Emlakçı Arkadaşlar Yardım Pls
-
5-6 ortaklı burası bir sıkıntı iken bir de mahkeme kapısını ardına kadar aralayan kiracı işini üstlenmişsin.
Bir sonraki konu başlığı "Aranızda Avukat Var mı? Kiracı Sorunu" olur.
-
Bugün farklı bi numaradan arattık
aynını onlara da söylüyorlar kaporayı verirsiniz
kiracı çıkar ( zaten ev bulmuş o da para bekliyor)
sonra tüm ortaklar toplanır pazartesi satış olur
anlamadığım nokta ya kiracısız ev daha hızlı satarı olan ev değil mi neden kapora bekleniyor veya süreç hep böyle mi?
ben diyorum ki 50 bin vereyim sözleşme yapalım kiracıyı çıkartalım yok 100 bin geri kalan 50 kime mal sahiplerine
-
Schwarz bunu yazdı
anlamadığım nokta ya kiracısız ev daha hızlı satarı olan ev değil mi neden kapora bekleniyor veya süreç hep böyle mi?
ben diyorum ki 50 bin vereyim sözleşme yapalım kiracıyı çıkartalım yok 100 bin geri kalan 50 kime mal sahiplerine
Tokatci olabilirler, kaporayi alip vinn
-
underzero bunu yazdıSchwarz bunu yazdı
Tokatci olabilirler, kaporayi alip vinn
hocam yetki belgelerini vs kontrol ettim o konuda problem yokta neden ısrarla benim kapora ile kiracı çıkartılıyor onu anlayamadım
-
Yanlış anlama ama 5 adam 10'ar lira toplayıp çıkartamadığı kiracıyı sende çıkartamazsın.Eğer bir satıcı gerçekten satıcıysa evi boşaltır verir 50 lirasının sen yoluna ben yoluma der ama böyle yapmıyor.Çok şahit olduk maalesef ev sahibi parasını aldığı an kenara çekiliyor emlakcıda almış oluyor ortada ki cenaze ile sen ilgilenmek zorunda kalıyorsun.
-
kiraciyi cikartsinlar oyle satin alma şartı ile satin al ev sozlesme imzala bu dogrultuda mumkunse noterde yoksa girisme hic
-
yemek yapiyorum.yazicam
acelece sunu diyebilirim.
#### SAKİN PARA GÖNDERME ####
## SAKİN PARA GÖNDERME ####
-
Emlakçi tapudan randevu alsın o saatte 6 kişi tapuda gelin 6 nizda imzanızı atın paranızı alın
Kiracıya emlakciya evi almadan 5 kurùş verme
kiracıyla muhattap olma
Para sende satmaya niyeti varsa eve vereceğin 3-5 milyonla 200k bundan daha az riskli işle çok rahat kazanilir
-
Schwarz bunu yazdı
Dostlar selam,
yakın zamanda kısmetse bir ev almayı düşünüyorum
Kat mülkiyetli 5 yaşında bi daire
evde 6 kişinin hissesi var
Ve birde kiracıları
kiracı mal sahiplerinden çıkmam için biraz yardımcı olun
en geç 10 günde evi boşaltıyım diyor
bugün emlakçı ile görüşme sağladım
diyor ki 100 bin tl kapora gönderin karşılıklı sözleşme yapalım
bu parayı kiracıya verelim o da ev bulmuş çıksın biran önce taşının
bugün kapora gönderirsem pazartesi tapuya gidilecek
ev sahipleri kimisi şehir dışında vs toplanmaları uzun sürecek gibi
ama bu işlerle alakalı tecrübe 0 ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum
bi yardımcı oluverin pls
Benzer bir durum yaşadım. hem mal sahibi hem emlakcı kendilerine güveniyorsa 100.000 ver ama SENET AL , sakın senet/teminat almadan para verme sözlü alınan teminatın hiç bir gecerliliği yok
-
aklın yolu bir.. herkes söylemiş.
gecen bir kac ay önce ev sattik. evde oturan ev sahibiydi...
adam 2 ay muddet istedi . ev alacagim cikmazsam kira veririm deyip sözlesme yapti. ve ne oldu?
adam evi aldi ama borcum var deyip evden cikmadi ve kirada vermedi :) musteri benimdi ev baska bir emlakcinindi. o yüzden çok müdahale edemedim. saticiyi görmedim. ama evi alan kuduruyordu. 1 saat konustum sakinlestiremedim...
ama illa alicam diyorsan kapora verirsin ama sözlesme yap.
kiraci ciktiktan sonra satis olacaktir. 10 gün icinde kiraci cikmazsa veya herhangi bir cayma durumunda para ayni gün geri ade edilecektir. ev bos teslim edilecektir.
parayi ibana gönder kapora yaz. bu dedigimide aciklamaya yaz. bürosuna git ev sahibide gelsin onunlada konus.
e devletten takbis belgesi iste, tapu iste. belediyeden imara git o ev tapudaki ev ayni ev mi kontrol et.
takbis ten icra borc var mi bak. belki borclu ev. kiraci adi altinda belkide borcunu kapatmaya calisiyorlar...
futurist tarafından 11/Şub/26 00:43 tarihinde düzenlenmiştir