Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu
-
Bizim üniye gelince adamlar baya bi abarttı.Yok firewalları süpermiş, bunu kullanıcılara beleş dağıtıyorlarmış, yok hızda ortamın aqoymuşlar, yok barı falan değiştirmişler..
Güvenlikten hala bihaberler..O kadar srun değil aslında driverlar falan.Pardus değilde, yeniler için ubutnuyu öneriyorum.
Hadi millet linuxa !!!
-
paramız var windows kullanıyoruz. niye çekemiyosunuz ki :P
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
hocam linuxun bana öğrettiği en büyük şey, ne istediğimi bulabilmek.Ciddi diyorum.Şimdi şöyle yazarsak google'a ve Türkçe aratırsak ;
tp-link WN422G ubuntu
Şu sonuçlar çıkıyor ;
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=14215.0
http://www.wifi-turk.com/forum/index.php?showtopic=2602ubunu-tr.org forumundan devam ettirip çözüm buldurabilirsin sanırım.İngilizcen varsa büyük kaynak.Kesinlikle çözülür.
hocam ordaki talimatları denedim didindim olmadı. önceden bakmıştım oraya. gittim iki saat backtrack 4 pre indirdim yine olmadı.
boşver hocam. windows iyidir, güzeldir, candır, canandır. -
muhalefet olmam lazım bi şekilde iki tarafada :|
unix diyorum lan.. solaris rulz. (open sol. deil ha)
-
MMB bunu yazdı:
hocam ordaki talimatları denedim didindim olmadı. önceden bakmıştım oraya. gittim iki saat backtrack 4 pre indirdim yine olmadı.
boşver hocam. windows iyidir, güzeldir, candır, canandır.
-----------------------------hocam windows kullan sıkıntı değil.Dediğim gibi benim burda yapmak istediğim şey linuxu tanıtmakta, böyle bir hatanın çözüm yolu vardır mutlaka dur ben bir bakayım.Fakat çözmek için linuxta olmak gerek , onu kullanmak gerek sanırım.
& NoktaliVirgul: Hoca burjuvaya kılım :D sırf bu nedenden fenerbahçeden tiksiniyorum :D:D
& lalada : hoca vallahi unix dedimi orda dururum :D saygım vardır, boynum kıldan incedir.
-
Sidik yarıştırmanın amacı ne? İnsanlar ikisini beraber kullanamaz mı?
Mark Shuttleworth'ün planını da söyleyeyim sizlere, "HER" bilgisayar Ubuntu yüklü gelebilir yakın gelecekte, Windows önyüklü olanlar bile. Son planlar bu yönde. Daha fazlasını merak edenler Son UDC konferansındaki M. Shuttleworth'ün konuşmasını dinleyebilir, vizyonunu öğrenebilir.
-
zumsuk bunu yazdı:
hoca pardus dediğin yeni, yeni sürümler, yeni programlr, yeni işletim sistemleri bilmem kaç yıllık windowsun eline 2 günde su mu dökecek ??? Birazcık vakit lazım.
PArdus zaten kde den sorunlu.Kde feciydi, son sürümüyle.Düzeltilmiş diyorlar ama bilmiyorum.Birde pardusun 2010 sürümü eklenince facia idi.Açık kaynak vs.. tatmin değildir, programcı ve kullanıcı açısından kalite sağlar.Temiz kullanmak ?? İstediğiniz kadar temiz kullan bulaşıyor lanet olası.
2 saniye erken açılmıyor.Performanslı çalışıyor, hızlı çalışıyor ve güvenli.Oyunlar ve billy'e para kazandırmak banka hesaplarınızdan daha güvenliyse orasını bilemem.
Hocam olayın özü şu, windows bir şirket, diğeri ise halk.Bir sorun, problemde adamlar bir kaç saatten başlayıp bir kaç güne kadar hemen gerekli yamayı çıkartabilirken, windowsun bunu yapması haftaları buluyor.
Eyw windowsun pazar payına diyecek birşeyimiz yok.Fakat sırf pazar payı yüzünden en kaliteli işler windowsta dönmüyor ki ?!
hacı pardus yeni diyorsun pardusun olayı nedir? linux mu? evet. linux programları mı? evet. adamlar bizim için derlemiş toplamış. Sıfırdan biz bu şekilde derlesek herhalde kanser olurduk.
