Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu
-
Necati bunu yazdı:
-----------------------------
sonunda banda ubuntu kurdurtdunuz su an test ediyom
-----------------------------hoca ön yargısız olarak test et :) başında sıkıntı vardır, bir sürü paket indirirsin.Kolsolda sudo su yazıp yetkili kullanıcı olduktan sonra ;
apt-get install ubuntu-restricted-extras
Aynı şeyi paket yöneticisindende yapabilrisin.Sistem kısmından yönetimdi sanırım, synaptic paket yöneticisi var.Uygulamalar kısmında değil, dediğim yerde.Şifreni girip, devam ettiğinde ; setting/repositories/other software kısmından iki tane paketi etkinleştirirsen, işine yarayacak tonla programı o listeden bulabilirsin.
Tab reloaded tuşuna basıp yenilemen lazım.Hayırlı olsun.
-
:) son sürümü bile değilmiş vay bea
-
bizim asıl anlatmaya çalışmak istediğimiz şu aslında. biz windows'u şu anlık tamamen bırakın demiyoruz. tanyana kurulabiliyorlar zaten. gerçekten iyi performans için öneriyoruz. bağımlı kalmak ne ya windows windows. crack var canım tabii (: nasıl da unuttuum (: al hoca crackini orda kullan av.ni de koy temizlesin yavaş yavaş onlarında haberi geliyor antivirüsün içinde pislik olduğu. abi ben 512 ddr2 ram kullanıyorum. windowsu açınca alette firefoxun geliş süresi 3-4dk ama aynı alete ubuntuyla bastığım anda geliyor. aletini temizle diyorsanız windows format attığımdan beridir öyle duruyor. biz illede geçin demiyoruz ki. yeri gelince biz de geçiyoruz işimiz olduğunda tabi o yüzden birlikte kullanım seçeneği var. o eksikler de zamanla gelecek düzelecek burda. parasız yapılan bi iş sonuçta bi anda şaha kalkacak değil ya ?
crackimi buluyorum diyor biri aha dün biri bi program istedi buldular ama cracki yoktu. adam işini halledemedi. hah buna bul bişey ? ama ubuntuda olsaydı bu dert olacak mıydı ? belki adamın istediği şey burda vardı zaten..
anlamıyorsunuz bizi anlamıyorsunuz..
-
Halen fantazi yapıyorsunuz :)
Bi kere sistemi çekirdek olarak değerlendirmemek gibi eşşekce bir hata yapıyorsunuz...
office diyorsunuz ücret diyorsunuz, madem o kaar cok sevdiniz, openoffice in windows versiyonunu indirin oda türkçe olsun...
Öyle bir anlatım içerisindesiniz ki, sanki windowsa kurduğun tüm programlar paralı linuxe kurduğun tüm programlar ücretsiz sanacak bilmeyen birisi...
Zamanında linuxun cdsini ücretsiz dağıtıp conexant modemin driverını 49$ dan download ettiren bir sistemden bahsediyorsunuz...
Bu tarz konuşmalarınız yüzünden insanlar, linuxe virüs girmediğini sanıyorlar... Linuxde virüs olmadığını sanıyorlar... Linuxde mevcut olan onlarca virüsden, kaldıki bu tarz düşünceler yüzünden güvenlik önlemleri olmayan işletim sistemine windowsdan kat kat kat daha kolay virüs bulaşabileceğinin farkında değil kimse...
Linux üzerine yazılmış ücretsiz programlar kadar ücretli programlarda var windows üzerine yazılmış ücretli programlar kadar ücretsiz programlarda var...
Hayatından 4 işlem yapan calculator kodunu bile compile etmemiş elemanların, linux acık kaynak, windows kapalı fantazilerine girmesi ayrı bi rezillik...
Yok acık kodunu görse anlayacakmış gibi :)
Madem öyle baban yazılıma 4.5 milyar verene kadar, azcık uğraşıp aynı yazılımların ücretsizlerini bulsaydınız...
İşletim sisteminde, sistemin çekirdek ücreti haric diğer yazılımların ücreti bir kıstas olarak kabul etmeniz sacmalık, aynı birim üzerinden bahsetmiyorsunuz...
Bu gün şu anda yazdığınız satırları bu kadar rahat bir şekilde yazabilmenizde %90 o sacma sapan resimlerini koyduğunuz windows sayesinde yapıyorsunuz...
