Güneydoğu Okul Kampanyalarına Giden Paralarla Neler Yapılırdı?
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
Osman pamukoğlunun kitabını okuyun,bögleye giden erzakların pkk kamplarından çıktığını anlarsınız.
birisi yazmış orada "devletimizin politikası çok iyi". Evet mükkemmel bir politikaki 1oo milyar dolardan fazla zarar yol açtı ve hala da açıyor.Bu işin maddiyatını anlamayan arkadaşlar için anlatıyorum;
1o kişilik bir terörist gruba rastladınız ya da daha fazla,counter strike gibi değil maalesef her attığın mermi dümdüz gitmiyor,4 5 şarjör boşaltırsın yeri gelir bir adam vuramazsın o kayalarda. 5 şarjör 15o mermi,ağır makinalıyı da katalım işin içine en ufak çatışma bile binlerce mermi heba edilmesine yol açıyor ve kimi zamanda araziden faydalanıp kaçıyorlar,ya da şöyle düşünün bölgeye helikopter gidiyor roket,mermi atıyor bunun maddiyatından haberiniz var mı? hele ki yakın bir geleceğe kadar yazılımı milli olmayan helikopterlerle sürekli yabancıdan mühimmat almanın getirdiği maddi külfet?
devletin politikası iyi olsaydı her gün polise askere taş atılmaz,Dağlıca saldırısı olmazdı kuytul arkadaşım.okul yapılmasın mı? yapılsın ama hakeden adama yapılsın,bunun ayrımını yapmazsan sen o okuldan çıkanlar gün gelir emniyet müdürü olur,narkotiğin başında olur terör örgütünün köpeği olur,anlayabildin mi?
o paralarla neler yapılmazdı ki?resmi 1oo resmi olmayan 3oo milyar dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz.biz yine de en iyi ihtimallerle 2oo milyar dolardan bahsedelim,bu paranın ne demek olduğundan haberi var mı bazıların?bu parayla türkiyenin kaç tane bilim laboratuarı kuracağından,kaç hastaneyi,üniversiteyi modernize edeceğinden,ar-ge ye nasıl daha fazla yatırım yapabileceğinden,bu parayla ordunun daha modernize edilebilceğinden devletin tüfek-tabanca,hava -kara-deniz savunma sanayiind yapacağı atılımlardan haberiniz var mı?_ya da üreticiye nasıl destek verilebileceğinden?
tutturmuşsunuz bu iş öle öle çözülür mü,sizin yönteminizle nasıl çözüldü a güzel arkadaşlarımız? doğuya yatırım yapılmadı diyen bok yesin,devlet herşeyi kurdu istihdam yaratmak için çiftlikler kurdu,başka tesisler kurdu,köy kent projesi gerçekleştirilmeye çalışıldı,10 hanelik köye bile sağlık ocağı kurdu yeri geldi,sonuç?yakıldı,pkklılar mı yaktı sadece?HAYIR! bu işleri yapanlar milislerdi,şehirdeki yandaşlarıydı!ne çabuk hafızalardan çıktı köyü savunma ile görevlendirilen 4 bordo berelinin yemeklerine zehir koyarak onları öldüren MASUM KÜRT KÖYLÜLER?
ya da kahvelerinde Atatürk yerine barzani ve talabani posteri asanlar?
neden bugün orada vatandaşlar yürümüyor ellerinde Türk bayraklarıyla biz ülkemizi seviyoruz diye?evet çoğunluk onlarda değil diyeceksiniz haklısınız çünkü yüzde 99 gibi bir oranı o fikirde maalesef.
Kimse kimseyi boş yere dışlamaz,bazı şeyleri kabul edin,kafasına sempatizanlık fikri kazınmş 5 yaşındaki çocuklar artık atv haberde söylediği gibi "hiçbirşeyden haberi olmayan çocuklar değildir". 1o sene sonraki şehir ya da dağ kadrosunun potansiyel elemanıdır ve bölgede ki çoğu böyle olacaktır,kızları göğüslerini aldırıp sniper silahı kullanacak erkekleri mayın döşeyecektir,hala kendinizi eğitim de eğitim diye kandırmaya devam edin,işinize öyle geliyor çünkü
ha biri demiş ki Türkler olduğu sürece kürtler var olacaktır,falzak onuşmak hayrına olmaz hojam.5ooo yıllık tarihimiz dediğiniz tarihinze bir bakın?
devlet kurlmuş mu?hmm yok
edebi,felsefi,bilimle ilgili eser?yok :)
Türk kültürü ve medeniyetiyle pers-arap çakması bir kavimi karşılaştıramazsın,şöyle diyelim evet Türkler var olduğu sürece kürtlerde olacaktır ama sadece onları savunacak kadar saf ama herşeye rağmen namuslu tek millet olacağı için
hoca harbiden eline sağlik. bize yazacak bişey bırakmamışsın. -
Asi bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
ee napsak hic mi okul acmasak tr de:)
okul açtırsakta bizde örgütlensek içten içe bizde onlar gibi çocuklarımıza öz kültürümüzü, vatan, bayrak sevgisini 5-6 yaşlarında versek Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşını, Çanakkale Savaşını bu toprakların üstünde bu bayrağın ne şartlarda dalgalandığını, ne kanlar döküldüğünü anlatsak bu gün bu konuyu tartışmazdık.
