folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder FİFA Mı PES Mi ?



FİFA Mı PES Mi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    diğer postlara bakmadım ama 

    winning eleven 7 ye kadar winning   

    arkasından geçen seneye kadar pes  

    1 senedirde fifa cıyım.:)

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ekim/2009
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı

    genelleme yapıyorum, biraz tehlikeli olacak ama olay bu;

    şu an halen  pes oynayanların %80'i ; fifanın 2008le beraber sıçtığı dönemlerde yaygınlaşan pes cafelerde oynadılar, o dönemden itibaren sürekli pes oynamaktan pes bir alışkanlık oldu dolayısıyla fifa oynamamışlardır oynamışlarsa bile 1-2 maç oynayıp defansın taktik kurgusunu çözemediği için sıkılıp bırakanlardır.

    Ama ciddi ciddi elinde fifa ile pes olan evinde oynayıp karşılaştıranlar (özellikle konsolu olanlar) bilirler ki; fifa pese göre simulasyon bakımından çok çok daha başarılıdır, oyuncuların yanlış koşu yaparlarsa kesilmesi, zenginleşmiş atak kombinasyonları, defans yapmanın gidip adama kaymaktan öte taktik gerektiren yorucu bir iş olması, pes'e nazaran oyunda görmediğin adamına pas atamaman ve de pesin fifanın yanında amatör kalmasını sağlayan impact engine.

    Ama pes neden "türkiye'de" çok oynanıyor? Çünkü kurgusunu çözmek için 1-2 maç yetmiyor özellikle defans yapmak bilmeyen için tam bir işkence kıçıkırık adamın yanından fıtıl fıtıl gitmesi çok koyuyor insana, çoğu zaman ben de fifa oynarken sinirden konsolu kapatıp bıraktığım olmuştur hatta ama oyunu öğrendikten sonra pes açtığımda resmen atari oynamış gibi hissediyorum(görüntü bakımından değil, kurgu bakımından).

    Dolayısıyla dediğim gibi %80 ihtimalle (aslında daha fazla %99 bile derim de ayıp olmasın) pes ; fifayı oynayıp beceremeyenlerin veya vaktini öğrenmeye harcamak istemeyenlerin oynadığı oyundur.

    Aynen katılıyorum hocam dediklerine. 2006-2012 arası aralıksız pes oynamış birisiyim. Bu sene arkadaşlarla fifa deneyelim dedik. Önce defans kurgusunu çözmekte zorlandık. Özellikle fifa12 de ki tactical ve legacy defans türleri seçeneğini bulana kadar anam ağladı. Daha sonra oyuna alıştık. Fifa, pes ile kıyaslanamayacak kadar mükemmel hazırlanmış tam bir futbol oyunudur. Yanlış anlaşılmasın ama oyun zekası olmayan oyuncular pek fifa oynayamaz. :)

    Egemen54 tarafından 04/Eyl/12 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    26 yıllık yaşantım boyunca aldığım tek orjinal oyun PES 2011 oldu :-) ikincisi ise PES 2013 olacak umarım durumu anlatabilmişimdir :-) fifa kaldı mı amk merak ettim hakaten :-))


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mximus
    mximus's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Futboldan gerçekten anlayan ve Fifa 12'yi denemiş bir insanın tekrar pes oynama ihtimali azdır.

    Pc'de sistemi yetmiyordur felan işte.


    En çok da kapı kendiliğinden açıldığında korkuyorum şu hayattan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek
    mximus bunu yazdı

    Futboldan gerçekten anlayan ve Fifa 12'yi denemiş bir insanın tekrar pes oynama ihtimali azdır.

