Geliştirdiğim Yapay Zeka Aracını Dener Misiniz?
-
Merhabalar,
Uzun süredir aklımda olan bir uygulamayı malüm yz sayesinde yapabildim. Açıkçası benim aklımda olduğu için kullanıcıların nasıl tepki verebileceklerini bilmiyorum. Eğer dediğim özellikleri deneyim bana samimi bir bildirim verebilirseniz çok memnun olurum, ayrıca elimde 3 tane claude guest pass var 1 haftalık claude code ücresiz verebilirim katkıda bulunanlara. Bütçem çok kısıtlı ama ücreti mukabilinde bir hizmet vermek isteyen olursa da değerlendirebilirim.
Uygulamamın adı Nodalist Ai, nodalist node'ları yani düğüm noktalarını kullanarak problemlerini ve geliştirmelerini yapan anlamında bir isim oluşturdum. Kendim iş akışları ile çalışmayı çok sevdiğim için, piyasada da tam aradığım şeyi bulamadığım için böyle bir işe kalkıştım. Kişiler bu uygulama ile düşüncelerini stratejilerini geliştirip daha sağlıklı ve bilinçli hareket edecekler. İşin özü aslında Obsidian canvasına bir eklenti kullanarak benzer işi yapıyordum ama yine de dediğim gibi tam olarak istediğim değildi.
Bu uygulama ne yapıyor, bu uygulamada sınırsız bir canvas var ve node'lar ile kafanızdaki zorluğu buraya yazıyorsunuz. En basitinden tek bir node içine bir probleminizi yazıyorsunuz. Node sağ üst kısmına AI butonu koydum bu buton size şunları sağlıyor;
1- Parçala (breakdown) modu, bir problem çözülemeyecek kadar büyükse parçalarına ayır, veya bir stratejiyi aşamalarına böl felsefesinden geliyor. Bu seçeneği seçerseniz, çok spesifik bir pipeline ve özelliştirilmiş bir model ile çalıştırdığınız node'u parçalayacak ve size hemen altında yeni node'lar üretecektir.
2- Karar Verme (decision) modu, bu modda tamamen karar vermeye odaklanmış bir model, eğer karar verebilecek bir ortam oluşmaz ise özelleştirdiğim bir pro modeli size sorular soruyor (hazır cevapları ile birlikte) onları cevapladıktan sonra size bir yüzde ile seçebileceğiniz kararları oluşturuyor.
3- Yaratıcı (generative) modu, bu mod ise tamamen yeni bir perspektif, değişik açılardan olayı değerlendirmek için geliştirdiğim bir mod.
Şimdi bu 3 özellik sizin düşüncelerinizi geliştirmeye yarayan araçlar. Bunun dışında başka öyle bir özelliğim var ki, çok iddialı ve işe yarar; AI Storming yani beyin fırtınası...
AI Storming özelliği şu, bir düğüm seçtiğiniz diyelim, seçtiğiniz düğüm ve buna bağlı olan geçmişi (paralel branc'lar değil) alıyor, Gemini-Claude-Kimi-DeepSeek-Grok-Chatgpt 'nin en üst seviye modelleri ile siz tartışmaya başlıyorsunuz...Dikkatinizi çekerim, görev paylaşımından bahsetmiyorum, herbirinin diğerinin yorumunu okuyabildiği, sizin de toplatıya katılabildiğiniz bir sistemden bahsediyorum. Size şu kadar söyleyeyim hatta iddia edeyim, bu özelliğin ürettiği sonuç 100% tek modelli sonuçlardan çok çok daha kaliteli ve iyi oluyor. Ve bu hep böyle olacak. Bunu deneyimlemeden anlatması zor, zor ve karışık bir problem verin sonra bakın nasıl tartışıyorlar biri ortaya birşey atıyor birisi onu çürütüyor diğeri bir başkasının fikrini geliştiriyor yani çok farklı bir deneyim....

