"Hacklendiysen Savcılığa Ver" Kafası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek

Ben bu durumu yaşamış biriyim,

Öncelikle yazdığın yazı tamamiyle yanlış,

Sen kapını kitlemedin diye hırsız senin evine mi girmeli ?

Yapılan büyük hak yemek, isteyen 50 TL ye yapar isteyen 10 TL'ye bu açık bir piyasadır ,

İllegal bir işi övüyorsun , açık rekabetin olduğu piyasayı yeriyorsun . (Fiyat Kırmak elbette doğru değildir ki ben bu işi yapmıyordum yazılımcım yapıyordu zaten öyle çokta bir site yoktu)

Ben bu arkadaşı savcılığa vereceğim nasıl vereceğim konusunda yardımcı olursa arkadaşlar sevinirim.

ve Hybris'ede diyorum ki yarın birgün Evine yada İşyerine arabana hırsızlık yapılırsa buraya onun içinde "Hırsızlık yapıldıysa ver Savcılığa kafası yaşamanı ve konu açmanı temenni ediyorum."

Bana yardımcı olan djalper ve izmaritt arkadaşımada teşekkür ediyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Google'ın, Microsoft'un, Facebook'un vb. sitelerin bile açıkları varken, hacklenmesi mümkünken sen neyden bahsediyorsun hocam :)

bazı yerlerde haklısın birşey demiyorum, ama hackleyenden ziyade siteyi kodlayanı suçlu yaptın.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    Dreamtn bunu yazdı

Yapılan büyük hak yemek, isteyen 50 TL ye yapar isteyen 10 TL'ye bu açık bir piyasadır ,

İllegal bir işi övüyorsun , açık rekabetin olduğu piyasayı yeriyorsun . (Fiyat Kırmak elbette doğru değildir ki ben bu işi yapmıyordum yazılımcım yapıyordu zaten öyle çokta bir site yoktu)

Ben bu arkadaşı savcılığa vereceğim nasıl vereceğim konusunda yardımcı olursa arkadaşlar sevinirim.

ve Hybris'ede diyorum ki yarın birgün Evine yada İşyerine arabana hırsızlık yapılırsa buraya onun içinde "Hırsızlık yapıldıysa ver Savcılığa kafası yaşamanı ve konu açmanı temenni ediyorum."

Açık piyasa diye bişey yok, 1000 TL ye düz html sayfa yapan da var wpm ile, piyasa açık diye de sikmeye gerek yok. Ekmeği sadece işin ehli yemesi lazım, sen tesisatçı nedir bilirken marangoz çağırmazsın eve değil mi ?

Ama web konusunda kimsenin bilgisi olmadığı için lisede psd to html öğrenen elemana iş yaptırmayacaksın. 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Hacklendiysen Savcılığa Ver" Kafası demişsin kimi durumlar için doğru demişsin fakat gitsin 10.000TL paran bakalım sen vermiyormusun

Zamanı durduramazsın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı
    Dreamtn bunu yazdı

Açık piyasa diye bişey yok, 1000 TL ye düz html sayfa yapan da var wpm ile, piyasa açık diye de sikmeye gerek yok. Ekmeği sadece işin ehli yemesi lazım, sen tesisatçı nedir bilirken marangoz çağırmazsın eve değil mi ?

Ama web konusunda kimsenin bilgisi olmadığı için lisede psd to html öğrenen elemana iş yaptırmayacaksın. 

Benim birşey yaptığım yok zaten kaç paraya yaptığım vs gibi bi durumda yok, Piyasaylada pek ilgilenmiyorum ama ben bu konuda madurum yazılımcım gidince ve siz hacki savunuyorsunuz farkındaysanız, diyorum ya hırsızlığa mazur kalıp hak kavramını öğrenip burda aynı ifadeleri etmenizi temenni ediyorum .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Bence bu hacklenenlerin 2 tanesini sallandıralım taksim meydanında bak bi daha hackleniyolar mı ? 

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

"su testisi su yolunda kırılır.." pampa :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı

Bence bu hacklenenlerin 2 tanesini sallandıralım taksim meydanında bak bi daha hackleniyolar mı ? 

Hocam Allahtan Senceye kalmamış... :)

Yok memlekette adam kalmayacak.    Ondan şeee ettim. Pardon iki tanesini demişsinde Çekilişlemi belirlenecek bunlar.?

ShockMan tarafından 12/Mar/13 22:47 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

tam olarak senin gibi dusundugum icin yapabilecegim halde site tekliflerini reddettim cunku guvenligi ve veri korumayi tam saglayamam ne diyeyim insaalah sekttor duzelir 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hacklendiysen savcılığa ver kafası bana görede çok saçma. Sen git sisteminde açık bırak sonra hacklenince ağla?

1-) Savcı Bilişim adamı değil senin verdiğin ip ve tarihe göre kişiyi araştırır.

2-) Senin verdiğin ip nin ve tarihin gerçek hacker olduğuna dair somut bir kanıt yok. Hatta ve hatta yanlış tespitinden dolayı sitene sadece giriş yapmış bir kişiyi şikayet ediyor olabilirsin.

3-) Senin gerizekalılığından dolayı hukuk sistemini meşgul etmeye gerek yok. Hackleniyorsan bu işleri bilmiyorsundur. Bilmiyorsan bu işlerde işin ne?

4-) Bugün sony bile hacklendiğinde kimin ne zaman neden nasıl hacklediğini bile tespit edemiyorken la yarrağım sen sistemini sql açıklarıyla dolu hazır yazılımlarla sağladığında hackleyeni nasıl tespit edeceksin?

Hacklendiysen şerefinde otur düşün. Bu iş niye oldu? Kim yaptı? Neden Yaptı? Eksiğim Neler? Bu eksiğimi kapatıp işimi yapabilir miyim? Sonra sorun evet ise devam et.

Eğer bir sistem hackleniyorsa heleki kurumsal bir sistem. Sistemin sahibi olan firmanın kendini sorgulaması lazım. Eksik adam çalıştırdığını düşünmesi lazım. Güvenlik firmalarına testler yaptırması lazım.

Bugün hepsiburada.com, tubitak'ın içindeki bilgi güvenliği birimine ve birçok kuruluşa güvenlik açığı tespitleri ve denemeleri yaptırıyor(parayla). Boşuna milyonlar ödemiyor bu adamlar.

Siz akıllısınızda onlar aptal mı?

Bu işler çoluk çocuğun eline düştüğü için yapamayan ergenler ver savcılığa mantığıyla piyasayı sikerek iş yapmaya devam ediyorlar.

Bi boku yapamıyorsanız ya yapabilene yaptıracaksınız ya da oturup kaderini kabul edeceksin.

Son bir örnek senaryo diyelim. Bu senaryoda "hacklendiysen savcılığa ver" diyenler kendilerini müşteri olarak görsün. Ben SQL açıklarıyla dolu bir e-ticaret sistemiyle site açtım diyelim. Ve bu müşteriler benim sitemden kredi kartı ile alışveriş yaptılar diyelim. Kredi Kartı bilgileri ise sistemde kayıt altında olduğunu varsayarsak. Site hacklendiğinde ve Veritabanındaki kritik bilgiler saldırgan tarafından ele geçirildiğinde suçlu olarak kimi görürsünüz? Beni mi saldırganı mı?

DrKill tarafından 13/Mar/13 01:09 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 6287 Toplam Mesaj: 47