Genişleyen Dünya Teorisi
-
Videolar
http://www.youtube.com/watch?v=7kL7qDeI05U
http://www.youtube.com/watch?v=VjgidAICoQIİngilizcesi kıt olanlara anlatayım,
Eleman diyor ki dünya gittikçe merkezden büyümekte ve bundan birkaç milyon yıl önce dünyanın çapı şimdikinin yarısıydı.
sebebi ise dünyanın çapını yarıya indirince kıtaların dünyayı tam kaplayacak şekilde birleşmesi fakat dünyanın durup dururken büyümesi tuhaf oldugu icin bu teori kabul görmüyor.
Evrendeki G sabitinin düştüğü bu yüzden yercekiminin azalıp hacminin arttığını idda edenler de var.
Ne düşünürsünüz bu konuda? -
aslında evrenin büyüdüğü üzerine yazılar okumuştum birçok bilim adamıda doğruluyor
buda paralel olarak dünya veya diğer gezegenlerde genişler mi ? neden olmasın..
-
yakındada gok tası carpıcakmıs dılın kemıgı yhokı azına gelenı soluyolar
-
o gok tasi zaten ne zamandir carpacak denk gelemiyo:D allam yaw bizim nesile e bisey olmaz buyuk ihtimal gelecek nesil durumu kotu .. buzlar erimeye hergecen gun devam ediyor .. cok buyuk tehlikeler olusuyor .. gebermeden evel mars a gitmek isterdim =)
-
Olabilüde olmayabilüde(: bir fikrim yok işin dogrusunu merak ettim acıkcası.:/
-
Dünyamız hakkında çok spekülasyon var hatta bazıları felaket senaryoları yazıp çiziyorlar dünyayı afetler büyük buhranlar bekliyor diye
çok değil hatırlayın 2007 yaz ayında Türkiye genelinde susuzluktan bahsediyorlardı "artık yağmur yağsa bile....." gibi
ne oldu sadece 1 ayda tahmin ettiklerinden çok daha fazla yağmur yağdı ve barajlar tehlike seviyesinin çok çok üzerinde
su tutmaya başladı
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------1- Merkezin büyüme sebebi nedir hocam ? Sabit değerleri yok mu her 10 metrede 1 derece ısı artar, magma çekirdek vs. bu ısıya göre hacimlerini korur diye biliyorum ben.
2- Dünyanın çapını yarıya indiriyoruz ama kıtaların çapı sabit kalıyor ayrıca o okyanuslar dolusu su nereye gidiyor - nerden geliyor ?
3- Video da gösterilen yer şekillerinin neredeyse hepsi tektonik hareketlere bağlı misalen Himalayalar. O dağların varlığının sebebi kıtaların yer değiştirmesi ki depremlerin sebebide bu, bu da bildiğim kadarıyla G kuvvetine değilde farklı sebeplere bağlı.
Bilim adamı değilim ama kabul edilesi bişi değil bence de :)
-
@AmoR
bunların sebebi ne demişsin ya zaten demiş holy bu soruya cevap bulamadıkları için inkar ediyorlar :W
-
bence düşük bir ihtimal
dünya eğer merkezden genişlemiş olsa hacmi artacak hacmi artarsa kendi etrafında dönme süresi artacak
kendi etrafında dönme süresi artmasa bile o zaman çizgisel hız ekvatorda artacak ki zaten düşük olan yerçekimi daha da düşük olur.
ayrıca bunlar olsa bile dünyadaki değişimler milyon yıllar boyu kendini gösteriyor çok uzun süreçler yani korkmaya gerek yok bi bok olursa bizim torunların torunlarının 600 göbek torunlarına olabilir. :)
ama tekrar teoriye baktım ve aklıma şu geldi eğer depremlerin bir sebebi varsa biri de bu olmalı eğer bu teori çözülürse depremlerin ne zaman olacağı çok yüksek olasılıkla tahmin edilir.
-
Evren giderek büyüdüğü kabul görüyor kapalı evren düzeni gibi birşey diyorlardı buna.Bu mantıkla Dünyanın da büyümesi gayet normal görülebilir Evreni incelediğimizde enerjisi olan her şeyin genişlediği sonucunu gözlemleyebiliriz.mantıksız değil.benim çözemediğim bu evrenin büyümesinin enerjisi nereden geliyor ve nereye doğru genişliyerek büyüyor?
Ayrıca bu dünyanın yarıcapı daha küçük olduğu kanıtlanmış mı ? Ben dünyanın büyüdüğünü biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum.
-
sanirim ortaokul zamanindaydi
cografya sevdigim bir dersti
dunya haritasina bakarken afrika nin amerikaya bakan gozle gorunen o buyuk girintisinin amerikanin afrikaya bakan girintilerinin birbirlerini tamlayabilecegini gormustum.
simdi video yu izleyince daha mantikli geliyor.
ama dunyanin buyumes yercekimi degilde dunyanin cekirdeginin bi sekilde genislemesinden dolayi olabilecegini saniyorum
ama sebebi nedir diye sorarsaniz bilmiyorum derim.