Elektriğim Bedava. Ne Yapmalıyım?
-
erebos bunu yazdı
Hocam süre kısıtlı olduğu için mining den başka seçenek yok, eski artık verimli olmadığı için kullanılmayan minerlar var, ucuza alabilirsin ama en az 90th/s lik bişey olmalı, bunlarla mining yaparsın 3 ayda amorti eder 3 ayda sana kalır sdnra da giderken cihazlaro satarsın yine kar
Ya da biraz daha yatırımla indiksixon ocağı al, prinç aliminyum yada bakır hurda topla 6 boyuhca külçe yap sonra külçeleri satarsın, ocağı da satarsın ufak bişey olursa
süre az yoksa esansiyel yağ da çıkarabilirsin freeze dry da yapabilirsin hatta küçük döküm ocağı da çalıştrabilirsin köşeyi dönersin ama işte 6 ayda olacak şeyler değil
bu arkadaşın dediği mantıklı ama evi yakma kendini yakma riskinde var sıcaklık belli seviyeden sonra yağa atılmış su gibi olur :)
-
erebos bunu yazdı
Hocam süre kısıtlı olduğu için mining den başka seçenek yok, eski artık verimli olmadığı için kullanılmayan minerlar var, ucuza alabilirsin ama en az 90th/s lik bişey olmalı, bunlarla mining yaparsın 3 ayda amorti eder 3 ayda sana kalır sdnra da giderken cihazlaro satarsın yine kar
Ya da biraz daha yatırımla indiksixon ocağı al, prinç aliminyum yada bakır hurda topla 6 boyuhca külçe yap sonra külçeleri satarsın, ocağı da satarsın ufak bişey olursa
süre az yoksa esansiyel yağ da çıkarabilirsin freeze dry da yapabilirsin hatta küçük döküm ocağı da çalıştrabilirsin köşeyi dönersin ama işte 6 ayda olacak şeyler değil
hocam mining cihazları 3 ayda amorti ediyor mu ya. biraz bilgi verebilir misin.
-
Güzel şartlar var gibi zamanı kontrol edebilirsen.
-
XanTos bunu yazdı
Ev Campos do Jordão / Brezilya'da müritler. Biraz dışarıda, kırsal bir alanda.
Mining kiralama veya satın alma mümkün değil, kiralamayı nasıl yaparım bilmiyorum bile. 3D yazıcı işi de aynı şekilde yatırım gerektiriyor.
Araç şarj etsem adam buradan şehre dönene kadar zaten %20 şarjını yer. Kimsenin buraya kadar şarja geleceğini sanmıyorum :D
Çevrede ev, dükkan hiçbir şey yok. Sanırım en yakın ev 1 saat falan. İnterneti bile starlinkle alıyoruz, suyu nehirden + kuyudan. Tam şebekeden kopmuş bir ev.
Konudan bağımsız ev biraz dışarıda değil baya baya dışardaymış en yakın ev 1 saat diyorsun. Allah sağlık problemi vermesin.
-
benim aklıma gelen 24 saat elektrikli yemek pişiriciler var(crokpot, yavaş pişirici) onlarla bol bol et yemeği yapman :)
-
Tek aklıma gelen soru neden yaşadığın yerin bu şekilde bir termik santrali vs var
İkinci Dünya savaşı filmleri sahneleri canlandı beyninde otomatikman gizli ustler gizli üretimler deneyler
-
adiga bunu yazdıerebos bunu yazdı
hocam mining cihazları 3 ayda amorti ediyor mu ya. biraz bilgi verebilir misin.
yok hocam amortismanı ucuza elektirk kullandığında 1 sene türkiyede sanırım 3-4 seneyi bulurki zaten 2 sene sonra kartı değiştirmen gerekir.
benim arkadaşa tavsiye etmemin sebebi 1 elektirik bedava 2. elektrik bedava olduğu çin hemen her türlü kartı kullanaibilir. bu yüzden elektriği bedava olmayanlar çok ucuza verimsiz olanları elinden çıkartıyor. yanai 90-100 th/s lik cihazları 300 doalra satıyolar ebayda ki bunlar zaten bir günde 100 dolar kazar ama soğutma masrafı hariç 80 dolar elektirk yakar o yüzden kullanılmıyor (ama 300 dolarlığı bulmak lazım işte amerikaya gidip)
şuan madencilik sadece 3 sebepten yapılır1. kaçak elektirk vardır
2. elektriğin çok ve şebekeye satamıyorsundur
3. evi ısıtmak için
cihaz 3kw elektrik harcıyor saatte, bunları artık kışın ev ısıtmak için kullnıyorlarmış bedava ev ısıtıyorlarmış, yani kazdığı elektriği anca karşıladığı için onuda satınca en azından ısındık diyorlar.
-
dediğim gibi el yatkınlığın varsa en garantisi en güzeli hurda alıp külçe satmak, hurda bakır kabloları toplu alıp eritip satabilirsin ya da bedavaya yakın alacaksan alimünyum içecek kutuları alıp satabilirsin ama bakır bence daha karlı olur daha az uğraşırsın daha pahalı sonuçta bir de mining işi anlamak gerektiri bunda biraz kaba işe elin yatkın olsa yeter.
tanıdık çevren olsa hurda gümüş alıp külçe olarak satsan da güzel para kazanırsın ama hurda gümüş takı bulman lazım
bi arkadaşın dediiği gbi mining yapacaksan bile birini bulup ortak ol herşey ondan bekçilik senden olsun yoksa girme. -
Update:
-Mining işi hiç olmadı, ne tanıdık var ne teknik bilgi. Ben öğreneyim, sistem bulayım derken bir ay geçecekti.
-Gümüş, bakır eritme işi başta mantıklı geldi ama hurda metal bulmaya harcayacağım zaman, merkezde harcanacak yakıt, emek vesaire çok yorucu geldi. Bu konuda @erebos 'a özellikle teşekkür ederim. Çok güzel fikirler verdi.
Ne yaptım?
Hiçbir şey. Duştan çıkıp klimayı maksimum ısıya alıp komple vücut kurutma makinası gibi kullanma gibi fantastik olaylara girdim ama 1-2 defadan fazlası olmadı. Olmayınca olmuyor, zorlamaya gerek yok dedim. Standart tüketimle olayı tamamladım. @akmarky 'nin dediği slow cooking olaylarına girmeyi düşündüm, hanım birkaç teşebbüste bulundu ama mangalın yerini tutmadı. Elektroniklerimin çoğunu Türkiye'deyken almıştım, Türkiye'de her şey çok verimliymiş, yüksek olan elektrik tüketimi değil elektrik fiyatıymış :D
-
hocam nasıl bi hidro elektrik santral bu ya. kişiye özgü enerji santralidemi oluyormuş . bi foto falan atar mısın merakımız gitsin.