Ev Sahibi, Kira, Senet Üçgeni
-
adama bak ses kaydını alıyom tamam mı deyip onay almadan yaptığınız kayıtların yasal değeri yok. isterse cinayet itirafı olsun mahkemede geçmez. yine de adam bunu bilmiyor olabilir, korkutmayı deneyebilirsiniz ses kayıtları ile. insafa gelecek biri gibiyse abi bu yaptığın hak mı para için değer mi falan diye girebilirsiniz olaya. o da olmadı ses kaydı ve maliyeye şikayetle tehdit. benden bu kadar işler.
-
la ben de 5 yıl önce bi evde 12 aylık senet yapıp 1 ay kaldım çıktım. 11 senet kaldı adamda ama beni bulması imkansız. bişey yapabilir mi? senetleri vermek için para istedi falan ben de vermedim. bi süre aradı yıllardır aramadı bi daha da görmez beni zaten. açıkgöz emlakçının biriydi. ilerde bişey çıkmaz di mi? tc no yok sonuçta, adresim bişeyim de yok adamda.
-
Ray52Lewis bunu yazdıstudent bunu yazdı
tabi o size senetle baskı yapıyorsa siz de ona önce 1000 tl ödemeyi , kira borcumuz kalmadı diye yazı alarak ödeyeceğiz deyin , yazılı kağıdı almadan para ödemeyin daha sonra o yazılı kağıtla eğer 2000 tl vermezsen seni vergi dairesine kira beyannamesi vermeyip vergi kaçırdığın için şikayet edeceğiz deyin , en kötü ihtimal 1000 tl nizi kurtarırsınız
senedi aldıktan sonta iyi bi dövün , bi, daha kimseye aynı şerefsizliği yapamasın
Bu fikir çok mantıklı. Eyvallah. Bunu deneyeceğim.
Beyler bilginiz olsun. borcum kalmadı vs gibi yazılar posta ile gönderilip alınmaz.
Birlikte oturup imzalarsınız. Aksi taktirde adam çaycıya yazdırıp imzalatır, siz o kağıdı mahkemeye verdiğinizde ben yazmadım deyip evrakta sahtecilikten şikayetçi olur göt gibi kalırsınız.
Postayla kuryeyle sözleşme yapılmaz
HolyOne tarafından 12/Tem/13 10:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Eyvallah arkadaşlar. Almak istediğim bilgilerin çocuğunu aldım. Umarım sorun büyümeden halledebilirim. Teşekkürler herkese.
-
Prometheus bunu yazdı
la ben de 5 yıl önce bi evde 12 aylık senet yapıp 1 ay kaldım çıktım. 11 senet kaldı adamda ama beni bulması imkansız. bişey yapabilir mi? senetleri vermek için para istedi falan ben de vermedim. bi süre aradı yıllardır aramadı bi daha da görmez beni zaten. açıkgöz emlakçının biriydi. ilerde bişey çıkmaz di mi? tc no yok sonuçta, adresim bişeyim de yok adamda.
adamın icraya vermesi için, senin adresini bilmesi gerek. ayrıca senette tanzim tarihi yazmalı ve zamanaşımına uğramış. beş yıl olarak.
tabi adam seni aradıysa resmi yollardan kaçtı bulamadım diye zamanaşımı işlemedi diyerekten icraya verse bile senin isimden yüzlerce kişi vardır. bulamaz.
-
şantaj olayına gitme, adamla sözle konuşmuş olabilirsin, olsan bile hani elinde 8 ay sonra senetin geçersiz olacağına dair yazılı imzalı belgen varmı? ses kaydını sunarsanda izinsiz yaptıgın için suçlu sen olursun. ve sakın konut vergisini ödemiyorsun veya düşük gösterip az oduyorsun gibi bir mubadeleye şantaja girme adamla.. bu işi yapacaksan sessiz sedasız yap.alenen yüzüne karşı yapılmaz bu işler. şuan senin yapacağın tek şey 1000 Tl de pazarlık yapman.
-
o değil de "ondan sonra vay efendim öğrenci milleti niye böyle" diye öğrenciyi kötülerler sağda solda
-
bizim başımıza da gelmişti. ev sahibi senetleri yırttım merak etmeyin gençler demesine rağmen avukata veririm senetleri diye tehdit etmişti. durduk yere insanın moralini bozar böyle ibneler.
-
Haklı olmak için ayrıca notere gidip ihtarname çek, senetin iadesini iste.
Bu arada kira sözleşmesinin üzerine 1 yıl sonra senet hükümsüzdür benzeri bir madde eklemiş olsan hiç sorun kalmazdı...
opusdei tarafından 15/Tem/13 09:59 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam sen o seneti noter de mi yaptın yoksa direk alıp imzaladınız mi egerki noter yoksa işin içinde hiç bir sorun yok merak etme kanun gözünde noter de imzalanmayan senteler geçersiz zorla imzalattı dersin olur biter ;)
not: sirf noter de imza alınmadı diye zorla imzalatılar dediği için bir süre içerde yatanları biliyorum :)