Diğer chat sohbetlerinde bir probleminizi yada stratejinizi paylaştığınızda (benim başıma çok geldi) belli bir noktaya kadar iyi gidiyorsunuz ama sonradan AI unutmaya başlıyor neden çünkü context 'inizi size sormadan sıkıştırıyor. Nodalist'de context sorunu yok gemini modellerini kullanıyorum 1M context (750bin kelime) 'e kadar input verebilirsiniz. Size şöyle diyeyim, Yüzüklerin Efendisi üçlemesi kelime olarak 480 bin kelime....
Madem be kadar context verebiliyoruz dedim ki madem öyle dosyaları da katalım bu işe... Benim en çok sıkıntı çektiğim OCR, Mistral sağolsun muazzam bir modeli ile çok ucuza bu işi çözüyor... Bende 1000 sayfalık bir pdf'i bile bir iki dakika da OCR yaptıracak bir sistem ekledim. Daha da hızlı olsun diyorsan buildin ocr kütüphanesi de var.... Sadece pdf değil excel ve word de var....
Bir Node'un 3 girişi var soldaki sarı giriş AI size soru sorduğunda gelen soru kartının bağlantısı, ortadaki Node to Node bağlantı. Sağdaki ise dosya bağlantısı.....
Dosyaları 80K context 'e kadar direct alıyorum, 80K üzerini ise kendimin geliştirdiği bir RAG sistemi ile yada pipeline desek daha doğru olur, getiriyorum.... Yani bir projenizi istediğiniz kadar dosyanızı geitirip düşünceleriniz ile birleştirebilirsiniz....
Export fonsiyonumda sıkıntılar var biraz bunaldım sonra düzelteceğim.
Şimdi denemek isteyen arkadaşlar şunları denerlerse memnun olurum;
Önce üye olun, üst menüdeki Founding100 e tıklayın ve FOUNDING100 kodunu çalıştırın, bu size PRO üyelik verecektir. Krediniz yetersiz gelirse siz yazın ben ücretsiz tanımlarım sizlere.
1- Gerçek bir probleminizi stratejinizi breakdown ile parçalara ayırın. Eğer soru gelirse gerçekçi cevaplar verin.
2- Generative mode ile aklınızdaki bir fikri deneyin,
3- karar vermeniz gereken bir durumda decision mode 'u kullanın.
4- içinden çıkamadığınız bir durumu AI Storming 'de deneyin. Katılımcıları seçiin, bütün modelleri PRO versiyonlarına alın, bir de moderatör seçin (taç sembolü ile) sonra 5 oturum tamamlayın, bitince download ile sonucu indirin, sonra rapor oluşturup ne olup bittiğini inceleyin sonuçları değerlendirin.
5- Dosya yüklemeye çalışın, OCR yaptırmaya çalışın, dosyaları kanvasa yüklemeye çalışın ve bir node'a bağlamaya çalışın, sonra o dosya ile ilgili bir soru yazarak herhangi bir mode çalıştırın.
6- Sağda üstte Tuval asistanı var ona tıklayın, başlangıç yardımcısı moduna alın, alttan beyin sembolüne tıklayın ve aynı problemi buraya yazarak canvas oluşturmayı deneyin.
7- Fiyatlara bir bakın, verdiğim özelliklere göre iyi mi, fazla mı, uygulamayı anladıktan sonra siz o parayı bu uygulamaya verir miydiniz.
Eğer uygulamayı beğenir ve kullanmaya devam etmek isteyenlere seve seve yardımcı olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.
link: nodalist.ai
darq tarafından 25/Nis/26 11:07 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam henüz denemedim ama anlattığın kadarıyla güzel olmuş, heyecanlandım :)
merak ettiğim şey gizlilik, yazdıklarımı sen görecek misin? ticari bi fikri buraya yazarsam yarın amazonda ürünü satışta görür müyüm :D
-
Ellerine sağlık.
