folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Facebook'un Açıklarından 9 Bin Dolar Kazandı

Facebook'un Açıklarından 9 Bin Dolar Kazandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Elazığ'da yaşayan bilgisayar programcısı İlyas Orak, 4 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook'un güvenlik açıklarını bulup 9 bin 450 dolar ödül aldı.

Güncelleme: 30 Mart 2013 13:00

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşayan bilgisayar programcısı 22 yaşındaki İlyas Orak, 4 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook'un güvenlik açıklarını bulduğunu ve siteden 9 bin 450 dolar ödül kazandığını söyledi.

Orak, Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nden mezun olduğunu söyledi.

Küçüklüğünden beri bilgisayarlarla uğraştığını dile getiren Orak, diğer kullanıcıların var olan program ve oyunları kullandığını, kendisinin bu sistemlerin nasıl yapıldığını merak ettiğini belirtti.

Merakını gidermek için önceleri adını bile bilmediği programlama dilini öğrenmeye çalıştığını vurgulayan Orak, bununla ilgili internet üzerinden araştırma yaptığını anlattı.

Programlama diliyle uğraşınca ilk etapta ''hackleme'' hevesi oluştuğunu aktaran Orak, daha sonra ise ''hata bildirimi'' yapmanın daha uygun olduğuna karar verdiğini açıkladı.

İlyas Orak, yaptığı taramalar sonucunda dünyada ve Türkiye'de birçok şirketin ve resmi kurumun internet sitesinde açık bulduğunu, bunların hepsine hatalarla ilgili bildirim yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:

''Facebook'ta 4 tane sistem açığı buldum. Hepsini de 'sıfırlama' bölümünde bulmuştum. İlk güvenlik açığının programını yazdım. Bu, hesap hackleme programıydı. Bir hesabı almam, şifresini değiştirmem 5 saniyemi alıyordu. Son bulduğum güvenlik açığı da sıfırlama noktasında hesapların yüzde 80-90'ını etkileyen bir açıktı. Facebook, bunlara yönelik 'Whitehot' adında güvenlik bildirimi kısmı oluşturdu. Biz de oradan bağlantıya geçiyoruz kendileriyle, onlar da bize dönüş yapıp, teşekkür ediyorlar. Geri dönüşleri 15 gün-1 ay arasında sürüyor. Güvenlik bildirimi yaptıktan sonra bir miktar ödül var. Ben toplamda 4 kere ödül aldım, bunlar açığın derecesine göre değişiyor. Ben sırasıyla 2 bin 950, 5 bin ve en son bin 500 dolar ödül aldım.''

Aldığı 9 bin 450 dolarlık ödülü tahsil etmekte zorlandığını belirten Orak, kendisine gönderilen kartın anlaşmalı bankalarının Türkiye'de bulunmadığını, parasını ya yurt dışındaki akrabalarının yardımıyla ya da havaleyle alabildiğini söyledi.

WHITEHOT LİSTESİNDEKİ 9 TÜRK'TEN BİRİSİ

İlyas Orak, sosyal paylaşım sitesinin, güvenlik açığı bulanların isimlerini Whitehot listesine yazdığını, kendisinin isminin de burada bulunduğunu bildirdi.

Listede yer alan 9 Türk'ten 4'ünün adının listeye yazılmasına vesile olduğunu açıklayan Orak, ''Bildirimde bu kişilerin de bana yardımcı olduğunu belirttim ve ödül almalarına aracı oldum'' dedi.

Orak, hiçbir işte çalışmadığını, başvuru yaptığı firmaların ya kendisini umursanmadığını ya da olumlu cevap vermediğini vurgulayarak, iyi bir firmada kariyerine devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak : http://www.mynet.com/teknoloji/haber/facebookun-aciklarindan-9-bin-dolar-kazandi-686341/?utm_source=Mynet_HomePage

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bu açıkları sağda solda satsaydı daha çok para kazanabilirmiydi ?

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

mynetin yapıcağı habere sıçıyim ben. whitehot ne yahu

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

haber bence bomba.

Birisi okey oynarken hacker olur birisi hata mesajını göndermek yerine kurcalayarak hacker olur.Bende bazen format atarken hacker oldum falan mı desem diyorum.Format atarken mavi ekran verdi hatayı yollamadım windowsun kaynak kodlarını çaldım,microsoftu hackledim bill gatesin msnsini patlattım falan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

bu açıkları sağda solda satsaydı daha çok para kazanabilirmiydi ?

Sattıktan sonra foyasıda çıkardı her halde sonra çok para kaldırırdı.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

satmadığı ne malum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek

r57shell ile şiir sitesi hackliyen adamlarda ego tatmin etti şimdi hangisi heykır oluyor.

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

kısacası siktirsin, amk facebook'ta bir açık bulsa 9.000 tl'ye satan adam dünyanın en mal en geri zekalı adamı olmalı..

pek doğru bir haber gibide gelmedi bana ama neyse

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

aldigi odulun miktari dogrumu bilmem ama adam white hat listesine eklenmis. 

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

kısacası siktirsin, amk facebook'ta bir açık bulsa 9.000 tl'ye satan adam dünyanın en mal en geri zekalı adamı olmalı..

pek doğru bir haber gibide gelmedi bana ama neyse

zaten o yüzden kimse işe almıyormuş :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

anca burda yazarsınız.

Yurdum insanı bişeyler yapar,dalga geçersiniz

yani kendinizi bi bok zannediyosunuz,adamlar yapıyor abi sizin gibi mallarda anca bok atar burdan

Adamların paranın amına koymuş,siz hala laf atma peşindesiniz

bu adama laf atanlar siz yapın bakalım yapabiliyo musunuz?

1 kerede saygı gösterin kardeşim.

saybirs tarafından 30/Mar/13 13:51 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5882 Toplam Mesaj: 41