folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Geliştirdiğim Yapay Zeka Aracını Dener Misiniz?

Geliştirdiğim Yapay Zeka Aracını Dener Misiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

hocam tatlı bir şeye benziyor keyifle okudum. ama bi video çeksen örnek senaryo üzerinden şöyle bi önizlemesi olsa hiç fena olmaz gibi. fırsat bulursam deneyeceğim :)

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    darq bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

fırsatım olursa test edicem, site baya hoş olmuş.

bu arada hocam bi proje için bana da sağlam bi ocr sistemi lazım, ancak ilk aşamada ücretsiz bişi arıyorum, nasıl bir yol tavsiye edersin? oracle ın verdiği vps e kurabileceğim bir model var mı hızlı çalışan? ya da başka bir yöntem varsa önerilere açığım.

Mistral in ücretsiz Api desteği var free tier dan üye olup api oluştur günlük 1000 sayfa ocr bedava yapabilirsin. İşini çözdükten sonra paid tier a geçersen ihtiyacına göre yapılandırabilirsin. Uzun süredir mistral kullanan biri olarak söylüyorum kalite muazzam. Vps ile uğraşmana hiç gerek yok. 5 hesap aç 5 key al günde 5bin sayfa ocr yaptırırsın. İstersen dm den yaz projeni sana altyapısını kurup vereyim 

hocam fotoğraftaki yazıları ocr ile okuyup daha sonra onları analiz edecek bir sistem kurmaya çalışıyoruz. ocr kısmını çözdük gibi ama analiz kısmında localde çok iyi çalışmıyor mistral ya da biz beceremedik.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Hocam yazdıklarımızı görebiliyorsun 

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beytullahgol
    beytullahgol's avatar
    Erkek

hocam bi geribildirim daha vereyim, 2 saat beyin fırtınası yaptırdım (6 kez felan) sonra sağ menüden başlangıç yardımcısına beyin fırtınası raporunu sunum haline getirmesini istedim, tüm çalışma alanını sildi ve sunumda hangi konulara dikkat etmem gerektiğini içeren 5-6 kutucuk ekledi benim konudan alakasız öneriler içeriyordu :D. beyin fırtınası da yalan oldu eski çalışma alanını sildiği için. ayrıca ai ajanlarında genel bi aptallık var bu ara sanırım beyin fırtınasında sadece bana övgüler yağdırıp dediğim konuların dışına çıkmıyorlar, böyle fırtına olmaz 6 tane aptalla bi masada toplantı yapıyormuşum gibi oluyor :D insan yeni bir fikir bekliyor veya farketmediğim detaylar yüzüme vurulsa güzel olurdu mesela. çalışma alanındaki kutuların üstündeki noktalar ve renkleri ne işe yarıyor henüz kavrayamadım (düz kullanıcı dediğin araştırmaz böyle olur :D) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek

güzel birşey yapmışsın da anlatamamışsın. bişeyi satabilmek için onu iyi anlatabilmek lazım.

breakdown, pipeline, node, decision, generative bunların çoğunu yazılımcı dışında kimse anlamaz.

gerçek hayattan bir örnekle anlatsan daha anlaşılır olur.

buradakiler anlamıştır dediklerini de dışarda pazarlayacaksan diye yazdım.

en önemlisi de ben fikrimi sana yazacağım da senin onu çalmayacağına nasıl güvenicem? bu kısım değerli (paralı üyelik kullanılması için). yoksa free-tier'da takılır çıkar insanlar.
    yazılım problemi olarak düşünmüşsen claude code sonrası pek gereksinim olmuyor.

ek: OCR yaptırmaya çalışın, bunlar hep teknik tabirler. Artık yüklediğim dosyayı okuyabilmesi zorunlu zaten. Sen bize nodalist AI (yapay zeka) diye ürün pazarlıyorsun, ocr yapabiliyor diyorsun.
    Ama öncesinde düşünmeme yardımcı oluyordu. Kafamda örtüşmedi.