-
beytullahgol bunu yazdı
hocam henüz denemedim ama anlattığın kadarıyla güzel olmuş, heyecanlandım :)
merak ettiğim şey gizlilik, yazdıklarımı sen görecek misin? ticari bi fikri buraya yazarsam yarın amazonda ürünü satışta görür müyüm :D
Bu konuşa çok haklısın, şuan için sadece ben istersem veritabanına bakıp görürüm. Belli bir süre sonra kullanıcıdan onay alan bir sistem geliştireceğim onay kodu ile. İçiniz rahat olsun, kimsenin kayıtlarına bakmayacağıma dair size şeref sözü veririm. Amacım bizzat sizin samimi düşünceleriniz, bende çok sayıda kullanım senaryosu var.
-
darq bunu yazdı
link: nodalist.ai
çok güzel olmuş hocam solidus olarak üye oldum inceleyip kullanacağım ellerine sağlık
-
Maliyetli değil mi hocam yahu. Emeğine sağlık tabii
-
Ai stormingi cok merak ettim. Üye oldum proyu kaptım teşekkür ederim. Eve ulasabildigim gün deneyecegim...
Ama "üye ol" kısmını ortaya laps diye koyarsan fena olmaz, biraz aradım :) Facebook deaktif butonu gibi gizlenmiş gibi :)
garga tarafından 24/Nis/26 23:37 tarihinde düzenlenmiştir -
garga bunu yazdı
Ai stormingi cok merak ettim. Üye oldum proyu kaptım teşekkür ederim. Eve ulasabildigim gün deneyecegim...
Ama "üye ol" kısmını ortaya laps diye koyarsan fena olmaz, biraz aradım :) Facebook deaktif butonu gibi gizlenmiş gibi :)
not aldım bakayım dikkatimden kaçmış.
Maliyeti api maliyeti, şöyle söyleyeyim, 6 model 5 oturum bana maliyeti yaklaşık 1 dolar. Yani öyle karşılanmayacak maliyetler yok. OCR 1000 sayfa 1 dolar maliyeti, dosyalama zaten komik komik rakamlar. Şuan istesem çok daha cömert kullanım kotaları veririm ama biraz piyasaya uyumlu olsun diye kıstım maliyetten değil
-
darq bunu yazdı
7- Fiyatlara bir bakın, verdiğim özelliklere göre iyi mi, fazla mı, uygulamayı anladıktan sonra siz o parayı bu uygulamaya verir miydiniz.
Anladığım kadarıyla kendi ihtiyacın için bir ürün geliştirmişsin hocam. Eğer sen bir sorun yaşadıysan ve kendi ihtiyacın için kullanışlı bir ürün geliştirdiysen, aynı sorunu yaşayan başka insanlar senin ürününü kullanabiliyor. Girişim dünyasında bu işleyiş yıllardır aynı. Fiyat zaten 5,99 dan başlıyor bence uygun. Üründen fayda sağlayan birisi 5 doları öder.
Senin "AI Storming" olarak isimlendirdiğin süreci ben manuel olarak uyguluyorum. Claude un verdiği cevabı gemini ye yapıştırıyorum. Bu şekilde Ben, gemini ve claude üçümüz tartışmış oluyoruz. Ancak buna çok nadiren ihtiyacım oluyor. Çoğu senaryoda tek bir AI tool'un verdiği cevap benim için fazlasıyla yeterli oluyor. Bu sebeple AI storming özelliği benim için bir ihtiyaç değil. AI ile yaptığım sohbeti görselleştirmeye(canvas vs.) de pek ihtiyaç duymuyorum ama ihtiyaç duysamdım aylık üyelik yerine kredi bazlı kullanımı tercih ederdim. Bence kullandığın kadar öde gibi bir seçenek eklemeyi de düşünmelisin.Ürün geliştirme/girişimcilik özelinde genel düşüncelerim;
1-) Ürün yaptığı işi iyi bir şekilde anlatmalı. Uzun uzun özellikleri yazmak yerine ürünün ne yaptığı neyi çözdüğü anlatılmalı. Mesela sen diyorsun ki "uygulamayı anladıktan sonra siz o parayı bu uygulamaya verir miydiniz." kullanıcı işlevini anlamadığı uygulamada çok zaman geçirmez. Siteyi terk eder ve bir daha girmez. Tahribattaki birisi uygulama yapmış diye ben girip detaylı inceledim ama başkasının yaptığı uygulama olsa ve uygulamanın ne yaptığını anlamasam çıkarım siteden. Uzun uzun keşfetmeye zaman ayırmam.
