folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Genişleyen Dünya Teorisi

Genişleyen Dünya Teorisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Videolar

http://www.youtube.com/watch?v=7kL7qDeI05U
    http://www.youtube.com/watch?v=VjgidAICoQI

İngilizcesi kıt olanlara anlatayım,

Eleman diyor ki dünya gittikçe merkezden büyümekte ve bundan birkaç milyon yıl önce dünyanın çapı şimdikinin yarısıydı.

sebebi ise dünyanın çapını yarıya indirince kıtaların dünyayı tam kaplayacak şekilde birleşmesi fakat dünyanın durup dururken büyümesi tuhaf oldugu icin bu teori kabul görmüyor.

Evrendeki G sabitinin düştüğü bu yüzden yercekiminin azalıp hacminin arttığını idda edenler de var. 

Ne düşünürsünüz bu konuda?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

aslında evrenin büyüdüğü üzerine yazılar okumuştum birçok bilim adamıda doğruluyor

buda paralel olarak dünya veya diğer gezegenlerde genişler mi ? neden olmasın.. 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek
    yakındada gok tası carpıcakmıs dılın kemıgı yhokı azına gelenı soluyolar

Yol Güzeldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    o gok tasi zaten ne zamandir carpacak denk gelemiyo:D allam yaw bizim nesile e bisey olmaz buyuk ihtimal gelecek nesil durumu kotu .. buzlar erimeye hergecen gun devam ediyor .. cok buyuk tehlikeler olusuyor .. gebermeden evel mars a gitmek isterdim =)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    Olabilüde olmayabilüde(: bir fikrim yok işin dogrusunu merak ettim acıkcası.:/

Ben bu insanları anlamıyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dünyamız hakkında çok spekülasyon var hatta bazıları felaket senaryoları yazıp çiziyorlar dünyayı afetler büyük buhranlar bekliyor diye 

çok değil hatırlayın 2007 yaz ayında Türkiye genelinde susuzluktan bahsediyorlardı "artık yağmur yağsa bile....."  gibi

ne oldu sadece 1 ayda tahmin ettiklerinden çok daha fazla yağmur yağdı ve barajlar tehlike seviyesinin çok çok üzerinde

su tutmaya başladı  

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

1- Merkezin büyüme sebebi nedir hocam ? Sabit değerleri yok mu her 10 metrede 1 derece ısı artar, magma çekirdek vs. bu ısıya göre hacimlerini korur diye biliyorum ben.

2- Dünyanın çapını yarıya indiriyoruz ama kıtaların çapı sabit kalıyor ayrıca o okyanuslar dolusu su nereye gidiyor - nerden geliyor ?

3- Video da gösterilen yer şekillerinin neredeyse hepsi tektonik hareketlere bağlı misalen Himalayalar. O dağların varlığının sebebi kıtaların yer değiştirmesi ki depremlerin sebebide bu, bu da bildiğim kadarıyla G kuvvetine değilde farklı sebeplere bağlı.

Bilim adamı değilim ama kabul edilesi bişi değil bence de :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

@AmoR

bunların sebebi ne demişsin ya zaten demiş holy bu soruya cevap bulamadıkları için inkar ediyorlar :W

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

bence düşük bir ihtimal

dünya eğer merkezden genişlemiş olsa hacmi artacak hacmi artarsa kendi etrafında dönme süresi artacak

kendi etrafında dönme süresi artmasa bile o zaman çizgisel hız ekvatorda artacak ki zaten düşük olan yerçekimi daha da düşük olur.

ayrıca bunlar olsa bile dünyadaki değişimler milyon yıllar boyu kendini gösteriyor çok uzun süreçler yani korkmaya gerek yok bi bok olursa bizim torunların torunlarının 600 göbek torunlarına olabilir. :)

ama tekrar teoriye baktım ve aklıma şu geldi eğer depremlerin bir sebebi varsa biri de bu olmalı eğer bu teori çözülürse depremlerin ne zaman olacağı çok yüksek olasılıkla tahmin edilir.

işte öyle
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

Evren giderek büyüdüğü kabul görüyor kapalı evren düzeni gibi birşey diyorlardı buna.Bu mantıkla Dünyanın da büyümesi gayet normal görülebilir Evreni incelediğimizde enerjisi olan her şeyin genişlediği sonucunu gözlemleyebiliriz.mantıksız değil.benim çözemediğim bu evrenin büyümesinin enerjisi nereden geliyor ve nereye doğru genişliyerek büyüyor?

Ayrıca bu dünyanın yarıcapı daha küçük olduğu kanıtlanmış mı ? Ben dünyanın büyüdüğünü biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

sanirim ortaokul zamanindaydi

cografya sevdigim bir dersti

dunya haritasina bakarken afrika nin amerikaya bakan gozle gorunen o buyuk girintisinin amerikanin afrikaya bakan girintilerinin birbirlerini tamlayabilecegini gormustum. 

simdi video yu izleyince daha mantikli geliyor. 

ama dunyanin buyumes yercekimi degilde dunyanin cekirdeginin bi sekilde genislemesinden dolayi olabilecegini saniyorum

ama sebebi nedir diye sorarsaniz bilmiyorum derim.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 10631 Toplam Mesaj: 61