Gerçekten Dokunmak?
-
beyler dünyada olan biten herşey beynimizde gerçekleşen çağrışımlardır herşey beynimizde olup bitiyor yani senin beynini alıp bi kaba koysalar bazı kablolar sayesinde yaşantımızda olan bütün tepkimeleri kablolar vasıtasıyla sana iletseler aynı şeyleri yaşarsın rüyada lduğu gibi olay sadece beyinde gerisi fasa fiso
-
herşey beyinde başlar ve beyinde biter.Tüm ayarlamalar YARATAN tarafından yapılmıştır....
Tkp li arkadaşım (o kendini biliyor) bu anlattığım konuyu bir çok tkp li ile konuştum ve hiçbiri cevap veremedi.Ayrıca materyalizmi savunan felesefe hocasına sorduk o da bir yanıt veremedi hatta şok oldu diyebiliriz :))
Neyse herkesin seçimi kendisinedir,kimseyi zorla bir yola çağırma gibi bir niyetimiz yoktur,sadece davet ederiz,eğer davet edilen kişinin gözüne perde inmemişse gerçeği görür zaten.Allah "Ne kadar az düşünüyorsunuz" diye ısrarla soruyor. Ben senin kadar olmasam da komünist gazetleri,dergileri,marksist felsefeyi,kapitali... gibi bir çok kitap okudum.Ayrıca bunların savunucularıyla çok tartıştım ama beni doğru yoldan çıkartamadı.Çünkü İSLAM dini gerçekliği vaad ediyor.Allah diyor ki "İnanıyorsanız üstünsünüzdür" o yüzden benim dinim tüm felsefi akımlardan,ideolojik sistemlerden üstündür
Saygılarla.. -
eyvallah aga çok iii zaten materyalistlerin çıkamadığı konulardan biriside bu, gerçekler karşısında kabullenmek yerine inkarı seçiyorlar ve bu bir gerçek bu konuşulanları bilim kanıtlamıştır
-
www.kurandaceliskiyoktur.com
www.mustafaakyol.org
bu siteleri incelerseniz herşeyin bilimsel açıklaması mevcuttur.
İyi ve seviyeli tartışmalar dilerim...... -
ewt örnek malum kitaptan politzer in malum kitabından.
rüya ile gerçek hayatı ayırtedebileceğimiz için bu meseleyi fazla önemsemeden ikincisine geçecem.
abi bu ikinci yazdığın bi varsayım sanırım? yani düşünsene biz insanlar akıl mantık ve düşündükleriyle haraket eden canlılar isek eğer insanların gözlük taktıkları zaman ıslanacak gibi hissetmeleri de hiç bi zaman gerçekliği olmayacak bişeydir.
yani şöyle düşündüm eğer bilim ilerlerse bu dediğin olabilir mi diye ama imkansiz
eğer insanlara bi şekilde ilaç vb gibi şeyler verilmiyorsa veya hasta değillerse bu dediğin olmaz. yani yaşamda bi karşılığı yok.
yada ben dediğini anlamadım. yani meseleye baktığım yer farklı olabilir.eğer öle düşünüyorsan açıklayabilirmisin.mümkünse somut bi örnek vererek.
-
ertan, benim de kimseyi (inanç olarak) doğru bildiyi yerden çevirmeye niyetim yoq.
niyetim insanların şu yaşadıkları hayatta adam gibi yaşamalarını sağlamak.
ama eğer inançlı bi vatandaş diyorsa önemli olan öteki taraftaki yaşam ben ona bakarım burda da sadece şükrederim diye işte o zaman ona dogmalardan kurtulamamış aptal muamelesi yaparım.
yoksa dediğim gibi isteyen inansın isteyen inanmasın ilgilendirmez ama yaşadıkları hayata bakıp değerlendirsinler.
-
verdiğim iki örnek gayet somur ve mantıklıdır. rüya tam değil tabii :)
gözlük konusuna gelelim.Bu gözlük yapılmıştır.Olayı sana anlatayım.
Haberlerde çıktı.Bir grup öğrenci sinemaya gidiyorlar ve onlara bu gözlüklerden takılıyor.Herkes film izliyor,filmde yağmur sahnesi çıktığı anda sinemanın içine de yağmur yağıyor.O gözlükler sayesinde,gözlükler beyine sinyaller göndererek ıslanma hissi veriyor.Bu şekilde ıslanılabiliyor.Burdaki kasıt herşeyin beyinde olduğudur.
Bizim algılayamadığımız boyutlar mevcut.Ki bunu bilim de kabul ediyor.Cinler diye bilinen varlıkları görmememizin nedeni beyin gücümüzün düşük olmasıdır.Yüksek beyin gücüne sahip bir insanın,%25 gibi,o insan bakışlarıyla nesneleri hareket ettirebilir bizim görmediğimiz diğer alemleri görebilir.Kuranda bahsedildiğine göre 128 bin alem var. Eğer biz bu alemleri görseydik emin ol ki kafayı yerdik.Alemle alakası olmasa bile parazitleri gördüğünü düşünsene veya karıncanın yürürken çıkardığı sesleri duyduğunu,insan iki günde kafayı yer.Yaratan beyne belli ölçütler koymuştur.Onun dışındaki şeyleri idrak edemeyiz.Evrenin sonsuzluğu konusu da buna bir örnektir.Bu evren sonsuzdur bize göre ama yalnız insana göre,zamandan ve mekandan münezzeh olan Allah için sonsuluk kavramı fakrlıdır.Termodinamiğin 2. kanunu okursak birşeyler çıkarabiliriz bu yolda.Evren durmadan genişler,sonsuz olan bir evren nasıl genişleyebiliyor bunun bir sınırı var mıdır yok mudur bu insanın aklını zorlar sonuçta kafayı yemesine bile vesile olabilir. Stephan hawking buna evren içi evren teorisi diye cevap vermiş.Tabi bu hiçbir bilimsel dayanakla desteklenmiyor.Çünkü yaratıcıyı kabul etmemesi için böyle bir fikir ileri sürmek zorundadır.Bunun ispati yapılamaz da veya bir deney de yapılamaz.Onun için hipotez atılır atılmaz teoriye dönüştü ve öyle kaldı......
-
ayrıca bu gibi felsefi meseleleri soyutlamak lazım. ama dediğin gibi rüya veya diğer varsayım gibi örneklerle değil. çünkü öyle örneklerde mesele hayattan da soyutlanıyo.
-
dragomilow: ama eğer inançlı bi vatandaş diyorsa önemli olan öteki taraftaki yaşam ben ona bakarım burda da sadece şükrederim diye işte o zaman ona dogmalardan kurtulamamış aptal muamelesi yaparım.
Peygamberimiz (sav) buyuruyor; "Hiç ölmeyecekmişsiniz gibi dünyanıza , yarın ölecekmişsiniz gibi ahiretinize sarılınız "
Bu sözden doğruyu anlarsın sanırım
dragomilow:: ayrıca bu gibi felsefi meseleleri soyutlamak lazım. ama dediğin gibi rüya veya diğer varsayım gibi örneklerle değil. çünkü öyle örneklerde mesele hayattan da soyutlanıyo.
yukarda tekrar yazdım,okursan anlarsınız,ben çıkabilirim her an,inşallah tartışmaya ileride katılırım.. -
hissettikleriniz : elektriksel sinyaller.
+
imzam.
ayrıntılı şekilde görüşmek isteyenler için "şüphecilik" ten bahsedebilirim Bilimin gelişmesinde tek yol budur.
kreston@gmail.com
Toplam Hit: 8984 Toplam Mesaj: 50