Hannibal_King tarafından 25/Nis/26 00:28 tarihinde düzenlenmiştir
2-) Ürünün stabil çalışması ve anlaşılır bir UI
Canvasta nodeların üzerine koyduğun "AI Actions" butonunda "share" ikonu var. Uygulamanın yaptığı esas iş (senin tabirinle breakdown & decision) resmen gizlenmiş. Sen burada "Node sağ üst kısmına AI butonu koydum" yazmasan ben onu görmemiştim. İlkinde görmedim zaten uygulama sadece canvas + AI storm şeklinde sandım. Sonra tekrar okuyunca share butonunun AI butonu olduğunu anladım.
AI Storming özelliği çalışmıyor. Butona tıklanmıyor. Disabled kalıyor butonlar. Üründe çalışmayan yerlerin olması olumsuz etki yaratır.
Ayrıca decision kısmı aşırı derecede yavaş çalışıyor. Yani uygulama bug a girdi sandım. Çalışmıyor diye çıkacaktım uygulamadan. Bu tarz uzun sürecek işlemlerde mutlaka bir % gösteren loader/spinner falan olması gerekiyor. Progress bar da olabilir. Uzun işlemin süreçlerini yazmak gerekiyor.
Yavaş çalışma + bug kısımlarının çözülmesi önemli.
Bence kullanıcı kitlesi oluşturup, gerekli olduğu yerlerde de ürünü pivot edersen yürütebilirsin. Görselleştirmeye ihtiyacı olan kişiler kullanacaktır. -
fırsatım olursa test edicem, site baya hoş olmuş.
bu arada hocam bi proje için bana da sağlam bi ocr sistemi lazım, ancak ilk aşamada ücretsiz bişi arıyorum, nasıl bir yol tavsiye edersin? oracle ın verdiği vps e kurabileceğim bir model var mı hızlı çalışan? ya da başka bir yöntem varsa önerilere açığım.
LynXMaSTeR tarafından 25/Nis/26 00:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Hannibal_King bunu yazdıdarq bunu yazdı
Anladığım kadarıyla kendi ihtiyacın için bir ürün geliştirmişsin hocam. Eğer sen bir sorun yaşadıysan ve kendi ihtiyacın için kullanışlı bir ürün geliştirdiysen, aynı sorunu yaşayan başka insanlar senin ürününü kullanabiliyor. Girişim dünyasında bu işleyiş yıllardır aynı. Fiyat zaten 5,99 dan başlıyor bence uygun. Üründen fayda sağlayan birisi 5 doları öder.
