folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Geliştirdiğim Yapay Zeka Aracını Dener Misiniz?

Geliştirdiğim Yapay Zeka Aracını Dener Misiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

fırsatım olursa test edicem, site baya hoş olmuş.

bu arada hocam bi proje için bana da sağlam bi ocr sistemi lazım, ancak ilk aşamada ücretsiz bişi arıyorum, nasıl bir yol tavsiye edersin? oracle ın verdiği vps e kurabileceğim bir model var mı hızlı çalışan? ya da başka bir yöntem varsa önerilere açığım.

Mistral in ücretsiz Api desteği var free tier dan üye olup api oluştur günlük 1000 sayfa ocr bedava yapabilirsin. İşini çözdükten sonra paid tier a geçersen ihtiyacına göre yapılandırabilirsin. Uzun süredir mistral kullanan biri olarak söylüyorum kalite muazzam. Vps ile uğraşmana hiç gerek yok. 5 hesap aç 5 key al günde 5bin sayfa ocr yaptırırsın. İstersen dm den yaz projeni sana altyapısını kurup vereyim 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    darq bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

fırsatım olursa test edicem, site baya hoş olmuş.

bu arada hocam bi proje için bana da sağlam bi ocr sistemi lazım, ancak ilk aşamada ücretsiz bişi arıyorum, nasıl bir yol tavsiye edersin? oracle ın verdiği vps e kurabileceğim bir model var mı hızlı çalışan? ya da başka bir yöntem varsa önerilere açığım.

Mistral in ücretsiz Api desteği var free tier dan üye olup api oluştur günlük 1000 sayfa ocr bedava yapabilirsin. İşini çözdükten sonra paid tier a geçersen ihtiyacına göre yapılandırabilirsin. Uzun süredir mistral kullanan biri olarak söylüyorum kalite muazzam. Vps ile uğraşmana hiç gerek yok. 5 hesap aç 5 key al günde 5bin sayfa ocr yaptırırsın. İstersen dm den yaz projeni sana altyapısını kurup vereyim 

@Holyone foruma mesaj yıldızlama özelliği şart.

Bu mesaja 5 yıldız veriyorum fav a atıyorum :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Hocam tam aklımdaki projeydi valla, eline sağlık! Bu arada mobil'den üye olmaya çalıştım, biraz zorladı. Bir de FOUNDING100 gibi bir kod gireceğim alanı bulamadım. Bilgisayar başına geçince daha detaylı bakacağım.

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Node seçilmeden zaten AI storming butonu aktif olmuyor. Tek bir node seçiyorum, modal açılıyor "Start Debate" butonuna basılmıyor. Buton disabled. AI stroming özelliği bende çalışmıyor.

Yavaşlık konusu da şöyle bence; işlemin uzun sürmesi de kabul edilebilir. Belki 2-3 dakika sürecek işlem bile kabul edilebilir ama kullanıcının bunu bilmesi, bilgilendirilmesi lazım.

Ürün ne olursa olsun; stabil çalışma, temiz UI, performans vb. konuların aşırı derecede önemli olduğunu düşünüyorum.

lrny.app
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Node seçilmeden zaten AI storming butonu aktif olmuyor. Tek bir node seçiyorum, modal açılıyor "Start Debate" butonuna basılmıyor. Buton disabled. AI stroming özelliği bende çalışmıyor.

Yavaşlık konusu da şöyle bence; işlemin uzun sürmesi de kabul edilebilir. Belki 2-3 dakika sürecek işlem bile kabul edilebilir ama kullanıcının bunu bilmesi, bilgilendirilmesi lazım.

Ürün ne olursa olsun; stabil çalışma, temiz UI, performans vb. konuların aşırı derecede önemli olduğunu düşünüyorum.

Bold yer için: Kullanıcıya current state pipelanabilir anlık olarak.

Agent1 çalışıyor....

Web araması yapılıyor....

Düşünüyor...

Tartışıyor....

Agent2 çalışıyor..

Gibi..

Bir de işlem bittiğinde push notification atmak teklif edilebilir.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Evet dedikleriniz de haklısınız, kullanıcıya ne olduğu göstermem lazım..

AI Storming de olmazsa modelleri otomatik seçili getireyim, direk başlamak isteyen kullanıcılar olabilir, şuanki haliyle modelleri kartların üzerine tıklayarak seçmek ve bir tane de moderatör seçmek gerekiyor. Moderatör seçimi kartın sağ üzerindeki taç sembolü ile seçiliyor. Yani 1- katılımıcıları seç, 2- moderatör seç 3- başla....

Kullanırken de sol alttaki devam et ile 5 oturum sürdürülebilir.  Müdehale et tuşu ile kendiniz bir yorum yazabilirsiniz bu bir sonraki oturumda her AI 'a gidecektir. Uzlaşı kontrol tuşu, modeller bir ortak karar vardılar mı onu kontrol ediyor, Rapor oluştur butonu size özet bir rapor oluşturuyor (5. oturumdan sonra tavsiye ederim), yada hemen yanında indir butonu ile bütün oturumu .md dosyasında alarak kendi yapay zekanıza atıp konuşabilirsiniz. Kimi biraz yavaş eğer prosunu kullanırsanız. Eğer biraz daha tartışsınlar isterseniz, 5. oturum sonunda içeriği indirip, yeni bir node açıp içine kopyalayıp, üzerinden bir tane daha tartışma yaptırabilirsiniz. Varsayılan olarak 5 round yapmamın sebebi, yaptığım testlerde 5. round'dan sonra artık birbirleriyle it dalaşına giriyorlar değişik bir ortam oluşuyor, o yüzden ilk 5 round gayet verimli oluyor. Bunu manuel yapmak çok zaman alıcı, context'inizi bir kere hazırlarsanız, dosyası vs ne gerekiyorsa, sonrasında kontrol etmesi pratik.

darq tarafından 25/Nis/26 11:04 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Öneri: bunları ana tek bir ekran gibi değil, Workspaceler olarak ayır hocam.

Google colab gibi düşün. Graphları import /export edebilelim mesela.

Yahut son sonucu baz alarak yeniden tartıştırmak için yeni bir canvas projesi oluşturup oradan devam edebilelim. (Eskisini de koruyarak)

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Merhaba,

Tuval asistanina dosya, resim belge ekleyemedim. Beyin fırtınasına yeni düşünce yazamadım. Tartışmayı durdur, sonlandır yada sil butonlari göremedim.

Mesela benim elimde bir phtyon kodu var, gelistirmek için bunun üzerinde tartışmalarını gormek isterdim. Herhangi bir aşamada da durdurmak yada silmek te isterdim.

Ekledigimiz yeni düğümlerde de silme yada duzenleme butonu göremedim. 

alexelebek tarafından 25/Nis/26 15:13 tarihinde düzenlenmiştir

Another day another death another sorrow another breath...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beytullahgol
    beytullahgol's avatar
    Erkek

akşam tarayı açıkken bilgisayarı kapattım sabah açtığımda tüm çalışmalar gitmişti. otomatik kaydetmiyor mu?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Otomatik kaydetme yok manuel kayıt yapmazsanız çalışmanız gidebilir. Eklemek gerekir mi bilemedim. 

Kullanım için bir iki video çekeyim ben en iyisi oraları pek açıklayıcı ve kolay yapmamışım

Toplam Hit: 2011 Toplam Mesaj: 35
ai thinking partner ai storming