Gerçekten Dokunmak?
-
belgesel seyretmiştim bu konu ile ilgili,
dokunamıyormuşuz,çok küçük bir aralık kalıyormu,
eğer tam anlamıyla dokunabilseymişiz tepkimeye girermişiz.
bence pek doğru değil.
ben bu klavyeye dokunmuyorsam tuşu hangi kuvvet itiyor.
nası olcak bilmiyorum... -
konuyu özetliyim yanlış anlaşılma var gibi, olay şundan ibaret, biz bir nesneye dokunmaya çalıştığımızda hissettiğimiz o nesne değil, onesnenin bize uyguladığı itme kuvvetidir, kısacası hiçbirşeye dokunmuyoruz, (gibi bişe oluyo ama ozaman parmak izi filan nasıl kalıyo orda burda?)
-
El_KaiDe dokunduğun zaman nesneyi hissede biliyorsan o zaman gerçekten dokundun demektir eğer hissedemiyorsan ya felç olmuştursun yada aşık...!
-
(yaşa athzai) parmak izi olayı şöyle sonuç ta o iz parmaklarındaki yağ dokunduğun yüzeyde kalır oda yüzeydeki gözeneklerde kalan kısmıdır
-
Bence muhteşem bir konu üzerine temas etmişsin..
"Düşünüyorum öylese varım" kelimesi tam olarak bu konuya ilişkin
belki bazı arkadaşlarımız tam yerinde bulamayabilir.
Aslında çevremizde temas halinde olan tüm maddelere dokunduğumuzda maddelere gerçekten dokunduğumuzu söyleye bilirmiyiz? kelimesi çook farklı yorumlara eş değerdir kimisi bunu deney yoluyla kimiside aklın birliğine bağlı olarak açıklıyabilir.
benim şahsi fikrim biz bir sanal alemde yaşıyoruz
Asıl gerçekçi olan alem cennetteki alemdir şuanda biz test aşamasındayız onun için varlıkları ben hayal gibi görüyorum gerçi biraz felsefi konuya giriyo ama ben bir deliyle(Burda bahsi geçen kendini bu yola vermiş acayip zeki bir insan) konuşmuştum.
Kendisi şu tanımlamayı yapıyor " İnsan zamansız yolda koşturan varlık" artık bu söz kim nasıl anlıyorsa diye bana tabir etmişti..
Bende zamansız lafını çok beğenmiştim hep kullanıyorum bu tabiri
konu dağılmasın ama son söz olarak "bu dünya yalan dünya..." -
aga hisler sadece beynine giden elektirik sinyallerinin beyninde yansımasıdır mesela bi program yazarken kullandığın dil gibi opraya komutu yazarsın karşılığı neyse o çıkarsendede beynine elektirik sinyalleriyle o kodlar iletilio ve beynin de çözülen kodlar oraya dokunduğunu sertliğini sıcalığını falan filan sana bildirilio yani karşılığı neyse onu hissedion herşey beyninde gerçekleşio aslında
-
clk hocamın dediği gibi dünya sanaldır.Madde sadece beynimizde ürettiklerimizdir.Daha doğrusu yaratıcı bize bir sınır koymuştur,bu sınır beyinde belirlenmiştir.Beyin gücümüzün düşük olması dolasıyla diğer alemleri ve canlıları görememekteyiz
-
PacoRabanne hacı benim dediğimde o orda hissetiğin nesne değil nesnenin sana uyguladığı itme kuvveti
-
beyler tam olarak bize ne hissettiriliyorsa ne gösteriliyorsa biz onu yaşıyoruz metriksi dinimizi ele alarak izledinizmi hiç tam bu konuyu anlatıyor bizi yöneten yaradan başka bişi deil bu dünya yalan dünya
-
yani matrix gibim bişeyde yaşıoz biz
Toplam Hit: 8983 Toplam Mesaj: 50