folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka



Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=txYGj25CozY

    bi onlara bakıyorum bide bize..bizim ülkede vergi ödediğimiz zaman salak yerine koyuluyoruz.çünkü hiçbişi geri dönmüyor.

    okan bayülgenin gelişmişlik tanımı çok aklıma yattı;

    1. yeni doğandaki ölüm oranı

    2.suç oranı

    3.zayıf fertlerini mutlu edebilmek yaşatabilmek iyi bakabilmek


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    izleyeyim de efkarlanayım biraz.


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    pek katılmıyorum hocam yorumlara :)

    öncelikle mutluluk nedir? sen de avrupada yaşıyorsun biliyorsun bunlarda acayip bireysellik var, videoda adam birbirimize v.s. güveniyoruz diyor ama genel itibariyle avrupa toplumunda güven yok yani güven devlete var bireylere yok, o yüzden dikkat edersen genelde herkes tek başınadır, arkadaşlık aile kavramı gelişmemiştir.. herkes kendi yemeğini öder, ev arkadaşlarını yemeğe götürmüştüm geçen yıl anlam verememişlerdi ki birisi almanyada büyümüş türktü ama kültür böyle..

    biz türklerin mutluluk anlayışı farklı, burada da arkadaşlarım var ama türkiyedeki arkadaşlarımla daha çok mutluydum. Hadi ben burada yabancıyım ama isviçreliler kendi aralarında da böyle, yani doğru dürüst kimse kimseyle konuşmaz, sıkı dostluklar kurmaz.. O sebeple avurpadaki insanların çoğunun köpeği var. Çünkü çevresinde eksik olan ilgiyi, seviyi böyle evcil hayvanlarla yaşıyorlar..

    Bana göre hem insanları hem havası soğuk bir yer.. Elbette yaşam şartları çok iyi, yani benim maddi konuda çok şükür bir sıkıntım yok ama yine de eksikliği çok hissediyorsun ve bana göre mutluluk bu değil.. 

    Eşler arasında bile farklı bir birliktelik var, işime gelmezse terk ederim gibi şeyler seziyorum, gerçekten bireysellik acayip fazla. ve maalesef burada uzun süre yaşamış türklerin çoğu da böyle oluyor.. 

    Söylenecek çok şey var da neyse... Ha ben neden avrupadayım? Onun sebepleri çok farklı.. Hizmetler olarak çok iyi olsa da ailem burda yok, arkadaşlarım burda yok.. Bunların eksikliği bariz belli oluyor

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Yav hacı 12 saattir Libreoffice Writer ile saçma salak kağıt işi yapıyorum ve daha en az 10 saatlik işim var. Uykusuzluktan kafayı yiyecem bir yandada beni bu saçma şeylere mahkum eden sisteme küfür ediyorum. Bide ekledin bu vidyoyu gelde gene ülkeden kaçma hayalleri yapma.

     

    Ama bizim ülkemiz aslında diğer bütün dünya ülkerlerinden daha güzel bi kere. Tabi paran varsa :)

    Paran varsa kimseye eyvallah çekmezsinde ondan. Şu ülkede tek dileğim var yeteri kadar para kazanan bir birey olmak. Hani ihtiyaçlarım olduğundan, param olunca şunu şunu şunu alacacağım dediğimden veya hırslarımdan değil. Aksine bir evim bir arabam olsun başka birşey istemem zaten. Bu hırsımın tek sebebi kimseye eyvallah çekmek zorunda olmak istememden kaynaklanıyor.

    DrKill tarafından 20/May/15 22:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    ... genel itibariyle avrupa toplumunda güven yok yani güven devlete var bireylere yok, o yüzden dikkat edersen genelde herkes tek başınadır, arkadaşlık aile kavramı gelişmemiştir.. herkes kendi yemeğini öder ...

    Ayrica domuz eti yedikleri icin kiskanma yok, karilarini gozunun onunde baska bir erkek opse mikse umurlarinda olmaz, ayrica mcdonalds ile beslendikleri icin gerizekalilar, bir de kanlari mavi akiyor.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    ... genel itibariyle avrupa toplumunda güven yok yani güven devlete var bireylere yok, o yüzden dikkat edersen genelde herkes tek başınadır, arkadaşlık aile kavramı gelişmemiştir.. herkes kendi yemeğini öder ...

    Ayrica domuz eti yedikleri icin kiskanma yok, karilarini gozunun onunde baska bir erkek opse mikse umurlarinda olmaz, ayrica mcdonalds ile beslendikleri icin gerizekalilar, bir de kanlari mavi akiyor.

    hocam şebeklik saati geçti sabah gel yap şebekliğini


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    ben bu memleketi birakip Turkiyeye dondum amk


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Batı toplumundaki bireyselliğe genel olarak katılıyorum. California'da bunun uçlarında yaşayan insanlar gördüm, ev arkadaşlarım 3-5 kuruşun hesabını yapan tiplerdi. Ama alt katımızdaki elemanlarda durum biraz daha farklıydı mesela.