Senin "AI Storming" olarak isimlendirdiğin süreci ben manuel olarak uyguluyorum. Claude un verdiği cevabı gemini ye yapıştırıyorum. Bu şekilde Ben, gemini ve claude üçümüz tartışmış oluyoruz. Ancak buna çok nadiren ihtiyacım oluyor. Çoğu senaryoda tek bir AI tool'un verdiği cevap benim için fazlasıyla yeterli oluyor. Bu sebeple AI storming özelliği benim için bir ihtiyaç değil. AI ile yaptığım sohbeti görselleştirmeye(canvas vs.) de pek ihtiyaç duymuyorum ama ihtiyaç duysamdım aylık üyelik yerine kredi bazlı kullanımı tercih ederdim. Bence kullandığın kadar öde gibi bir seçenek eklemeyi de düşünmelisin.Ürün geliştirme/girişimcilik özelinde genel düşüncelerim;
1-) Ürün yaptığı işi iyi bir şekilde anlatmalı. Uzun uzun özellikleri yazmak yerine ürünün ne yaptığı neyi çözdüğü anlatılmalı. Mesela sen diyorsun ki "uygulamayı anladıktan sonra siz o parayı bu uygulamaya verir miydiniz." kullanıcı işlevini anlamadığı uygulamada çok zaman geçirmez. Siteyi terk eder ve bir daha girmez. Tahribattaki birisi uygulama yapmış diye ben girip detaylı inceledim ama başkasının yaptığı uygulama olsa ve uygulamanın ne yaptığını anlamasam çıkarım siteden. Uzun uzun keşfetmeye zaman ayırmam.
2-) Ürünün stabil çalışması ve anlaşılır bir UI
Canvasta nodeların üzerine koyduğun "AI Actions" butonunda "share" ikonu var. Uygulamanın yaptığı esas iş (senin tabirinle breakdown & decision) resmen gizlenmiş. Sen burada "Node sağ üst kısmına AI butonu koydum" yazmasan ben onu görmemiştim. İlkinde görmedim zaten uygulama sadece canvas + AI storm şeklinde sandım. Sonra tekrar okuyunca share butonunun AI butonu olduğunu anladım.
AI Storming özelliği çalışmıyor. Butona tıklanmıyor. Disabled kalıyor butonlar. Üründe çalışmayan yerlerin olması olumsuz etki yaratır.
Ayrıca decision kısmı aşırı derecede yavaş çalışıyor. Yani uygulama bug a girdi sandım. Çalışmıyor diye çıkacaktım uygulamadan. Bu tarz uzun sürecek işlemlerde mutlaka bir % gösteren loader/spinner falan olması gerekiyor. Progress bar da olabilir. Uzun işlemin süreçlerini yazmak gerekiyor.
Yavaş çalışma + bug kısımlarının çözülmesi önemli.
Bence kullanıcı kitlesi oluşturup, gerekli olduğu yerlerde de ürünü pivot edersen yürütebilirsin. Görselleştirmeye ihtiyacı olan kişiler kullanacaktır.Uzun uzun yazmışsın tam ihtiyacım olan yorumları yazmışsın çok teşekkür ederim.
Butonun paylaş iconu olduğunu bilmiyordum gerçekten kendim custom birşey yapayım dedim logodan çıkarttım ama yanlış olmuş haklısın.
Bu modlar ilk denemelerimde 2-3 saniyede içerik üretiyordu ama çok zayıf ve tutarsızdı bunları pipeline a çevirdim yani tek bir Ai değil birden fazla ajan çalıştırması yapıyor. Niye uzun sürdünün cevabı çok yüksek ihtimal ana ajanın webseach e ihtiyaç duyması ve internette araştırma yapmasından kaynaklanmıştır. Decision da ek olarak son içerik üreticisinde pro modeli kullandığımdan zaten sadece son adım tek başına 30saniye sürüyor. Web search de konuya bağlı 30-40 sanşye sürüyor. Teknik açıdan bu süreyin indirmek demek kaliteden ödün vermem gerek demek. Ki karar verme modu için bunu yapmamayı tercih ettim. Ama belki modların yanına tahmini süreleri yazabilirim bu sayede ne nekadar sğrer kullanıcı bilir.
AI Storming çalışabilmesi için bir node seçilmesi şart, seçildiği zaman seçilen node ve onu besleyen üst node lar beyinfırtonası için contexti hazırlıyor. Rica etsem bir node seçip tekrar dener misin.