web sitende de bunu yaptığın için ekledim ek kısmını. nodalist.ai bir ocr sitesi mi yoksa fikirlere yardımcı olan bir site mi uygulamamı mı ona karar ver bence.

kelebeksim tarafından 27/Nis/26 09:00 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

12 senelik yazılımcıyım bir sisteme girdiğimde hızlıca anlamıyorsam onu ben değil kimse kullanamaz. o kadar yazıyı okuyacak zamanda kimse de yok. özetle bu proje tutmaz biraz daha sadeleştir hocam.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

@LynXMaSTeR deepseek kullanın ocr sonrası, reasoner modeli son derece efektif (çok da ucuz) biz şirkette 100'lerce evrakı dakikalar içinde kayıtlar ile eşleştirebiliyoruz, hemde arapça-ingilizce. İhtiyacınızı özelden biraz daha detaylı anlatırsanız yardımcı olayım

@zeybekustasi teşekkürler

@kelebeksim pazarlama fikrine katılıyorum, işin zor olan kısmı zaten o, hatta işi yapmaktan daha zor. Fikir çalma işi şöyle, eğer çalışma alanını kaydetmezsen veritabanına kaydolmaz, dünya üzerindeki bütün uygulamaların veritabanlarına en az 1 kişinin giriş yetkisi vardır, mantıken olmak zorundadır, ama buna rağmen bir arkadaş daha aynı şeyi söylemişti bende biraz kafa patlattım ve sonra şöyle birşey uygulamaya kadar verdim, veri tabanlarınızı kırılamayacak şekilde şifrelettirip kendi onay kodunuzu veya key'inizi paylaşmadığınız sürece okunması imkansız hale getireceğim... Şuan için istediğin fikri yazabilirsin bende fikir çok zaman yok. OCR konusunda evet biraz teknik kaldı, normal vatandaş anlamaz. Ama başka şekilde ifade etsem anlar mesela claude a 1000 sayfa taranmış dosya ver bakalım ne diyecek sana. Bende bir kaç dakika da contexine girer. Ne işe yaracak dersen, ben inşaat mühendisiyim 3-4 standart bağlayıp bir binanın statiğini tasarlattım, benzer şekilde bu bir yemek kitabı olabilir bu bir günlük olabilir, ihale dosyası veya sözleşme olabilir, kanun veya standart olabilir. Uygulamamın amacı zaten kullanıcıya kendi olayını net çizmesini sağlayacak araçları biraraya getirip, AI'dan maksimum faydalanabilsin. Bu uygulamayı buraya eklememin amacı zaten feedback toplamak, yapana kolay geliyor ama kullanıcı algısı çok farklı.

@beytullahgol tartışmanın kalitesini ben çok defa test ettim, testi de şöyle yaptım bir konuyu tek tek kendi chat'lerine yazdım, sonra AI Storming'den gelen sonuçları attım ve değerlendirmesi istedim, hepsi her seferinde (opus da dahil) evet bunları düşünememiştim bu oturum çok faydalı olmuş diye geri dönüş verdiler. Sana övgüler verdilerse her oturumda büyük ihtimal her oturumda sen de yorum eklemişsindir. Ajanların direk kişiyle muhattap olduğunda ne kadar yalaka oldukları zaten biliniyor, tek başına Opus'a bir fikri öv diğerine söv, 5 dakika sonra tam tersini yap yine haklısın diyor. Ama kendi aralarında konuşurken durum öyle değil, kimse kimseye yalakalık yapmıyor. O yüzden fikrini detaylı yaz, kısıtlarını önceliklerini imkanlarını vs vs sonra bırak 5 round dövüşsünler sonra indir butonunda hepsini indir, indirdiğin md dosyasını gemini yada claude a yaz böyle bir otutum yaptırdım inceler misin diye.

