Evrim Ve Bir Örnek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Evrim vardır ancak bu türler arası dönüşüm anlamına gelmiyor.Ben ve benim gibi insanlar bu görüşe katılmıyoruz. Her canlı türü kendi çerçevesi içinde yaratılmıştır ve o çerçevenin dışına çıkmamıştır.Küçük farklılıklar var bunlarda alt türleri oluşturur. Mesela afrikadaki insanların burun delikleri daha büyük,akciğerleri de keza öyle.Ve kemiklerinin içleri kuşların ki gibi boştur. Bu tarz farklılıklar olabilir ve bunlar birer değişimin sonucudur.Ama yine insan insandır, benim için başka türün başka türe dönüşmesi imkanlı değildir.

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    legion_of_doom bunu yazdı:
    -----------------------------

Evrim vardır ancak bu türler arası dönüşüm anlamına gelmiyor.Ben ve benim gibi insanlar bu görüşe katılmıyoruz. Her canlı türü kendi çerçevesi içinde yaratılmıştır ve o çerçevenin dışına çıkmamıştır.Küçük farklılıklar var bunlarda alt türleri oluşturur. Mesela afrikadaki insanların burun delikleri daha büyük,akciğerleri de keza öyle.Ve kemiklerinin içleri kuşların ki gibi boştur. Bu tarz farklılıklar olabilir ve bunlar birer değişimin sonucudur.Ama yine insan insandır, benim için başka türün başka türe dönüşmesi imkanlı değildir.

Ben burda türler arası geçişin varlığını veya yokluğunu ispatlama gayreti içerisinde değilim. Senin verdiğin örnek; evrimle değil Antropoloji yani ırk bilimiyle ilgilidir. Zencilerin kas yoğunluğu diğer ırklara göre daha yoğundur. Almanların kemiklerinde ki Kalsiyum (Ca) yoğunluğu diğer ırklara nazaran daha fazladır gibi..

Velhasıl kelam evrimleşme süreci ucu açık bir tüneldir.Canlının parametreleri neye müsaitse ve hangi yolda gidiyorsa o tarafa doğru evrimleşmesi normaldir.Buna farklı türlere dönüşümde dahildir...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Benim bahsettiğim zaten insan ırkının kendi arasındaki evrimidir.Bir türün diğer türe dönüşümünü kabul etmiyorum. Bunu ispatlamak isteyen nice şaklabanlar domuz fosilini insanın atası diye yutturmaya çalıştı. Savunduğum teori intelligent desing. Bir araştır istersen..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Ben Artık Kendi Kendime Bir Gerçeği Kabul Gördüm, Belki Sadece Salt Benim Gerçekliğimdir, Ancak Mantığada Uzak değil.

Bilimsel Aklın Göremeyeceği Kavrayamayacağı Evrende Ve Evrenin Dışında Hiç Bişey Yoktur. Olay Sınırlandırılmış Olmamızda Değildir. Evrenle ilgili Bilgilere Giden Yolların Gerek Tabusal Engellemeler ile, Gerekte Dini Yasaklamalar la Düşünülmesi Bile Sakıncalı Gösterilmiştir.

O Halde Yüce Yaratan Bizden Neden Bu Bilgileri Gizlediğini Keşke Sadece Salt Sebep olarak İfade etseydi. Bu Sebep bile Doyurucu Olabilirdi. Nitekim Bilgiye Olan Açlığımız Bütün bunları Kavrayabilmemiz için Bizi Müthiş Zorlamaktadır.

Kahrolası Bir Gerçek vardırki Işık Hızının bir Milyon Katı Sürat ile bile Evrende Dolaşsak Bu Bilgileri Deşifre Edebilmemiz Milyon Seneler Sürecektir. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:

Ben Artık Kendi Kendime Bir Gerçeği Kabul Gördüm, Belki Sadece Salt Benim Gerçekliğimdir, Ancak Mantığada Uzak değil.

Bilimsel Aklın Göremeyeceği Kavrayamayacağı Evrende Ve Evrenin Dışında Hiç Bişey Yoktur. Olay Sınırlandırılmış Olmamızda Değildir. Evrenle ilgili Bilgilere Giden Yolların Gerek Tabusal Engellemeler ile, Gerekte Dini Yasaklamalar la Düşünülmesi Bile Sakıncalı Gösterilmiştir.

O Halde Yüce Yaratan Bizden Neden Bu Bilgileri Gizlediğini Keşke Sadece Salt Sebep olarak İfade etseydi. Bu Sebep bile Doyurucu Olabilirdi. Nitekim Bilgiye Olan Açlığımız Bütün bunları Kavrayabilmemiz için Bizi Müthiş Zorlamaktadır.

Kahrolası Bir Gerçek vardırki Işık Hızının bir Milyon Katı Sürat ile bile Evrende Dolaşsak Bu Bilgileri Deşifre Edebilmemiz Milyon Seneler Sürecektir. 

İşte son nokta budur!Demek istediğimi gayet iyi anlattınız ShockMan hocam:P

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

peki bişi sorcam 

bi haywanın sıçtığı boktan oluşan gübre ile yetişen bir ağaç

2 tane meyve vermiş biri yere düşmüş birini baban yemiş o babanın yediği vitamin ile siperm oluşmuş

sora bir gece seni yollamış ordan annenin rahminden dünyaya gelmişsin

bugun bu post u yazıyorsun bunun  ihtimalini ver bakim

-

ne kadar bilim düşmanı kötümser varsa hepsi burda ha

evrim etrafınabak herşeyin insanın canlıların evrim geçirdiğini görürsün zaten ama kafa boşş kafaaa

avrupa evrim i teori olarak değil direk kural olarak işliyor siz böle düşünmeye devam edin örümcek beyinler =) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Guzel yazi.Havadaki hicbir madde kendiliginden karisarak veya bir araya gelerek herhangi bir madde olsturamaz.Artik vazgecilsin su evrim mantigindan.Tamam gozleri korelmis ama beyinleridemi korelmis anlamiyorum.