Zamanında benimle linux windows konusunda atışıp laptopunda windows kurulu olan bir öğretim görevlisine, madem o kadar cok övüyordunuz, neden linux kullanmıyosunuz kelimesine, linux projeksiyonu tanmıyor cevabı verip kendi kendini göt edebilme başarısına sahip hocam gibisiniz :)
-
Ps: Eğer windowsda performans alamıyorum diyorsanız, gelin ücretsiz windows dersi alın benden azcık öğretiyim performansı nası alacağınızı :)
4 tane sistem ayarını ayarlamaktan haberiniz yok malesef, ondan sonra wndows yavaş diyosunuz. Siz en iyisi linuxe
apt-get install ubuntu-restricted-extras -bolekurulummuolur -dos5mikullanıyozaminakoyim kodunu yazarak performans alabilirsiniz...
Hemde milli hackerımız yandan carklı isko gibi siyah ekranda yazı yazınca hackerım ben diye gezinirsiniz :)
-
renegadealien bunu yazdı:
Bi kere sistemi çekirdek olarak değerlendirmemek gibi eşşekce bir hata yapıyorsunuz...
office diyorsunuz ücret diyorsunuz, madem o kaar cok sevdiniz, openoffice in windows versiyonunu indirin oda türkçe olsun...
Öyle bir anlatım içerisindesiniz ki, sanki windowsa kurduğun tüm programlar paralı linuxe kurduğun tüm programlar ücretsiz sanacak bilmeyen birisi...
Zamanında linuxun cdsini ücretsiz dağıtıp conexant modemin driverını 49$ dan download ettiren bir sistemden bahsediyorsunuz...
Bu tarz konuşmalarınız yüzünden insanlar, linuxe virüs girmediğini sanıyorlar... Linuxde virüs olmadığını sanıyorlar... Linuxde mevcut olan onlarca virüsden, kaldıki bu tarz düşünceler yüzünden güvenlik önlemleri olmayan işletim sistemine windowsdan kat kat kat daha kolay virüs bulaşabileceğinin farkında değil kimse...
Linux üzerine yazılmış ücretsiz programlar kadar ücretli programlarda var windows üzerine yazılmış ücretli programlar kadar ücretsiz programlarda var...
Hayatından 4 işlem yapan calculator kodunu bile compile etmemiş elemanların, linux acık kaynak, windows kapalı fantazilerine girmesi ayrı bi rezillik...
Madem öyle baban yazılıma 4.5 milyar verene kadar, azcık uğraşıp aynı yazılımların ücretsizlerini bulsaydınız...
İşletim sisteminde, sistemin çekirdek ücreti haric diğer yazılımların ücreti bir kıstas olarak kabul etmeniz sacmalık, aynı birim üzerinden bahsetmiyorsunuz...
Bu gün şu anda yazdığınız satırları bu kadar rahat bir şekilde yazabilmenizde %90 o sacma sapan resimlerini koyduğunuz windows sayesinde yapıyorsunuz...
Zamanında benimle linux windows konusunda atışıp laptopunda windows kurulu olan bir öğretim görevlisine, madem o kadar cok övüyordunuz, neden linux kullanmıyosunuz kelimesine, linux projeksiyonu tanmıyor cevabı verip kendi kendini göt edebilme başarısına sahip hocam gibisiniz :)
-----------------------------abi yukarıyı oku..
biz ihtiyacımız yok demiyoruz. sen kurarken bana dememişmiydin olum zaten yanına kurabiliyon aç bak diye. abi bana gel o firefoxun açılış hızını tux'unkiyle bıraktım aynı seviyeye getir. silerim kırarım cd'yi hergün seni kafeden eve taşırım.
ps. tlf'a gel abi .d.d
-
Canımın içi kavram karmaşası yaşıyorsunuz...
Firefoxu linuxe ve windowsa kodlayan adamların yaptığı eşşeklik, ne linuxu ne windowsu bağlar...
Bende yaziim o zaman şimdi c de bi program linuxda 30 windowsda 3 saniyede acılsın senin biriminle linuxu kırıp windows kullanayım?
psye ps : olm 2 senedir tanıyon beni, yüzyüze konuşup benimle aşık adacak adam var mı ki telefon diyon :) telefonla konuşsan windowscu olursun :)
-
-----------------------------4.5 milyar sadece yazlıma değil, microsoft orjinal ürünü, muhasebe programı, desteği ıttırı zıttırı.Sadece open office ile kazanılabilecek dolarlar mevcut.
Hocanın projektörü tnaırmı, tanımazmı bilmem ama şu anda ubuntu 10.04 ile hiç bir sıkıntı çekmiyorum.Biraz önce backtrack yükledim.Tam anlamıyla berbattı.En fazla desteği olan dağıtım şu anda ubuntu.