Evet, çok güzel dedin bunu.@AntiOksidan
diyilecek bişe bırakmamış.
Artık bu işleri bırakın. Hep aynı hep aynı. Kimin ne olduğunu biliyo bu millet. Eziklik yapıp da kürdleri melake göstermeyin. Bi insanda soy ve şeref olacak. Ne kadar yardım edersen et doğuya. Oranın insanını değiştirmek(sınırdışı) lazım... -
Kelv1n bunu yazdı:
haklısın. gerçekleri gören bir göz daha işte. gelip zırvalıcaklar gene :(
-----------------------------Önce Bi Olumlu bak Konuya Kim Gelip Zırvalayacak Adama hak veriyorum, Ülke olarak berbat durumdayız, Sadece GüneyDoğu Aç perişan diyenlere bende Kızıyorum. Öncelikle Yanlış değerlendirmede hele bi Gözüme mantıksızlığınla batma sende kardeşim yahu, Alla alla Resmen Kürtleri Düşman Belleyerek Büyüyo bu. töbe töbe.
Ancak belirtmeliyimki, Konuyu Açan Arkadaş Üretken olmayan Faşizmde o kadar Gözü Dönmüşki, Okul yapımında Harcanan paralardan üretim yapmayı düşünüyor olacakki Tamamen Für mantıksız Noktasını belirtmeden geçemeyecem. Okulda Yazılan yazılar Okulu Yönetenlerin Sorunu Cezalarınıda paşa paşa çekeceklerdir. Okul yapmayıp ne yapacaktıkki orada, Kör Mantıklamı çözmeyi Planlıyoruz Böyle Sorunlarımızı. ?
Hey Allahım Sen Bu Millete Akıl Nasip Eyle Tezelden, GüneyDoğuda Çocuklar Okulda Pkk Sempatizanı olarak eğitilir, Batıda Kürt Düşmanlığı Ekildikçe ekilir, ne olacak Nasıl olacak şaştım kaldım. Yahu üzülmeyi bilen bir tek benmiyim acaba.
-
NighT-7 bunu yazdı:
-----------------------------Asi bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
ee napsak hic mi okul acmasak tr de:)
okul açtırsakta bizde örgütlensek içten içe bizde onlar gibi çocuklarımıza öz kültürümüzü, vatan, bayrak sevgisini 5-6 yaşlarında versek Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşını, Çanakkale Savaşını bu toprakların üstünde bu bayrağın ne şartlarda dalgalandığını, ne kanlar döküldüğünü anlatsak bu gün bu konuyu tartışmazdık.
Evet, çok güzel dedin bunu.@AntiOksidan
diyilecek bişe bırakmamış.
Artık bu işleri bırakın. Hep aynı hep aynı. Kimin ne olduğunu biliyo bu millet. Eziklik yapıp da kürdleri melake göstermeyin. Bi insanda soy ve şeref olacak. Ne kadar yardım edersen et doğuya. Oranın insanını değiştirmek(sınırdışı) lazım...
-----------------------------Olacak iş değil yahu Yoruma bak Alla alla, Allahtan Elinden Gelmiyor böyle bir halt neyse töbe töbe. Yahu Elinizi az bi Kalbinize Koyup bassanıza Şu Klavye Tuşlarına.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Kelv1n bunu yazdı:
haklısın. gerçekleri gören bir göz daha işte. gelip zırvalıcaklar gene :(
-----------------------------Önce Bi Olumlu bak Konuya Kim Gelip Zırvalayacak Adama hak veriyorum, Ülke olarak berbat durumdayız, Sadece GüneyDoğu Aç perişan diyenlere bende Kızıyorum. Öncelikle Yanlış değerlendirmede hele bi Gözüme mantıksızlığınla batma sende kardeşim yahu, Alla alla Resmen Kürtleri Düşman Belleyerek Büyüyo bu. töbe töbe.
Ancak belirtmeliyimki, Konuyu Açan Arkadaş Üretken olmayan Faşizmde o kadar Gözü Dönmüşki, Okul yapımında Harcanan paralardan üretim yapmayı düşünüyor olacakki Tamamen Für mantıksız Noktasını belirtmeden geçemeyecem. Okulda Yazılan yazılar Okulu Yönetenlerin Sorunu Cezalarınıda paşa paşa çekeceklerdir. Okul yapmayıp ne yapacaktıkki orada, Kör Mantıklamı çözmeyi Planlıyoruz Böyle Sorunlarımızı. ?
