Elektriğim Bedava. Ne Yapmalıyım?
-
ayrıca 30kw(ev tüketimi) enerji %2 siyse 1500KW elektrik üreten ev mi olur mq
2000-3000 panelli GES kadar elektrik demek.
Bi oyun var bu işte. :D
Edit: Brezilya ya taşınan müritmiş. Brezilya ciddi iyi hidroelektrikte filan. Devlet almıyor olabilir. Normal.
PathfindeR00 tarafından 28/Kas/25 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
yer nerde ? evin etrafında alan,manzara kullanabileceğin bir yer varmı
etrafta yakın ev,dükkan vs varmı ?
-
Ev Campos do Jordão / Brezilya'da müritler. Biraz dışarıda, kırsal bir alanda.
Mining kiralama veya satın alma mümkün değil, kiralamayı nasıl yaparım bilmiyorum bile. 3D yazıcı işi de aynı şekilde yatırım gerektiriyor.
Araç şarj etsem adam buradan şehre dönene kadar zaten %20 şarjını yer. Kimsenin buraya kadar şarja geleceğini sanmıyorum :D
Çevrede ev, dükkan hiçbir şey yok. Sanırım en yakın ev 1 saat falan. İnterneti bile starlinkle alıyoruz, suyu nehirden + kuyudan. Tam şebekeden kopmuş bir ev.
-
XanTos bunu yazdı
Mining kiralama veya satın alma mümkün değil, kiralamayı nasıl yaparım bilmiyorum bile. 3D yazıcı işi de aynı şekilde yatırım gerektiriyor.
Araç şarj etsem adam buradan şehre dönene kadar zaten %20 şarjını yer. Kimsenin buraya kadar şarja geleceğini sanmıyorum :D
Çevrede ev, dükkan hiçbir şey yok. Sanırım en yakın ev 1 saat falan. İnterneti bile starlinkle alıyoruz, suyu nehirden + kuyudan. Tam şebekeden kopmuş bir ev.
Aküle sat dicem de her türlü kârsız iş:D
Eeh gördüğümüz üzere elektriği taşımak hiç kolay bi iş değil....
-
XanTos bunu yazdı
abi maksimum yapılabilecek bütün ledleri söküp yerine eski usul halojen lamba falan takılabilir düşük yatırımla yüksek enerji harcaması için. ama neticede aynı miktarda ışık alırsın :D belki biraz daha sağlıklı bir rengi/frekansı olabilir bilmiyorum
-
noname bunu yazdıXanTos bunu yazdı
abi maksimum yapılabilecek bütün ledleri söküp yerine eski usul halojen lamba falan takılabilir düşük yatırımla yüksek enerji harcaması için. ama neticede aynı miktarda ışık alırsın :D belki biraz daha sağlıklı bir rengi/frekansı olabilir bilmiyorum
Akkor lamba kullanıyorum çalışma odasında
Bir de tavuklar için olan kırmızı lambadan aldim, sağlık icin red light therapy yapıyorum uyumadan önce:D
-
yapacak bişe yok
yunusdogan tarafından 29/Kas/25 01:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Jeneratöre depolanabiliyor mu
Öyle birsey duymustum sanki... mesela power bank gibi sonra kullanmak üzere şarj edip sonra kullanabilirsin
Yada çok elektrik çeken bir konuda üretim yaparsın .
-
Vay arkadaş adam hayal ettiğim hayatı yaşıyor resmen
-
Hocam süre kısıtlı olduğu için mining den başka seçenek yok, eski artık verimli olmadığı için kullanılmayan minerlar var, ucuza alabilirsin ama en az 90th/s lik bişey olmalı, bunlarla mining yaparsın 3 ayda amorti eder 3 ayda sana kalır sdnra da giderken cihazlaro satarsın yine kar
Ya da biraz daha yatırımla indiksixon ocağı al, prinç aliminyum yada bakır hurda topla 6 boyuhca külçe yap sonra külçeleri satarsın, ocağı da satarsın ufak bişey olursa
süre az yoksa esansiyel yağ da çıkarabilirsin freeze dry da yapabilirsin hatta küçük döküm ocağı da çalıştrabilirsin köşeyi dönersin ama işte 6 ayda olacak şeyler değil