Fotoğraf Boyutu Nasıl Arttırılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek

Bu fotoğraf boyutları 70kbtan 1 mb ta arttırma yollarını söylermisiniz araştırdım biraz pikseli degiştir diyorlar degiştirdim hem boyutu yeterince artmadı hemde görüntüsü çok kötüleşti acaba görüntü kalitesini çok bozmadan bunu yapabilirmiyiz

Hayat bir denklem...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

her türlü bozulacak hoca..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

maalesef birşey yapamazsın. fotoğraf başta çekilirken kaliteli çekilseydi. küçük boyutunu istediğin kadar büyütürdün. ama kalite düşük olanı yükseltemezsin.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
    whoJetski bunu yazdı

Bu fotoğraf boyutları 70kbtan 1 mb ta arttırma yollarını söylermisiniz araştırdım biraz pikseli degiştir diyorlar degiştirdim hem boyutu yeterince artmadı hemde görüntüsü çok kötüleşti acaba görüntü kalitesini çok bozmadan bunu yapabilirmiyiz

neden büyütmeye çalışıyorsun anlamadım, genelde küçültürler.

Fotoğrafın ebatını değştirirsen her türlü resim bozulur.

fakat ebatını değiştimeden boyutunu değiştirmek istersen al adobe programlarından birine at çıktı olarak dışarı at  direk boyutu değişir zaten.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek
    asi27 bunu yazdı
    whoJetski bunu yazdı

fakat ebatını değiştimeden boyutunu değiştirmek istersen al adobe programlarından birine at çıktı olarak dışarı at  direk boyutu değişir zaten.

Çıktısını alacamda şirket 1mbtan küçük dosyaları çıkartmıyor bende her denediğimde görüntü çok kötü oluyor videoları yükseltme programları gibi belki vardır dedim aradım ama bulanamadım.Adobe programı derken isim verebilirmisin hacı indirim direk adobenin içine atınca olmadı pek bilmiyorum adobeyide. bende reader var yeterli olur mu

Hayat bir denklem...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
    whoJetski bunu yazdı
    asi27 bunu yazdı
    whoJetski bunu yazdı

Çıktısını alacamda şirket 1mbtan küçük dosyaları çıkartmıyor bende her denediğimde görüntü çok kötü oluyor videoları yükseltme programları gibi belki vardır dedim aradım ama bulanamadım.Adobe programı derken isim verebilirmisin hacı indirim direk adobenin içine atınca olmadı pek bilmiyorum adobeyide. bende reader var yeterli olur mu

adobe photoshop

programın kendisini indirmenen gerek yok direk çalışan var dı  formda arattır çıkar arkadaşlın müridin biri öyle bir şey paylaşmıştı. 

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Fotoğrafta veya videoda kalite arttırma diye birşey olmaz. En iyi ihtimalle belirli filtreler ile görece daha iyi görünmesi sağlanır ama bu kalite artışı değildir.

Senin soruna gelince istersen sen fotoğrafı buraya at kendin yapabilecekmişsin gibi durmuyor, bi bakalım en kötü supersample yapar atarım.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

yahu adam sadece boyutu yükseltmek istiyor amacı kalite değil başka amaç için boyut yükseltecek.

ben nasıl yapıldığını bilmiyorum ama paintte jpeg den bmp ye çevirdiğinde 500 kb olan resim 3 mb oluyordu öyle bir dene istersen.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

http://www.fixpicture.org/

Resmi bu siteye at. Jpeg'den bmp'ye çevirirsen boyut fazlasıyla artacaktır.

Veya jpeg olarak duruyorken sağdaki quality kısmından best'i seç. Boyut 2-3 katına çıkar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

http://www.brsygt.com/c-uygulamalarim/dosya-boyutunu-arttirmak.html 

hocam denemedim, internet sitesi ile hiç alakam yok search ile çıktı karşıma sorumluluk almam

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doganaydin
    doganaydin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hala halletmediysen resim dosyasının sonuna yazı ekleyip boyutu yükseltebilirsin. Mesela linux terminalde -> echo "aaaaaaaaaistediğinkadarkarakter" >> resim.png

Toplam Hit: 4209 Toplam Mesaj: 17