Temiz kullanmak evet bundan bahsediyorum. Kaç yıllık windows kullanıcısıyım sen nasıl linuxta programcıkları derleyip kurulum yapıyorsan herşeyine müdehale ediyorsan ona ayıracağın vakti, windowsta girdiğin sitelerin temizliğine, kurduğun programların orjinalliğine, crack yerine serial kullanmaya, sandbox türevi kaynak izleyiciler kullanmaya ayırsan windowsa da birşey olmaz. Ha napıyor windows kullanıcısı? saçma sapan forum sitelerinden program indiriyor.. Saçma sapan sitelerden crackler indiriyor sonra windows kaka pis oluyor.. hayır kullanıcı pis ve kaka..
Her hafta bir bilgisayar geliyor bana yok yavaşladı yok çöktü yok şu oldu yok bu oldu diye.. Bakıyorum adam bilgisayar kullanmayı bilmiyor. Antivirüse crack yapıyor antivirüsün kendisi virüs oluyor.. Kullanmayacağı aptal saptal programları kuruyor geri de kaldıramıyor.. ne sistem birleştirme yapıyor, ne sistem temizliği yapıyor, binlerce boş klasörler yarım yamalak kurulmuş oyunlar e windows ne yapsın ??
gayet temiz kullanıyorum bilgisayarımı.. Ne verirsem alıyor. knight botlarından tut bir çok virüslü crack dosyaları geçti bilgisayarımdan ancak elbette önlemimi aldım. 55 tane web sitesi, 1 dedicated server, bir sürü kredi kartı bilgilerim ve yaptığım işlemler yıllardır başıma ne hack geldi, ne dolandırılma geldi.
linux virüs yemeyecek mi? pazar payı windowsta büyükse virüs payında öncelik te windowsta olacak elbette.
Windows bir şirket olabilir ancak halk şirketlerden daha üstündür iş gücü olarak. Çünkü şirketlerin belli bir oluşumu, hedefi ve sermayesi vardır bunların dışına çıkamaz ancak halk özgürdür dolayısıyla da destek daha hızlıdır ve bu bir avantajdır fakat bireyin değil şirketin kodunu tercih ederim. Birey sorumluluk almaz çünkü özgürdür ancak şirket sorumluluk üstlenmiştir.
İşletim sistemi kullanmanın kaliteye katkısı yoktur. Kullanıcı kaliteliyse kullanılan işletim sistemi de kalitelidir. Ayrıca herkes bizim gibi deyim yerindeyse profesyonel değil. Son kullanıcı mantığıyla da bakmanız lazım sidik yarışına. -
Z-CHAN bunu yazdı:
Sidik yarıştırmanın amacı ne? İnsanlar ikisini beraber kullanamaz mı?
-----------------------------......
hoca sidik yarıştırma dikkat çekme amacıdır.Fark ettiysen konu mesajnda windows-linux bir arada kullanılabileceğini söyledim.
Windowsla ne yapmak isterlerse yapsınlar, ben linux için uğraşıyorum.
-
Linux'u ve açık kaynak felsefesini herzaman sevmişimdir/desteklemişimdir, yıllardır ubuntu yu güncel bir şekilde kullanırım ve de çok memnunum. Günlük işlerim için de Windows 7 kullanırım, ondan da çok memnunum.
Yalnız, işletim sistemini "bu daha güvenli", "bu daha görsel" gibi kıstaslarla karşılaştırmak profesyonel bir bilgisayar kullanıcısına göre çok sığ bir düşüncedir, son derece mantıksızdır, ciddi ciddi kıyas yapanlar da bilgisayar cahili insanlardır. (kimse kusura bakmasın)
İşletim sistemini çekirdek olarak değerlendirmek gerekir, işletim sistemleri üzerinde kurulu gelen programlardan ibraret değildir.
-
nedir bu linuxcuların windowsla sorunu
yarası olan gocunur.
hangi windows sever linuxla sidik yarıştırıyo
ayrıca güvenlik konusunda millet rağbet olmayan bişi üstüne nie kafa yorsun nie zarar vermek istesin dogal olarkda linuxta sorun oluyo
ayrıca .net çi biri olarak dogal olarak windowscuyum fakat hiç bi zaman linuxa bişi demedim herzaman el altımda bi pc de bir linux bulunur yok su program linuxta calısıomu calmıomu die dert etmem çalışmıosa çalışmıodur ya linuxta benzer bişeyini ararım yoksa işime windowsumda denerim
kısaca 2 işletim sistemi taraftarıyım