    Pc'de sistemi yetmiyordur felan işte.

    o yüzden kafeye gidince de hep pes oynar ps3 ünde sistemi yetmiyodur falan işte :)


    test 1 2
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    o değil de ps kafedeki ergenlerin oyun seçimine göre ikisi arasında karşılaştırma yapmak açıkca mallıktır.Bu oyunu sadece 5 yıldızlı takımlarla oynayanlarla, hızı 99 yapıp bastıra bastıra koşturanlarla, tatktik namına sıfır bi boktan çakmayıp, taktiği tamamen çalım ve hızla adam geçmeden ötürü olanlarla tartışılmaz aga.Ps kafedeki tipleri biliyoruz.

    pes 12 de en az 20 maç yapmışımdır, fifada ise 2 sezon oynadım; fifanın neden daha üstün olduğunu açıklıyorum, zor oyundur ilk başta insanı deli eder ama alıştın mı gerçek bir futbol simulasyonu olduğunu anlıyorsun, pes yanında soft arcade kalıyor ayriyetten yapay zekası fifaya göre çok zayıf diyorum, gelmiş -o zaman neden pes kafelerde daha çok oynanıyor? diye savunma yapıyorsunuz.bildiğin ölü mesaj.

    ikisinin de amına koyim zaten artık oynamıyorum ama pes diyenler ya fifayı oynamamış, ya da gol atmak için taktik yapman gerektiğinden, öyle koşa koşa adam geçilememesinden hatta istersen c.ronaldonun bile çok iyi zamanlamayla defanstan geçirilememesinden oynayamamıştır.

    XpertVision tarafından 05/Eyl/12 01:48 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek

    hocam tartışma çıksın istemiyorum ikisi de iyi oyun ikisini de uzun süreler oynadım ben düz koşu yapmam duvar pası, bağlı çalımlarla filan takılırım, defansta 1e1 de kötüyümdür onu da toplu defans yapınca bırakmam. ps kafede ergendediklerin 20-30 yaşında adam da kafede pes atıyo sıkılınca


    test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    cafe lerde millet alışkanlıktan pes oynuyor , üstüne basa basa yönlendiği gibi 2008 gibi millet fifa yı bırakıp pes e geçti.

    PES i neden sevmedim. Abi 99 dan beri fifa oynuyorum kimse bana oyunu oynamayı öğretmedi. Pes de saatlerce kurcalamak gerekiyor zikeyim onu Fifa her zaman daha kaliteli (görüntü olarak ) ve daha işlevsel olmuştur ( kontrol ve oynanış) benim gözümde.

     

    Her yapımda millet atlar pes e veya fifa ya o yılın yapım kalitesine bağlı. Standart bişi değil bu , fırından ekmek almıyorsun sürekli güncelleniyor.

    Ne zaman Fifa pesden çalmaya başladı ben ara verdim oynamaya şimdide hiç oynayasım yok.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    fifa 2007-2008 çok iyi

    pes 5-6-2011-2012 çok iyi

    fifa 2012 iyi

    işte kapışırlar

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2010
    Erkek

    PC'de FIFA; PS'de PES.

    Nedenine gelirsek, FIFA kontrolleri PC'de daha stabil.
    Oynanış olarak PES'in PC'ye tam olarak uyarlanmadan aynen aktarılıyormuş gibi bir görünüme sahip olduğu izlenimindeyim, sanki PC'de PES'i emülatör programıyla çalıştırıyorda zorla oynuyormuşuz gibi bir his oluşuyor. Playstation'da, PES futbolcuları götlerine motor takmış gibi oradan oraya koşuyor, zaten bu PS'de insana saçma gelirken, PC'de daha gerçekçi bir beklenti içine girenler için (ki bu ben oluyorum) çok yavan kalıyor. Ayrıca en basitinden youtube'de aratırsanız FIFA vs PES karşılaştırmalarında futbolcuların yüzlerinin çoğunda FIFA'nın daha başarılı olduğunu görebilirsiniz. Ama yüz benzetmelerini kriter alıp söylemiyorum bunu. Çok çok farkı var farklı platformlarda her ikisinin de.

    Bauer tarafından 05/Eyl/12 02:21 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6782 Toplam Mesaj: 69