folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gece Yaşamayı Seven Müridler !



Gece Yaşamayı Seven Müridler !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2007
    Erkek

    bende öyleyim hoca saat 2 oldu 5 dk once uyandım :)...herkes yok gündüz uyuyunca unutkanlık oluyo , yok düzensiz hayat oluyo , vucut direncsiz kalıyo falan dio cnk cevremde türümün tek örneğiyim va galiba kıskanıyolar beni :D


    bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ortalama 3-4 saat uyuduğum için hem gece hem de gündüz yaşıyorum :)

    Anormal olan bir durum yok, birçok büyük şair gece 12:00'den önce yatmazmış, sırf bu yüzden, sabah erken kalkacak olmasına rağmen gece 12:00'yi bekleyen arkadaşlarım vardı :)

    -----------------------------

    hatta daha gec saate kadar takılan ve sonra yatsam uyanamam diye o günü uykusuz gecirip böle salak gibi gezen arkadaslarında var abi merak etme :D:D 


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ortalama 3-4 saat uyuduğum için hem gece hem de gündüz yaşıyorum :)

    Anormal olan bir durum yok, birçok büyük şair gece 12:00'den önce yatmazmış, sırf bu yüzden, sabah erken kalkacak olmasına rağmen gece 12:00'yi bekleyen arkadaşlarım vardı :)

    -----------------------------

    evet öyle sahiden. Okumuştum biyerde + benim de proje fikirlerim, mucizevi fikirlerim gecelerde geliyo aklıma.

    ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Afyon
    Afyon's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    işte tam benım konum :)) Acandan allah razi olsun askere gitmeden önce de Gece kusu idim  askerde tam bana göre görew verdiler Gece şöförlügü :)) Gece Güzeldir ısısızdır sakındir Serindir :)) malum sahilde oldugumuz için Gece Dolunayın Denize batişini izlerdik sabah güneşin doğmasi gibi :)) şimdide Yine Gece işim var :)) Kamyonculuk yapıyoruz :)) malum gece yol almak zorundasınız gunduz Sıcak ve Trafik yogun gece en sevdigim sey lokantalara gidipde sıcak mercimek corbasi içmektir :)) way be tek sorunumuz yolculuk sırasında nete baglanamam :((
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    ben sallamıyorum milleti çünkü mesela 12-1de yattın sabah 8-9 kalkışın. önceden kalksan yine yatarsın kalkarsan çabuk yorulur günü harcarsın. sabah olana kadar pc başındayım sonra öğlene kadar uyurum kaç saat eder 8-9 değil en fazla 6 bazen 4. sonra işimi gücümü rahat rahat görürüm zaten hareketlilik öğleden sonra başlar.

    gece uyumayıp diskoya bara mı gidiyorum? hayır, o zaman sussun herkes. kimse laf söylemesin. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek
    bu aralar bi proje hazırlığında olduğum için 36 saattir uyumuyorum ama gece sahurdan sonra yatıp uyumayı düşünüyorum :=)

    theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    Aynı amk akşam uyuamıyom pc başındayım vaya bşka işler yapıyom yok yat.BEnim düzenim böle diyorum anlatamıyom ünide deişcek inşllh.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    G-Turk bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bende cok elestirildim, ama bir süre sonra insan anliyor.
    Arkadas yönünden bende ödün vermedim ama yinede.

    Erken kalkan cabuk yol alir gibi bir söz vardi. Cok anlamli.


    -----------------------------

    Erken kalkan çabuk yol alır geç kalkan .. hiçbişey alamaz   :|

     Cok işin oluyorsa geceleyin yap ama bence gündüzü öle heba edip geceleyin takılmak falan ben pek sevmem :)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2007
    Erkek
    bende o azınlıkatanım. geceyi severim. okul olmasa full gececiyim ama naapiyim işte. tatillerde sabaha kadar dance :D . etrafımdan tepki alıncada bi şekilde geçiştiriyorum, yok düzenlicem yok bilmemne vs ler diyorum...

    <love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Sayfalarca dolusu yanlisa dusmus murid gordum :)

    Uyku yemekten,icmekten ve nefes almaktan daha onemli birseydir.Tubitak yayinevinden cikan bilim adamlarinin hayatlarini anlatan kitaplari alin ve okuyun.Bu insanlar gece uykusunu asla kacirmazlar ve gunesten yarim saat - bir saat once uyanirlar.Uyku biyolojik bir olgu oldugu icin bilimsel yaklasmak gerekiyor.24 saatlik dilim icerisinde uykunun evreleri vardir.En iyi uyku evreleri 01:00 ve 05:00 arasi uyunan uykudur.Yani 3 saatlik dilim.Ve gunduz uykusuna gelince 13:00 14:30 arasinda 30-maksiumum 60dk lik bir uyku gece periyoduna gore X2 etki gostermektedir.Yani 13:00 - 14:30 arasinda 30dk uyursaniz gece periyodunda 1saatlik dinlenme etkisi gorursunuz.Ve ayni sekilde 15:00 19:00 arasinda uyudugunuzda mahvolursunuz.24 saatlik dilimde uyunmamasi gereken tek zamandir 15:00-19:00 lik saat dilimleri.Etkilerini uyuyan arkadaslar gozlemlemistir.Ogleden sonra 15:00 da uyudunuz 16:00 da uyandiniz.Neler hissedersiniz ?

