Atalarımız nedemiş nerde çokluk orda bokluk. Bir ülkenin nüfusu ve farklı kültürden insanlar arttıkça okadar sorun çıkıyor ve gelişmişlik diye tabir edilen şey bir süre sonra gerilemeye dönüyor. Olay vergiyse onu savunmuyorum ama başka ülkelerle kıyaslanamayacak kadar güzel bir ülkem var. Türkiyenin bokunu yesinler :)
dostum ölümde yüzde hesabı nüfusun sayısıyla alakalı değil.Çok kişi yaşayan yerde çok insan ölür az kişi yaşayan yerde az insan ölür ama istatistikler insan az ölsede azalmaz çünkü yaşayan sayısıda orda azdır.
-
Ben anlatamadım sanırım derdimi bugün
Türkiye 76 milyon değilde 6milyon olsa oran 19,2 mi olacaktı?
Yada Danimarka 6milyon değilde 76milyon olsa %3,5 mi kalacaktı?
-
blutarm bunu yazdımarad10a bunu yazdıblutarm bunu yazdı
hepiniz başıma matematikci kesildiniz :) ortalama 13 katı 1.5 küsür o anki kafamla yanlış veri girmişim oturupta sağlamasını yapmadım.sonuçta oran yine danimarkadan az haticeye değil neticeye bak. küsürlü dedik ama ondada ille yok arkadaş net cevap dersiniz şimdi :P
Hocam bu yüzde hesabı ya ne 1.5 a ineceği. 19.5 se 6 milyon üzerinden yine 19.5 olur :))
hocam bu yüzde 76milyona göre verilmiş danimarkanınki 6milyona göre verilmiş yüzde sen türkiye nufusu 6milyon oldugunda 19,2 kalacağınamı inanıyorsun? Benim burda savunduğum Ankara kadar etmeyecek ülkelerle Türkiyeyi aynı kefeye koymaları.
Hocam senin hesap: 100 tane cocuktan 10 tanesi öldü.(%10)
Ama 10 çocuk üzerinden degerlendirseydik 10 uda ölecekti (%100)
Benim hesap: 100 çocuktan 10 u ölüyosa,10 çocuktan 1 i ölür yani yüzde değişmez.
-
Para var huzur var hacı.
-
blutarm bunu yazdı
Tamam hocam tam olarak ayni kalmaz ama o kadar da değişmez ki
-
blutarm bunu yazdı
6 milyon nüfuslu bir ülkeyle 76 milyonluk ülkeyi kıyaslamak nekadar doğru?
5 yaş altı ölüm oranı
Türkiyede %19,2
Danimarka %3,5
Yani Türkiye nüfusu 6 milyon olsaydı ölüm oranı %0.9 olacaktı. Atalarımız nedemiş nerde çokluk orda bokluk. Bir ülkenin nüfusu ve farklı kültürden insanlar arttıkça okadar sorun çıkıyor ve gelişmişlik diye tabir edilen şey bir süre sonra gerilemeye dönüyor. Olay vergiyse onu savunmuyorum ama başka ülkelerle kıyaslanamayacak kadar güzel bir ülkem var. Türkiyenin bokunu yesinler :)
hocam şimdi senin hesabına göre çin in nüfusu 1 milyarın üzerinde türkiyenin 15 katı diyelim yuvarlak olarak. çin deki 5 yaş altı ölüm oranı %300 mü? :D
-
blutarm bunu yazdı
evet hemen hemen aynı kalacaktı
-
marad10a bunu yazdıblutarm bunu yazdı
Tamam hocam tam olarak ayni kalmaz ama o kadar da değişmez ki
İnsan sayısı ve ölümlere göre çıkartmışlar bir istatistik var. Doğal olarak nufus artışımız danimarkayla aynı olsaydı ve bugün bir Ankara kadar kalsaydı Türkiye belkide oran olarak Danimarkanın çok çok altında kalırdık. Benim burda savuduğum Ankara kadar bir ülkeyle Türkiyenin kıyaslanması yanlış
-
blutarm bunu yazdı
hocam dersin adı matematik. konu da oran orantı. bir incele istersen :D