Elektrikte "Otomatik Kazık" Dönemi.Ayda En Az 100 Ytl Ödemeye Hazır Olun.
-
Sen çizimleri,"hayal"leri bırak da bana olaydan bahset. Denedin mi sen bunu? Hayır. Dene hocam. Dene ve de ki bu sistem çalışıyor, yerçekimi enerjisi(!)yle enerji üretiyor. O zaman ben de tahribattan üyeliğimi sildiricem.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------
Sen çizimleri,"hayal"leri bırak da bana olaydan bahset. Denedin mi sen bunu? Hayır. Dene hocam. Dene ve de ki bu sistem çalışıyor, yerçekimi enerjisi(!)yle enerji üretiyor. O zaman ben de tahribattan üyeliğimi sildiricem.
-----------------------------Aman Hocam Tahrbattan neden üyeliğini sildiresinki Denemesi Kısmını Prototiple yapmayı düşünüyorum Açıkçası Şöyle Düşün Kaldıraçla Koca Tonluk bir kayayı nasıl Kımıldattığını Düşün Denemeye en basit örnek Deneme işte. ;) Zaten Varolan Enerji Potansiyel durumdayken Düşme ile Kinetik Hale Dönüştürüşüyor, Olay bu. Mantığı Gayet basit.
Bu İcatta Harcanan Enerjiye karşılık Elde edilen Enerji Göz Kararıma Göre %50 Kar marjıdırki Oldukça Hatırı Sayılırdır bence. Prototipte de şöyle bir sorun var Büyüklük Yer çekimi Tepkimesine yetecek Boyutta değil, Makine hacim olarak En ufağı bile Oldukça Arsa kaplayan bir yapıya sahip Desteğe ihtiyacım var anlayacağın. Ben çizimleri verecem Hayatım Boyunca fakir kalacağıma Göre Benim bu Fantezimi Belki biri bir gün yapar diye düşünüyorum.
-
İstersen söylediğin projenin benzerini tübitak ın sitesinden
www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf
Bak olamayacağını orda gayet güzel açıklamışlar.Bu arada benimde benzer bir projem vardı kısaca açıklayim.
Edit:Cahiliyet zamanımda düşündüğüm bişey olduğu için mantıksızlığını göre göre anlatmaktan vazgeçtim.
-
şerefsizler bunlara edilcek küfür yok yok ya hadi utanmadan savunun hala bunları hadi.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Doğru, yer çekimi enerji değil, kuvvettir. Ama şurada yanlışsın, ağaçta duran armut bile bir potansiyel enerjiye sahiptir ve daldan düştüğü anda bu kinetik enerjiye dönüşür. Bu kuvvet sayesinde potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirebilirsin.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Doğru, yer çekimi enerji değil, kuvvettir. Ama şurada yanlışsın, ağaçta duran armut bile bir potansiyel enerjiye sahiptir ve daldan düştüğü anda bu kinetik enerjiye dönüşür. Bu kuvvet sayesinde potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirebilirsin.
-----------------------------oooovv harika yaw.. bilim carpisiyor bu baslik harika... devami gelmesi dilegiyle..
-
sayın baykal sizin zamanınızda ekmeği karneyle alırdık
keşke şimdide karneyle alsakta ekmeğin yanında bide kazık yemesek sayın erdoğan :D
elektriğeee 4 yıldır zaaam yapmadıııık
keşke 4 yıl önce yapsaydında azar azar otursaydık bi anda acıtıyo
bu ülkenin belkemiği sanayi ve tarım eğer sen mazotu benzin fiyatıyla bi tutup zam üstüne zam yaparsan elektriğe zam yaparsan felç olursun
(Hiç bir siyasetçi ve görüş bitarafımda değil bazı şeyleri görünce içimden birşeyler kopuyor kendim için değil benden sonrakiler için)
-
Kreston bunu yazdı:
Yerçekimi enerjisi diye bi olay yok ama. Yerçekimini neyle enerjiye çeviriyosun sen? Mil jeneratör şu bu diyerek değil de daha temel bi şekilde nerden enerji elde ettiğini anlatır mısın?
-----------------------------hoca enerji konsunda okuduklarımdan aklımda kalan küçük bişe einstein a göre uzay statik değil dinamiktir yerçekimi kuvvetinin dalga ve salınımlarla ışık hızı ile taşınabildiği öne sürmüş buda şimdi duyduğumuz kuantum ve sicim teorisi olarak acıklanıyor..yani evren titreşimler ile hem maddehem de parcacıklardan olusmustur. yani yerçekimi kuvveti çekim gücünün dışnda titreşim frekansları ve dalgasal enerjidir.
-
Dkn haklısın. Yerden yüksekte cismin potansiyel enerjisi vardır. Bu bir cismi bıraktığımızda potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşecektir. Yanlış olduğum bi kısım yok zira ben bunun aksini de iddia etmiyorum.
Ama shockmanin idddia ettiği şu. Diyo ki ben o cismi E enerjisiyle yukarı kaldırıcam. sonra düşürürken 2E enerjisi elde edicem. Araya hatrı sayılır ,kar marjı ,göz kararı, ya da mil ,jeneratör,motor, foton, elektrouçmuşizm sözcüklerini de sıkıştırsan bu o E potansiyel enerjisi kazandırdığın cismin potansiyel enerjisini kinetiğe dönüştürürken 2E enerji elde etmeni sağlamaz. 1.000001E bile elde edemezsin. Ortada elde etmek diye bi deyim bile yok aslında.
Madem sözlü olmuyor. Formülle yazayım bari(liseden ya da ortaokuldan kalan bilgim bile yeterli bunu yazmak için)
H yüksekliğine M kütleli cismimizi kaldırıyoruz. Ne kadar enerji harcarız? Ona kazandırdığımız potansiyel enerji kadar
Yani MgH. O H yüksekliğinden bıraktığın cisimden ne kadar kinetik enerji elde edersin? MgH = E ise
E = 1/2MV^2. Senin kuracağın sistem napar biliyo musun? Alır o kinetik enerjinin bi kısmını da ısıya çevirir
Dolayısıyla sadece enerji kaybeden bi sistem kurmuş olursun :D
-
musluk suyundan elektrik üretebilme şansımız var mesela.