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:

peki bişi sorcam 

bi haywanın sıçtığı boktan oluşan gübre ile yetişen bir ağaç

2 tane meyve vermiş biri yere düşmüş birini baban yemiş o babanın yediği vitamin ile siperm oluşmuş

sora bir gece seni yollamış ordan annenin rahminden dünyaya gelmişsin

bugun bu post u yazıyorsun bunun  ihtimalini ver bakim

-

ne kadar bilim düşmanı kötümser varsa hepsi burda ha

evrim etrafınabak herşeyin insanın canlıların evrim geçirdiğini görürsün zaten ama kafa boşş kafaaa

avrupa evrim i teori olarak değil direk kural olarak işliyor siz böle düşünmeye devam edin örümcek beyinler =) 

neye dayanarak insanlara örümcek kafalı diyebiliyorsun? Kendi savunduğun teorinin doğru olduğunun tamamen bir ispatı var mı? Gözlemleyip, deneyleyerek bunu görebiliyor musun? Bilimsel bir gerçeklik tekrar tekrar edilebilir ve aynı sonuçları elde edilerek ulaşabilirsin. 60 milyon önce varsayımlarla hareket ederek evrim teorisi kanun olarak kabul olunmaz. Sen git avrupai düşüncelerinle ortalıkta fink at.  Tüm insanlık aynı şeyi düşünse bile o şeyin doğru olmama ihtimali yok mu? İşte bunu görememek, bilimde ve teknolojide ileri bir toplumun evrimi kabul ettiği için doğru olduğunu düşünmek örümcek kafalılıktır. Gavur bulmuşsa doğrudur mantığıyla hareket etmeyle aynı kapıya çıkıyor senin ki

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Bilim'e inanmayi gectim , bilimin soylediklerini okuyup dinlemeden boyle adamlarin ortacag zihniyetli onermelerine inanlara sasiyorum yahu.Evrim'e karsi olabilirsin bugayet dogaldir da , e be guzel kardesim boyle bir yaziyla evrimi curutmeye calisan adami adam diye tiye almazlar.

Neredeyse tüm ortaçağ, özellikle batı ortaçağı, bu türden tanrı kanıtlamalarıyla doludur. Aydınlanmayla birlikte geçiş döneminde tanrı kavramı doğadaki katı zorunlulukla, tüm doğanın fizik yasalarına tabi olmasıyla, uzlaştırılmaya çalışıldı. Bu dönemde tanrının evreni yarattığı ancak evren bir kere yaratıldıktan sonra tanrının kendisinin bile doğada ki bu zorunluluğa karışmadığı düşünülür. (Bu dönemde geçerli olan Newton Fiziğinin her alanda çok başarılı olması tanrısal evren düzeninin yerini kütle-çekimle açıklanan matematik evrene bırakır)

Sonunda tanrısal olanla dünyevi olanın birbirinden ayrı olduğu toplumsal bir düzen kurdular. Bunun anlamı, toplumla yaşayan insanın tanrıyla ilişkisini kesmesi değil tanrıyla birey ilişkisine toplumun karışmadığı bir yapının oluşmasıdır. Avrupa aydınlanmasının, saç ayağının en azından bir tanesinin, genel özeti böyledir.

Avrupa bu tartışmaları  iki yüz, üç yüz sene evvel yapıp sonuca bağlamıştır diyebiliriz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hay sizin gibi nerden topluyorlar tarlada mı yetişionuz ? anlamıyorum ki 

Tanrı diye birşey yok UNUTUN YOK YOK YOK ama illa boş boş inanacam diyorsanız keyfiniz bilir bari başkalarını etkilemeyin..

DİNLER TOPLUMU KONTROL ETMEK İÇİN ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR

en büyük öğreni hıristiyanlardır kendi kendilerine kitap yazdılar

dinleri kitapları insanların yazdığına, insanlığın başlangıcından beri dinlerin değiştiğine  gözünüzü kapatmışsınız.. 

Biri gider yenisi gelir

CEVABINI BİLMEDİĞİNİZ HENÜZ DAHA İNSANIN TEKNOLOJİSİNİN YETMEDİĞİ cevapları bilim ile aramak yerine DİN DE arıyorsunuz

sizin sorununuz burda... tüm dünya bir dine bağlı olsa bile bu onun yanlış olduğunu değiştirmez isterse alayınız gelsin,,, bir gün görürsün sen neyin ne oldunu

( örümcek kafalı diyorum çünki hadi insan inanır dinine göre yaşar ama sen öyle deilsin senin yaptıkların boş iş )  

niye illaki bir dünyayı tanrının yarattığına bizi sınadığına inanıyorsunuz ki gelmişiz bi sırrı vardır bu olayın bulunur ama illaki bir yaradan oldunu

düşünmenizin sebebi nedir...  he bizi getirdi sınıyo yakıcak kötü olanları iyi olanlara kanat takıcak... 

Toplam Hit: 20165 Toplam Mesaj: 106