Kaldı ki linux çekirdeğini incelediğimizde, o çekirdeğin; süper bilgisayarlardan tutunda, cep telefonlarına kadar her yere girmesini düşünün.açık kaynak sayesinde yaptıkalrı yazılımları yine paylaşıyorlar.
Böylece windowstan farklı olarak linux kerneli bir çok yere girip farklı alanlarda kullanılabiliyor.Buda fazla tecrübe demek.Bu güne kadar yüzlerce şirketin, binlerce eleman tutup geliştirdiği, herkesin birbirinden birşey öğrendiği bir kernelden bahsediyoruz.
Hesap makinası kodlayandan bana ne, linuxa ne.Herkes tecrübelerini paylaşıyor.Windows kendi kendine evrimini tamamlamaya çalışsın.Saatlerden, uydu cihazlarına, her yerde linux mecvut.Fazla alan, fazla kod, fazla göz, fazla tecrübe..Şirket politikasından iyidir.
Linux çekirdeği, ve açık kaynak felsefesi sayesinde bu gün geliştirilen, kullanıma sunulan tonla şey var.Dediğin gib open office bunlardan sadece birisi.
--
dipnot: başlıkta belirttiğim gibi windows 7 vs ubuntu dedim.Videodakiler ubuntu 9.10, fakat ubuntu 10.04 ü düşünebiliriz.İlk kurulumla gelen özellikleirn karşılaştırılması, işletim sistemlerinin karşılaştırılması.
Kernel istiyorsanız, oda mevcuttur.Bütün işletim sistemleri birbirinden birşeyler öğrenir.Windowsunda öğrendiği tonla şey var..Bunlara girersek çıkamayız.
Dirket olarak hepsi unixe uzanır deyip, windowsun atasınında unix olduğunu söyleyip kestirip atacak myız ?
-
Ps: Eğer windowsda performans alamıyorum diyorsanız, gelin ücretsiz windows dersi alın benden azcık öğretiyim performansı nası alacağınızı :)
4 tane sistem ayarını ayarlamaktan haberiniz yok malesef, ondan sonra wndows yavaş diyosunuz. Siz en iyisi linuxe
apt-get install ubuntu-restricted-extras -bolekurulummuolur -dos5mikullanıyozaminakoyim kodunu yazarak performans alabilirsiniz...
Hemde milli hackerımız yandan carklı isko gibi siyah ekranda yazı yazınca hackerım ben diye gezinirsiniz :)
-----------------------------hayır o kodla birlikte sizin windowsta dişinizi sıkıp indirdiğiniz java, flash, mp3 ve video codecleri vs.. gibi şeyleri tek pakette indirebiliyoruz.
edit: ayrıca o sistem ayarları linuxatada var, adam windows ve linuxu ilk kurmuş ve durumu göstermiş.Yani windows önce boktan, sonra linuxun eline verecek şekilde ışık hızına yetişen bir işletim sistemi değil.
Bu gün tonlarca bilgisayarda yapılan sistem iyileştirilmeleri vs.. linuxtada mevcut.
buralarda olduğu gibi, server vs.. gibi yerlerde de, linux fazlasıyla performans vermekte..
-
@rene sunum yaparken projeksiyona bağlıyorum ünide.Bir sorun olmuyor.
Açık kaynak olması bir garanti aslında.Hiç kodlarına dokunmayacak olsam da kullandığım bir yazılılın kodları kapanırsa birisi forkunu çıkarır onu kullanmaya devam edersin.Açık kaynak olması sorunların daha çabuk çözülmesi ve kararlılık konusunda büyük avantaj.Programlara özel eklentiler yazılıyor vs.
Windows açısından yaklaşınca Windows kullanırsam lisanslı ürüm mü alacağım ? Hayır.
Kurduğum program olsun oyun olsun hiçbirine tek kuruş ücret ödemeyeceğim.
Bİliyorum neden linux konusunda yazılar okudunuz hepsi birbirini aynısı ve aynı "bi siktir git" hissini verebiliyor.
En temel kullanma nedenim mevcut ekonomik sisteme karşı bir duruş sergilemek olarak görmem Linux'u sonra kalitesi kararlılığı vs.Hem ortada emek var Linux'u öyle kurayım temiz temiz kullanayım olayı yok.Başta sorun yaşayacaksın bir kere.
Açık kaynak teknolojiler devletler için çok daha elzem konular.Bilemiyorum belki yarın hayatımıza DRM uygulamalrı girerse bizim için de daha elzem olmaya başlayabilir.
Eğer okumak isterseniz burada kendi nedenlerimden bahsetmiştim biraz.
http://www.teknolojilabs.com/neden-linux-disinda-bir-neden-linux/