    Tanıştığım İtalyan bi arkadaş, birbirimizi çok kısa bir süredir tanıyor olmamıza rağmen alacağım yemeği ısmarlamıştı. O an benim de biraz garibime gittiğinden teşekkür falan ettim, orda bu tarz davranışlarla pek karşılaşmadığımı söyledim. O da aynı durumdan muzdarip olduğunu falan söylemişti. Yani bu durumun tüm batı ülkelerinde geçerli olduğunu söyleyemem.

    Ayrıca, Okan Bayülgen gibi tiplemeler gelişmemiş ülke olduğumuzun ispatıdır bence :P

    AMpul kendince trollemeye çalışmış, ama unbalanced'ın yazdıklarına bazı ülkeler açısından ben de katılıyorum.

    Edit: Doğu, Batı felsefesinin ayrımı başlı başına ömür verilecek bir konu, sonuçta batı felsefesi antik yunan'da oluşuyor ve olayın binlerce yıllık tarihi var. Aristo, Thales, Sokrates, Plato gibi isimleri okumadan konu hakkında da atıp tutmak yanlış olur. Eyyorlamam bu kadar.

    Edit2: Türkiye'de olmuş, olan hiçbir şeyi savunmuyorum, yanlış anlaşılmasın. Postta "yemek ısmarladıysa o iş tamamdır hacu" gibi bir izlenim bırakmışım. Gecenin 4'ü olduğu için, klavyenin çıkardığı sesten dolayı pek yazamıyorum. Yarın editlerim, ancak batı felsefesinin doğu'yu kökten red etmesiyle biraz problemim var diyebilirim. Dejavunun da kralını yaşıyorum şu an, hadi hayırlısı.

    pcdoktor636 tarafından 20/May/15 04:26 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Mutluluk kriterlerinin tespitini gayet de yerinde yapmışlar. Esas bencillik bizim ülkemizde var amk esas kendi başınalık tamamen burada var. Birinin size yemek ısmarlıyor olması ya da sıkı fıkı olması gerçekten de bencil olmadığı anlamına gelmiyor malesef.

    Şayet bencil bir toplum olmasak -genelleme yapıyorum istisnalar elbette ki var- insanlar vergi kaçırmaya, baştakiler yolsuzluğa, hırsızlığa zemin hazırlamaz.

    Bencil bir toplum olmasak arkadaşlarımıza ısmarlayabileceğimiz bir yemeği arkadaşlarımıza değil de hakikaten aç olan birine ısmarlardık.

    Ben şu durumdan sıyrılayım da gerisi önemli değil diye düşünmezdik. 

    Suç oranları alıp başını gitmezdi bencil bir toplum olmasak.

    Zengin olanlar az fakirleri yolunacak tavuk gibi fakirleri sırtlarında kamburmuş gibi görmezlerdi. 

    Çevrenizde kesin denk gelmişsinizdir az biraz parayı bulup da 180 derece dönen aramalarınıza cevap vermeyen ya da günler haftalar sonrasında dönen insanlar olmuştur muhakkak.

    Kimse gelip de bana türkleri, türkiyeyi savunmasın allah aşkına. bireysellikse kralı var, bencillikse kralı var. yüksek vergiyse onun da kralı var. avrupalı adam bencilmiş, bireyselmiş. yahu senin en fakir adamın bile bencilce düşüncelere sahipken refah seviyesi senden 10bin kat yukarıdaki adam ne kadar bencil olabilir. 


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2009
    Homo

    http://www.thestar.com/news/insight/2015/01/23/englishman-living-in-denmark-looks-at-margins-of-scandinavian-utopia.html

    linkteki yaziyi ve incelenen kitaba goz atarsaniz tum sorulara sadece danimarka icin degil norvec ve isvec icinde bulursunuz.Turkiye ve ortadogu cok farkli dunya.

    ata erkil toplum var bi kere yuzyillardir..Komsunun bahcesi her zaman daha guzel gorunur insanlara...

    cordelian tarafından 20/May/15 04:16 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    yalan.

    yüksek vergi ödeyen hiçbir kimse mutlu olamaz. karışılığı olsada modern kölelikten başka birşey değil.

    videoda bahsedilen okullar spor alanları türkiyedede var ama çocukları oralara yönlendirecek eğitimli aileler yok.

    bizim kafamız sağlam değil. biz gereksiz yere taraf tutan tek milletiz.

    sonradan gördük geliştik. sonradan haklarımız oldu ve kendimizi kaybettik.

    gençlerimiz ırk dil din ayırımcılığı yapılarak bir oaya bir buraya sürüklendi. cinsel eğitimsizlikten türlü hatalar yaptı bu nesil.

    türkiye çok değişimler gördü bu yüzden her cinsten insanımız var.

    avrupada hani insana saati sorarsan sor aynı cevabı alırsın. bizim milletimize saati sor tedirgin olur sana öylece bakar arkadan türlü şey düşünür.

    ülkemizden mideniz bulanmasın. insanlarımızdan mideniz bulansın. dünyanın en cins insanı bizde bulunuyor beyler.

    afrikaya git en eğitimsiz olanı bizden daha şeker daha tatlı daha insan.

Toplam Hit: 6345 Toplam Mesaj: 65