@erebos Çalışma alanını kaydetmezseniz teknik olarak göremem. AI Storming zaten kaydolan birşey değil.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır vakit ayırıp yardımcı oluyorsunuz, sanmayın ki yorumlarınızı okuyup geçiyorum, hepsine bir düzeltme başlattım bazılarını düzelttim bazıları biraz çaba ve zaman gerektiriyor ama zamanla halledeceğim. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    darq bunu yazdı

@kelebeksim bende biraz kafa patlattım ve sonra şöyle birşey uygulamaya kadar verdim, veri tabanlarınızı kırılamayacak şekilde şifrelettirip kendi onay kodunuzu veya key'inizi paylaşmadığınız sürece okunması imkansız hale getireceğim...

Şu aşamada uygulamaya özellik eklemeyi unutmalısın. Toplam 5-10 kullanıcının olduğu sisteme şifreleme özelliği eklemeye ne gerek var.  Sistem zaten yavaş çalışıyor. Koca koca metinleri şifreleyip iyice yavaşlatacaksın.

En büyük sorun; "İnsanların ürünün ne yaptığını kolayca anlayamamaları." Yorumlarda söylendiği gibi mümkün olduğunca az sayıda probleme odaklan. Siteye giren birisi 5-10 saniyede mevzuyu anlasın.

İkinci en büyük sorun: "UI, performans, stabilite." Kullanması kolay olsun, hızlı çalışsın, buglar olmasın.

Bu pozisyonda gidip şifreleme özelliği eklesen ne olacak? İnsanlar şey mi diyecek; "Nihayet şifreleme özelliği geldi. Şimdi kullanabiliriz." Böyle bir şey olmayacak söyleyeyim. Ürüne sürekli özellik eklemek o ürünü kullanılabilir hale getirmiyor.

-----------

Pazarlama yap. İnsanların kullanıp kullanmadığına bak.

İlgi az olursa pivot edersin, mesela inşaat mühendislerinin proje çizimini kolaylaştıran app gibi vb. vb. Bunu da örnek olarak söylüyorum. 

Benzer işi yapan uygulamalar var. Onları takip et, nerelerde reklam vermişler neler yapmışlar onlara bak.

lrny.app
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beytullahgol
    beytullahgol's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    darq bunu yazdı

@kelebeksim bende biraz kafa patlattım ve sonra şöyle birşey uygulamaya kadar verdim, veri tabanlarınızı kırılamayacak şekilde şifrelettirip kendi onay kodunuzu veya key'inizi paylaşmadığınız sürece okunması imkansız hale getireceğim...

Şu aşamada uygulamaya özellik eklemeyi unutmalısın. Toplam 5-10 kullanıcının olduğu sisteme şifreleme özelliği eklemeye ne gerek var.  Sistem zaten yavaş çalışıyor. Koca koca metinleri şifreleyip iyice yavaşlatacaksın.

En büyük sorun; "İnsanların ürünün ne yaptığını kolayca anlayamamaları." Yorumlarda söylendiği gibi mümkün olduğunca az sayıda probleme odaklan. Siteye giren birisi 5-10 saniyede mevzuyu anlasın.

İkinci en büyük sorun: "UI, performans, stabilite." Kullanması kolay olsun, hızlı çalışsın, buglar olmasın.

Bu pozisyonda gidip şifreleme özelliği eklesen ne olacak? İnsanlar şey mi diyecek; "Nihayet şifreleme özelliği geldi. Şimdi kullanabiliriz." Böyle bir şey olmayacak söyleyeyim. Ürüne sürekli özellik eklemek o ürünü kullanılabilir hale getirmiyor.

-----------

Pazarlama yap. İnsanların kullanıp kullanmadığına bak.

İlgi az olursa pivot edersin, mesela inşaat mühendislerinin proje çizimini kolaylaştıran app gibi vb. vb. Bunu da örnek olarak söylüyorum. 

Benzer işi yapan uygulamalar var. Onları takip et, nerelerde reklam vermişler neler yapmışlar onlara bak.

adam haklı, ben nasıl kullanılır anlamadım. zaten şifrelesende güvenlik paranoyakları (misal ben) kesin bi şekilde verileri okuyodur bu der :D 

Toplam Hit: 2016 Toplam Mesaj: 35
ai thinking partner ai storming