    -Bugunmu yarinmi , sabah mi aksammi , ise gittim mi gitmedim mi , okula gittim mi gitmedim mi ...gibi sorular sorarsiniz kendinize.Neden ? Cunku bu saat diliminde uyudugunuz zaman "gecici hafiza kaybi" yasarsiniz.Bu aliskanlik halini aldigi zaman zihninizdeki database  den cok eski hatiralar silinmeye baslar ve ruhunuz duymada hafizaniza zarar verirsiniz.

    Buyuk adamlar , bilim adamlarinda kalmistik.Bu insanlar 3-4 saatlik dilimlerle uyuyan insanlar.Thomas Alva Edison kendisine yaptigi 15dk bir calan calar saat ile uykusunu duzenliyordu.Dusunun adam 15dk uyuyor kalkiyor calismaya basliyor.15dk uyuyor kalkiyor.Bu uykularda 01:00 05:00 ve 13:00 - 14:30 saat dilimleri arasinda yapiyor.Kaynak sevgilisinin anilari :) Tubitak'in yayinladigi kitaplardada bulabilirsiniz.Ayni sekilde bircok bilim adami ,sanatci Da Vinci mesela...gunluk 3saat uyuyan ve tablolarini cizmeye baslamadan once "Da Vinci" imzasini bos tuale atiyor ve bu yapacagim resim Da Vinci ye yakisir sekilde olmalidir , onun imzasini tasiyor cunku diye kendisini motive ediyor.

    Isin mistik boyutuna inersek.Islami dinler gunesten once uyanmaya tesvik eder insanlari.Muslumanlikta sabah namazi periyodu ornegin.Sabah ezani okunmadan yari saat-bir saat once hazir olunmasi tavsiye edilir.

    Yani gunesle uyanmak hatta gunesten once hayata baslamak.Cunku doga boyle istiyor.Dogada yasayanlar bu sekilde davraniyor.Kuslar avlaniyor yavrularinin karnini doyuruyor , aslanlar ceylan avliyor , butun doga hayata basliyor ama insanoglu basini yastiga koyuyup uyuyor :) . Ornegin Vehbi Koc 'un basarisi.Kimse museviler vs demesin zenginlikleri icin.Vehbi Koc'un hayat hikayesini okuyun.Koc'un calisma ve uyku duzenini inceleyin.Bu da yerli bir ornek.

    Yani uzun lafin kisasi imzamada bakabilirsiniz :) . Uyku onemlidir , ciddi ciddi hayatinizda basarili ve tutarli olmayi istiyorsaniz uykunuzu duzene sokmak ve doganin istedigi periyotlara uymak zorundasiniz.Uymayanlar donup kendilerine bir baksinlar ne kadar basarililar.Bir ozelestiri yapsinlar ne kadar basarililar.

    + Ben 01-02 arasinda yataga girer 05 gibi cikarim.Ornegin bazi gunler 02 olur uykum gelmez asla uyumam , cunku uykunuz yoksa yataga girmeyin.Calismaya devam edin.Uykum 03:00 dami geldi normal uyandigim saat 05:00 da uyanirim.Bugun gec uyudum gec uyanirim mantigi yok.Arada sirada seyahat ve kontorlm disindaki gelismelerden dolayi benimde uyku programim aksayabiliyor ama 1 maksimum 2gun suruyor ve buda normal duzenime etki etmiyor.

    Birdende 01:00 da uyuyup 05:00 da uyanmayin. Mahvedersiniz biyolojik vucut dengenizi.Ornegin gece 04:00 da uyuyup 12:00 dami uyaniyorsunuz.3 Gunluk 15 dk lik gerilemelerle uyku duzeninizi gunese yaklastirabilirsiniz.Yani 12 de uyaniyorsunuz. 3gun boyunca 11:45 sonra 3gun boyunca 11:30 gibi uykunuzu geri cekebilirsiniz.

    Hayat hep evinizdeki gibi akmayacak.Ilerde buyuk olmak istiyorsaniz , buyuk sirketler calisacaksiniz.Hani sirketin 12:00 da ise basladigini gordunuz ?

    Daha dogrusu uyku sizin icin nedir bunun cevabini bulun ? Huzurmu , mutluluk mu , yorgun vucudunuzun dinlenmesi , isten kaytarmak mi , tembellik mi , hobi mi , zorunlu bir ihtiyac mi ? Dogru yaniti bulursaniz ona gore uykunuzu sekillendirirsiniz zaten...Dedigim gibi bu yazdiklarima itiraz edenler , oglene aksama kadar uyuyanlar donup hayatlarinin hangi cizgide olduguna baksinlar :D

    Dedigim gibi arastirin , uykuya gectiginizde vucudunuzda neler oluyor."NRem" nedir "Rem" nedir.Bu uyku periyotlarini beyninizin uyku sirasindaki gorevlerini ve bu gorevlerin yapilma saatlerini ve siralarini iyi arastirin.Sonra tekrar tekrar dusunun :)


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 11134 Toplam Mesaj: 86