folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka

Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

norveç öyle mutlu öyle mutlu ki

dünyadaki en çok intihar eden o ülkede.

mutluluktan ölüyorlar heralde :)

yemeyin bizi ya.

tamam çok sorunlu bir ülke burası

ancak gidin bir amelenin facebook sayfasına çekindiği pozlara bakın holding ceosu sanarsınız.

işten çıktığımız an farklı bir insanız

iş hayatındaki salaklıklardan insanlar mutsuz.

iş ve eğitim sistemini düzeltin çok şey düzelir.

bütün gün oturan 3000 maaş  alkırken, bütün gün at gibi koşturan insan 1500 alıyorsa ki alıyor

işte o zaman insanlar mutsuz olur. kötü bir denge var

futurist tarafından 21/May/15 03:37 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

@futurist Konu ülke danimarka, bahsettiğin ülke norveç, birinci sırada letonya...

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ntihar_oran%C4%B1na_g%C3%B6re_%C3%BClkelerin_listesi#cite_note-19

konu git gide ilginçleşiyor.

1049 tarafından 21/May/15 04:09 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

norveç öyle mutlu öyle mutlu ki

dünyadaki en çok intihar eden o ülkede.

mutluluktan ölüyorlar heralde :)

yemeyin bizi ya.

tamam çok sorunlu bir ülke burası

ancak gidin bir amelenin facebook sayfasına çekindiği pozlara bakın holding ceosu sanarsınız.

işten çıktığımız an farklı bir insanız

iş hayatındaki salaklıklardan insanlar mutsuz.

iş ve eğitim sistemini düzeltin çok şey düzelir.

bütün gün oturan 3000 maaş  alkırken, bütün gün at gibi koşturan insan 1500 alıyorsa ki alıyor

işte o zaman insanlar mutsuz olur. kötü bir denge var

iskandinav ulkelerinde intihar oranlari evet yuksek ama bunun nedeni direk olarak sosyal yasam veya mutsuzluk degil. En temel sebep zorlu iklim ve insanlari bezdiren, depresyona iten uzun ve karanlik kislar. Bir ay boyunca hic gunes yuzu gormedigini veya bir gunun  sansliysan sadece 6 saatinin aydinlik oldugunu dusun hocam. Olay para veya gecim sikintisi veya hayat sartlari hic degil zira norvec iskandinavlarin en zengini.

Pek cok gelirleri haric, adamlarin neredeyse bir kurusuna dokunmadan biriktirdikleri ve yaklasik 1 trilyon dolar ederi olan petrol fonlari var(ve sadece 5 milyon nufus). Gecenlerde bir yerde okumustum, geleceginize yapabileceginiz en buyuk yatirim bir norvecliyle evlenmek diyordu :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Government_Pension_Fund_of_Norway

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Kimse kendisini kandırmasın avutmasın, Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi ve siz bu ülkede dar gelirli olarak, orta direk olarak asla mutlu olamayacaksınız.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exTreMe
    exTreMe's avatar
    Erkek

En mutlu ülkesi veya değil diye birşey diyemicem ama video da anlatılanlarda kesinlikle hiçbir şekilde abartılma yok.

Güven, sosyal güvence, vergi, çok az çalışma saati çok kazanç, katı kurallar, göçmen yabancı dünya ülkesi, fakir zengin ayrımı yok eşitlik, huzur.

tabi kötü yanlarıda var ilk göze çarpan hava şartları, yemek kültürü ve katı kurallar (Benim dayım var kesiinlikle olmuyor)

burada yaşamayı şartlar bakımından kendi şahsi fikrim olarak huzurlu buluyorum.

F<ornication U<nder C<ontrol of the K<ing :Pp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Gelismisligi vergiyle, az calisip bol yemeyle falan olcuyorsak Katar dunyanin en gelismis yeri oluyor herhalde, devlet vergi almiyor ve halka sadece Katar vatandasi olmalari dolayisiyla para oduyor yillik. Herkesin kolesi falan var mercedeslerde dolastiriyorlar, super bi yer.

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

@unbalanced ve @zalimadam gerekeni söylemiş zaten :)

kendi adıma söylemek istediğim lan adamların tarihine bakın biraz da. boktan korunmak için şemsiye topuklu ayakkabı parfüm icat eden toplum :) geçmişi böyle olanın geleceğine sokayım.

herkeste bi avrupa amarika özentiliği tutuan yok mk gidin orda yaşayın.

hiç mi avrupada 20 -30 sene yaşamış akrabanız yok millet götüne baka baka kaçıp geliyolar buraya.

biraz da yaşadığınız yerin kıymetini bilin.

tamam çok matah bi hayatımız yok ama kesinlikle avrupa amarika yaşamına değişilmez.

adamlar 5 yaşından itibaren dedesine bile adıyla hitap ediyor.

ben babama hey murat var mısın bi birasına iddaya girelim fatma pembe külot giyiyo desem bi kardeşim daha olur ,:)))))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

kendi adıma söylemek istediğim lan adamların tarihine bakın biraz da. boktan korunmak için şemsiye topuklu ayakkabı parfüm icat eden toplum :) geçmişi böyle olanın geleceğine sokayım.

hiç mi avrupada 20 -30 sene yaşamış akrabanız yok millet götüne baka baka kaçıp geliyolar buraya.

tamam çok matah bi hayatımız yok ama kesinlikle avrupa amarika yaşamına değişilmez.

ben babama hey murat var mısın bi birasına iddaya girelim fatma pembe külot giyiyo desem bi kardeşim daha olur ,:)))))

kesinlikle avrupa ve amArika yaşamına değişilmez mi ahhah

gittin gördün yaşadın galiba hepsinde.

sefillik müsatahak bizim millete. bizim cebimizden cukkalayıp gerizekalı kesimin karnı biraz doyuruldukça bu düzen böyle devam edecek.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    joe_black bunu yazdı

:) senin gibiler olmasa abi.Gelicek herkes ulkeye zaten.

Saygi kavramini isimle hitap etmekle olcen bir toplum zaten ne kadar ileri gidebilir ki.Kimse dedesine bu arada hey murat birasina varmisin demiyor hic gormedim yillardir :) arkadasina bile oyle demiyor :) 

Onun icin aile icinde miras kavgalari oluyor demi sonra? :) yeme beni.Biletini alicam gel misafirim ol 2 hafta :)

senin 700 yillik tarihin var da ne oldu ? :) her yer suc mahali.Her gun kac kadin oluyor ulkende ? bunlardan konus bana..Ayetle buyuyen fasulye ile bilim yarismalarina giren cocuklar var okullarinda :) Kac tane lise ogrencin Google science fair`e katiliyor?

(intihar bu arada kisisel bir tercihtir.Fakat oldurulmek ayni degil :) )

cordelian tarafından 21/May/15 16:03 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

hahaha ulan bi kac yorum okudum kendimden gectim adamlar harbi harbi Turkiyeyi yasanilcak danimarka isveci falan yasanmaz yer saniyor :D:D abi siz ne icionuz ne kokluonuz hayatinizda Turkiye disina ciktiniz 3-5 ayinizi gecirdiniz mi ? :D 

intihar falan dien olmus evet abi herkez intihar edior cok boktan memleket oralari mutsuzlar surunuolar Turkiyede biz daha rahatiz intihar etmioruz hic deilse o.c biri gelip bizi olduruor bolesi cok daha guzel :D 

ulan hala guluyorum ya :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
Toplam Hit: 7965 Toplam Mesaj: 65