Hey Allahım Sen Bu Millete Akıl Nasip Eyle Tezelden, GüneyDoğuda Çocuklar Okulda Pkk Sempatizanı olarak eğitilir, Batıda Kürt Düşmanlığı Ekildikçe ekilir, ne olacak Nasıl olacak şaştım kaldım. Yahu üzülmeyi bilen bir tek benmiyim acaba.
-----------------------------Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Devlet doğusuna da, batısına da hizmetini götürür. Adalet olsun yeter ki. nankörlük eden pkk sempatizanı olan cezasını çeksin. Çeksin ki insanlar ayırt edilsin. İletişim kuramlarında temel bir konu vardır. O da iletişim kurulurken kişiliğe yönelik değil davranışa yönelik tepki verilmelidir. Doğrusu budur. Karakterlere, ırklara, bölgelere olan nefretin kime faydası var. Atatürk bilmiyor muydu bu bölgede kürtlerin olduğuna ve onların kışkırtıldığını bilmeyecek kadar dar görüşlü müydü? Neden misak-ı millimizde yer verdik bu bölgelere bu insanları? Neden? Ülkeyi kucaklayacak anlayışın dışında bir şey kabul edilemeyeceği bu cumhuriyetin tohumlarıdır. Bu tohumlara işemek de neyin nesi?
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Yıllardır yok kürtler diye onlara kötü davranılıyormuş, yok eziliyorlarmış, dışlanıyorlarmış gibi zırvalarla gariban edebiyatı yapıp kendi ideolojilerini tüm ülkede yaymak için elinden geleni yapan şahsiyetler. Benim okuduğum okulda bi halt yoktu, sabunumuz bile yoktu biz evden getirdik, her ay okula para verdik ve bir kerede okuduğum okulda kimse isyan etmedi. Ben çok mu zenginim ? Hayır. Çok zor şartlarda büyüdüm ve bir kere bile ne devlete nede hükümete isyan etmedim. Doğuda çok güzel insanlarda tanıdım ama bir çoğu böyle. Yediği çanağa pisleyen yaşamayı bile haketmeyen mahlukatlar.
Biz vergi veririz, onlar bizim vergilerimiz ile devletten yardım alırlar yinede bizi düşman bellerler. Gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına bile onlara yapılan yardımlar yapılmadı. Devletin okulunda devletin verdiği burs ile okur ama bir yandan da devlete düşman olurlar. Bu kadar şerefsiz, haysiyetsiz karaktersiz bir metabolizma olamaz. Doğuya yapılan yardımlarla ve terör ile mücadelede kullanılan para ile onlarca baraj ve boğaz köprüsü, binlercede okul yapılırdı. Biz bu iç savaş yüzünden bırakın dışa açılmayı, uygar medeniyetler seviyesine gelmeyi, kendi anadolumuzda elektiriği suyu olmayan köylerimiz var. Bunların hepsi bizi içden bölmek için planlanmış birer komplolardır ve sağolsun birtakım bölücü kürt mahlukatlar bu senaryoda başrol oynayan figüranlığı çok iyi canlandırdılar...
Kendini Türk hisseden ve Türküm diyen herkez Türktür. Bunlar kendilerini Türk hissetmiyorlar, Türk hissedene de saygı göstermiyorlar ve neden hala nefes alıyorlar anlamıyorum...
-----------------------------Kürtler neden eziklik edebiyatı yapıyor? biz niye asıl biz eziğiz havalarına giriyoruz. Neyin mücadelesi bu? Ezikliğin propaganda yapılması belli bir birtakım ideolojilerin ürünüdür ki yoldan sapanlar da bu ideolojilerin peşinden giderek devlete düşman olmaktadır.
-
THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi o paralarla Köylüye destek veriliyordur..Eldende paraverildiğini duymustum..Oda gidip parayı Pkk lıya veriyor.. Sen Kontorle Bağış yapıyon sonra askree gidiyon Okusun diye bağış yaptığın O kişi sana mermi sıkıyor. ..Doğuya okul yapılmasın İlk önce BAtı ve Marmara ege karadeniz ( özellikle ) Bu bölgelere okul yapılsın.. En son kalırsa Doğuya yapılsın..A.k Eğitsen ne olcakki zikri ne ise fikride o dur..okucak üniversiteli olacak ama yinede ülkeyi bölmeye çalıscak Haksızmıyım..
-----------------------------Haksızsın
-
bazılarına hak vriyorum .. neyse
-
Okul Yapma Silah Yap,
-
Atatürk neden onları dışlamadı demek o dönemin koşullarını bilmemektir.Savaştan yeni çıkmış bir ülke 2. bir iç savaş,asimilasyo,itllaf ne dersen de böyle bir programı kaldırabilir mi?tabii ki hayır o yüzden doğru örnekler verelim.
diğer konu,okul yapma silah yap demiyor kimse alakasız ,slogan tipi örneklerde hoş değil,okul yapılsın mı?Evet yapılsın yapılmasın denmiyor ama hakedene yapılsın,silahlı mücadele bu ülkeye siyasi mücadeleden daha az zarar verir ki yöle de oldu.